Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla e по-опасна от Internet Explorer

Featured Replies

От Мозила отдавна са ви били по брой на сваляния ама не е това темата.В никакъв случай ИЕ неможе да е по-сигурен от Мозила.

• Отговори 68
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз определям като по добър браузер от трите споменати по горе/ИЕ, фирефокс, и Опера/ K-meleon. Опитайте го и ще се убедите. Няма по бърз и по сигурен от него.

От Мозила отдавна са ви били по брой на сваляния ама не е това темата.В никакъв случай ИЕ неможе да е по-сигурен от Мозила.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще се цитирам пак, защото явно не четеш какво съм написал:

...дотук са отчели над 2 млн. сваляния за близо седмица...

Аз определям като по добър браузер от трите споменати по горе/ИЕ, фирефокс, и Опера/ K-meleon. Опитайте го и ще се убедите. Няма по бърз и по сигурен от него.

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай двете версии на ICQ2Go! и тогава ще разбереш колко е читав този хамелеон.

В сравнение с ИЕ Мозила и Опера и всякакви такива са назаден план :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

tao, личи си че не си ползвал друго освен ЙЕ, иначе просто не ми идва на ум как може да изръсиш такава глупост... :nono:

ЙЕ е може би най-тромавия и бъгав браузър в историята на Интернет, като единственото "хубаво" в него е че правят всички страници да се съобразяват с неговите изисквания... :yanim:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Q-Tech,

Знам, че си навътре в нещата и се занимаваш много със софтуер и хардуер. Знам и че си полезен много на форума с съветите си и знанията си.

Надявам се, че не разчиташ на един браузър да те пази от вируси, адуер, спайуер и троянци. Поне силно се съмнявам да е така.

Нека не изостряме темата и да се запази добрия тон.

Всеки е свободен да ползва каквото си иска и да си изкаже мнението.

Всеки един браузър си има своите положителни и отрицателни страни. И едва ли това е най-важната програма на компютрите на който и да е от нас.

И на последно място - сигурността на една система зависи в най-малка степен от това какъв браузър се ползва.

Лично мнение.

И нека запазим добрия тон. Моля ви.

• Автор

Смея да твърдя, че съм ползвал почти всички браузери. Било то ИЕ базирани или не. Признавам, най-дълго с Firefox. По какво си личи не знам. Ако беше прочел по-внимателно щеше да схванеш мисълта ми - провери колко процента от потребителите го ползват. После колко останалите /в проценти/ От тази гледна точка казвам, че останалите са назаден план. Има и друго - по-малко товари процесора, което е важно. За тромав - хаха, засичал съм. Ако ти кажа, че ИЕ зареди по-бързо няма да повярваш, даже и аз се чудя, ама хайде да кажем, че не зарежда по-бавно. Имай в предвид, че съм с Касперски, който блокира банерчета и всякакви такива. Тествах върху Guru3d.com . Немалък сайт. Мозилата -> никой не може да оспори, че много страници не вървят добре.

P.S. за да не прозвучи, че говоря наизуст, ето прост пример с най-големия портал Data.BG :

ff9xp.th.jpg ie7lr.th.jpg

Редактирано от tao (преглед на промените)

Привет ан Q-tech, не разбрах защо трябва да тествам това ICQ. Отворих страницата и не разбрах защо съм я отворил/сигурно е защото съм тъп/. по принцип не ползвам никакви ICQ та или мирки и т.н. Браузера както някой ти спомена не служи за предпазване но не трябва да бъде надупчен като решето или пък от прекалена сигурност да ти заема 50% от ресурсите на компа. В край на краищата работата с един браузер е въпрос на предпочитание и всеки намира своето златно сечение/сигурност-бързина-лекота/ в някой от многото видове браузери които съществуват ввъв виртуалния свят. :bye:

Q-Tech,

Знам, че си навътре в нещата и се занимаваш много със софтуер и хардуер. Знам и че си полезен много на форума с съветите си и знанията си.

Надявам се, че не разчиташ на един браузър да те пази от вируси, адуер, спайуер и троянци. Поне силно се съмнявам да е така.

Нека не изостряме темата и да се запази добрия тон.

