Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus, Gigabyte и Asrock-това ли са най-добрите дънни платки?

Featured Replies

Както вече се каза - "всичко е субективно". Аз пък от личен опит мога да кажа точно обратното - повече проблеми съм видял с АСУС от колкото - забележи! АСРОК и тууук таме с Гигабайт ( да не кажа никакви ).

Така че не може с лека ръка ( уста ) да се обявява - "Тази марка не струва!".

ЕДИТ: Забравих да добавя - в почти всички случаи, проблемите с дънните платки започват от калпаво захранване. Но това е друга тема.

Хммм, интересно как не си се заринал с гигабайти. :) ....имаше един период....връщаха се като бумеранги с надути кондензатори....още държа един кашон такива тук, имат по някой здрав кондензатор за части. В тази част, 6600 гт с пасивно на гигабайт. От 30 карти, поне 10 с 1-2 надути кондензатора.

И наколко асуси имам сгъбени А8N нещо си. Някой се оправиха с препрограмиране на биоса. Другите в кашона.

И един много гаден модел на асус, да не кажете че само ги защитавам, 6600 гт с пасивно. Има Г-образен heatpipe който отвезда топлината към отделен радиатор и се върти. От това въртене се нарушава добрия контакт на хиитпайпа с малкото радиаторче на ядрото и оттам си имаме артефакти и изгорели карти.

• Отговори 56
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Такива с надути кондензатори и аз съм виждал. И то все GB. Ама сменяш кондензаторите и продължават да работят. Може би трябваше да уточня ,че всички прецакани GB дъна който съм виждал са все от по - старите модели. Може пък да са се развили като производител :P

Asus, Gigabyte и Asrock, се препоръчват, защото са масови и много добри (някои модели) за цената си. Останалите или трудно се намират, или не са предназанчени са обикновения потребител, или са скъпи, или и трите.

Зависи за какво вземаш едно дъно все пак, но горе-долу това са марките.

Колкото до MSI - тъп БИОС, тъпо разположние на компонентите на някои модели, тъпа поддръжка, т.е. никога не бих си купил и сътоветно, не бих препоръчал.

Напълно съм съгласен с мнението на Lyudmil.

Колкото до дефектни и недоизмислени модели винаги е имало и винаги ще има. Няма как производителите на кутии, да предположат, че видео картите ще достигнат такава дължина, че ще пречат на инсталирането на твърди дискове. До колкото си спомням, идеята беше компютъра да става по-малък, а то какво се получава...На старите модели дънни платки пък, видеокартата застава върху SATA портовете или върху IDE-то и Floppy-то. Или пък двуслотовата карта запушва PCI слотове, та няма къде да си боднеш Creative-a. Сега като ги преглеждам дъната виждам, че всеки производител вече е взел мерки. Дори Asrock, които спестяват от качествени компоненти виждам, че са сложили Solid кондензатори на по-важните места.

Защо се препоръчват предимно ASUS и Gigabyte? Ами защото това са двата най-големи производителя, които са натрупали най-голям опит и предлагат пълна гама продукти. Колкото и голям фен да съм на ASUS, не мога да кажа кой е по-добър. ASUS или Gigabyte? И двете не са лош избор според мен.

Asrock не знам, защо въобще се споменава. Мястото им въобще не е сред марки като ASUS и Gigabyte.

П.П. ASUS и Asrock нямат нищо общо вече. Наистина Asrock e произлязъл от ASUS навремето, но в момента са съвсем отделни и независими производители.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Бях написал доста дълго мнение и го изтрих погрешка. Мързи ме да го пиша отново, затова ще се опитам да кажа най-важното.

Каквато и марка дъно да сложиш в един компютър, той ще работи. Въпроса е отношението плащаш/получаваш, което касае повечето хора. Цената също играе доста голяма роля в нашата страна. Ако хората не ги интересуваше какво ще има в тази кутия наречена компютър, нямаше въобще да си правят труда да пишат във форума. Щяха да отидат в Технополис или Техномаркет гледайки тъпо низходящо подредените по цена компютри на щанда, да хванат първият, който им е по джоба и с добър вид и да кажат "Този ще е".

