Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus, Gigabyte и Asrock-това ли са най-добрите дънни платки?

Featured Replies

Не разбирам защо всички така наречени познавчи препоръчват тези три модела дънни платки.Познавачите-аре ле обяснете ми що да си купувам подобни дъски???Моля ви само без цитати от платени сайтове и измислени бенчмарк????

Все повече в мен се утвърждава идеята че работите за определени фирми налагащи определени марки,което подлага на съмнение обективността на форума.Чакам някой да се опита да ме опровергае или просто да изтрие този коментар, което е по-веротно???

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не разбирам защо всички така наречени познавчи препоръчват тези три модела дънни платки.

.......................

Да, прави впечатление, че не се препоръчват дъските да речем от Intel. Ето малко по-детайлна информация за имената на производителите на дъна, които се пропускат често, според коментара ти: Abit, Chaintech, ECS, Elite, Elitegroups, EPOX, Foxconn, Intel, Matsonic, Microstar, MSI, Optronix, PC Chips, Soltek и други.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

По-принцип Gigabyte и ASUS са едни от лидерите в производството на голяма гама продукти с дългогодишен опит. Според мен затова се препоръчват и внасят в по-голямо количество в България. Не веднъж, а години наред са се доказвали с качество, цена и поддръжка. Никой не отрича, че има по-добри продукти от тези на Gigabyte и ASUS. Например според мен DFI правят по-качествени дънни платки, но за сметка на това не правят нищо друго. Нормално е когато се концентрират всички усилия върху една цел тя да е успешна, защото ако се провалят с нея си провалят бизнеса. Intel от друга страна си се занимават усилено с чипсети и процесори. Няма как да се очаква добро дъно от тях. Не, че не могат, а просто няма смисъл да хвърлят ресурси в нещо, с което има кой да се занимава. А именно производители като DFI. Те вече имат чипсета и процесора, остава лесната част.

Може би почти всеки може вече да си отговори на въпроса защо не се препоръчват "дъските" на Intel, а се препоръчват Gigabyte и ASUS. Най-добре да разгледате детайлно дъната и да направите разликата както в качество и екстри така и в цена, защото според мен най-важното е какво получавате за парите си. За сметка на това не може да се оплачем от процесорите на Intel.

Asrock от години са доказали, че могат да държат по-ниски цени от останалите производители на дънни платки и да правят прилични продукти за тези цени. И въпреки, че пред Gigabyte и ASUS, Asrock бледнеят доста, някой даже биха ги нарекли боклуци, лично аз бих предпочел дъно Asrock вместо дъно Intel. А може би не само аз.

Все повече в мен се утвърждава идеята че работите за определени фирми налагащи определени марки,което подлага на съмнение обективността на форума.Чакам някой да се опита да ме опровергае или просто да изтрие този коментар, което е по-веротно???

Като начало нашите вносители не налагат определени марки на пазара. Това си го избий от главата. Ако беше само един вносител, може би щеше да успее да наложи дадена марка, но ние си имаме много. Ти ако беше вносител, щеше ли да внасяш солидно количество дънни платки Intel, при положение, че магазина срещу теб предлага Asrock, Gigabyte и ASUS. Идеята ми е, че нашите вносители внасят това, което се търси най-много. Колкото до обективността на форума, виждал съм потребител работещ във фирма на Most Computers да предлага захранвания Chieftec, Corsair и дъна MSI - продукти, които Most Computers не предлагат. Не мисля, че някой трябва да се притеснява за това.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Да, прави впечатление, че не се препоръчват дъските да речем от Intel. Ето малко по-детайлна информация за имената на производителите на дъна, които се пропускат често, според коментара ти: Abit, Chaintech, ECS, Elite, Elitegroups, EPOX, Foxconn, Intel, Matsonic, Microstar, MSI, Optronix, PC Chips, Soltek и други.

Abit -вече са Universal abit и нямат нищо общо със старата реномирана марка. Правят "дървета" а и май никой не ги внася.

Walton Chaintech - от 2-3 години не произвеждат дънни платки.

