Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM паметта

Featured Replies

Има ли някакъв начин да разбера колко свободна рам имам без помощна програмка щото сега съм се регнал в един сайт за ъптайм и искам да направя поне 15 дена а моето пс- е :

АМД Дюрон 750мхц ; 384 СД РАМ

Как мислите дали ще успея да направя най-малко 15 дена ?

Може да видиш свободната RAM памет без помощта на друга програма с единствената толкова лека - Windows Task Manager.

• Автор
Може да видиш свободната RAM памет без помощта на друга програма с единствената толкова лека - Windows Task Manager.

<{POST_SNAPBACK}>

Е къде я пише де ?

Хайде да те улесня все пак - там където пише "Physical Memory (K)" - там пише общатата памет, а където пише Available - оставащата памет. Надявам се да съм ти помогнал :angry:

EDIT:

Предварително заявявам, че написах нов пост, за да не си помисли някой, че не съм писал повече въобще...

Редактирано от BlackWolfBG (преглед на промените)

Мерси много :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Само не разбрах каква е връзката на свободната РАМ в момента с 15те дена uptime cool.gif

• Автор

Еми щото по принцип като си даржа много време пс-то пуснато и рамта се запълва и почва да лагва самото пс :whist: , може и да не е от рам-та незная ! :rolleyes:

Само не разбрах каква е връзката на свободната РАМ в момента с 15те дена uptime  cool.gif

...абе и аз това се чудя :rolleyes: ? Май момчето си мисли, че оперативната памет намаля, с нарастване на прекараните денонощия - online...

Това колко време ще прекара системата ти включена, зависи само и единствено от теб, и от твоите нужди!

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

98-цата как се крашваше cool.gif С ХП това не трябва да те притеснява.

• Автор

...абе и аз това се чудя :P ? Май момчето си мисли, че оперативната памет намаля, с нарастване на прекараните денонощия - online...

Това колко време ще прекара системата ти включена, зависи само и единствено от теб, и от твоите нужди!

<{POST_SNAPBACK}>

Исках да кажа че като го държа много време пусната и като стартирам и спирам достап рограми и рам-та не винаги когато изляза от програмата се освобождава а малка част остава заета , затова има програма за дефрагментиране на рам-та и т.н. прави ли съм ?

То за дефрагментиране има, но на теб по-скоро ти трябва за освобождаване. И си прав, че понякога като затвориш дадена програма не се освобождава цялото количество рам, което е заела.

Иначе System Mechanic е програма, която върши и двете работи (дефрагментирането и почистването). Имаше я на калдатата, виж в търсачката на САЙТА.

Barcelona_FC, можеби не веднага, но след малко ще ти се освободи. Има и ситуации в които рама не се освобождава, а е и възможно процесора да се натовари на 100%, но това е при положение, че ти блокира някоя програма или не работи коректно. В такъв случай, програма се изключва ръчно от Task Managera.

А тея дефрагментатори на оперативната памет са "мижи да те лъжа". Дано разбираш, какво искам да ти кажа. Освен да заемат известно количество рам памет (без значение колко), друго нищо не правят.

Ако не ти достига рам памет, единствените начини да си решиш проблема са:

-като добавиш още памет

-смениш операционна система с по-лека

-започнеш да ползваш по-леки приложения, които вършат същата работа

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

• Автор
Barcelona_FC, можеби не веднага, но след малко ще ти се освободи. Има и ситуации в които рама не се освобождава, а е и възможно процесора да се натовари на 100%, но това е при положение, че ти блокира някоя програма или не работи коректно. В такъв случай, програма се изключва ръчно от Task Managera.

А тея дефрагментатори на оперативната памет са "мижи да те лъжа". Дано разбираш, какво искам да ти кажа. Освен да заемат известно количество рам памет (без значение колко), друго нищо не правят.

Ако не ти достига рам памет, единствените начини да си решиш проблема са:

-като добавиш още памет

-смениш операционна система с по-лека

-започнеш да ползваш по-леки приложения, които вършат същата работа

<{POST_SNAPBACK}>

Нямам проблеми с рам паметта , просто целта на темата ми беше от къде мога да проверя колко съм заел.Иначе си намерих една програмка казва се Free Memori която наистина върши работа бях заел 70% от рам паметта а сега са само 47% , така че наистина има полза от тея програмки но те се ползват само в краен случай.

Благодаря за отговора на въпроса ми нека закрием темата защото почти на 100% се отклонихме от същноста и (не че имам нещо против ако я оставите де).Само да не кажат после че пак пускам грешни теми и да ми вземат 1 точка от ранга ;)

Айде по живо , по здраво :P

SUPER RAM също би ти свършила работа но не очаквай чудо.
  • 2 години по-късно...

Значи качих си още RАМ панет и искам да се уверя, че компютъра отчита и двете платки, защото имам съмнения ! Как мога да видя и да проверя колко RАМ памет имам ?

Редактирано от kaka_beti (преглед на промените)

Значи качих си още RАМ панет и искам да се уверя, че компютъра отчита и двете платки, защото имам съмнения ! Как мога да видя и да проверя колко RАМ памет имам ?

Не ти трябва специална програма за това.Десен бутон на Мy Computer => Properties

85591312jb1.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.