Тук в този форум пишат хора, които търсят мнение какъв компютър да закупят. Търсят мнение кое е добро, защото за тях има значение. Искат да знаят за дадена цена какво могат да получат, искат да знаят кое е най-изгодно. Такива въпроси задават всякакви хора, от тези които си нямат грам представа какво трябва за един компютър, до такива които са доста навътре с нещата. Затова и в този форум се препоръчват предимно Gigabyte, ASUS и MSI. Като не ти харесва какво препоръчваме, заповядай в Технополис - светът на техниката. Аз съм Знайко, а ти знаеш ли какви разнообразни конфигурации-мечти сглобявам? :lol6:

Прав си много.Според мен се препоръчват марките ASUS,GIGABYTE заради това,че не са много скъпи и придлагат сравнително добро качество.Ако си копувам дъно бих избрал GIGABYTE.DFI са много скъпи за моя джоб. http://www.pazaruvaj.com/dynni-platki-c312...-p13979896.html

Ако имах пари разбира се бих предпочел DFI.В Технополис те набутват с компютър без видео карта,с измислено дъно,бавна рам.....всички знаете.

Един-два месеца по-късно в kaldata се появяват теми от сорта:''Странен звук от захранването'',''Компа ми забива'',''Компютъра се ресва'' и т.м.

За марковата дискриминация си прав openmind.Влезнеш в един магазин и ти предлагат само ASUS,влезнеш в друг и само GIGABYTE,а когато спомена за MSI(в този магазин в когото предлагат asus).....цитат:''Боклуци!''.Марки като J&W въобще ги нямя!

Аз имам лаптоп MSI.Много здрава и стабилна машина(падала е от 1.5 m и нищо и нямя).Лаптопа е от най-ниския клас. :wub:

За мен е закон компютъра да се сглабя ня части.

Редактирано от ivan_251 (преглед на промените)

Аз имам лаптоп MSI.Много здрава и стабилна машина(падала е от 1.5 m и нищо и нямя).Лаптопа е от най-ниския клас. :P

Нека това не определя преценката ти. Оня ден се занимавах с изтървано Ферари. Нищо му нямаше изключая че беше паднал със зарядното и му се изкъртила буксата. Голямо дръвче.

Виждал съм всякакви падали лаптопи и в зависимост от начина, не от височината някой бяха без поражения. Та факта че бил издържал на падане може да впячатли някой който хабер си няма, но иначе хич не е меродавен тест.

• Автор
По-принцип Gigabyte и ASUS са едни от лидерите в производството на голяма гама продукти с дългогодишен опит. Според мен затова се препоръчват и внасят в по-голямо количество в България. Не веднъж, а години наред са се доказвали с качество, цена и поддръжка. Никой не отрича, че има по-добри продукти от тези на Gigabyte и ASUS. Например според мен DFI правят по-качествени дънни платки, но за сметка на това не правят нищо друго. Нормално е когато се концентрират всички усилия върху една цел тя да е успешна, защото ако се провалят с нея си провалят бизнеса. Intel от друга страна си се занимават усилено с чипсети и процесори. Няма как да се очаква добро дъно от тях. Не, че не могат, а просто няма смисъл да хвърлят ресурси в нещо, с което има кой да се занимава. А именно производители като DFI. Те вече имат чипсета и процесора, остава лесната част...

.

Intel не правят дъна за овърклок поради една мооооого проста причнина и тя е че ако почнат да правят всички марки с Intel-ски чипсесети в производството ще идат и ще се гръмнат.Все пак Intel определя правилата и е нормално да са най-добрите

И такаааа-начетох се на тъпи причини и на нелогични обяснения свързани с гаранциии и тем подобни,Просто не разбирам за какво са ми три години гаранция на Gigabyte-ско дъни при положение че и най-модерното дъно произвеждащо се в момента след две седмици няма да си струва парите,И всеки който аджеба отбира от техника ще ме подкрепи.Просто 36 месеца гаранция в момента не са нужни на никой-още по-малко на тези които УЖ подкрепят някакви измикярси марки като ASUS и GIGABYTE-бляяяя повръща ми се от тези имена:brick wall:

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Критиките ти към Gigabyte и ASUS са абослютно безпочвени, не за друго, ами просто защото няма почва къде да ги насадиш.

