Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla e по-опасна от Internet Explorer

Featured Replies

Според доклад на Symantec, браузърите на Mozilla са много по-податливи на атаки в сравнение с Internet Explorer на Microsoft. Въпреки това обаче в доклада се отбелязва, че усилията на хакерите са съсредоточени върху браузъра на Microsoft.

В осмата част на доклада, озаглавен Доклад за заплахите, касаещи интернет сигурността /Internet Security Threat Report/, се съдържат данни за първите шест месеца на тази година, които биха могли да опровергаят твърдението на Mozilla Foundation, че браузърите й са по-надеждни от тези на Microsoft. Според доклада, 25-те потвърдени от производителя пропуски в сигурността на браузърите на Mozilla, открити през първите шест месеца на 2005 г., са повече от колкото във всички проучвани браузъри. Голяма част – 18 от тези пропуски, са определени като високорискови. За същия период производителите на IE от Microsoft са потвърдили 13 грешки, от които 8 са високорискови.

Антивирусната компания отбелязва, че времето между докладването на пропуските в сигурността и пускането на пач, който ги поправя е спаднало средно до шест дни. Въпреки това, не става ясно колко бързо са реагирали от Mozilla и Microsoft на подобни заплахи, нито колко от тези пропуски са били използвани от хакерите, въпреки че Microsoft пуска пачове на месечна основа.

От Symantec признават, че по времето на създаване на доклада не е имало широко разпространена експлоатация, освен тази на Microsoft, но добавят, че се очаква този факт да се промени за в бъдеще, тъй като алтернативните браузъри стават все по-широко използвани.

Има само един проблем! От Symantec зачитат само тези пропуски, които са официално признати от производителите. Според компанията, наблюдаваща сигурността Secunia, има 19 проблема, свързани със сигурността, пред които все още е изправен Microsoft и само три, касаещи Firefox.

Източник: Data.BG

• Отговори 68
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ми Саймантек са дългогодишни партньори на Майкрософт....

• Администратор

Пропускат нещо съществено...за колко време излиза кръпка за Mozilla и за колко за IE. Смятам че няма смисъл да давам конкретни цифри.

• Автор

Не че защитавам ИЕ, но все пак изследванията са с последни ъпдейти все пак...пък и ФФ често изкарват нови версии. Интернет експлорер не е от вчера.

Не че защитавам ИЕ, но все пак изследванията са с последни ъпдейти все пак...пък и ФФ често изкарват нови версии. Интернет експлорер не е от вчера.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, защото FF си фиксват дупките.

Имаше едно изследване, според което през 2004та година е имало по-малко то 7 дена, в които не е имало непачната дупка в IE... (не ми се рови да изкопая точните цидри за FF и IE, беше публикувано в бюлетина на IDG)

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Симантек да си гледат вирусите, които пишат само за техните програми и да вземат да си оправят коректното деинсталиране на програмите си, а кучетата нека да си лаят. Те (потребителите) като изключим повечето американци разбират кое е добро и кое не

Колкото до феновете на ИЕ-то много ми е интересно колко от тях ползват новата супер-яка версия с култовото число 7

• Автор

Да, защото FF си фиксват дупките.

Имаше едно изследване, според което през 2004та година е имало по-малко то 7 дена, в които не е имало непачната дупка в IE... (не ми се рови да изкопая точните цидри за FF и IE, беше публикувано в бюлетина на IDG)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами нормално - колко процента от потребителите ползват ИЕ, и колко ФФ? Нормално е да се откриват повече уязвимости.

Ами то по-голямата час от тия които ползват ИЕ си мислят че от там се пуска интернета затова другите трябва да ги отворят че има алтернативи и то по-добри.А че ИЕ е по-безопасен от Мозила е смешно,не съм си намирал spyware от месеци сигурно.На работата аз бачкам пак с Файрфокс а шефката с ИЕ на един компютър,чистя доста след нея.

• Автор

Когато се ползва Касперски няма значение дали си с ИЕ или ФФ cool.gif

Ами то по-голямата час от тия които ползват ИЕ си мислят че от там се пуска интернета затова другите трябва да ги отворят че има алтернативи и то по-добри.А че ИЕ е по-безопасен от Мозила е смешно,не съм си намирал spyware от месеци сигурно.На работата аз бачкам пак с Файрфокс а шефката с ИЕ на един компютър,чистя доста след нея.

<{POST_SNAPBACK}>

Като сестра ми - мисли си че интеренета се пуска от Opera, ама тя е малка още де. Но ако не бях сложил опера, нямаше да е така разбира се. И аз смятам, че Internet Explorer не може да бъде "най-сигурен" при никави положения

• Автор

Специално Опера когато отвори сайта SERIALL.com антивирусната пищи тъй че...

На практика обаче, FF поне при мен, се държи по сигурно от IE 6 SP1.

Ползвам IE само за Previw във FrontPage и за тестове на някои от творенията ми, демек IE се включва използва супер рядко и пак хваща някой друг spyware, a FF, който ми е основнията браузър - не.

Едно е статистиката, друго е е практиката.

Отворете serials.ws с IE и после с FireFox и ще усетите разликата. :)

Усетих разликата, само, че вместо FF позлвах Операи всичко мълчеше, дори НОД-а. А при Internet Explorer НОД-а изкряка на умряло.

