Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойните изкуства и техните тайни

Featured Replies

Опитвах се да намеря материали на такива теми на английски, но явно не ме бива много в търсенето на тази тема, защото не успях да намеря.

Знаете, че бойните изкуства, също както йога имат не само физическа, но и духовна, ако може така да се нарече страна. Тя е свързана с управляването на енергиите в тялото, а чрез тях и упарвляването на тялото или дори на външни обекти. Например, упражнението "желязна ризница" - май така се наричаше, се състои в това, че огромно количество енергия временно се концентрира в областта на корема и гръдния кош. По този начин тялото може да издържи на силни удари без да бъде наранено.Това е труднопостижимо упражнение, което не всички монаси в Шаолин могат да постигнат.

Предполагам, че всички сте гледали във филмите как разни майстори на кунг-фу например могат да изгасят свещ от растояние, само чрез енергията.

Отдавна ми се иска да разбера нещо повече за това какво могат да правят тези хора със силата на мисълта си и управляването на енергията. Това важи не само за тези, които практикуват бойни изкуства, но ме интересуват специално техните тайни.

Как ще коментирате това? Вие какво знаете по въпроса? Ако успеете да намерите материали по въпроса на руски или английски ще се радвам.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Занимавам се отдавна с бойни изкуства.Стиловете,които те интересуват са така наречените-"вътрешни"

от рода на Тай Чи;Син И;Ба Гуа и др.,но за да разбереш и/или постигнеш "свръх способности" и умения,

ти трябват МНОГО ГОДИНИ ТРЕНИРОВКИ И ДОБЪР УЧИТЕЛ. :)

...с четене да станеш най-много "дървен философ" U.Ra;)

Успех!

Редактирано от ONIDAR (преглед на промените)

• Автор
Занимавам се отдавна с бойни изкуства.Столовете,които те интересуват са така наречените-"вътрешни"

от рода на Тай Чи;Син И;Ба Гуа и др.,но за да разбереш и/или постигнеш "свръх способности" и умения,

ти трябват МНОГО ГОДИНИ ТРЕНИРОВКИ И ДОБЪР УЧИТЕЛ. :ph34r:

...с четене да станеш най-много "дървен философ" :P

Успех!

Така е, трябват години тренировки и добър учител за да постигнеш точно тези неща. Вече споменах, че не всички монаси от манастира Шаолин владеят "желязната ризница". Отдавна си мисля за някои от способностите, които притежават предимно хората, които се занимават с бойни изкуства - и по точно способността да побеждаваш врага само като насочваш енергията срещу него, без да се налага да прилагаш силни удари с тялото. Иска ми се, ако някои знае къде в Internet има информация за това да каже. Но не се надявам прекалено, защото вече ви познавам. cool.gif Интересува ме също така една древна и забравено част от йога, не знам как се нарича, но е хем йога, хем бойно изкуство. Тези йоги притежавали огромна сила. Ех, ще се намери ли информация?

както знаеш Туки-едва ли някой ще ти помогне тук,

но предпоръчвам едно от упражненита за самоконтрол от

известен шао-линец:

сядаш на земята в популярната поза:кръстосани крака-изправен гръб,ръцете на колената

слагаш един часовник със стрелки на нивото на очите си,

наблюдаваш стрелките минута,после затваряш очи и си представяш ритмичното

движение на секундарника.Отваряш очи-сверяваш,после пак,пак и пак...

докато постигнеш пълен синхрон със секундарника и въображението си.

Успех!

Значи аз съм се занимавал 2 години с Айкидо,но като го видях на улицата кво представлява и спрях!

Значи най-добре е УШУ-то!Аз лично до 3 месеца ще се запиша на Уин-Чун(варианта на майстор Уон Шун Люн).Уин Чун е съставен на базата на Шаолинските стилове и много добър за бой!

http://www.wtx.hit.bg/inside.htm

Редактирано от Амигоса (преглед на промените)

Значи аз съм се занимавал 2 години с Айкидо,но като го видях на улицата кво представлява и спрях!

