Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми преносим компютър

Featured Replies

Здравейте. Нов съм във форума и ако нещо не е както трябва, моля да ме извините.

Синът ми е първа година студен "Софтуерно инжинерство" и трябва да му купувам лаптоп. Никога до се га не съм се занимал с лаптопи и се нуждая от вашите съвети. Тъй като не разполагам с много средства, моля препоръчайте ми марка, модел и евенуално от къде може да се купи. Ще се ползва само за учебна работа и интернет, игри няма да се играят.

Имаме изисквания да е здрав и батерията да държи възможно повече време.

Ще бъда безкрайно благодарен, ако ми дадете съвети и напътствия.

• Автор
Пропускаш най-важното, колко пари можеш да отпуснеш?

Не написах никаква сума, тъй като лаптоп задължително трябва да купя. Тъй като не съм много добре финансово в момента, затова питам какво вие бихте ми предложили с оптимално съотношение цена/качество. Не знам дали добре се изразих, но лаптоп трябва да купя, да върши работа и да ми струва възможно най-малко. Или с две думи конфигурацията да има всичко необходимо, без излишни екстри, пък колкото излезне в крайна сметка. Просто не съм в свои води, когато се говори за лаптопи.

Asus EEE PC 1000H - малък, лесно преносим, на изгодна цена (между 700 - 730 лв в момента), батерията му държи минимум 5 часа и е достатъчно мощен за да върши каквато и да било работа (като изключим най-новите игри и рендериране на видео разбира се)... Наскоро си го взех и съм много доволен... Единственият проблем е, че малко трудно се намира в момента, тъй като се внасят ограничени бройки, но с малко повече упоритост ще успеете :)

Редактирано от pvn (преглед на промените)

Онзи ден купих за приятел един лаптоп Toshiba L40-18. Съотношението цена/качество е идеално. Мисля, че за тази цена си има всичко, от което може да има нужда един студент по "Софтуерно инжинерство". Успех!

• Автор

Извинявам се, но забравих да спомена, че е желателно екрана да е 15.4".

Тошибата изглежда много добре, а и съм чувал добри неща за марката.

• Автор

Колеги благодаря ви, че сте съпричастни на моя проблем. Вече съм сигурен, че с ваша помощ до няколко дни синът ми ще има добър и функционален лаптоп.

Предложенията на модераторите са отлични но за има разнообразие в секса а по мое мнение една добра машинка като минимум в днешно време трябва да има горе-долу следните параметри - цък

• Автор

Гледам най-много предложения идват за модели на Асус. Те имат ли представител в България и как са със сервизното обслужване.

МОСТ Компютри, са им представител в България, имат добър сервиз, но аз лично не бих ти препоръчал лаптоп с марка ASUS.

• Автор
МОСТ Компютри, са им представител в България, имат добър сервиз, но аз лично не бих ти препоръчал лаптоп с марка ASUS.

Дай предложение за марка. Един от фаворитите ни за сега е Тошиба.

Не ме разбирай погрешно, показаните по-горе модели на ASUS не са лоши, може и за тях да се замислиш, но аз гледам през призмата на сервиза, понеже имам доста познати работещи там. Та те се оплакват от голям обем сервизирани АСУС лаптопи, като по-голямата част от тях са с процесори на AMD, но и такива с Intel не липсват. Това е гледна точка, а не че цялостно не одобрявам марката. Марката е хубава, но си има подразделения, където не са конкурентни просто.

Личен фаворит за мен е DELL, като производител, но цената им е солена, дори в ниския сегмент, сравнена с други марки.

Онзи ден купих за приятел един лаптоп Toshiba L40-18. Съотношението цена/качество е идеално. Мисля, че за тази цена си има всичко, от което може да има нужда един студент по "Софтуерно инжинерство". Успех!

Малка им е гаранцията-1 година

Гаранционен сервиз имат само в софия

Дават дефекти,на мен записвачката ми са замина в деня ,когато изтече гаранцията

• Автор

За Асус се получиха много противоречиви мнения, а според мен цените им са добри. Ползвал съм дъна и видеокарти на фирмата и нямам никакви забележки. Това не означава, че и лаптопите им са добри.

При толкова продадени бройки, не може да няма дефектирали. Присъстват на пазара с доста голям избор от компонети и модели, а и се продават доста. ASUS имат голям дял в този пазарен сегмент. Аз не знам марка, която да няма дефектирали бройки, затова е важен сервиза. Ако се появи проблем, да бъде отстранен качествено и бързо!

Преди малко по-малко от 2 години си взех Тошиба. И при мен няколко дена, след като изтече гаранцията, се повреди записвачката. След това се появи една цветна линия, от лявата страна на екрана, от горе до долу, после станаха две и сега има цял сноп от десетина разноцветни линии. Като усуча малко екрана изчезват, но като го пусна пак се появяват. Някакво кабелче е де. А след това започна от време на време да не разпознава зарядното... Сега имам DELL на 1 година и съм доста доволен. Но той е внесен от САЩ. Аз иначе много харесвам Тошибите, само че горещо ти препоръчвам, ако е Тошиба, задължително - висок клас. В ниските допускат много компромиси и бързо се скапват. Това е от моя скромен опит:–Р

DELL Inspirion 1501 не знам как е тая цена обаче.. Може и да може да се намери по-евтино. Но аз съм доволен от тази машинка:–) Това е от мен.