ECS(Elitegroup Computer Systems) - много голям производител, но дъната им се славят като предимно офис предназначени. Не са интересни за ентусиасти/домашни потребители, може би с изключение на 2-3 модела.

ЕPOX - R.I.P.

Foxconn(Hon Hai Precision Industry) - произвеждат прилични дъна, но няма кой да ги внася. Също така са най-големият ОЕМ производител - правят платки(не само дънни) за страшно много фирми, включително Intel(айде кажи ми интересен модел дъно на Intel - всички са офис ориентирани с възможно най-малко екстри и настройки, макар като стабилност и дългосрочна работа да са добри).

Matsonic - без коментар.

MSI(Micro Star International) - много добри продукти и напоследък се позасили вноса(което е много добре), но дълго време бяха трудно откриваеми по нашият пазар.

Optronix - тия пък от къде ги измисли?

PC Chips - подразделение на ECS, няма внос в България.

Soltek - R.I.P.

Jetway - много добри бюджетни дъна. Винаги съм ги препоръчвал пред AsRock.

J&W - имат внос съвсем от скоро,. Имат някои интересни модели, но все още не са се доказали в дългосрочен план. Който обаче обича екзотичното може да се спре на марката.

Biostar - ми имат и хубави модели, но като цяло са посредствени дъна.

VIA - изобщо не се побират в клас "Домашен компютър". Предимно наблягат на миниатюрни платки с вграден процесор и всичко останало с много ниска консумация. Особено интересна е VIA EPIA-P700 Pico-ITX с размери едва 10х7.2см и 1GHz VIA C7 процесор.

Разни екзотики като BFG, EVGA, PNY Technologies няма кой да се наеме да внесе.

С радост ще отбележа, че DFI отново се внасят.

АsRock понякога блясват с някой добър модел, но като цяло са си дървета от класа.

Та как да препоръчаш друго, като на българския пазар най-доброто се предлага от ASUS и Gigabyte - 36месеца гаранция и огромно разнообразие от модели, както и много добро гаранционно обслужване. Единствено MSI са им конкуренция, но вноса е леко ограничен -> нямат голямо разнообразие от модели, а и цената(най-важният фактор у нас) им е малко по-висока.

И те така.

• Автор
Като начало нашите вносители не налагат определени марки на пазара. Това си го избий от главата. Ако беше само един вносител, може би щеше да успее да наложи дадена марка, но ние си имаме много. Ти ако беше вносител, щеше ли да внасяш солидно количество дънни платки Intel, при положение, че магазина срещу теб предлага Asrock, Gigabyte и ASUS. Идеята ми е, че нашите вносители внасят това, което се търси най-много. Колкото до обективността на форума, виждал съм потребител работещ във фирма на Most Computers да предлага захранвания Chieftec, Corsair и дъна MSI - продукти, които Most Computers не предлагат. Не мисля, че някой трябва да се притеснява за това.

Нямам предвид вносителите-може би по-добре от теб знам кой какво внася-така че няма какво да си избивам от главата.Що се отнася до дъната на Intel-едва ли има друг продукт що се касае до дънни платки,който да навърта токова часове тестове преди да бъде пуснат в продажба, колкото дъната на Intel.Мисълтта ми е че във форума се налагат като препоръки само споменатите 3 марки-така че става дума не за фирми а за членове на форума които налагат тези марки.

Крайно време е да се разбере че електрониката свързана с производството на компютърни части не е като производството на коли и в случая не може да става въпрос за спор от типа Mercedes или BMW.

Може би почти всеки може вече да си отговори на въпроса защо не се препоръчват "дъските" на Intel, а се препоръчват Gigabyte и ASUS. Най-добре да разгледате детайлно дъната и да направите разликата както в качество и екстри така и в цена, защото според мен най-важното е какво получавате за парите си. За сметка на това не може да се оплачем от процесорите на Intel.

Asrock от години са доказали, че могат да държат по-ниски цени от останалите производители на дънни платки и да правят прилични продукти за тези цени. И въпреки, че пред Gigabyte и ASUS, Asrock бледнеят доста, някой даже биха ги нарекли боклуци, лично аз бих предпочел дъно Asrock вместо дъно Intel. А може би не само аз.

