Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряло захранване на рутер

Featured Replies

Здравейте. Изгоря ми адапторчето на захранването на рутера ми. Той е Netggear 54 mbps WGR614 v7. На лепенката на рутера пише, че захранването му е 12V 1.0A. Въпросът ми е мога ли и от къде да закупя друго захранване или ще трябва да купувам цял комплетк рутер със захранване? Аз съм от Пловдив, ако някой знае от къде мога да го купя, ще му бъда благодарен. Предварително благодаря.

С уважение: radosstin

Здравейте. Изгоря ми адапторчето на захранването на рутера ми. Той е Netggear 54 mbps WGR614 v7. На лепенката на рутера пише, че захранването му е 12V 1.0A. Въпросът ми е мога ли и от къде да закупя друго захранване или ще трябва да купувам цял комплетк рутер със захранване? Аз съм от Пловдив, ако някой знае от къде мога да го купя, ще му бъда благодарен. Предварително благодаря.

С уважение: radosstin

Не би трябвало да има проблем да използваш друго захранване, стига да покрива горните параметри и да има същия куплунг. Но внимавай с поляритета на накрайниците

• Автор
Не би трябвало да има проблем да използваш друго захранване, стига да покрива горните параметри и да има същия куплунг. Но внимавай с поляритета на накрайниците

Здравей. С какво по-точно трябва да внимавам? Малко не съм наясно с поляритети и тем подобни.

Здравей. С какво по-точно трябва да внимавам? Малко не съм наясно с поляритети и тем подобни.

Къде на куплунга е плюс и къде минус

Провери дали е с прав(права черта и под нея три къси чертички) или с променлив ток. Защото някои производители/модели са с променлив(вълничка). Но гледаш характеристиката на изходящия ток не на входящия!

• Автор
Провери дали е с прав(права черта и под нея три къси чертички) или с променлив ток. Защото някои производители/модели са с променлив(вълничка). Но гледаш характеристиката на изходящия ток не на входящия!

С права черта и под нея три къси чертички е, значи е с прав ток. Това е отбелязяно на рутера. Купих си адапторче, нещо от този вид. Но проблемът е , че си има бутонче с 2 позиции за смяна на поляритета. И не знам коя от позициите е моята. Лявата или дясната. sad.gif

post-14585-1221401499_thumb.jpg

Редактирано от radosstin (преглед на промените)

На това адаптерче пише, че е 0,5А, а този който ти е изгорял е 1А. Голяма е вероятността отново да не ти върши работа!

В центъра трябва да е +, а ти прецени как да включиш адаптера да се получи така.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Захранванвто трябва да е 12v\1a(или повече ампера , не по-малко) Плюса трябва да е вътрешната част на буксата , минуса - външната , мери се с мултицет .

Успех cool.gif

С права черта и под нея три къси чертички е, значи е с прав ток. Това е отбелязяно на рутера. Купих си адапторче, нещо от този вид. Но проблемът е , че си има бутонче с 2 позиции за смяна на поляритета. И не знам коя от позициите е моята. Лявата или дясната. sad.gif

На рутера или страия адаптор, следва да е отбелязано. DoGa е прав, този адаптор не ми изглежда достатъчно мощен. 500ма макс и с избирамо напражение, което твърде често означава слабомощно. Новия трябва да е е също толкова тежък и голям, колкото стария. Не че не пише, но има китайски със завишени параметри ;) . Последно, може да си купиш буксата от магазин за електроника, така че това да не те притеснява.

Отиди в магазин Викиват. До моста на Герджика от южната страна. Там имат доста адаптори. Мисля че ще намериш подходящ :) :)

Плюса трябва да е вътрешната част на буксата , минуса - външната , мери се с мултицет .

Успех cool.gif

На адаптора ще са означени. Проверих няколко комерсиални захранвания у нас, включително и на нашия рутер, всички следват този поляритет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.