Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

може ли котела да е отвън

Featured Replies

Здравейте на всички!Смятам да си слагам "умен"котел(пиролизен или нещо такова) на мястото на камина с водна риза която досега беше в едно от помещенията вътре в къщата!Единственото място където може да стане обаче е отвън до комина,тъй като помещението не е мазе и се ползва за живеене!!!Така че за да ползвам комина трябва да стане отвън!Възможно ли е според вас да е отвън като го изолирам понякакъв начин и му направя навесче или нещо такова!!!

• 2 години по-късно...

too дава прекалено тенденциозно мнение, без да го обоснавава. Най-малкото 24кВ за къща един етаж...без значение от площта? Котел с ел. елементи под навес (едва ли не под звездите)? "Конвенционалния" котел е по-добър от пиролизния? Слагане на котела поне на 180см под радиаторите?!? Проблем с комина при котел с принудителна тяга?!? Нямам намерения да го коментирам... Ао искаш нещо хубаво - сложи си пиролизен. Верно е, че е по-скъп и можеш да гориш само дърва, но пък ефективността е по-висока и котела е както се изразяваш "умен". Вкопаването и проблема с комина мисля, че не са от значение. До сега не съм виждал пиролизен котел да има проблем с комин, който е поне с такова сечение като изходящото на котела и е изолиран или зидан. Хубаво е да се замислиш, че пиролизния котел има някаква автоматика и използва електричество, което означава, че трябва да си го предпазиш от вода/сняг. Относно това, че е навън...единственият проблем е, че ще изгубиш топлината, която се "излъчва" от котела във въздуха (въпреки изолацията, има загуби).

• 1 месец по-късно...

Може, но за да не замръзва ще трябва да се напълни инсталацията с антифриз. Точката на замръзване на този антифриз трябва да е поне -20°С т.е. 36% етилен гликол и вода или 39% пропилен гликол. Ще губиш топлина от котела и КПД-то му ще е по-ниско, но ще работи.

• 6 месеца по-късно...

too дава прекалено тенденциозно мнение, без да го обоснавава. Най-малкото 24кВ за къща един етаж...без значение от площта? Котел с ел. елементи под навес (едва ли не под звездите)? "Конвенционалния" котел е по-добър от пиролизния? Слагане на котела поне на 180см под радиаторите?!? Проблем с комина при котел с принудителна тяга?!?

Нямам намерения да го коментирам...

Ао искаш нещо хубаво - сложи си пиролизен. Верно е, че е по-скъп и можеш да гориш само дърва, но пък ефективността е по-висока и котела е както се изразяваш "умен". Вкопаването и проблема с комина мисля, че не са от значение. До сега не съм виждал пиролизен котел да има проблем с комин, който е поне с такова сечение като изходящото на котела и е изолиран или зидан. Хубаво е да се замислиш, че пиролизния котел има някаква автоматика и използва електричество, което означава, че трябва да си го предпазиш от вода/сняг. Относно това, че е навън...единственият проблем е, че ще изгубиш топлината, която се "излъчва" от котела във въздуха (въпреки изолацията, има загуби).

***********************************************************************************************************************************************************************

Явно си от дистрибуторите с тоя пиролизен...ти излиза златно- виждам че може смяташ...но като евреин ти може да си пачка и за това да даваш практични сьвети. Опитаи се да се на мястото на минимален доход и тогава говори.Далече сме от белите хора. Четох поста му и дори си направих труда да го посетя.Може да ти е чудно но е прав казаното от него го видях ..Просто се смята правилно.

Успех на всички и нищо лично

***********************************************************************************************************************************************************************

Явно си от дистрибуторите с тоя пиролизен...ти излиза златно- виждам че може смяташ...но като евреин ти може да си пачка и за това да даваш практични сьвети. Опитаи се да се на мястото на минимален доход и тогава говори.Далече сме от белите хора. Четох поста му и дори си направих труда да го посетя.Може да ти е чудно но е прав казаното от него го видях ..Просто се смята правилно.

Успех на всички и нищо лично

Дори не му виждам коментара. Явно е изтрит. Не знам какъв евреин съм, обаче българина страда защото винаги избира най-евтиното, което после го плаща неколкократно. Не знам защо си решил, че като съм дистрибутор/вносител/търговец или каквото и да е още, съм над минималния доход. Само ще ти кажа, че вкъщи дори няма котел (без значение какво е горивото) и се топля с електрическа печка. Мнението го написах не защото предлагам дадени продукти, а защото загубата на топлина от всеки котел е съществуващ проблем и поставянето още повече пък на конвенционален котел на твърдо гориво навън е глупаво (точно така!!).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.