За сравнение на качеството между Intel-ските дъна и всичко останало въобще не може да се говори.Що се отнася до цените естествено е всеки да търси по-евтиното решение с многото екстри.

Един бърз поглед върху решенията на Intel-ски базирани сървъри ще осветли доста нещата около Intel като производител на дънни платки.Но да не забравяме че освен Intel има и AMD и в тоя ред на мисли марка като Biostar се справя доста добре като съотношение цена/качество и за AsRock въобще не бих се сетил,пък ASUS и GIBABYTE не биха ми дали никакво съществено и важно преимъщество за парите си.Това е поне моето мнение базиращо се на опита и практиката.

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Мдам, но при положение че всеки който не гради бюджетна система за 400 лв взема Интелски процесор, какво да го правим тоя Биостар? Или Елитгруп? Такива дъна виждам само по бакалиите и в тази връзка вчера ми остана един Елитгруп от един техномаркетски компютър...Така работи че след обяд ще практикувам точна стралба по него. Даже кондензаторите му не искам да свалям. Щипките за паметта са ужасни... захващането на батерията също. Изпълнението на АМ2 сокета няма да го коментирам.

В общи линии защо да рискуваме и за 20-30 лв по малко да продадем нещо което после ще ни се върне като бумеранг? При мен клиентите се връщат с приятел да му направим машинка или да си купят нещо друго, а не за да ме гърчат със странни проблеми от странните им дъна. Искам да ти кажа че дори и най-бюджетната машина не слагам Асрок примерно.

Хубаво е че искаш да се продават и други неща освен Асус и Г-байт. Но какви? Какво е конкурентно като цена/изпълнение и доказано на пазара?

Интел имат хубави дъна, постни на вид, без много глезотийки. И имах късмета едното да е DOA...не са за обикновен потребител. Който знае какво иска от едно дъно си взема интел, но това са много малко хора. И цената идва отгоре, без да получат нещо видимо за парите си. А народа иска око да види, ръка да пипне...

• Автор
Мдам, но при положение че всеки който не гради бюджетна система за 400 лв взема Интелски процесор, какво да го правим тоя Биостар? Или Елитгруп? Такива дъна виждам само по бакалиите и в тази връзка вчера ми остана един Елитгруп от един техномаркетски компютър...Така работи че след обяд ще практикувам точна стралба по него. Даже кондензаторите му не искам да свалям. Щипките за паметта са ужасни... захващането на батерията също. Изпълнението на АМ2 сокета няма да го коментирам.

В общи линии защо да рискуваме и за 20-30 лв по малко да продадем нещо което после ще ни се върне като бумеранг? При мен клиентите се връщат с приятел да му направим машинка или да си купят нещо друго, а не за да ме гърчат със странни проблеми от странните им дъна. Искам да ти кажа че дори и най-бюджетната машина не слагам Асрок примерно.

Хубаво е че искаш да се продават и други неща освен Асус и Г-байт. Но какви? Какво е конкурентно като цена/изпълнение и доказано на пазара?

Интел имат хубави дъна, постни на вид, без много глезотийки. И имах късмета едното да е DOA...не са за обикновен потребител. Който знае какво иска от едно дъно си взема интел, но това са много малко хора. И цената идва отгоре, без да получат нещо видимо за парите си. А народа иска око да види, ръка да пипне...

За Елитгрип не съм написал и думичка-относно Биостар-за AMD платформи особено AMD 780G и 790GX могат доста-не са за подценяване.А за INTEL и народа си абсолютно прав:P

От 2 години използвам само дъна MSI сменил съм около 4. От всичките съм много доволен не са ми правили никакви проблеми. В момента ползвам K8NGM-V. Вече се замислям за нов комп и пак ще е с дъно MSI. :yanim:

• Автор
От 2 години използвам само дъна MSI сменил съм около 4. От всичките съм много доволен не са ми правили никакви проблеми. В момента ползвам K8NGM-V. Вече се замислям за нов комп и пак ще е с дъно MSI. :yanim:

Ще се радвам да има повече мнения като твоето;).MSI избарват нещата-имаха малък проблем със серията базирана на Intel P35 чипсет, но отдавна го оправиха

Само да вметна, че Asrock е евтиният вариант на Asus дъната, като една от целите при пускането на тази марка е оказване на сериозна конкуренция на евтините дъна на Elitegroup Computer Systems (ECS). Не съм сигурен дали все още са под една шапка, но така беше преди години.

