Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как точно да инсталирам Mac OS "безвредно"?

Featured Replies

Преди време се мъчих да слагам някакви линукси,но освен,че си форматирах целия хард не успях друго затова сега ще питам първо.Има ли начин без да си навредя на уин-а да си сложа мак?Извинявам се ако има такава тема,но не намерих.

• 1 месец по-късно...

Е добре тази виртуална машина показва ли всичките възможности на MACa и запазва ли се след рестарт на компа? Може ли малко повече обяснение?

Е добре тази виртуална машина показва ли всичките възможности на MACa и запазва ли се след рестарт на компа? Може ли малко повече обяснение?

Грешката е моя. За МАК има само версия за работна станция, няма сървър. Какво разбирап под "показва ли всичките възможности на MAC"? Да, тя създава файлове във файловата система, които играят ролята на дискове (и памет при можда) и можеш да замразиш вируална машина и да я пуснеш след седмица и тя да е в съштото състояние. Не е лоша идеята да хвърлиш едно око на документацията на vmware

• 1 година по-късно...

никак - безвредно не може (може с много главоболия за драйверите после, даже и да я слагаш на гризана ябълка). за мен тая операционна система е най големия боклук. не зе занимавай с глупости - сложи линукс... ubuntu има опция да си го инсталираш през windows като програма - прави си един файл в който си качва всичко и не се налага нищо да форматираш отделно добавя ред в boot.ini за да избираш между ubuntu и windows. но аз например пробвах и ubuntu и kubuntu и за мен и двете не струват щото първо попаднах на slax, който е slackware базиран (а слакуер-а ми е фаворит от 4 години насам - щото само той от многото дистрибуции е чист линукс, те и другите са, ама той просто е най близко до базата)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

хмм, безвредно...ами най-вредно е да сбъркаш dsdt-то както направих аз, но дори и това е поправимо с флашване на БИОС-а. Друг вид "вреда" няма... Иначе сложи друг харддиск и си играй ако не искаш да пипаш този със скъпоценното ХР. Като за начало можеш да пробваш с 10.5.8, защото има хакнати версии - iDeneb, iAtkos и т.н. Като влезеш в час можеш да опиташ да инсталираш оригинален 10.6 с всичките му пинизи.

"професоре" стига си ръсил глупости. какво значи според теб "вредна" инсталация ? Ти май-май въобще не си я виждал тази ОС, но бързаш да даваш акъл...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

хмм, безвредно...ами най-вредно е да сбъркаш dsdt-то както направих аз, но дори и това е поправимо с флашване на БИОС-а. Друг вид "вреда" няма... Иначе сложи друг харддиск и си играй ако не искаш да пипаш този със скъпоценното ХР. Като за начало можеш да пробваш с 10.5.8, защото има хакнати версии - iDeneb, iAtkos и т.н. Като влезеш в час можеш да опиташ да инсталираш оригинален 10.6 с всичките му пинизи.

"професоре" стига си ръсил глупости. какво значи според теб "вредна" инсталация ? Ти май-май въобще не си я виждал тази ОС, но бързаш да даваш акъл...

не бе такава дървена о.с. наистина не бях виждал (докато не инсталирах 3-4 хакнати и една от оригинален диск, от друг лаптоп)... щото колегите вместо да направят скандиск затрили диска с оригиналния мак. и дървенията е не само в о.с. ми и файловата система - нарочно такава са я направили че ако имаш ценни данни да си платиш да ти ги вадят (или сам да рискуваш като вадиш диска за да го закачиш на комп с друг os x)

не бе такава дървена о.с. наистина не бях виждал (докато не инсталирах 3-4 хакнати и една от оригинален диск, от друг лаптоп)... щото колегите вместо да направят скандиск затрили диска с оригиналния мак. и дървенията е не само в о.с. ми и файловата система - нарочно такава са я направили че ако имаш ценни данни да си платиш да ти ги вадят (или сам да рискуваш като вадиш диска за да го закачиш на комп с друг os x)

това, което си написал, няма особен смисъл....да не кажа никакъв...