Пет производителя на дъна има, които бих препоръчал във този форум:

На първо място Gigabyte - Ultra Durable дъната им с тяхната цена нямат място за сравнение с останалите марки.

На второ място ASUS - Предлагат почти същите дъна като Gigabyte на подобни цени. Някой път са по-сполучливи от GB, друг път не са.

На трето място DFI - Перфектни дъна висок клас, но малко скъпички.

На четвърто място EVGA - Доста добри дъна с Nforce чипсет, но мисля, че не се внасят.

На пето място MSI - Напоследък правят качествени дъна.

И естествено бих започнал от Gigabyte, при обикновени конфигурации, освен ако няма някой добър модел на ASUS. DFI или EVGA за по-висок клас конфигурации. MSI трудно се дореждат.

Останалите производители Asrock, Intel, Biostar, Jetway, J&W не си заслужават след като съществуват горните пет.

Сега,искам да уточня някой неща относно изброените по-горе марки.Почти 90% от дъната се произвеждат от няколко ОЕМ производителя, най-големите от които са Елитгруп и АСУС-Тек.Дори световно известните марки MSI и Foxcon сa част от Елитгруп които притежават почти всички компании за производство. и така на татък,не ми се изброява.За това искам да кажа, че качествени дъна се правят от всеки един от тези гиганти, но все пак те слагат във всяко дъно това което фирмата поръчител иска.Така че, понякога виждаме и не особено читави изпълнения.Дори фирми като DELL ползват услугите на тези компании (АСУС в момента правят DELL).Марки като Biostar,Asrok и другите изброени от вас са просто търговски марки.Всичко което те проектират се произвежда от Elitgroup,ASUS-Tek и техните дъщерни фирми.Ще се учудите колко от марките всъщност са техни.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Сега,искам да уточня някой неща относно изброените по-горе марки.Почти 90% от дъната се произвеждат от няколко ОЕМ производителя, най-големите от които са Елитгруп и АСУС-Тек.Дори световно известните марки MSI и Foxcon сa част от Елитгруп които притежават почти всички компании за производство. и така на татък,не ми се изброява.За това искам да кажа, че качествени дъна се правят от всеки един от тези гиганти, но все пак те слагат във всяко дъно това което фирмата поръчител иска.Така че, понякога виждаме и не особено читави изпълнения.Дори фирми като DELL ползват услугите на тези компании (АСУС в момента правят DELL).Марки като Biostar,Asrok и другите изброени от вас са просто търговски марки.Всичко което те проектират се произвежда от Elitgroup,ASUS-Tek и техните дъщерни фирми.Ще се учудите колко от марките всъщност са техни.

Oбщо взето е така, но не съвсем. Tочно Foxconn(Hon Hai Precision Industry Co., Ltd) са един от най-големите(може би най-големият) ОЕМ производител(не само за дънни платки) и не са под шапката на ECS(които както каза също са голям OEM) и ASUSTeK са им един от най-сериозните конкуренти. Quanta Computer Inc един от най-големите OEM производители на преносими компютри и правят лаптопи за много фирми като Acer, Gateway, HP, Sony... и т.н.

Специално за ECS:

Elitegroup Computer Systems (TSE: 2331), also known as ECS, is a Taiwan-based electronics firm. It is the fourth largest PC motherboard manufacturer in the world (after Asus, Gigabyte Technology, and MSI), with production reaching 24 million units in 2002. Many of these motherboards have been produced for OEM customers and are used in systems assembled and sold by such brand-name companies as IBM and Compaq. Its main competitor used to be Micro-Star International.
  • Автор
Критиките ти към Gigabyte и ASUS са абослютно безпочвени, не за друго, ами просто защото няма почва къде да ги насадиш.

Пет производителя на дъна има, които бих препоръчал във този форум:

На първо място Gigabyte - Ultra Durable дъната им с тяхната цена нямат място за сравнение с останалите марки.

