Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква DVD записвачка да си купя

Featured Replies

@kamelot пропускаш една подробност - къстъм фърмуеърите които предлагат хора като Dee, Liggy и The Dangerous Brothers. Това според мен е един голям плюс за НЕК писачките. Да имаш фърмуеър с riplock removed, RPC1, dvd-rom bitsettings и оптимизирани скорости за голяма част от марките носители си е много по-добре. Аз лично когато си купих заложих на това, пред ДВД-РАМ спецификацията на LG и за момент не съжалявам. Брат ми има LG GSA-4160B а аз съм с NEC ND-3500AG - правили сме диагностики и сме ги съпоставяли. Предпочитам моята която записва 8x сертифицирани Вербатим подложки на 12x (дори 16x) без брак на носителя или грешки по него. Още повече че при LG ДВД-РАМ носителя струва 6-7 лв. и е безмислено да се пише на такива.

Съгласен съм, че модваните фърмуери са предимство...То просто в случая с NEC няма други възможности. Ако трябва да се чака за официален фърмуер, ще мине доста време. А както знаеш, при ъпдейт с модвана версия ти отпада гаранцията. Ето защо аз лично предпочитам официалните версии, които честичко пускат от LG. А и честно - досега не съм срещал медия, която да не се пише както трябва на LG.

@kamelot пропускаш една подробност - къстъм фърмуеърите които предлагат хора като Dee, Liggy и The Dangerous Brothers. Това според мен е един голям плюс за НЕК писачките. Да имаш фърмуеър с riplock removed, RPC1, dvd-rom bitsettings и оптимизирани скорости за голяма част от марките носители си е много по-добре. Аз лично когато си купих заложих на това, пред ДВД-РАМ спецификацията на LG и за момент не съжалявам. Брат ми има LG GSA-4160B а аз съм с NEC ND-3500AG - правили сме диагностики и сме ги съпоставяли. Предпочитам моята която записва 8x сертифицирани Вербатим подложки на 12x (дори 16x) без брак на носителя или грешки по него. Още повече че при LG ДВД-РАМ носителя струва 6-7 лв. и е безмислено да се пише на такива.

<{POST_SNAPBACK}>

а аз защо си мисля че The Dangerous Brothers пишат firmware за LG записвачките, докато Liggy - наистина прави нечовешки firmware за NEC-a

Не знам дали правят за LG но със сигурност модват за NEC. Имам сравнително стар драйвър от тях - The Dangerous Brothers 2.18 RPC1 and Rip Speed Firmware а иначе в момента съм с Liggy And Dee ND-3500 Modified Firmware V2.TF

Относно гаранцията - бекъпваш си сток фърмуеръра и при нужда си го връщаш преди посещение при "доктор" . Иначе ако писачката е тотално неработеща - да, гаранцията се губи. Но има ли хубави неща на този свят, които да имаш без да поемеш някакъв риск? ;) Според мен риска е напълно оправдан и си струва! Естествено "по вкус и по цвет тавариши нет" :)

Редактирано от Sisq0 (преглед на промените)

добре ве!

по-повечето хардуерни форуми казват, че ако преминеш към моднатите фърмуери(autoreset), няма връщане назад, тоест невъзможно е да сложиш оригинален фърмуер.

Поне така казват! :)

добре ве!

по-повечето хардуерни форуми казват, че ако преминеш към моднатите фърмуери(autoreset), няма връщане назад, тоест невъзможно е  да сложиш оригинален фърмуер.

Поне така казват!  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Значи аз съм открил топлата вода :clap:

Не знам кои са тези форуми обаче няма такова нещо. Дори Лиги и Ди изрично са упоменали, че е препоръчително да се бекъпне оригиналния фърмуеър (като се използва тяхната Binflash изпълнителна програма, с който се флашва и самата писачка направо през уиндоус, което е супер удобно) преди флашване с техен или нечий друг моднат фърм. За да можеш след това да се върнеш към него при нужда или при нехаресване на моднатия фърм.

Всъщност за да не бъда голословен ето ви малко връзки към страниците които аз посещавам за да поддържам писачката си :)

Liggy's and Dee's modified NEC firmwares

CD Freaks NEC Forum

А това е страницата на Опасните Братя :)

Това е секцията с често задаваните въпроси, където може да се прочете всичко около евентуалните неща които биха ви интересували а долу е конкретния отговор как се бекъпва оригиналния фърмуеър :)

Q: How do I make a backup of my original firmware?

A: You can backup your current firmware with Binflash . Run the application, and then make sure you select the correct drive you wish to make the backup from. Now select the DUMP option. A file selector dialog will appear. Choose a filename for your backup. Then click on SAVE and wait a few seconds until the dump is completed.

а при нужда за връщане към оригиналния, флашваш както би направил с моднат такъв :)

Успех ако някой ще използва нещата които съм писал/постнал

Редактирано от Sisq0 (преглед на промените)

Да споделя и аз своето впечетление от Nec 3540A.От около 10 дена имам такава

записвачка.До сега съм записал 76 DVD-та и 20-тина Cd-та.Записва бързо и стабилно.Записаните дискове (Sony и Verbatim) се четат безпроблемно на DVD Asus,NEC и JVC(домашно DVD).Много съм доволен за сега, дано и за напред да работи безпроблемно.Firmware-а се сменя елементарно без никакви проблеми и също толкова лесно се възвръща. Моето мнение е, че е добра и я препоръчвам.

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

С поста си желая да актуализирам темата.Поклонник съм на златната среда, затова ще пиша за NEC.Записвачката с която се оборудвах от дни е NEC ND3551A.Доскоро производството на LG и Panasonic се смяташе за по-переспективно поради поддържания един формат в повече или DVD−RAM. ND3551A вече изравни кантара с firmware 1.09.Нямам впечатления от развитието на LG до момента, но NEC ND3551A е интересна и с това, че поддържа технологията на Yamaha LabelFlash.При подсигуряване на подложки поддържащи технологията за принтиране върху диск, шаренията ще е макс.В ценово отношение превеса е полза на NEC.

C поста не обвързвам никого към пристрастия или реклама.

Първият прочел съобщението тук поздравявам с "Radio video" на System of a down.

Всички останали с "Химн на СССР".

Да споделя и аз своето впечетление от Nec 3540A.От около 10 дена имам такава  записвачка

А аз от днес и съм лично много доволен също. biggrin.gif

А аз от днес и съм лично много доволен също. biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Явно не си много доволен засега,щом като не си успял да запишеш DVD със субтитри... cool.gif Но сигурно ще успееш,ако имаш желание :)

Редактирано от pland (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.