Всеки е свободен да ползва каквото си иска и да си изкаже мнението.

Всеки един браузър си има своите положителни и отрицателни страни. И едва ли това е най-важната програма на компютрите на който и да е от нас.

И на последно място - сигурността на една система зависи в най-малка степен от това какъв браузър се ползва.

Лично мнение.

И нека запазим добрия тон. Моля ви.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами малко се нервирах, извинявам се - просто се дразня как хората (в този форум) пренебрегнаха факта, че Опера стана безплатна и продължават да си говорят наизуст, че "Мозилата рулз щото била опенсорс"...

И да, разчитам на единия браузър (е и малко offline a/v + adaware) предимно защото знам, че въпросният браузър не е бил разбиван досега, а и гледам да внимавам като тегля файлове (по-добре да спазваш хигиена, отколкото да пиеш лекарства непрекъснато)...

Смея да твърдя, че съм ползвал почти всички браузери. Било то ИЕ базирани или не. Признавам, най-дълго с Firefox. По какво си личи не знам.  Ако беше прочел по-внимателно щеше да схванеш мисълта ми - провери колко процента от потребителите го ползват. После колко останалите /в проценти/ От тази гледна точка казвам, че останалите са назаден план. Има и друго - по-малко товари процесора, което е важно. За тромав - хаха, засичал съм. Ако ти кажа, че ИЕ зареди по-бързо няма да повярваш, даже и аз се чудя, ама хайде да кажем, че не зарежда по-бавно. Имай в предвид, че съм с Касперски, който блокира банерчета и всякакви такива. Тествах върху Guru3d.com . Немалък сайт. Мозилата -> никой не може да оспори, че много страници не вървят добре.

P.S. за да не прозвучи, че говоря наизуст, ето прост пример с най-големия портал Data.BG :

ff9xp.th.jpg ie7lr.th.jpg

<{POST_SNAPBACK}>

Тао, много се отклонихме от темата но подобно сравнение е най-малкото несправедливо, защото ЙЕ е вграден в Windows и много хора не си правят труда да го сменят (на принципа - работи ли - стига ми). По твоята логика Winamp изостава от Media Player и дори WinRAR е по-назад от Compressed ZIP folders, защото не се разпространяват с Win-a...

На времето доста чистех (с 98Lite) ЙЕ от 98, защото зареждаше библиотеките, дори когато не се ползва - това е и основната причина да стартира (ако стартира) по-бързо - като ти стои частично в паметта още от самото начало... е много гот, няма що...

А за скоростта към страниците - ами сравни ЙЕ с Опера и ще усетиш 10те разлики (особено в кеширането) biggrin.gif, без да броим и екстрите на последния...

Няма да споменавам сигурността, защото предполагам повечето от потребителите на ЙЕ (сигурно заради горчив опит) са накачили сума ти защитни/допълнителни програмки, които още повече влошават ситуацията с ресурсите...

Отделно въпросните сайтовете под Мозила биха работили нормално, ако уеб мастерите спазват WWW стандартите, а не Микрософтските... Там е работата, че точно сайтове като Data.bg не го правят и затова не се и рендерират правилно. Веднъж имах проблем със стария портал на Axel и понеже карах на Фира-та, се обърнах за помощ в IRC канала към екипа й. Фирата даваше размазана страница, а ЙЕ си я отваряше като хората, което доста ме вбесяваше и след като си блъскахме главата половин час, открихме че един от таговете не беше затворен. Доста интересен случай, който демонстрираше как ЙЕ прикрива грешките/номерата на уеб дизайнерите, което води и до погрешното разпространеното мнение, че въпросният браузър рендерира по-добре страниците (все едно да твърдим, че дадена ОС е по-стабилна, защото не извежда примерно син екран като има сериозен проблем)...

Edit: Тествах твоята страница под Опера, ето и резултата:

databgopera7ex.th.jpg

П.П. Мерси за ценния сайт (imageshack).

