Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разлики във формата на детски и дамски обувки

Featured Replies

Някой има ли информация дали има разлика във форма или нещо друго на два чифта обувки с един и същ номер, само че едните с еводят дамски модел, другите детски?

Аз до колкото знам детските обувки са до 36-ти номер, от там нагоре вече се водят дамски, независимо от модела..ама не съм много сигурна. Не би трябвало обувки с една и съща номерация да се водят и дамски, и детски...поне аз така смятам :-)

Понякога номерацията се препокрива.Обикновено има много малка разлика във формата.По принцип детските обувки се изработват така ,че да могат да укрепнат глезена.

• Автор
Аз до колкото знам детските обувки са до 36-ти номер, от там нагоре вече се водят дамски, независимо от модела..ама не съм много сигурна. Не би трябвало обувки с една и съща номерация да се водят и дамски, и детски...поне аз така смятам :-)

Има смисъл в това, но в някои сайтове (за маратонки конкретно) има подобни съвпадения.

Има смисъл в това, но в някои сайтове (за маратонки конкретно) има подобни съвпадения.

Това може да е, защото обикновено маратонките не отговарвят на номерацията си..някъде с един номер по-малки са..

Може да се получава и заради различното определяне на номерата в отделните държави, не зная какво гледаш и на какво си попаднал :-)

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

Обикновено номерацията се препокрива,това зависи от модела на обувката.Последният номер на детската номерация се препокрива от дамската и последният номер от дамската се препокрива от мъжката номерация.

• Автор
Това може да е, защото обикновено маратонките не отговарвят на номерацията си..някъде с един номер по-малки са..

Може да се получава и заради различното определяне на номерата в отделните държави, не зная какво гледаш и на какво си попаднал :-)

Адидас, но има съвпадение и по британски номер и по европейски

Обикновено номерацията се препокрива,това зависи от модела на обувката.Последният номер на детската номерация се препокрива от дамската и последният номер от дамската се препокрива от мъжката номерация.

Adidas SuperStar

Само се надявам да са еднакви, иначе ще е кофти за малката щерка ;)

Аз нося 36 номер,никак не е детски,особено щом става въпрос за обувки с висок ток.Друг е въпроса,че едва си намирам обувки по мярка sad.gif

Номера на обувката едва ли е критерий за това дали една обувка е дамска или детска?!

Познавам жени, които носят 35 номер обувки ама какви обувки - с 20 см ток, остри като незнам кво и т.н.; аз пък нося 36 номер...

За да се определи дали една обувка е дамска или детска според мен трябва да се прецени от външния вид на самата обувка.

Спец. за маратонките - ако са с някакви мики мауси и зайчета отгоре - естествено, че няма да са дамски!!!

• Автор
Номера на обувката едва ли е критерий за това дали една обувка е дамска или детска?!

Познавам жени, които носят 35 номер обувки ама какви обувки - с 20 см ток, остри като незнам кво и т.н.; аз пък нося 36 номер...

За да се определи дали една обувка е дамска или детска според мен трябва да се прецени от външния вид на самата обувка.

Спец. за маратонките - ако са с някакви мики мауси и зайчета отгоре - естествено, че няма да са дамски!!!

Става въпрос за еднакви обувки, един модел на Адидас, само че има детски, дамски и мъжки. И в детските и в дамските има номер 37. Та въпроса е дали са еднакви.

Само се надявам да са еднакви, иначе ще е кофти за малката щерка ;)

Еми взимаш тези, които се водят детски, нищо че се препокриват с дамски:-) Пък и дори да са й малко по-големи, все пак това е маратонка и мисля, че ще й е удобно :-)

Ако има разлика ,тя ще е нищожна,тъй като маратонката се води тип спортна обувка.

• Автор
Еми взимаш тези, които се водят детски, нищо че се препокриват с дамски:-) Пък и дори да са й малко по-големи, все пак това е маратонка и мисля, че ще й е удобно :-)

То май така ще стане, защото няма налични женски с този номер в един от малкото интернет магазини, които доставят до БГ sad.gif

То май така ще стане, защото няма налични женски с този номер в един от малкото интернет магазини, които доставят до БГ sad.gif

Това интернет пазаруване си е малко рисковано, защото ти го гледаш едно..ама не е ли си да го видиш..да кажем изложено, да го пробваш...Според мен винаги има известен риск от несъответствие..а има ли някаква опция да се върнат, ако има някакъв проблем?

• Автор
Това интернет пазаруване си е малко рисковано, защото ти го гледаш едно..ама не е ли си да го видиш..да кажем изложено, да го пробваш...Според мен винаги има известен риск от несъответствие..а има ли някаква опция да се върнат, ако има някакъв проблем?

О, да, всички (поне тези, които съм посещавал, де) британски (интернет) магазини имат подобна опция :)

Но сме си поръчвали и друг път и номера беше точен

О, да, всички (поне тези, които съм посещавал, де) британски (интернет) магазини имат подобна опция :)

Но сме си поръчвали и друг път и номера беше точен

Питам, защото аз не си падам по такъв начин на пазаруване- направо изтръпвам :-) Но щом и друг път си пазарувал, то тогава мисля, че няма от какво да се притесняваш :-)

Аз чакам сега едни ботушки от ибей, да видим дали ще пристигнат, ако съм доволна ще пазарувам пак от там.

А иначе манете я вий таз номерация, аз съм директно в мъжката и ми е голям зор с тоя 42ри номер. Никаква по-дамска и фина обувка не могжа да си намеря. sad.gif

• Автор
Аз чакам сега едни ботушки от ибей, да видим дали ще пристигнат, ако съм доволна ще пазарувам пак от там.

А иначе манете я вий таз номерация, аз съм директно в мъжката и ми е голям зор с тоя 42ри номер. Никаква по-дамска и фина обувка не могжа да си намеря. sad.gif

Искрено те съжалявам и разбирам. Но за съжаление производителите рядко се съобразяват с това, което те смятат извън стандарта

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.