На второ място ASUS - Предлагат почти същите дъна като Gigabyte на подобни цени. Някой път са по-сполучливи от GB, друг път не са.

На трето място DFI - Перфектни дъна висок клас, но малко скъпички.

На четвърто място EVGA - Доста добри дъна с Nforce чипсет, но мисля, че не се внасят.

На пето място MSI - Напоследък правят качествени дъна.

И естествено бих започнал от Gigabyte, при обикновени конфигурации, освен ако няма някой добър модел на ASUS. DFI или EVGA за по-висок клас конфигурации. MSI трудно се дореждат.

Останалите производители Asrock, Intel, Biostar, Jetway, J&W не си заслужават след като съществуват горните пет.

Няма такова понятие като-"не си заслужават".Ако следвам твоята логика мога да кажа същото и за твоите предпочетания-реално един компютър се амортизира морално за много по-кратко време отколкото му е гаранцията-няма никакъв смисъл да се дават повече пари за дъно при положение че и евтиното ще свърши работа,Естествено не говоря за хората които си падат по клока-подкрепям всяка една мания,но истинските клокъри са наистина малко.Пък и аз лично се кефя много повече да изцедя някоя по-непретинциозна платка отколкото претъпканите с екстри скъпи дъна.Трябва ясно да се разбере че всичките екстри в марки като ASUS и GIGABYTE са вкарани точно за зарибявка и за среден потребител са абсолютно излишни.

някакви измикярси марки като ASUS и GIGABYTE-бляяяя повръща ми се от тези именаsmile.gif

А онея глупости дето ги твърдиш за гаранцията....я ми кажи колко хора в България си сменят комютрите през 2 години и колко през 5-6. На мен старата ми щайга е почти на 7 години с дъно АБИТ и Пентиум 4 и Рамбус памет и мога да подкарвам на нея почти всякакви приложения.

Все едно някой да отрече с лека ръка автомобили като Мерцедес и БМВ и да каже те тея не стааат ве, измекяри.

openmind, забравил си какво значи гаранция. Едно е да си купиш нещо с гаранция, че то ще работи 10 години, т.е е направено наистина да работи толкова, ако не и повече, друго е да си купиш нещо с гаранция 1 година, я изкара толкова, я не. На никой производител не му е оферта да дава гаранция 10 години на продукти, които не могат да изкарат повече от 2 години. Това ще е тотална загуба за тях. Все едно продават 5 на цената на 1, тъй като на всеки две години те ще са принудени да ти подменят продукта с нов, защото са гарантирали, че ще работи 10 години. И на мен не ми се случва често да ползвам гаранция, но предпочитам да има колкото се може повече. А и не само аз. Не случайно когато се купува LCD всички гледат гаранцията.

• Автор
А онея глупости дето ги твърдиш за гаранцията....я ми кажи колко хора в България си сменят комютрите през 2 години и колко през 5-6. На мен старата ми щайга е почти на 7 години с дъно АБИТ и Пентиум 4 и Рамбус памет и мога да подкарвам на нея почти всякакви приложения.

Все едно някой да отрече с лека ръка автомобили като Мерцедес и БМВ и да каже те тея не стааат ве, измекяри.

В началото на темата написах че производството на платки за РС-та няма нищо общо с производството на коли и че сравнения от рода на BMW или Mercedes са абсолютно невъзможни:).Радвам се че си доволен от ABIT-ското си дъно.Tвоите думи просто доказват моята теза-и по-евтиното дъно може да си работи добре през годините-няма нужда да се набутваш за GIGABYTE или ASUS:)Получаваш мнооого екстри-така е.Направо почваш да се чувстваш като господ на клока-маркетинга на производителя работи добре,рекламата е успешна.Едно им признавам на ASUS и GIGABYTE-имат мноооого добра реклама.

openmind, забравил си какво значи гаранция. Едно е да си купиш нещо с гаранция, че то ще работи 10 години, т.е е направено наистина да работи толкова, ако не и повече, друго е да си купиш нещо с гаранция 1 година, я изкара толкова, я не. На никой производител не му е оферта да дава гаранция 10 години на продукти, които не могат да изкарат повече от 2 години. Това ще е тотална загуба за тях. Все едно продават 5 на цената на 1, тъй като на всеки две години те ще са принудени да ти подменят продукта с нов, защото са гарантирали, че ще работи 10 години. И на мен не ми се случва често да ползвам гаранция, но предпочитам да има колкото се може повече. А и не само аз. Не случайно когато се купува LCD всички гледат гаранцията.