Привет ан Q-tech, не разбрах защо трябва да тествам това ICQ. Отворих страницата и не разбрах защо съм я отворил/сигурно е защото съм тъп/. по принцип не ползвам никакви ICQ та или мирки и т.н. Браузера както някой ти спомена не служи за предпазване но не трябва да бъде надупчен като решето или пък от прекалена сигурност да ти заема 50% от ресурсите на компа. В край на краищата работата с един браузер е въпрос на предпочитание и всеки намира своето златно сечение/сигурност-бързина-лекота/ в някой от многото видове браузери които съществуват ввъв виртуалния свят.   :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Да ти кажа беше малко неуместно да го обсъждаме, тъй-като най-малкото твоят браузер няма версия за Win :yanim: Но за спорта - въпросната страница я дадох за тест, да провериш (аз нямам възможност в момента) доколко е читав любимия ти браузър...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Да ти кажа беше малко неуместно да го обсъждаме, тъй-като най-малкото твоят браузер няма версия за Win :) Но за спорта - въпросната страница я дадох за тест, да провериш (аз нямам възможност в момента) доколко е читав любимия ти браузър...

<{POST_SNAPBACK}>

Привет Q-tech, извинявай че пак не разбрах добре поста ти. К-meleona е браузер който съществува и има версия за Уин. Освен това оня сайт за проба го отваря и няма никакъв проблем със сигурноста. Ето ти два линка - първия от домашната страница, а втория от форума му

http://kmeleon.sourceforge.net/

http://kmeleon.sourceforge.net/forum/list.php?f=1

Сам ще се убедиш че той се развива толкова бързо че последните му релизи са с пъти по добри от официалната му версия - 0.9

пп. С интерес следя всичките ти постове защото моето ниво на познания е доста ниско, освен това уважавам много вашия лан. Успех... :bye:

• Автор

Q-Tech

Изтъкваш ми предимства на лисицата, но чесно казано няма резултати. Аз доказах своите. Да, в момента много страници са по майкрософтските стандарти, което значи, че ИЕ най-добре се държи в каквито и да било такива. Никога не прави проблем с разчитането на страница.

Мен не ме интересува защо ИЕ е номер 1 по използваемост, не съм и писал. Аз боравя с факти, а те са такива, независимо дали ти харесват или не. Казваш следното:

А за скоростта към страниците - ами сравни ЙЕ с Опера и ще усетиш 10те разлики (особено в кеширането) , без да броим и екстрите на последния...
Е, дай да тестваме, аз съм готов biggrin.gif Казвам ти скоростите какви са - Guru3d.com , влез, виж и се увери сам. Голям сайт със какви ли не неша там. Определено ИЕ не е по-тромав. Тромаво според теб, както и много други, означава да ти изкара страницата по-рано, въпреки че не е заредила. Е, времето за зареждане изцяло според мен е по-важен фактор. Аз предпочитам по-късно да я изобрази, защото доста лъже прибързаното изобразяване на ФФ. Нямаш добър ориентир. Не знаеш колко е дълга страницата. Имало е случаи, в които нета се бъзикаше, мозилата зарежда, но доста време, а страницата на пръв поглед е заредена, но тя в действителност е по-дълга и доста се излъгах тогава. /търсех едни пачове/ Да не говорим за процесорното натоварване, което май бъркаш с цялостните ресурси, взимащи така споменатите от теб защитни/допълнителни програмки. Това са различни неща :) Всички почти ползваме антивирусна програма и стена. Нищо повече. Аз съм с Kaspersky internet security 2006 (beta) . Това спада ли според теб в тези защитни/допълнителни програмки - не знам. Аз друго не смятам да инсталирам, справя се чудесно със задачата си не само срещу вируси /ето защо така и така няма значение кой е по-сигурен/ така и с изкачащи прозорци /мозилата не се справя хич добре с вградения си модул/ така и срещу банери /че кой браузер се справя добре :)/

А за скоростта към страниците - ами сравни ЙЕ с Опера и ще усетиш 10те разлики (особено в кеширането) , без да броим и екстрите на последния...

