Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и Политика

Featured Replies

Докато четях темите тук, ми просветна колко си приличат религията и политиката.

Ето някои аналогии които ми идват на първо четене:

* Вяра само в един Бог - равносилно в политиката на една партия - майка, утвърдена със закон;

да нямаш други богове освен Мене = да не членуваш в други партии, освен в партията майка :P

* Две официални религии в една страна = двупартийна система за управление

* Повече от две религии в страната = демокрация, многопартийна система

--------------------

Има някои които казват - всички религии водят към Бога, но по различни пътища = всички партии водят към властта, важното е да си в парламента, без значение на коя партия служиш.

Можете да продължите с аналогиите :)

* Вяра само в един Бог - равносилно в политиката на една партия - майка, утвърдена със закон;

да нямаш други богове освен Мене = да не членуваш в други партии, освен в партията майка :sobbing:

--------------------

Има някои които казват - всички религии водят към Бога, но по различни пътища = всички партии водят към властта, важното е да си в парламента, без значение на коя партия служиш.

Не е съвсем така. ;) "вяра в един Бог, НО ЗА МАТЕРИЯЛНИЯ СВЯТ' е т.нар. САТУРНИЗЪМ(циклене от Марс до Сатурн.)

http://u-ra.blogspot.com/2008/09/blog-post.html

Бог е ЕДИН, но завършен, така, че да ТЕ ЧАКА отвъд матрицата. ;) Защото няма 'Бог' в материята, тъй както няма да видиш бог-ат в гето. cool.gif

да нямаш други богове освен Мене = да не членуваш в други партии, освен в партията майка :)

--------------------

Да не само си приличат,но и не са ли двете страни на една и съща монета.

• Автор
Да не само си приличат,но и не са ли двете страни на една и съща монета.

Донякъде е така както казваш.

Атеистите, дето казват, че не вярват в никакъв бог, приличат на тези дето казват - аз не вярвам на никоя партия - няма да гласувам. :P

Абе тва за единствения бог е силно ограничително. Навсякъде се говори за много богове. За ние създадохме, ние низпослахме и ние.

Намери се един бог, който да каже, че другите са зле и поиска да го величаят за единствен... или поне една група хора и айде вече остана само той. Смешно е някак си. особено пък, ако това отидеш и го кажеш на който и да е индиец или китаец.

Абе тва за единствения бог е силно ограничително. Навсякъде се говори за много богове. За ние създадохме, ние низпослахме и ние.

Намери се един бог, който да каже, че другите са зле и поиска да го величаят за единствен... или поне една група хора и айде вече остана само той. Смешно е някак си. особено пък, ако това отидеш и го кажеш на който и да е индиец или китаец.

Бог е един, но ОТЪВД матрицата. В матрицата има много заблуди, вкл. и на това КОЙ е бог. Абрахамските религии казват, че е Един, но поради това, че не го познават, често ползват паднал дух, бивша дева. А упадналите арйани, които не познават Бог, казват, че боговете са много. Всъщност това са арйаните деви, но когато дев упадне става демон.

По принцип, в матрицата, в САМОТО начало Бог пак е бил 1, но с 2 своите непълни експанзии за марицата и еманирането в нея, надолу- 2 дев-а. Така, че троичността на Бога е за материалния свят, като ПАК нямаме равнопоственост на 3-те елемента на 3-ицата. Пълната експанзия на Бог е СРЕДАТА.

Така, че?.... cool.gif

Бог е един, но ОТЪВД матрицата. В матрицата има много заблуди, вкл. и на това КОЙ е бог.

Да ,много точно си го казал тука направо ТЕ харесах,само трябвало да допълниш , че "Живия бог" може да те извади от матрицата,

всъщност ТОЙ може би те е вкарал там,понеже е жив все още,не мислиш ли ?

Да ,много точно си го казал тука направо ТЕ харесах,само трябвало да допълниш , че "Живия бог" може да те извади от матрицата,

всъщност ТОЙ може би те е вкарал там,понеже е жив все още,не мислиш ли ?

