Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми преносим компютър

Featured Replies

• Автор

Синът ми го хареса тоя модел. Вчера направихме заявка в 2be и оставихме капаро. След 1 час се обадиха, че го нямат. Типично българска работа. Гледам има го в някои магазини на Техномаркет. Не знам какво да правя. Дайте съвет дали да го търся на друго място или да се насоча към някой друг модел.

Извинявайте, че ви занимавам с маловажния си проблем, но гледам, че имате желание искрено да помогнете. До 1 октомври трябва да взема лаптоп, че после става много сложно.

След дълги колебания, терзания и консултации се спряхме на следния модел на Хюлед Пакард:

HP COMPAQ 6735S FU372ES -

Добър или лош мислим да го вземем. Проблемът е, че в един магазин ни казаха, че за този модел нямало драйвери за ХР. Кажете моля, спешно, дали е възможно това или просто от магазина искат да продадат наличната си стока.

Тия в магазините са вързани с червена панделка понякога ни нищо не ти пречи да провериш сам, с два клика и половина от извора дали има драйвери за ХП или няма - цък

HP и Dell имат за почти всичките си модели алтернативна програма за доунгрейд към ХП, поне това трябва да знаят. Ако ще вземаш HP го вземи от Стемо

И последно, професионалистите от брашна нямат време и възможност да четат постоянно форумите а още по-малко да отговарят изчерпателно и подробно на всяко едно запитане на някой си непознат. Дори рядко ги посещават тези форуми. Не се сърди, просто така стоят нещата. Помисли само колко струва да ангажираш един специалист за половин час време да ти обясни тънкостите и разликите и да ти препоръча най-доброто и ще си обясниш някои неща. Изнасянето на фирмена информация за броя и видовете дефекти пък е точна интерпретация на леко просташкия лаф "Мисията невъзможна" sad.gif

• Автор

Най-после покупката е направена - HP COMPAQ 6735S FU374ES от Технополис за 999 лева с подарък НР чанта. Има си почти всичко, даже камера, микрофон и говорителчета. След първоначално пускане се инасталира Windows Vista Home Basic в която са вградени и всички необходими драйвери. За сга всичко изглежда отлично, като се имат в предвид ограничените ми финансови ресурси. Забравих да спомена, че тоя модел е произведен в Китай. Гаранцията е стандартна 12 месеца. Общо взето цари доволство в къщи.

Остана ми още един въпрос за решаване и отново разчитам на вас. Ако недай боже нещо се скапе по лаптопа, после как ще се възстанови операционната система. Сигурно има някакъв начин за архивиране ли, не знам какво. Вярвам, че доста хора от тук имат лаптопи с вградена Виста. Моля помогнете със съвет.

Най-после покупката е направена - HP COMPAQ 6735S FU374ES от Технополис за 999 лева с подарък НР чанта. Има си почти всичко, даже камера, микрофон и говорителчета. След първоначално пускане се инасталира Windows Vista Home Basic в която са вградени и всички необходими драйвери. За сга всичко изглежда отлично, като се имат в предвид ограничените ми финансови ресурси. Забравих да спомена, че тоя модел е произведен в Китай. Гаранцията е стандартна 12 месеца. Общо взето цари доволство в къщи.

Остана ми още един въпрос за решаване и отново разчитам на вас. Ако недай боже нещо се скапе по лаптопа, после как ще се възстанови операционната система. Сигурно има някакъв начин за архивиране ли, не знам какво. Вярвам, че доста хора от тук имат лаптопи с вградена Виста. Моля помогнете със съвет.

Обикновено ти дават един диск с операционната система, в който са вградени и драйверите (така беше в Toshiba-та ми) или два диска - един с ОС, другия с драйвери (Dell). Не знам HP как са. Понякога дават и с допълнителен софтуер (за запис на дискове, за поддръжка, характерни програми за марката лаптоп и др.) Ако не са ви дали, метнали са ви, защото за тази Vista сте платили (към 200 лв., ако не се лъжа). Освен това има голяма вероятност да имате RECOVERY дял на харда. Около 10-12 GB.