• Автор
Преди малко по-малко от 2 години си взех Тошиба. И при мен няколко дена, след като изтече гаранцията, се повреди записвачката. След това се появи една цветна линия, от лявата страна на екрана, от горе до долу, после станаха две и сега има цял сноп от десетина разноцветни линии. Като усуча малко екрана изчезват, но като го пусна пак се появяват. Някакво кабелче е де. А след това започна от време на време да не разпознава зарядното... Сега имам DELL на 1 година и съм доста доволен. Но той е внесен от САЩ. Аз иначе много харесвам Тошибите, само че горещо ти препоръчвам, ако е Тошиба, задължително - висок клас. В ниските допускат много компромиси и бързо се скапват. Това е от моя скромен опит:–Р

DELL Inspirion 1501 не знам как е тая цена обаче.. Може и да може да се намери по-евтино. Но аз съм доволен от тази машинка:–) Това е от мен.

Колега, това предложение ми изглежда много добро, а и цената същото. По нагоре някой беше писал, че процесорите на AMD много греели (не знам до колко е вярно). Другият въпрос, който възниква е, как са ДЕЛ със сервиза в България.

Колега, това предложение ми изглежда много добро, а и цената същото. По нагоре някой беше писал, че процесорите на AMD много греели (не знам до колко е вярно). Другият въпрос, който възниква е, как са ДЕЛ със сервиза в България.

Слава Богу, не съм имал НИКАКВА нужда да търся сервиз на DELL. Може би някой друг може да отговори на това. Относно греенето - да грее много повече от Тошибата, но това е нормално. Все пак е двуядрен и доста по-мощен. Средно държи 60 градуса. По едно време беше почнал да прегрява лятото. Оказа се, че е защото се беше запрашил и не се охлаждаше достатъчно, особено, ако го сложиш на по-закътано местенце:-) Ама духнах му в дупките за охлаждане и всичко се оправи. Сега над 60 градуса не вдига. А преди стигаше 80+, като на два пъти ми се е изключвал като стигне 90, защото има защита някаква. Няма лоши последствия при мен.

Батерията държи доста, като за такъв клас. 2:30 до 4 часа, в зависимост от натоварването.

Мааааалко по-тежък е.

Оригиналната Vista лети.

Дравери могат да се теглят от сайта им.

Видео-картата, макар да е голяма (700МБ, според Everest DxDiag и други), е шерната. Нямам проблеми с Maya 8.5, Photoshop CS3, Flash CS3, дори да са заедно отворени. Но за по-новите 3Д игри няма шанс. Просто картата не е геймърска.

Силен и добър звук, като за такъв клас лаптоп.

Май друго не се сещам. Ако искаш да питаш нещо по-конкретно - давай:-)

• Автор

Трябва много да се внимава с този модел защото намерих с 80, 120 и 160 ГБ твърд диск.

Трябва много да се внимава с този модел защото намерих с 80, 120 и 160 ГБ твърд диск.

О, да. И аз бях малко изненадан, като рових за него из нет-а, защото при Тошибата, моделът е един и той е с еднакви параметри. При DELL всички модели варират. Специално този го има с РАМ 512 - 2048, с хард 80 - 240 GB.. Ама на линка дето ти го дадох си е с 160. Има го и с различни процесори.

Причина за редакция: Натиснах без да искам таб и го пратих, преди да съм го дописал:P

Редактирано от UGLY_KID (преглед на промените)

• Автор

До тук разбрах със сигурност само едно. Всяка марка си има върли почитатели и такива, които я отричат напълно. Сякаш започнах вече да се обърквам. Ако бъдете така любезни дайте мнения за и против за Асус и Тошиба. Времето напредва, а аз започвам да се обърквам все повече и повече.

• Автор

След дълги колебания, терзания и консултации се спряхме на следния модел на Хюлед Пакард:

HP COMPAQ 6735S FU372ES -

Добър или лош мислим да го вземем. Проблемът е, че в един магазин ни казаха, че за този модел нямало драйвери за ХР. Кажете моля, спешно, дали е възможно това или просто от магазина искат да продадат наличната си стока.

След дълги колебания, терзания и консултации се спряхме на следния модел на Хюлед Пакард:

Добър или лош мислим да го вземем. Проблемът е, че в един магазин ни казаха, че за този модел нямало драйвери за ХР. Кажете моля, спешно, дали е възможно това или просто от магазина искат да продадат наличната си стока.

GOOGLE вика: ИМА!!!

На мен пък ми казаха....цитирам "честно да ти кажа този лаптоп го има в България, но ние не го продаваме, защото го внасят по нелегални канали" :P:) :)

Тази сутрин говорих с представител на HP и човека каза, че дори го имат в наличност. Внимавай обаче от къде го купуваш, защото гаранцията трябва да е към НР, а не към сервиз на 2be(примерно), така че го купи от официален партньор на НР.

Днес питах в 2be и казаха "ама виж сега, тя гаранцията не е към НР, ама е към наш сервиз няма място за притеснения", ама не, мерси cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.