В матрицата се влиза по желание на индивидуалната душа. Бог изпълнява ВСЯКО желание! :angry:

Сега, главния проблем е КОЙ ТЕ ИЗКАРВА ОТ НЕЯ. cool.gif Защото, прегледай тази последна публикация

http://u-ra.blogspot.com/2008/09/blog-post_18.html

и виж, че има 'бог', който те задържа там... cool.gif особено ДНЕС! :lol6:

• Автор

Чета, постовете тук, чета и какво да видя

всеки си живее в собствен свят:

един говори за айряните

друг още не е излязал от прожекцията на "Матрицата"

Моля ви, исках в тази тема да направим някакъв опит за сравнение межид Религията и Политиката :P

Чета, постовете тук, чета и какво да видя

всеки си живее в собствен свят:

един говори за айряните

друг още не е излязал от прожекцията на "Матрицата"

Моля ви, исках в тази тема да направим някакъв опит за сравнение межид Религията и Политиката :)

Най-съм съм благодарен на Анти-матричарят, че не съм вече във света на яхвецЪт на Исус. дали съм "сатана" ще каже Сантана!

cool.gif

:clap:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

...

Моля ви, исках в тази тема да направим някакъв опит за сравнение межид Религията и Политиката :speak:

Ами нека да започнем оттам, че един от основополагащите принципи в Космоса е този на йерархичността. Всеки учител е и ученик на някой още по-голям учител; всеки управляващ е управляван от някой над него; всяка структура (или организъм) е част от друга по-обхватна структура (организъм).

Сега малко по-конкретно: при политиката имаме действие отгоре надолу. При религията действието е противоположно.

При религията (аз ще добавя и духовното ученичество), човек доброволно търси връзка с Бог (богове) или учител и това което той изразява, в смисъл на качества, добродетели, светоглед. Човек свързвайки се с Бог или с учител, поставя доброволно живота си в зависимост от определени правила, които никой не му налага насила. Това е чистата религия. Религиозните лица - свещеници, жреци, гурута само разясняват определени въпроси свързани с религията която следват, но никога не агитират.

В чистия си вид управлението е саможертва. Управляващия действа изцяло в полза на подчинените си и за благото им. Той съблюдава правила, които в най-голяма степен изразяват разбирането му за справедливост. Управляващата роля е резултат от развитието на неговата индивидуалност - широта на съзнанието, положителни качества. Неговото виждане за бъдещето на цялото, което управлява и начините за постигането му са най-ясни в сравнение с тези на неговите подчинени.

Ами нека да започнем оттам, че един от основополагащите принципи в Космоса е този на йерархичността. Всеки учител е и ученик на някой още по-голям учител; всеки управляващ е управляван от някой над него; всяка структура (или организъм) е част от друга по-обхватна структура (организъм).

Сега малко по-конкретно: при политиката имаме действие отгоре надолу. При религията действието е противоположно.

При религията (аз ще добавя и духовното ученичество), човек доброволно търси връзка с Бог (богове) или учител и това което той изразява, в смисъл на качества, добродетели, светоглед. Човек свързвайки се с Бог или с учител, поставя доброволно живота си в зависимост от определени правила, които никой не му налага насила. Това е чистата религия. Религиозните лица - свещеници, жреци, гурута само разясняват определени въпроси свързани с религията която следват, но никога не агитират.

В чистия си вид управлението е саможертва. Управляващия действа изцяло в полза на подчинените си и за благото им. Той съблюдава правила, които в най-голяма степен изразяват разбирането му за справедливост. Управляващата роля е резултат от развитието на неговата индивидуалност - широта на съзнанието, положителни качества. Неговото виждане за бъдещето на цялото, което управлява и начините за постигането му са най-ясни в сравнение с тези на неговите подчинени.

Гледам и не вярвам на ушите си!!!!И в политиката и в религията нещата са идентични.Пирамида....който е отгоре управлява,който е отдолу-носи...Останалото е прах в очите на хората ,за да не видят голата истина. cool.gif И не говоря за никакви богове.И политиката и религията са измислени от хората,просто инструмент на властта.2 инстумента са по полезни от един,няколко са за предпочитане. cool.gif

Гледам и не вярвам на ушите си!!!!И в политиката и в религията нещата са идентични.Пирамида....който е отгоре управлява,който е отдолу-носи...Останалото е прах в очите на хората ,за да не видят голата истина. cool.gif И не говоря за никакви богове.И политиката и религията са измислени от хората,просто инструмент на властта.2 инстумента са по полезни от един,няколко са за предпочитане. cool.gif

"Власт и свободата". Тези две думички са по-популярни от "Бог и сатаната". Но знаеш от семистките завети "заповеда" на Бога е именно сатаната или както казваше добрия стар чичко Оруел: "Свободата е робство, невежеството-сила" :):)

Още малко за Управлението (или по-точно за Управляващия):

Мъдрецът върви след всички,

и така е пред всички.