Често срещам във форума следния въпрос-"Имам нов компютър-на 6 месеца,а игрите не ми вървят, на макс...." и тука следва описание на конфигурация.Най-честия коментар след такива постове е:..."Когато си взимал машинката е била супер, НО СЕГА ВЕЧЕ Е СТАРА -има още по-бързи и по-мощни......"Сещай-се сам.

Другото което е че ако аз искам да инвестирам дългосрочно в притежаването на РС, което да поддържа всички най-актуални и нови приложения, определено ще заложа като време на амортизация и подмяна не повече от

2 години-какво ме греее че производителя ми гарантира 10 години(елементарен рекламен трик-такова нещо няма как да се гарантира) при положение че след такъв период съответната платка ще става само за музей...;)

openmind, хайде най-накрая да ни кажеш кои са твоите предпочитания, за да са наясно симпатизантите на ASUS и Gigabyte (сред които съм и аз), че така доста размиваш темата с повтарянето на едно и също в няколко поредни поста. Просто кажи на кои марки трябва да обърнем по-сериозно внимание!

• Автор
openmind, хайде най-накрая да ни кажеш кои са твоите предпочитания, за да са наясно симпатизантите на ASUS и Gigabyte (сред които съм и аз), че така доста размиваш темата с повтарянето на едно и също в няколко поредни поста. Просто кажи на кои марки трябва да обърнем по-сериозно внимание!

По-напред съм ги написал-един бърз поглед и ще разбереш.Естествено че е тъпо да критикувам, без да застана зад ясна позиция.Върни малко назад...

Да де, но ако може да дадеш някакви ревюта на подобни и да изтъкнеш предимствата им пред отдавна наложилите се марки (ASUS и Gigabyte).

Защото аз примерно ще изровя куп ревюта и статии в които горните две фирми са споменавани като най-надеждни и най-предпочитани, както от обикновения юзър, така и от ентусиастите.

Всъщност за дъната, които ти си посочил мога да кажа няколко обобщаващи думи:

- MSI - Много добри дъна за AMD процесори, доста несполучливи (и скъпи) такива за Intel

- Biostar - някога имаха 2-3 попадения в десятката и направиха някакво име, но в момента няма с какво да го защитят. Средно качество, клонящо към ниско.

- J&W - Kитайска марка, никому неизвестна до момента, която явно не е позната с продуктите си на пазара в България... Не виждам начин да я препоръчам на някой без да знам що за стока е!

- XFX - Прослави се като качествен производител на nVidia базирани видеокарти, което не я прави автоматично добър производител на дънни платки (които всъщност са само с nVidia чипсети до момента) ...

- Jetway - уважавам марката и я препоръчвам когато мога, но не мога да я сравня с горните две!

- Intel - Произвеждат много добри дъна, но доста орязани откъм функционалност и на доста солена цена...

• Автор

Всичко това е реклама:).Знам че всеки може да изрови всичко за да докаже че ASUS и GIGABYTE са черешката на сладоледа-не е толкова трудно и може би е вярно.Не е там работата.Наистина има явна дискриминация и това мен лично ме дразни.И койтото не разбира и иска мнение ще остане с впечатлението че има само две марки на този свят.Нормално, ако тези които пропагандират за тях имат взимане даване със вносители и дилъри.

цитираната информация е от kaldata.com:

"....Един скандинавски сайт съобщи, че при овърклок е достигната впечатляващата честота от 724 MHz. на FSB. За тези, на които тази цифра не говори много ще съобщим, че до сега никой не е успял да премине границата от 700 MHz. Този рекорд е бил поставен от ентусиаст, който се нарича youngpro и резултатите са постигнати с дънна платка Biostar TPower I45, която е със Socket 775 и използва новия чип Intel P45. В статистиките на сайта са били регистрирани последователно FSB=645 MHz., 685 MHz., 690 MHz., 700 MHz. Но упоритият рекордьор не се е спрял до тук и е успял да покори честотата FSB=724 MHz.

