Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета

Featured Replies

Здравейте ...

Имам проблем с рутера , но и аз точно не мога да си обясня какво се случи . И друг път е ставало така да имам интернет на лаптопа , а на настолният компютър да няма , но когато оправя настройките на интернета на пк-то така , че автоматично да си приема настройките на лаптопа , всичко се е оправяло . Свети лампичката , че интернет си има , а дефакто няма . Вече се чууудя къде ли ще е проблема и как точно да се справя , но все пак не съм толкова на ТИ с тези неща ... Като допълнителна информация бих дала това :

1. Рутерът е Linksys ( Wireless-G Broadband Router , 2.4 GHz , 54 Mbps ) ...

2. Интернетът е на БТК

3. Настолният компютър е с ХР , а лаптопа с Dark Edition

4. Лаптопът се свързва с рутера безжично , а настолният чрез кабел

Ще съм благодарна ако някой успее да ми помогне =((

изключи рутера за 10 секунди и пробвай отново

• Автор

Днес го изключвах няколко пъти ... сменях дупки ... какво ли не правих ... Не е от това !

Някакви други идеи ?

Днес го изключвах няколко пъти ... сменях дупки ... какво ли не правих ... Не е от това !

Някакви други идеи ?

Какви IP-адреси получват PC-то и лаптопа?

Предполагам, че са от типа 192.168.1

ако е така, влез в рутера и смени тази единица в LAN-адреса (напр. да стане 192.168.15.1)

Редактирано от plameni (преглед на промените)

... И друг път е ставало така да имам интернет на лаптопа , а на настолният компютър да няма , но когато оправя настройките на интернета на пк-то така , че автоматично да си приема настройките на лаптопа , всичко се е оправяло . Свети лампичката , че интернет си има , а дефакто няма . ...

Предполагам е грешка от бързане, или имаш нещо друго в предвид?

Това, че лампичката свети, не означава, че имаш Интернет, а, че има изградена връзка м/у рутера и компютъра (хардуерна).

Никоя програма ли няма интернет? Ако пуснеш Скайп, и той работи, бих ти препоръчал да въведеш DNS-ите ръчно- тези които БТК препоръчват.

Възможно ли е някой друг да се е свързал безжично към рутера ти, и да сийдва яко?

Имаш ли пинг към модема на БТК? Ако нямаш, пробвай с преинсталация на драйверите на ЛАН картата.

Пробвай под сейв моуд с наличие на мрежа - така ще елиминираш/потвърдиш евентуално стартиращи се, "лоши" процеси.

Пробвай с някое "живо" СиДи - Убунту например- така ще елиминираш/потвърдиш хардуерен проблем.

Пробва ли да пуснеш Интернет на лаптопа чрез кабела, за да премахнеш евентуална повреда на кабела?

Настройките на рутера да не са направени да раздава само един адрес?

Редактирано от tzwaro82 (преглед на промените)

Виж настройките на Linksys-а, какви адреси раздава и в какви граници!

Това, че лампичката свети, не означава, че имаш Интернет, а, че има изградена връзка м/у рутера и компютъра (хардуерна).

Тя е имала впредвид лампичката "Интернет" на модема на БТК, а когато тя свети означава, че има изградена сесия до сървъра по PPPOE, което наистина предполага, че трябва да има интернет! cool.gif

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Автор
Предполагам е грешка от бързане, или имаш нещо друго в предвид?

Никоя програма ли няма интернет? Ако пуснеш Скайп, и той работи, бих ти препоръчал да въведеш DNS-ите ръчно- тези които БТК препоръчват.

Възможно ли е някой друг да се е свързал безжично към рутера ти, и да сийдва яко?

Имаш ли пинг към модема на БТК? Ако нямаш, пробвай с преинсталация на драйверите на ЛАН картата.

Пробвай под сейв моуд с наличие на мрежа - така ще елиминираш/потвърдиш евентуално стартиращи се, "лоши" процеси.

Пробвай с някое "живо" СиДи - Убунту например- така ще елиминираш/потвърдиш хардуерен проблем.

Пробва ли да пуснеш Интернет на лаптопа чрез кабела, за да премахнеш евентуална повреда на кабела?

Настройките на рутера да не са направени да раздава само един адрес?

Имах в предвид , че DHCP на лаптопа си е оправено , а настройките на настолния са въведени да си ги получава автоматично от него ...

Никоя програма не ми тръгва ... Няма никакви изпратени или получени пакети , просто интернет не достига въобще до компютъра ... Друг път също е ставало така , но съм го оправяла ... Сега не става...

Не е възможно някой друг да се е свързал към рутера ...

А оттук надолу ... нищо не ми е ясно , приятелю =( Просто както вече казах не съм толкова запозната с тези неща ... Знам , че е малък проблема , но определено не мога да го разреша ...

Пробвай с "WinsockxpFix".Винаги ми е вършел работа при подобни проблеми.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=39592

В Windows XP е налична команда reset в IP контекста на помощната програма NetShell. При изпълнение на командата reset се извършва презапис на съответните, използвани от стека на Интернет протокола (TCP/IP), ключове в системния регистър, което води до същите резултати като денинсталирането и повторното инсталиране на протокола.

Command Samples(Примери за използване на командата)

netsh int ip reset resetlog.txt

netsh int ip reset c:\resetlog.txt

http://support.microsoft.com/?kbid=299357

Имах в предвид , че DHCP на лаптопа си е оправено , а настройките на настолния са въведени да си ги получава автоматично от него ...