Е, нека да видим резултати, на думи лесно. Какъв положителен ефект има този "подобрен кеш" и къде са десетте разлики, че ми убягват biggrin.gif

П.П леле реферат ли пиша, кой ли ще го чете cool.gif

Редактирано от tao (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

256x205.gif

Браузърът Mozilla Firefox е много по-опасен, отколкото Internet Explorer, твърдят представители на Microsoft в доклада „Анализ на уязвимостите на Internet Explorer и Firefox" от 30 ноември 2007 г.Авторът на доклада, директорът по стратегия на безопасността на Microsoft Джеф Джоунс сравнява количеството и степента на опасност на дупките в двата браузъра от момента на появата на Firefox през ноември 2004 г.За три години, в различните версии на Internet Explorer (IE) са открити 87 уязвимости, а във Firefox - 199.Ако се сравнят уязвимостите по степен на опасност, Огнената лисица е лидер по количество във всички категории.Докладът естествено предизвика негативна реакция сред феновете на Mozilla.

Главният идеолог на корпорацията Майк Шейвър нарече изследването на софтуерния гигант несъстоятелно, недоразвито и даже целенасочено вредно.

news.bg

Чудя се МС, като знаят каква ще е реакцията навсякъде, за какво ги публикуват тези изследвания.

Нещата са много относителни. Дори като се сравни колко версии е публикувала Мозила и колко Майкрософт. Излиза че който не публикува и не кърпи, той не греши.

Що се отнася до идеолога Майк Шейвър, да вземе да си прегледа идеологията. Не може хем да си срещу Майкрософт, хем да работиш с тях. Неизненадващо от токлкова идеолгия качеството на браузъра пада.

Наскоро четох мнения на един експериментатор, който твърди че Файърфокс под Wine работи по-бързо отколкото под Линукс.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

firefox go използвам от години и не бих го сменил заради подобен доклад.Много по-пъргава е лисицата от останалите браузъри-просто съм страшно доволен от нея и няма да я заменя cool.gif

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Говориш затова ли?

http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html

Няма софтуер, който да е бегрешен а при увеличаване на популярността му е нормално да бъде обект на атака.Важното е обаче бързо да се пускат кръпки, а с помоща на различните добавки за блокиране на банери и скриптове положението става доста по-добро...Същото важи в пълна сила и за I.E. с инсталирането на кръпките според MS Security Bulletin и прилагането на различни настройки могат да се постигнат доста добри резултати...

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ic=9440&hl=

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Това е чист маскарад на Майкрософт.Ако знаеш какво правиш е малко вероятно да се заразиш с нещо,в противен случай нищо неможе да те опази.

Тъпа реклама на MicroSoft ...

Всяка фирма е естествено да хвали своя продукт и да принизява конкурентите си. Заради това има и независими агенции, които да преценяват.

А плюс това, прехваленият microsoft, току-що с последният си ъпдейт ми качи отново GNU и пак ми отвори работа! :offtopic_s:

Ето ТУК се сравняват различни браузъри. Мисля, че ще е интересно да се погледне.

Действително е интересно, но всъщност е само ревю кой какви модули има. Можеха да го направят и таблично, за по-голяма прегледност, но и така става.

По темата: и аз смятам, че е по-скоро рекламен трик от Microsoft, но не бих казал и че Firefox е безопасен браузър и че с него може да се ходи безпроблемно навред. Не бих се ангажирал със съпоставка между двата, защото доколкото имам такава, тя си е лично моя и не бих я афиширал. А и не отдавам чак толкова голямо значение при наличие на уеб сканиращ модул (безценен!) в защитния пакет, блокиращ неприятели и при ползването и на двата (всъщност, трите, ако включа и Opera) браузъра.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Препоръчват IE7, а не препоръчват Firefox, при положение, че дори според техните там характеристики, по които оценяват браузерите, Firefox е по-добре от IE7. Смешници. Айде за Opera, съгласен съм, че за едни тя е по-добра, за други - Firefox. Лично на мен не ми е необходимо нито едно от посочените там неща, които се поддържат от Opera, а отсъстват във Firefox. Всеки си има предпочитания и нужди, все пак. Но да ми препоръчват IE7 пред Firefox, това не го разбирам.

Редактирано от DeathSpreadeR (преглед на промените)

Всичко е пропаганда, за да може да използваш продукт Х вместо У....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.