• 2 седмици по-късно...

Преди време се опитах да си инсталирам Mac OS X leopard просто ей така за спорта исках да изпробвам различни ОС-и инсталацята в началото тръгна чудесно но като ме запита в кой дял да запиша системата не ми изкарваше дяловете на харда и неможах да продолжа лаптопа ми е HP 6730s CPU:Intel core2 duo 2GHz video card:Nvidia 512MB мисля че е и повече процесора е 64 битов разбрах 4е и това има зна4ение как мога да си инсталирам МАС (все си мислех че просто съм изпекъл кофти релийз на ОС-та но не съм си играл да изпека нов)

Просто трябва да отидешвъв Disk Utility и от там да си фотматураш дяла за макът!

Никакви проблеми няма да имате да си инсталирате Хакинтош версия на OS X дори и ще си съжителства щастливо с Windows на един и същи твърд диск.

За целта се изисква да разделите въпросния HDD на два дяла, единия да си е този където ще (или ви е в момента) Windows-a, а другия дял - за хакинтош-а да се форматира във FAT32.

Инсталирате си Windowsa (ако нямате вече инсталиран). После си сваляте iDeneb 1.4 (10.5.6), изпичате го като bootable DVD (на стандартен DVD носител) и го слагате в DVD-ROM-a.

Следва рестарт, стартирате в AHCI режим (активира се от BIOS-a) и ще ви излезе на екрана възможност за boot режими от самия диск. Натискате F8, пишете без кавичките това: "-v" и натискате Enter на клавиатурата.

Чакате 5-6 минути (зарежда доста щуротии), ако стартира инсталацията в графичен режим значи първата сериозна стъпка е направена.

Като зареди, избирате за език Английски, след това от лентата с интрументи в горната част на вашия екран избирате Tools->Disk Utility.

Ще ви изкочи прозорец, от които да изберете дяла, който по-рано форматирахте във FA32. Селектирате го, отивате на таба Erase, избирате за негова нова файлова система OSX journaled (пф, забравил съм точното име, но е задължително да завършва на journaled името).

Цъкате на Erase. Излизате от Disk Utility и продължавате с инсталацията докато не видите бутон CUSTOMIZE.

От там трябва да изберете нужните kext-ове и пачове, според хардуера на вашата машина.

Цъкате на CONTINUE, SKIP на проверката на инсталационния диск. И след 10минути правите рестарт.

При първото стартиране - натиснете отново F8 и напишете -v

Ако всичко е било ОК ще ви посрещне едно приветващо клипче, после ще се оправите :)

Много е вероятно на няколко пъти да правите инсталация за да нацелите точно кое как трябва да е (особено това важи за опциите от менюто CUSTOMIZE), но веднъж инсталирана системата няма да ви прави проблеми и ще работи стабилно (говоря от личен опит).

При мен даже се ъпдейтва и ъпгрейдва като оригинална (не-пипана) OS X. Единствената забележка при мен е за звука - ползвам аудио карта Creative Audigy2ZS и въпреки, че има излезли кекстове, бива разпозната но не вади звук, затова се налага да ползвам вградената, която е отврат (ALC888), ако имате вградена карта като моята - звука й се подкарва с инсталирането на VoodooHDA.kext (мога да ви го изпратя), поддържа 5.1 звук :mad:

• 1 месец по-късно...

Преди да се предприемат каквито и да е опити за реализация на Хакинтош(инсталиране на Mac OS X на PC) е нужно да разберете дали вашия хардуер е съвместим, а след това: четене, четене, (може и с малко питане) и после пак четене.

Тези които плюят тази операционна система: или никога не са си имали работа с истински Mac или не са успели да си инсталират OS X на PC-то.

www.insanelymac.com - това е сайта на най-голямото Hackintosh общество, който има мерак да чете.

Ако някой го мързи да чете въобще да не се захваща.

При добра подготовка няма да имате никакъв проблем да инсталирате от оригиналния диск(не съм поддръжник на пипаните версии), след което да си правите ъпдейти директно от Apple, без никакви проблеми.

Редактирано от freesoul (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.