Обичай света като самия себе си;

тогава наистина ще можещ

да се грижиш за всичко.

Ето защо истински големият

мисли за истинското,

а не за повърхностното,

за плода, а не за цвета.

Светът се управлява,

като оставяш нещата да вървят по пътя си.

Не може да се управлява чрез намеса.

Мъдрецът няма собствен ум.

Той осъзнава нуждите на другите.

Да създаваш, без да изискваш,

да правиш и да не се възползваш,

да водиш, без да се намесваш,

това е Първоначалната Добродетел.

В грижата за другите и в служенето на небето

нищо не е подобно на въздържанието.

Въздържанието започва

с отказ от собствените идеи.

Да управляваш държавата

е като да сготвиш малка риба.

Онзи, който поема върху себе си

хорското унижение,

е годен да управлява.

бедите на държавата,

заслужава да е цар на Вселената.

Лао Дзъ

п.п. Хубаво е първо да се научим да управляваме себе си. Ако не можем да управляваме себе си, каква представа можем да имаме за управлението на държавата?

Още малко за Управлението (или по-точно за Управляващия):

Мъдрецът върви след всички,

и така е пред всички.

Обичай света като самия себе си;

тогава наистина ще можещ

да се грижиш за всичко.

Ето защо истински големият

мисли за истинското,

а не за повърхностното,

за плода, а не за цвета.

Светът се управлява,

като оставяш нещата да вървят по пътя си.

Не може да се управлява чрез намеса.

Мъдрецът няма собствен ум.

Той осъзнава нуждите на другите.

Да създаваш, без да изискваш,

да правиш и да не се възползваш,

да водиш, без да се намесваш,

това е Първоначалната Добродетел.

В грижата за другите и в служенето на небето

нищо не е подобно на въздържанието.

Въздържанието започва

с отказ от собствените идеи.

Да управляваш държавата

е като да сготвиш малка риба.

хорското унижение,

е годен да управлява.

бедите на държавата,

заслужава да е цар на Вселената.

Лао Дзъ

п.п. Хубаво е първо да се научим да управляваме себе си. Ако не можем да управляваме себе си, каква представа можем да имаме за управлението на държавата?

Това е много хубаво,но светът не го е разбрал и следва Конфуций и Макиавели,а не Лао Дзъ.И религия и политика имат общ произход.И сега привидно са разделени и различни ,но не съвсем.

Разликата между двете е в това, че при религията вярваш в висша сила, а при политиката вярваш в ниша(някой си политик или партия), но и двете са създане да подчиняват, разделят и контролират хората! Уви в всета около нас вече всичко е извратено и опорочено и когато се е появила религията тя се е подчинявала на правила, които на са в противоречие с други религии, но именно тези които са знаели тези правила са наравили така че да се разделим и сега да има и етнически конфликти. За политиката няка какво да говоря. Тя просто е висша форма на човешката простотия и желание за власт и господство!

Да,няма съмнение,че набързо ще заклеймим политиците и ще ги набедим за източникът на всичките ни беди.Я си представете,обаче,един свят без политици и техните подчинени,ми нали веднага ще настъпи анархия.Към това ли да се стремим?

Отношението на християнството към официалните власти е категорично-трябва да им се подчиняваме.В Римляни 13:1 ап.Павел дава точно такава препоръка,освен това казва и че относителната власт,която имат идва от Бога.Също така всеки е чувал онази история,когато фарисеите се опитали да впримчат Исус в думите му: Марко 12:13 "Тогава пращат при Него някои от фарисеите и иродианите за да Го впримчат в говоренето Му.

14 И те, като дойдоха казаха Му: Учителю, знаем, че си искрен и не Те е грижа от никого; защото не гледаш на лицето на човеците, но учиш Божия път според истината. Право ли е да даваме данък на Кесаря, или не?

15 Да даваме ли, или да не даваме? А Той, като разбра лицемерието им, рече им: Защо Ме изпитвате? Донесете Ми един пеняз да го видя.

16 И те Му донесоха. Тогава им казва: Чий е тоя образ и надпис? А те му рекоха: Кесарев.

