Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вграждане на драйвери в ХР

Featured Replies

Здравейте. След дълги мъки купих лаптоп HP Compaq 6735s FU374ES с операционна система Windows Vista Home Basic и вградени всички необходими драйвери и софтуер. Решил съм да преинсталирам с Windows XP Rrof. Свалих от сайта на НР всички драйвери и софтуер за ХР - 35 файла/903 МБ. Възможно ли е тия всичките драйвери и софтуер да се вградят в инсталационен диск на ХР. Ако може, възможно ли е средно интелигентен човек да се оправи сам. Ако има вече такава тема, моля дайте връзка, че аз нищо не можах да намеря. Просто дайте съвет как мога да си облекча работата, че инсталирането на 36 файла и рестартиране след всеки ми се струва непосилна работа.

Чакам съвети, мнения, предложения.

Няма смисъл да рестартираш след всеки драйвър. Просто му даваш "latter" и си продължаваш нататък.

Относно вграждането - да възможно е и става лесно. Но някои драйвъри не са подходящи за вграждане, защото са придружени от потребителски апликации. Освен това ще загубиш много време за конфугурация, която не се знае колко време ще ползваш и колко ще е стабилна. По-добре си ги инсталирай нормално и ползвай софтуер за бекъп.

1. Едно СД е 700 мегабайта, как ще вградиш 900 мегабайта драйверите. А и тази идея винаги ми е била противна особено имайки предвид недоделките, които се намират по тракери и т.н.

2. Рестартирането има идея. Прави го, знам че е досадно, но не са много нещата при които можеш да си разрешиш да не рестартираш

• Автор

Благодаря за бързите отговори. Значи качвам си ги на 1 ДВД и почвам едно по едно със рестарт, ако поиска. Във Вистата, която върви с лаптопа всички си е вградено и е на хард диска. Просто пускаш и всичко се инсталира.

Благодаря за бързите отговори. Значи качвам си ги на 1 ДВД и почвам едно по едно със рестарт, ако поиска. Във Вистата, която върви с лаптопа всички си е вградено и е на хард диска. Просто пускаш и всичко се инсталира.

Там е друга ракия, драйверите са сложени в специална директория (не е завължително да е инсталационната на ВИста) и пак си се инсталират, но почти невидимо за теб :-)

Има смисъл да вградиш в инсталационен диск за ХР само драйвера за SATA на хард диска, за да не се занимаваш с добавянето му по време на инсталацията. А относно драйверите, които си свалил - там (сигурно) има и програми, които няма да ползваш, т.к. има по-добри и по-леки, а може да нямаш и съответния хардуер.

Горното го пиша от личен опит. За моя НР напр. има за управление на различни WiFi, за отключване с пръстов отпечатък, за LightScribe DVD-записвачка и т.н. ohmy.gif

Здравейте. След дълги мъки купих лаптоп HP Compaq 6735s FU374ES с операционна система Windows Vista Home Basic и вградени всички необходими драйвери и софтуер. Решил съм да преинсталирам с Windows XP Rrof. Свалих от сайта на НР всички драйвери и софтуер за ХР - 35 файла/903 МБ. Възможно ли е тия всичките драйвери и софтуер да се вградят в инсталационен диск на ХР. Ако може, възможно ли е средно интелигентен човек да се оправи сам. Ако има вече такава тема, моля дайте връзка, че аз нищо не можах да намеря. Просто дайте съвет как мога да си облекча работата, че инсталирането на 36 файла и рестартиране след всеки ми се струва непосилна работа.

Здравей,

решението се казва nLite и тук са си направили труда да разкайат всичко което ще ти трябва:http://www.winaddons.com/nlite-tutorial/

Успех!

Здравей,

решението се казва nLite и тук са си направили труда да разкайат всичко което ще ти трябва:http://www.winaddons.com/nlite-tutorial/

Успех!

876Silver876, Защо си мислиш че ние ядем доматите с колците? Дискусията е дали си заслужава да се вграждат - нещо в което още не съм уверен (изключая споменатия по-горе SATA драйвер)

това е прекалено много 900 Мв,а и обикновенно драйвери от официални сайтове са стари,първо трябва да си сигурен че имаш всичко най-необходимо и ново,за да вграждаш или инсталираш.