Никоя програма не ми тръгва ... Няма никакви изпратени или получени пакети , просто интернет не достига въобще до компютъра ... Друг път също е ставало така , но съм го оправяла ... Сега не става...

Не е възможно някой друг да се е свързал към рутера ...

А оттук надолу ... нищо не ми е ясно , приятелю =( Просто както вече казах не съм толкова запозната с тези неща ... Знам , че е малък проблема , но определено не мога да го разреша ...

Ще повторя моето предположение за решение на проблема.

Предполагам, че е станало ресетване на рутера и са се върнали настройките по подразбиране.

В този случай рутера е с адрес във вътрешната мрежа 192.168.1.1 и раздава по DHCP адреси 192.168.1.Х

От друга страна, външният адрес на рутера се получава от модема на БТК и най-вероятно е 192.168.1.2

Получава се следната ситуация - от гледна точка на рутера адресите на вътрешната и външната мрежа са в един сегмент и това води до пълно омазване.

Затова предложих следното решение

Какви IP-адреси получват PC-то и лаптопа?

Предполагам, че са от типа 192.168.1.х

ако е така, влез в рутера и смени тази единица в LAN-адреса (напр. да стане 192.168.15.1)

Това лесно можеш да го провериш, ако свържеш за проба директно PC-то с модема на БТК

Редактирано от plameni (преглед на промените)

...

Тя е имала впредвид лампичката "Интернет" на модема на БТК, а когато тя свети означава, че има изградена сесия до сървъра по PPPOE, което наистина предполага, че трябва да има интернет! cool.gif

Това, че "лампичката" на модема свети, също не е гаранция, че Интерне-а ще "потече", а по въпроса - ясновидският отдел е в отпуск :angry: От прочетеното, споменаването на модема е излишно, след като лаптопа има Интернет- проблема не е в БТК или модема (аз също съм на АДСЛ от тях).

...

Предполагам, че е станало ресетване на рутера и са се върнали настройките по подразбиране.

В този случай рутера е с адрес във вътрешната мрежа 192.168.1.1 и раздава по DHCP адреси 192.168.1.Х

...

Това лесно можеш да го провериш, ако свържеш за проба директно PC-то с модема на БТК

Ако рутера се е ресетнал, лаптопа също няма да има Интернет. А относно директното включване към модема е много оригинално- така ще потвърди някакви грешни настройки на рутера ако има интернет, или ще установи наличието на софтуерен/хардуерен проблем с компютъра.

...

От бутона Старт, натискаш Изпълнение... (Run...), в полето пишеш cmd и Ентер. В прозореца пишеш ping 192.168.1.1 и Ентер Ako има отговор (което ме съмнява) ще елиминираш поне настройките на рутера и компютъра, но пак няма да е достатъчно.

...

Относно Убунту- това е безплатна Линукс базирана операционна система (като Уиндоус), която обаче в твоят случай няма нужда да се инсталира (има и такава възможност), а работи директно от СиДи-то. По време на зареждането тя си конфигурира устройствата (според мен отлично се справя). Ти трябва да свалиш тази операционна система, и да я запишеш на диск - във форума като важна тема има как се прави буутващо СиДи, да направиш компа за проверява оптичното устройство при зареждане, и когато те попита- да натишнеш Ентер. След като стартира- просто трябва да отвориш Firefox и да пробваш да заредиш някой сайт. Ако това стане значи проблема ти не е в рутера, кабела или мрежовата карта, а е софтуерен- я драйвери на картата, я някой "зъл" процес, я настройка на защитната стена.

Преди това може да провериш поне кабела м/у компа и рутера като свържеш лаптопа, и видиш дали той има интернет- забрани му обаче безжичната мрежа. Ако работи влез в рутера и погледни пак настройките, особенно в часта за която много хора писаха- обхват на раздаване на адресите. Ако при свързване към рутера няма- вържи го директно в модема.

Опасявам, се, че ще се наложи да намериш и прочетеш някои почти основни неща, което ще отнеме време, но като успокоение мога да ти кажа, че после победата ще бъде по-сладка, и евентуално такива проблеми ще ги локализираш и измисляш решение за 5 минути.

• Автор

Добре , мили хора ... Много ви се радвам , че разбирате ... но съм сто пъти по-нещастна от факта , че на мен нищо не ми е ясно =) ... Искам само да ви попитам нещо - има ли вероятност да е от настройките на лан картата . Преди няколко месеца я сменяхме , пак имаше такъв проблем и ако не се лъжа едно момче й бараше настройките , но никак не съм сигурна ... Дали би могло да е от това и какво бих могла да направя аз ?

• Автор

Благодаря на всички ви за помощта ...

В крайна сметка се установи , че проблемът е бил в мрежовата карта ... =( но сега всичко е наред =) !

Специални благодарности на Features ... и tzwaro82 !

Благодаря на всички ви за помощта ...

В крайна сметка се установи , че проблемът е бил в мрежовата карта ... =( но сега всичко е наред =) !

Специални благодарности на Features ... и tzwaro82 !

;) А за мен? Нали аз предположих проблем с мрежовата карта още в началото :)

• Автор
:) А за мен? Нали аз предположих проблем с мрежовата карта още в началото :)

Разбира се =)))))) Даже и целувки ти се полагат ! Благодаря , наистина ... =)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.