А клкото до това, че MSI избарват дъната, то всяка фирма има своите възходи и падения с пускането на определени дънни платки при тази бясна конкуренция. А и не си спомням да е имало сериозен внос на MSI дънни платки през последните години. Отскоро гледам, че пак са на нашият пазар. Да не би идеята на темата да е някаква скрита реклама на MSI?

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

DFI ОТНОВО НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

1224250533-dfi-logo.gif

DFI - водещият световен производител на хардуер за ентусиасти, отново се предлага в България. Вносител на качествените дънни платки е Солитрон, доказал се през годините дистрибутор на качествен хардуер и познат с добро следпродажбено обслужване.

За да постигат внушителни резултати при овърклок, дънните платки DFI се произвеждат от висококачествени материали, а архитектурата им е съобразена с потребностите на ентусиастите. Горещите точки се охлаждат от висококачествени охладители Thermalright, отличаващи се с иновативен дизайн и повишена ефективност.

Новата ABS (Auto Boost System) технология осигурява на потребителите бърз овърклок на Intel E8X00 процесори, без да имат специализирани познания в тази област. С поредните си овърклок-насочени продукти DFI затвърди лидерските позиции на производител във високия клас.

В България DFI ще бъде представен с пълната си гама продукти, а съобразената с българския пазар ценова политика ще направи дънните платки предпочитани от геймърите.

xxxxxxxxxxx

;)

Mod.edit by kokomil - Източник на информацията е официалната страница на вносителя !

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор
Само да вметна, че Asrock е евтиният вариант на Asus дъната, като една от целите при пускането на тази марка е оказване на сериозна конкуренция на евтините дъна на Elitegroup Computer Systems (ECS). Не съм сигурен дали все още са под една шапка, но така беше преди години.

А клкото до това, че MSI избарват дъната, то всяка фирма има своите възходи и падения с пускането на определени дънни платки при тази бясна конкуренция. А и не си спомням да е имало сериозен внос на MSI дънни платки през последните години. Отскоро гледам, че пак са на нашият пазар. Да не би идеята на темата да е някаква скрита реклама на MSI?

Не е скрита реклама:P

Не разбирам защо всички така наречени познавчи препоръчват тези три модела дънни платки.Познавачите-аре ле обяснете ми що да си купувам подобни дъски???Моля ви само без цитати от платени сайтове и измислени бенчмарк????

Егати,разкрити сме... :)Няма смисъл вече да отричаме,деца... Горещо препоръчвам и DFI ,но са доста скъпи,а и от там не ми плащат достатъчно,егати скръндзите...Препоръчвам и MSI за AMD(чакам подходяща оферта от тях)...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Вече нямат нищо общо. То за това и като че ли се влоши качеството на КатоКамик напоследък. Абе бюджетни дъна са си - няма какво да се лъжем.

Едит:

DFI - водещият...

Я кой не чете постове. Малко по нагоре пост номер 4.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Само пускам един линк от събрана статистика от една често използвана програма. Statistics CPU-Z Motherboards

Според openmind явно целият свят е пълен със субективни хора.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Не разбирам защо всички така наречени познавчи препоръчват тези три модела дънни платки.

Все повече в мен се утвърждава идеята че работите за определени фирми налагащи определени марки,което подлага на съмнение обективността на форума.

Абе то да беше само на тоя форум такова положението.

Търговеца има нужда да продава нещо познато. И в най-близкия до мен магазин пича предлага точно Азус. Питах го един ден що така, а па той ми вика че понеже знаел че били добри та за това. И се опита да ме успокои че може и Гигабайт да ми продаде ако искам.