това е прекалено много 900 Мв,а и обикновенно драйвери от официални сайтове са стари,първо трябва да си сигурен че имаш всичко най-необходимо и ново,за да вграждаш или инсталираш.

Това с най-новото е порочна практика. Драйверите на сайта обикновено са минали продължителни тестове за стабилност и съвместимост. А архивите са големи заради допълнителния софтуер

1. Едно СД е 700 мегабайта, как ще вградиш 900 мегабайта драйверите. А и тази идея винаги ми е била противна особено имайки предвид недоделките, които се намират по тракери и т.н.

2. Рестартирането има идея. Прави го, знам че е досадно, но не са много нещата при които можеш да си разрешиш да не рестартираш

По втора точка не съм съгласен. Дори в опътванията се посочва като възможно решение. Аз инсталирам пъро видеодрайвъра, след което рестартирам. За останалите - на куп. Едва след като се инсталират всички рестартирам. Обратно, много малко вероятно е да не се получи. Заради някакви зависимости. И тогава просто се повтаря въпросният, след рестарта. Самия инсталатор ще го каже.

Що се касае до самоделките съм съгласен. Правят много проблеми и понякога е трудно да се досетиш, когато ти искат помощ.

Това с най-новото е порочна практика. Драйверите на сайта обикновено са минали продължителни тестове за стабилност и съвместимост. А архивите са големи заради допълнителния софтуер

Или иска да вгради драйвъри за хартиените фабрики на HP.

По втора точка не съм съгласен. Дори в опътванията се посочва като възможно решение. Аз инсталирам пъро видеодрайвъра, след което рестартирам. За останалите - на куп. Едва след като се инсталират всички рестартирам. ...

По мое мнение драйверите за дънната платка (обикновено те са първи) са също кандидат и то великолепен за рестартиране :lol6:

В това за нови, има нешто вярно но донякаде,по официални сайтове са базови драйвери,за видеокарта и т.н.там няма да намерите, а БИОСа за ХР също ще ви трябва! за да намеря драйвери съм ползвал и специален софтуер,той може да ви подсети,хубаво ако човек знае от къде да ги сваля и към кого да се обърне,найдобре е да се намират по подпис!тук можете да зърнете: http://www.station-drivers.com и тук: http://www.laptopvideo2go.com

Редактирано от lemberger (преглед на промените)

В това за нови, има нешто вярно но донякаде,по официални сайтове са базови драйвери,за видеокарта и т.н.там няма да намерите, а БИОСа за ХР също ще ви трябва! за да намеря драйвери съм ползвал и специален софтуер,той може да ви подсети,хубаво ако човек знае от къде да ги сваля и към кого да се обърне,найдобре е да се намират по подпис!тук можете да зърнете: http://www.station-drivers.com

Ох, ако с тази машина си изкарваш хляба като мен, ще искаш да работи, а това че имало драйвер за незнам кво си, дето правел сви...ки мен въобще не ме интересува. АКО искаш да експериментираш с машината си е друг въпрос....

Ох, ако с тази машина си изкарваш хляба като мен, ще искаш да работи, а това че имало драйвер за незнам кво си, дето правел сви...ки мен въобще не ме интересува. АКО искаш да експериментираш с машината си е друг въпрос....

прав сте господине!не само че трябва да работи,а да работи максимално добре!какво ще кажете за българския ми? много поздрави от Украйна!

прав сте господине!не само че трябва да работи,а да работи максимално добре!какво ще кажете за българския ми? много поздрави от Украйна!

За мен стабилността винаги е била на първо място. Все пак съм имал машини с ъптайм повече от 400 денонощия

Поздравления :-) Доста хора от форума могат само да Ви завиждат :-)

П.П. Я пришов, тебе нема, пидминула, пидвела :-)

Тези 900мб. драйвери сигурно ще станат на 100-200 ако махнеш чуждите езици, хелпове излишни програми и т.н. 900 мб. драйвери за един лаптоп ми се виждат прекалено... Сигурно много излишни неща си свалил. Windows, след като му махнеш излишните неща, става около 200 мб. На останалите 500 мб. съм сигурен, че могат да се поберат всички драйвери за лаптопа + един куп програми или каквото си решиш.