17 Исус им рече: Отдавайте Кесаревото на Кесаря, и Божието на Бога. И те много се зачудиха на Него."

Но все пак могат да се направят паралели между политиците и духовенството(клира).В Библията(визирам единствено християнството) не може да се открие никакво основание за съществуването на група хора,които да се занимават само с духовна работа.Първите апостоли и последователите им са имали някаква светска работа,от която са се издържали.От тази гледна точка ,онези които членуват в партия или духовенство се стремят към придобиването на някаква власт.Интересното е да си отговорим за какви цели се употребява тази власт.В интерес на народа или за собствена употреба.

(В латинските езици "министър" е равно на "слуга,служител")

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Всъщност 99 % от хората ако станат политици ще представляват абсолютно същата картинка, както сегашните политици. Останалият 1 % най-вероятно въобще няма да се кандидатират. Какъвто е народа, такива са и политиците - нека да не се заблуждаваме. Между управлявани и управляващи не може да има много голяма разлика в съзнанието - управляваните няма да го допуснат. Казвано е многократно, че човек първо трябва да промени себе си - само така може да допринесе за промяна в по-голям мащаб.

Всъщност 99 % от хората ако станат политици ще представляват абсолютно същата картинка, както сегашните политици. Останалият 1 % най-вероятно въобще няма да се кандидатират. Какъвто е народа, такива са и политиците - нека да не се заблуждаваме. Между управлявани и управляващи не може да има много голяма разлика в съзнанието - управляваните няма да го допуснат. Казвано е многократно, че човек първо трябва да промени себе си - само така може да допринесе за промяна в по-голям мащаб.

И кой го е казал това ,политик или религиозен водач?

Може и някой политик да е казвал подобно нещо - не ми е известно.

• Автор
Отношението на християнството към официалните власти е категорично-трябва да им се подчиняваме.

arenas, Левски ако не беше хвърлил расото и не беше се възпротивил на официалните власти по него време, сега със сигурност щеше да носиш фес...

arenas, Левски ако не беше хвърлил расото и не беше се възпротивил на официалните власти по него време, сега със сигурност щеше да носиш фес...

Може и да си прав,а може и да не си.Исторически факт е ,че в рамките на Османската империя са живели много и различни народи,а българите живеещи по онова време, са изповядвали християнска религия по принцип.Е,имало е и българи,които изповядвали исляма,но ти откъде знаеш аз от кои щях да съм?Не бих бил толкова сигурен.

Йоан 18:36

Исус отговори: Моето царство не е от този свят

Аз знам Левски за какво се е борил и ти също,но дай да видим кой как разбира този текст?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Може и да си прав,а може и да не си.Исторически факт е ,че в рамките на Османската империя са живели много и различни народи,а българите живеещи по онова време, са изповядвали християнска религия по принцип.Е,имало е и българи,които изповядвали исляма,но ти откъде знаеш аз от кои щях да съм?Не бих бил толкова сигурен.

Аз знам Левски за какво се е борил и ти също,но дай да видим кой как разбира този текст?

Ами кажи,защото на мен вече не ми е много ясно?Прочети новините от българия и света./нарочно я пиша вече с малка буква/Полицай попречва на няколко цигани да се изгаврят с националния флаг и го уволняват.Няколко пияни говеда/много вероятно от същия произход/ изхвърлят един млад човек от влака в движение/вчера между другото станаха 40 дни от тогава/ и всички се правят на приятно разсеяни.Имахме такъв колега по форум-Стефан Чолаков помните ли още?Та политиката и религията доста кофти се омешаха ,не мислите ли? cool.gif

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Нито Левски, нито Ботьов, нито шепа възрожденци са сменили статуквото на Отоманката империя. ;)

Да се придава значение за световните събития на 1 ЧОВЕК е белег на невежество...

Нямам нищо против заслугата на Левски за дадено нещо, дори и към световния футбол, cool.gif но съм против това Левски да се казва, че изповядвал "Християнство" с конспираторски или въоръжени прийоми. Това е ПСЕВДО-ХРИСТИЯНСТВО. ХИТРИЯНСТВО cool.gif

Може би семистки духове на яхве и алла, но не и на Христос! :lol6:

АНДЖЕК! :lol6:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Религията винаги е била дясната ръка на ПолиТиката и неин пръв съюзник в стригането на оффцете. Така е било поне последните 15К години.

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-...cide-death.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.