Този изключителен резултат е допълнителен аргумент в полза на закупуване на дънна платка на база на Intel P45. Ще бъде много интересно кога ще бъде преодоляна следващата граница от 800 MHz...."

Openmind, едно време като си купувах дъно АБИТ, заедно с АСУС бяха двете водещи марки за дънни платки. После се появиха Гигабайт, който неуспешно се опитваха да им бъдат конкуренция. Известно време не бях следял нещата, но явно вече АБИТ не са това което бяха, а като чета мнения из доста форуми явно Гигабайт се развиват много добре и новите им модели би трябвало да са добри. Дори почвам да се замислям да правя кофигурации и с Гигабайт, защото досега залагах само на АСУС.

Освен това искам да ти кажа ,че вече отмина времето когато компютрите остаряваха много бързо, и искам да ти кажа ,че може би на всеки 10 човека които си купуват компютър, един ще е някакъв запален геймър. Но дори и геймъра, като си купи хубав комп. днеска, ще може да играе игри които ще излязат до 2-3 години без никакъв проблем. Повечето хора си купуват компютри за чат, интернет, филми, музика и някоя друга нормална игра, която ще тръгне и на вградено видео. Все неща които аз мога да правя със 7 годишната си барака!

И за като финал искам да те питам на колко години си?

• Автор

бих казал че това е по добро

AlexanderH,kaldata доколкото знам не е сайт за запознанства, но все пак щом питаш на 31 години съм

Говорех за честотата на процесора която е достигната, а не шината. Това, че рекорда по шина е поставен точно с това дъно нищо не означава - една птичка пролет не прави. Такова дъно имал човека - такова ползвал. Покажи ми още добри модели от предпочитаните от теб марки, понеже аз мога да ти посоча поне 15 модела на ASUS, GB и DFI. И вземи 10 произволни модела от Biostar/J&W/abit да ги сравним със съответните модели на ASUS и GB. Кои ли ще са по-добри как мислиш?

• Автор
Говорех за честотата на процесора която е достигната, а не шината. Това, че рекорда по шина е поставен точно с това дъно нищо не означава - една птичка пролет не прави. Такова дъно имал човека - такова ползвал. Покажи ми още добри модели от предпочитаните от теб марки, понеже аз мога да ти посоча поне 15 модела на ASUS, GB и DFI. И вземи 10 произволни модела от Biostar/J&W/abit да ги сравним със съответните модели на ASUS и GB. Кои ли ще са по-добри как мислиш?

моля да ме извините-ще поизоставя за малко темата, че току що пристигна едно дънце на ASUS и трябва да се занимавам с него че прави мизерии... ;)

Mod. Edit:

Не виждам какво общо имат твоите задължения с темата. Утре някой може да пише кога яде, мие си зъбите, сере или прави други работи, които не ни интересуват. Придържайте се към темата, ако обичате!

iovi

Тва дъно е истински щастливец ,че ще му окажеш тази чест. Нали все пак е "измекярската" марка АСУС.

Хубаво е човек да има различно мнение от другите, да се получава някакъв спор. Ако всички мислехме еднакво какво щеше да стане? Но все пак вкарай някакви аргументи с които да ни убедиш ,че си прав. Убеди ме, че по - калпавите дъна се правят с по добри части от хубавите , и съответно имат по - дълъг живот. Всички чакаме.

Тва дъно е истински щастливец ,че ще му окажеш тази чест. Нали все пак е "измекярската" марка АСУС.

Хубаво е човек да има различно мнение от другите, да се получава някакъв спор. Ако всички мислехме еднакво какво щеше да стане? Но все пак вкарай някакви аргументи с които да ни убедиш ,че си прав. Убеди ме, че по - калпавите дъна се правят с по добри части от хубавите , и съответно имат по - дълъг живот. Всички чакаме.

:speak: Не всички чакаме...Далеч не всички... cool.gif

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.