Тоя същия търговец ми беше пратил реклама на магазина му с описание на някои продукти и в едно малко заградено пространство "полезни съвети", първия да ползвам Скайп за разговори, втория да отида да направя подарък на Файсбук като им предоставя подробна биография за да ми пращат "подходяща" реклама.

Тоя същия чишит продава един от най-неизгодните абонаменти за Интернет.

Е, как да му вярвам че не ме баламосва с дъната му sad.gif

• Автор
Само пускам един линк от събрана статистика от една често използвана програма. Statistics CPU-Z Motherboards

Според openmind явно целият свят е пълен със субективни хора.

Има един термин в психологията-нарича се "Колективното неусъзнато".Добрата реклама е способна на всичко:beer:

Бях написал доста дълго мнение и го изтрих погрешка. Мързи ме да го пиша отново, затова ще се опитам да кажа най-важното.

Каквато и марка дъно да сложиш в един компютър, той ще работи. Въпроса е отношението плащаш/получаваш, което касае повечето хора. Цената също играе доста голяма роля в нашата страна. Ако хората не ги интересуваше какво ще има в тази кутия наречена компютър, нямаше въобще да си правят труда да пишат във форума. Щяха да отидат в Технополис или Техномаркет гледайки тъпо низходящо подредените по цена компютри на щанда, да хванат първият, който им е по джоба и с добър вид и да кажат "Този ще е".

Тук в този форум пишат хора, които търсят мнение какъв компютър да закупят. Търсят мнение кое е добро, защото за тях има значение. Искат да знаят за дадена цена какво могат да получат, искат да знаят кое е най-изгодно. Такива въпроси задават всякакви хора, от тези които си нямат грам представа какво трябва за един компютър, до такива които са доста навътре с нещата. Затова и в този форум се препоръчват предимно Gigabyte, ASUS и MSI. Като не ти харесва какво препоръчваме, заповядай в Технополис - светът на техниката. Аз съм Знайко, а ти знаеш ли какви разнообразни конфигурации-мечти сглобявам? ;)

• Автор
Бях написал доста дълго мнение и го изтрих погрешка. Мързи ме да го пиша отново, затова ще се опитам да кажа най-важното.

Каквато и марка дъно да сложиш в един компютър, той ще работи. Въпроса е отношението плащаш/получаваш, което касае повечето хора. Цената също играе доста голяма роля в нашата страна. Ако хората не ги интересуваше какво ще има в тази кутия наречена компютър, нямаше въобще да си правят труда да пишат във форума. Щяха да отидат в Технополис или Техномаркет гледайки тъпо низходящо подредените по цена компютри на щанда, да хванат първият, който им е по джоба и с добър вид и да кажат "Този ще е".

Тук в този форум пишат хора, които търсят мнение какъв компютър да закупят. Търсят мнение кое е добро, защото за тях има значение. Искат да знаят за дадена цена какво могат да получат, искат да знаят кое е най-изгодно. Такива въпроси задават всякакви хора, от тези които си нямат грам представа какво трябва за един компютър, до такива които са доста навътре с нещата. Затова и в този форум се препоръчват предимно Gigabyte, ASUS и MSI. Като не ти харесва какво препоръчваме, заповядай в Технополис - светът на техниката. Аз съм Знайко, а ти знаеш ли какви разнообразни конфигурации-мечти сглобявам? :P

:clap::wors::):clap::wors::)

Като изключа две думички(Gigabyte и Asus) от мнението което си написал Всичко останало е перфектно:)

ASROCK са дъщерна фирма на ASUS. Още от логото на ASUS се вижда. ROCK SOLID - HEART TOUCHING. Нарете си гатанката и ще видите откъде идва името ASROCK.

Тези които критикуват дъната ASUS няма да ги коментирам. Аз лично съм много доволен от тази марка. Имат огромно разнообразие от модели. Имат и бюджедни дъна, и за геймъри ,и всякакви. 36 месеца гаранция. Просто още като овориш кутията и си личи кое е ASUS кое е някое от тея убити дъна дето ги споменавате по - горе.

ASROCK имат някои добри модели, но пък подобни модели на ASUS са съвсем малко по скъпи. А и са с 24 месеца гаранция.

