Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква DVD записвачка да си купя

Featured Replies

Мисля да си взимам DVD записвачка но немога да реша каква марка да е .Моля дайте ми съвет каква да взема.Коя марка е най добре в момента да си купиш но и да си заслужава парите.

Редактирано от kal (преглед на промените)

• Автор

предлагат ми две записвачки и немога да реша коя да взема.кажете коя е по добрата!

LG GSA-4160B

SONY NDO-НЕЩО такова беше модела имаше и някви цифри не ги знам

казаха че имат еднакви функци.цената им беше еднаква 90лв

LG GSA 4163B ми върши чудесна работа. Доста DVD и CD съм записал с нея и съм много доволен :hush:

И аз да споделя опит. Значи имам Sony (вярно модел 2004 е ) ама съм много доволен. Досега не ми е развалила нито един диск , а записвам и от най-евтините и пак няма дефектни. Надявам се да съм бил полезен. Успех :bye:

човече, вземи си един Plextor, ако се занимаваш професионално!

Не ти говоря за тия двуслойните дет са камара $...

един 708-А - върши перфекто всичко.

Аз записвам по 20 ДВД на месец, заминаващи еди къде си:)

това е вече от година и нещо.

Не е е мръднала, а чакам за си заема 16-ката... но кач пари е тя засега поне:)

Така мислех до преди месец.

Знаех, че LG имат RAM устройство, но не го намирах.

За съжаление дисковете са кът все още в БГ, но определено това ще е моят избор, а и е около 80$!

Марката е стабилна.

Ще видиме практиката

Според мен NEC са най-добрите оптични устройства. В никакъв случай не си вземай LG!

Виж тук за цени JAR при удебелините цифри се начислява ДДС.

Аз съм с LG GSA 4163B. Гледам, че вече има и LG GSA 4165B, едва ли разликите са съществени, но все пак е по-нов модел.

Каквато и писачка да вземеш, задължително провери за по-нов firmware!

Нека и аз споделя опит.

NEC 3540A DVD-RW DL

Много стабилна. Не е скъпа. Бързо пише и презаписва. Малко по-бавна е при четене. Работи отлично. Записвам всеки ден по едно DVD задължително, а понякога и повече в зависимост от архива на сървъра в службата ми. Не е разавалила диск откакто е доставена със сървъра миналата година декември.

У дома съм също с такава. Скоро си я взех в замяна на DVD / CD-RW Combo. И сега съм с две DVD-RW Другото е Lite On. От миналата година април месец. СЪщо много стабилно и издръжливо.

От това което ти предлагат като варианти моята препоръка е да си вземеш LG -то, дори ако може да си вземеш по-горния модел (4163В).

Нека и аз споделя опит.

NEC 3540A DVD-RW DL

Много стабилна. Не е скъпа. Бързо пише и презаписва. Малко по-бавна е при четене. Работи отлично. Записвам всеки ден по едно DVD задължително, а понякога и повече в зависимост от архива на сървъра в службата ми. Не е разавалила диск откакто е доставена със сървъра миналата година декември.

У дома съм също с такава. Скоро си я взех в замяна на DVD / CD-RW Combo. И сега съм с две DVD-RW Другото е Lite On. От миналата година април месец. СЪщо много стабилно и издръжливо.

nickfox, наистина ли имаш NEC 3540A от декември миналата година, щото аз съм останал с впечатлението, че този модел се появи на пазара февруари или март тази година, а на БГ-пазара още по късно?

Да. Наистина. Доставиха ни я със сървъра. Това, че нещо го е нямало в масова продажба не значи, че не е било внасяно в България.

Тогава и дънната платка за сървъра и паметта (Kingston DDR II 400MHz Registered ECC Gold contacts 240 pins) за него ги нямаше масово на пазара. Дънната му платка Intel SE7520AF тогава я нямаше в България и струваше около 750 долара без ДДС.

Така, че не всичко може да знаете и да сте в час с него. А и има една приказка - който го желае, го намира.

• 4 седмици по-късно...

Харесват ми NEC и днес реших да си купя NEC 3540A DVD-RW DL,

но в магазина ми казаха че някои от пратките през последия месец,

били много дефектни.Имало изключително много върнати.

Дали е истина или търговски интерес да ми продадат LG?

:eek:

NEC правят едни от най-добрите оптични устройства!

Това не е мое мнение а факт.

Смятам, че по съотношение цена качество NEC са абсолютни лидери.

Горещо препоръчвам тази марка.

ами не знам за вас но аз лично съм заложил на марката LG и за сега не мога да ви кажа все още как е и как се държи защото я имам от 3 месеца и дисковете които съм записал си ряботят идеално, не ми е правила проблеми и съм много доволен от нея

След доста четене из разни сайтове и форуми си зех NEC3540A.Това е една страхотна записвачка.

http://www.cdfreaks.com/ разгледаи този сайт

Редактирано от STABILAR (преглед на промените)

ако ще си купуваш НЕК побързай, щото тия дни LINE-ON ще ги купуват, а ако си харесал марката LG купи си последния модел 4167В щото наистина записва ДВД-та на 16х скорост.

Иначе Плексора си е НОМЕР 1, но и цената му е номер1 :) тоест ако ти се дават много парици, вземай Плекстор, ако не LG или NEC.

Успех!

NEC 4550 според мен е по-добра от LG 4167B, но и няколко лева по-скъпа.

LG 4167B e също бързa, но с някой медии не се разбира добре.

Със същите медии сегашната ми НЕК 3540 няма проблеми.

И никой не му споменава на момчето онази хубава статия от преди 8 месеца на Tragedy:

http://www.kaldata.com/articles.php?action...&showarticle=59

Само цените са се променили леко...

ако ще си купуваш НЕК побързай, щото тия дни LINE-ON ще ги купуват...

И каква е връзката? Това че ще ги купуват означава ли, че след седмица NEC записвачките ще изчезнат от пазара и ще ги заменят с Lite-on? Нещата не стават толкова бързо...

Редактирано от Neuton Gimic (преглед на промените)

Ползваните при нас CD-RW устройства са записали вече по над 1000 диска. Все още няма проблеми. Даже лещите не са почиствани нито веднъж.

Марка им e Lite On.

DVD-RW устройствата са от няколко месеца и от същата марка. Засега е имало проблем само с един презаписваем диск, който се оказа дефектен, въпреки че беше от престижен производител. Случва се...

NEC 4550 според мен е по-добра от LG 4167B, но и няколко лева по-скъпа.

LG 4167B e също бързa, но с някой медии не се разбира добре.

Със същите медии сегашната ми НЕК 3540 няма проблеми.

Този NEC 3540А, малко са ми противоречиви впечатленията от него. Разбира се с DVD медиите, особено след последния ъпдейт, но има сериозни проблеми с CDR медиите. Обикновено не познава максималните скорости, за които са сертифицирани, и предлага да се пише на доста по-ниска скорост. Разбира се, това се случва при по-нискокачествени или NoName дискове (последният ми подобен опит беше с Princo 52x, на които даваше да се пише максимум на 24x), но дори при тях няма грижи с LG. Проблем, който не съществува с нито един модел на LG . Освен това LG поне си пускат редовно ъпдейти, което не може да се каже за NEC. Другото, за което гласувам за LG е, че е значително по-тиха, дори при максимална скорост на въртене. Май единственото, с което NEC е по-добра е скоростта на запис, но разликата е пренебрежимо малка, така че смело взимай LG.

Редактирано от kamelot (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.