Значи най-добре е УШУ-то!Аз лично до 3 месеца ще се запиша на Уин-Чун(варианта на майстор Уон Шун Люн).Уин Чун е съставен на базата на Шаолинските стилове и много добър за бой!

http://www.wtx.hit.bg/inside.htm

Каквото и да тренираш, каквото и да мислиш че е по- добро, истината е една, бойните изкуства възпитават тялото, и най-вече духа.. останалото е шоу и трикове....

П.С А в боя всичко зависи от духа главно....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Ако си избрал да тренираш Айкидо,за да се биеш на улицата,сбъркал си. Айкидо е нещо повече от обикновено бойно изкуство - то е хармония и начин на светоусещане,а не обикновено млатене...Затова и няма състезания и турнири по Айкидо - там е важна хармонията между партньорите,а не "победата"...

Ако си избрал да тренираш Айкидо,за да се биеш на улицата,сбъркал си. Айкидо е нещо повече от обикновено бойно изкуство - то е хармония и начин на светоусещане,а не обикновено млатене...Затова и няма състезания и турнири по Айкидо - там е важна хармонията между партньорите,а не "победата"...

И не само айкидо, повечето бойни изкуства са такива... особени тези от Изтока .....

Ами по темата, мисля че Тай чи показват такива номера....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Да, така е и това всеки го знае. А сега да се върнем на темата. cool.gif

Ако очакваш да узнаеш тайните на бойните изкуства от една тема,няма как да стане...

Всъщност в тях няма нищо мистериозно,тайнствено или необикновено. Няма да се научиш да ходиш по вода или да летиш.

Практикувайки сериозно и задълбочено едно източно бойно изкуство,ще намериш своя център. И това е основната цел в тези бойни изкуства. Намирането на телесния и душевен център.

• Автор

WhiteHart, ти тренирал ли си бойни изкуства или поне йога, ако не бойни изкуства?

WhiteHart, ти тренирал ли си бойни изкуства или поне йога, ако не бойни изкуства?

Йога- да, по едно време тренирах.. и какво ?

Карате и Айкидо. С Йога съм се занимавал известно време в домашни условия,но това не го броя...

Практикувам Винг Чун/Кунг Фу/ и Тай Чи/Чи Гун.

U.Ra...за всяка практика има и много литература. ;)

На така поставения ?...тайните се разбират след много тренировки,

а четенето само ти показва пътя и докъде са стигна ли определени майстори.

И СЛЕД МНОГО,МНОГО ТРЕНИРОВКИ ТЕЗИ ТАЙНИ/СПОСОБНОСТИ/ СТАВАТ ЧАСТ ОТ ТЕБ.

...но не това е най-важното!?! :P

Аз смятам догодина като завърша да се захвана сериозно с Уин Чун.А може и Джудо за да имам хвърляща техника.

Любимия ми стил е Ин-Джао-Цюан ("Юмрукът на орловите нокти"),което обаче го няма в България.

Кажете нещо за бразилската капоериа, като качества.

Еми има толкова линкове за Капоейра.Порови се и ще видиш!

Давам най-кратка и обща информация:

Има 2 главни стила-"Регионал" и "Ангола". Регионал набляга на по-твърдото и при него бойната хватка е по-силно изразена.При Ангола мекото е преобладаващо и прилича повече на танц а не на боен стил ! Като цяло Капоейрата се води като танц-бойно изкуство и има много елемнти от акробатиката! Капоейрата създава уникална гъвкавост и пластичност на тялото на практикуващия.

Лично мен не ме кефи Капоейрата щото бяга от реалния бой.А също тека неможе да се приложи в близката дистанция на боя заради акробатичните и елементи!Техниките на Капоейра са подходящи за водене на бой на дълга и средна дистанция и то с изключения.

А и в Капоейра няма никакви тайни или скрити хватки или други такива....

Доколкото знам в София има клубове дето се развива Капоейра.Ако някой е толкова запален да се поинтересува и да се запише.Аз вече съм насочен към Уин Чун!

Амигоса, като почнеш да тренираш Уин Чун пиши пак, за да кажеш как е. Нали? cool.gif

Ами другата година завършвам образуванието си(полувисше) и тогава почвам.Иначе сега имам лекций,изпити и нямам време за тренировки!

Поздрави

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.