При нужда от преинсталиране:

I. Ако имате дискове с операционната система (независимо от това дали са оригиналните, дошли с комютъра или придобити по други начини;-)):

1. Вкарвате диска в четящото устройство

2. Рестартирате

3. Докато се зарежда биоса, т.е още в самото начало на стартирането на компютъра, натискате и задържате F12 (Обикновено е F12 при лаптопите, ако не е, опитайте други F~). Трябва да изпише нещо от типа на: "Entering multiboot mode"

4. Излиза ви меню, от което можете да изберете от къде да се зареди ОС. Харддиск, CD/DVD, USB, Интернет (може да са различни при различните биоси, но в общи линии това са опциите). Избирате CD/DVD.

5. Следвате инструкциите на екрана за преинсталиране/възстановяване на операционната система.

II. Ако нямате диск, но имате RECOVERY партиция на харда:

1. Рестартирате

2. Натискате и задържате F11 - отваря се Recovery Utility

3. Следвате инструкциите

III. Нямата Recovery партиция, нито дискове:

Използвайте програма от типа на Norton Ghost или имаше и на Аcronis нещо.

Тук малко туториалче за NG

• Автор

Благодаря колега. При мен положението е това:

II. Ако нямате диск, но имате RECOVERY партиция на харда:

Продавача спомена, че след като се инсталира всичко може да се направи спасителен диск. Тъй като вниманието ни беше насочено към разглеждане на придобивката, нещо не сме разбрали каво трябва да се направи. Става въпрос, ако тотално се скапе диска да имаме на диск законна инсталация на Вистата. Между другото чух, че можело при поискване от наша страна Майкрософт да ни дадат законен лиценз на ХР вместо Виста. Друг е въпроса дали ще е Хоум или Префешанъл.

Ако още не си купил, поразгледай моделите на Acer - мисля, че по цена са може би най-добрите при еднакви параметри. Аз ползвах един 15" 2 години, сега имам един 17" и един 9" и съм доволен и от 3-те...

• Автор

Забравих да напиша. Лаптопа вече е купен.

http://www.technopolis.bg/product.php?pid=417

Добър или лош, синът ми много го хареса. Има си всичко необходимо за нормална работа и най-важното, че се вмести в бюджета ми.

Искам да изкажа най-искрена благодарност на всички, които помогнаха със съвети и напътствия.

Честито :speak: Да си го ползва безпроблемно и по-рядко да се налага преинсталация :angry:

• Автор
Честито :baby: Да си го ползва безпроблемно и по-рядко да се налага преинсталация :)

Благодаря. Тъй като дойде с Vista Home Basic, ще се наложи сигурно преинсталация. Тия от Майкрософт не иската да дадат лиценз за ХР. Тъпото е, че при наличие на лицензирана ОС, трябва да се минава на пиратска. Това е политиката на МС да налага силово новата Виста. Ама здраве да е.

Леле за какви цени става върпос,и за какви конфигурации :P

Вие май несте много на ясно с пазара на мобилните компютри...

Взели сте ХП компак,добре става...

Сега да дам моето предложение

Dell Vostro

15,4 дисплей

2гб рам ддр2 на 800мхз

Интел кор 2 дуо 1.87

Видео карта - Гфорс 8400 ДДР2

250 хард диск

блурей риидър

и останалите дребни джунджурии

намира се на цена около 1150лв !

И за кого е предложението ти, след като човека вече е закупил въпросния лаптоп?

Към всички останали които ще прочетат темата

Ами добре звучи, ама кажи къде, щото подобно предложение няма във всяка фирма и кое востро е 1500 или 1510. Освен това "малко" ме съмнява това с блурея. Имаше едни малко на черно влезли Вострота на ниска доставна цена, но те са с 1 година гаранция.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.