За мен стабилността винаги е била на първо място. Все пак съм имал машини с ъптайм повече от 400 денонощия

Поздравления :-) Доста хора от форума могат само да Ви завиждат :-)

П.П. Я пришов, тебе нема, пидминула, пидвела :-)

Ето така ще е вярно: Я прийшов, тебе нема, підманула, підвела:-)

Тези 900мб. драйвери сигурно ще станат на 100-200 ако махнеш чуждите езици, хелпове излишни програми и т.н. 900 мб. драйвери за един лаптоп ми се виждат прекалено... Сигурно много излишни неща си свалил. Windows, след като му махнеш излишните неща, става около 200 мб. На останалите 500 мб. съм сигурен, че могат да се поберат всички драйвери за лаптопа + един куп програми или каквото си решиш.

Всъщност не бих се учудил ако драйверите са само 50-70 мегабайта :-) Но съм вижда преносими машини с две DVD-та драйвери и съпътстващи (и OEM) програми :-)

Ето така ще е вярно: Я прийшов, тебе нема, підманула, підвела:-)

Благодаря. За съжаление тук свършват познанията ми по украински. Макар че когато се говори бавно разбирам идеята на разговора

• Автор

Абсолютно вярно. Дръпнах всичко от сайта на НР, но сега си мисля, че доста неща няма да ми трябват. Лошото е, че не съм толкова напред с материала, а представителите на НР не могат (не искат) да ми помогнат дори срещу заплащане. Никак не ми се остава с Windows Bista Home Basic. Нещо не ме кефи много, а и съм свикнал с ХР.

Всъщност не бих се учудил ако драйверите са само 50-70 мегабайта :-) Но съм вижда преносими машини с две DVD-та драйвери и съпътстващи (и OEM) програми :-)

Благодаря. За съжаление тук свършват познанията ми по украински. Макар че когато се говори бавно разбирам идеята на разговора

Един човек не може да знае всичко, затова Вие имате познания в друга област, където други и хабер нямат,всички тия мъки с драйвери идват с преминаването от виста към хр,преди нямаше такива грижи, един руснак спечели дело, не искал да купува лаптопа с качена виста,и е прав,защо да се купуват нешта които няма да се ползват.

Абсолютно вярно. Дръпнах всичко от сайта на НР, но сега си мисля, че доста неща няма да ми трябват. Лошото е, че не съм толкова напред с материала, а представителите на НР не могат (не искат) да ми помогнат дори срещу заплащане. Никак не ми се остава с Windows Bista Home Basic. Нещо не ме кефи много, а и съм свикнал с ХР.

Ами в такъв случай инсталираш каквото пише че е драйвер. Знам че това далеч не е най-добрия метод, но опне няма риск някое устройство да не работи. Друг вариант е тази работа да я поверите на някой специалист, но истински такъв, а не някой който се тупа по гърдите колко е велик.

Един човек не може да знае всичко, затова Вие имате познания в друга област, където други и хабер нямат,всички тия мъки с драйвери идват с преминаването от виста към хр,преди нямаше такива грижи, един руснак спечели дело, не искал да купува лаптопа с качена виста,и е прав,защо да се купуват нешта които няма да се ползват.

Това с връщането на парите е вариант, но обикновено парите, които човек дава по делото е по-голям от евентуалната печалба. Но за принципа понякога си заслужава

Тук ще ви помогнат без пари,стига да можете да се справяте с руски: http://forum.oszone.net/post-909989.html#post909989 а за да можете да паснете всичко което ви е необходимо, направете си един образ на чиста хр инсталация с акронис или нортон и действайте!

• Автор

Ако има някой да каже какво най-необходимо ще ми трябва от тая джунгла:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...p;swEnvOID=1093

За аудио, видео, клавиатура, мишка, мрежови карти и другиподобни е ясно. Но има огромно количество софтуер, който не знам дали е от първа необходимост. Извинявайте, че пиша, ама стана добър разговор и мисля, че ще е полезен и за други.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.