Симантек да си гледат вирусите, които пишат само за техните програми и да вземат да си оправят коректното деинсталиране на програмите си, а кучетата нека да си лаят. Те (потребителите) като изключим повечето американци разбират кое е добро и кое не

Колкото до феновете на ИЕ-то много ми е интересно колко от тях ползват новата супер-яка версия с култовото число 7

<{POST_SNAPBACK}>

И какво и е на 7 та версия на IE. Имаш нещо конкретно или просто аларма да става. Пробвал ли си я за по-дълъг период за да имаш право да съдиш. Защото аз я ползвам от момента в който е излязла и до този момент не съм имал и грам проблем с нея. Като се има предвид и това, че е първа бета версия, а не окончателен продукт. За разлика от него съм имал проблеми и с Firefox и с Mozilla. И само не изръсвайте нещо от сорта, че проблемите ми са защото толкова разбирам, че ще ме разсмеете.

Не изкарвайте един или друг продукт пенкилер на компютърните ви мечти за безгрешен и 100% сигурен софтуер.

Отначало сметнахте Линукс за пенкилер, а сега сте на път и Firefox да го направите пенкилер.

Колкото един продукт става по-популярен, то толкова по атакуем става и толкова повече пропуски лъсват в него.

А колкото американците. Абе не ги знам те колко разбират, ама са си добре за разлика от теб. И се позамисли малко - чии софтуерни продукти ползваш. Май на същите тия американци, дето според теб не разбират.

Еее, а това за spywere е смешно. Че те ще си проникнат и през двата браузъра. Или изкарахте вече, че Firefox е вече с вградена антивирусен и антишпионски софтуер. А и сигурно вече е с вградена защитна стена.

Е хайде - аз съм бил с IE 6.0 - не съм имал проблеми откакто е излязъл. Сега съм с IE 7.0 Beta 1 откакто е излязъл. Не са ме сдъвкали адуер и спакуер. Нещо не ми се намират в наличност.

Не смесвайте брузъри със софтуер за защита. Две различни неща са.

Ееее, слезте на земята малко де. Нека бъдем малко по-обективни и да гледаме на нещата малко по-реално.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Когато се ползва Касперски...

<{POST_SNAPBACK}>

...който изкара FTP клиента ми опасен вирус.... biggrin.gif

Намен хич не ми дреме... ,ако ще IE да е най-несигурният браузър, пак него ще си ползвам, особенно в съчетание с Maxthon.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

• Автор

...който изкара FTP клиента ми опасен вирус.... biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурно е така. Нали знаеш приказката - проблема е в едно устройство...чаткаш накъде бия нали :down:

Nick Fox. Прав си, наистина. А Мозилата има много бъгове, и най ме е яд, че никой не ги признава.

Ах,вчера рекох да пробвам един вирус клинър на Mcafee на работата и той ми делна Флашгета.Колкото до браузърите определено предпочитам Мозила.Ползвам я от началото на ноември миналата година и от тогава много рядко хващам spyware докато като бях с ИЕ чистех редовно.Така че определено по-добре е да се ползва браузър различен от ИЕ(независимо дали е Файрфокс или Опера).

Отворете serials.ws с IE и после с FireFox и ще усетите разликата

Какво конкретно като разлика трябва да се усети при отварянето му? Или искаш да кажеш, че след като го отвориш и кликнеш върху линк трябва да ти изкочи алармичка на некоя програмка, може би?

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Tъй... някои казват, че FF им създавал проблеми. ОК, възможно е. На други им създава проблеми Оpera, на трети пък - IE. Има spyware, който се прихваща от IE, вече има spyware който лови FF. Идеален браузър няма и това че примерно FF създава ядове да кажем на 5% от използващите го, не значи че браузъра е скапан по подразбиране.

Аз лично съм си приценил, че FF удовлетворява притенциите ми за функционалност (табове, разширения, теми) и сигурност. Статистиката не ме вълнува, аз си гледам на мен да ми върши работа и да ми осигурява сравнително висока защита от инсекти. Ако на nickfox примерно IE 7 му задоволява потребностите - ОК, но някаква си статистика или изстрадания опит на някой потребител няма да ме накарат да си сменя браузъра.

Tъй... някои казват, че FF им създавал проблеми. ОК, възможно е. На други им създава проблеми Оpera, на трети пък - IE. Има spyware, който се прихваща от IE, вече има spyware който лови FF. Идеален браузър няма и това че примерно FF създава ядове да кажем на 5% от използващите го, не значи че браузъра е скапан по подразбиране.

Аз лично съм си приценил, че FF удовлетворява притенциите ми за функционалност (табове, разширения, теми) и сигурност. Статистиката не ме вълнува, аз си гледам на мен да ми върши работа и да ми осигурява сравнително висока защита от инсекти. Ако на nickfox примерно IE 7 му задоволява потребностите - ОК, но някаква си статистика или изстрадания опит на някой потребител няма да ме накарат да си сменя браузъра.

<{POST_SNAPBACK}>

Е и аз това казвам. А и никой май в темата не кара никого да си сменя браузъра. Просто нека сме обективни. Нека не изкарваме едното за супер приложение, а друго за "спинозно".

Да бе,просто си говорим.На този етап най-много ми допада Файрфокс,ако го нямаше щях да ползвам Опера с която така и не свикнах.

• Автор
Отворете serials.ws с IE и после с FireFox и ще усетите разликата. :down:

<{POST_SNAPBACK}>

FireFox също ловна вирусче като отворя линкче...както и ИЕ! Не можах да разбера защо го даваш честно казано! И двата браузера се държат еднакво в този сайт!

Редактирано от tao (преглед на промените)

Най-вероятно защото има IE Exploit, който трябва да ти блокира IE или поне да не ти се отвори нищо в IE.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.