През целия ми "компютърем" живот досега всички изгорели дъна който съм виждал са били Gigabyte. Много съм резервиран към тях. Вадят добра производителност, но мисля ,че имат по краткотраен живот.

Като за финал ще кажа, че дънната платка е може би най - важния избор за един компютър, и аз лично предпочитам да дам 20 лв. повече и да си взема доказана марка, отколкото да си купувам някакви албатрони , елити и не знам си кви. По - добре спестете от РАМ, записчка,вземете кутията от стария комп и си купете ново захранване, но не спестявайте от дънната платка.

...През целия ми "компютърем" живот досега всички изгорели дъна който съм виждал са били Gigabyte. Много съм резервиран към тях. Вадят добра производителност, но мисля ,че имат по краткотраен живот.

Както вече се каза - "всичко е субективно". Аз пък от личен опит мога да кажа точно обратното - повече проблеми съм видял с АСУС от колкото - забележи! АСРОК и тууук таме с Гигабайт ( да не кажа никакви ).

Така че не може с лека ръка ( уста ) да се обявява - "Тази марка не струва!".

ЕДИТ: Забравих да добавя - в почти всички случаи, проблемите с дънните платки започват от калпаво захранване. Но това е друга тема.

Редактирано от Miteto (преглед на промените)

Напълно съм съгласен.(особено за захранването) Затова и просто изказвам впечатление и не съм отхвърлил марката :baby:

• Автор

Усещам се че критиките ми спрямо Asus и Gigabyte ще останат малко безпочвени, ако не предложа алтернатрива на тези марки.И така моя избор е следният:

MSI,Biostar,J&W,XFX,Intel,.За DFI не знам много, но при първа възможност ще докопам някое тяхно творение, да го поразгледам отблизо:baby:

Всеки по-запознат с вноса на дъна в България ще разбере че не се опитвам да правя скрита реклама на една или друга фирма защото изброените от мен марки са импортна цел на различни компании.

Единственото което целя е да покажа че освен Asus и Gigabyte има и други технически творения които заслужават вниманието на всеки уважаващ себе си железар.

Далече съм от идеята, че имам право да убеждавам някого в каквото и да било-избора наистина си е изцяло субективен и аз отдавна съм направия своя:wors:

Усещам се че критиките ми спрямо Asus и Gigabyte ще останат малко безпочвени, ако не предложа алтернатрива на тези марки.И така моя избор е следният:

MSI,Biostar,J&W,XFX,Intel,.За DFI не знам много, но при първа възможност ще докопам някое тяхно творение, да го поразгледам отблизо:clap:

Всеки по-запознат с вноса на дъна в България ще разбере че не се опитвам да правя скрита реклама на една или друга фирма защото изброените от мен марки са импортна цел на различни компании.

Единственото което целя е да покажа че освен Asus и Gigabyte има и други технически творения които заслужават вниманието на всеки уважаващ себе си железар.

Далече съм от идеята, че имам право да убеждавам някого в каквото и да било-избора наистина си е изцяло субективен и аз отдавна съм направия своя:)

DFI са платки предвидени за ентусиасти и са изключително големи възможности за овърклок и перфектно качество. За другите марки си казах мнението, но напоследък се забелязва тенденция да няма най-добра марка, а най-добър модел от дадена марка. Например бюджетните дъна на ASUS са такива дървета, че повече няма накъде. В средния клас горе-долу биват, макар дизайна на някои модел да ме дразни, а във високия клас(RoG - Republic of Gamers) правят много добри дъна, ама цените им са ужасяващи. Giga-та напоследък гледат да поддържат добро качество във всички класове и за това и се препоръчват, MSI до скоро нямаха хубави дъна с Intel чипсет, макар че напоследък изкараха 3-4 прилични модела, докато за AMD нямат равни(с DFI няма да ги сравнявам :P ), Biostar - ми нямат хубаво HighEnd дъно, ама в ниския и средни клас що годе биват(много са по-добре от AsRock и ECS) XFX - айде нема нужда на тия цени, а и правят дъна единствено с nForce чипсет. Intel - това че са стабилни и безпроблемни изобщо не ги прави интересни за "железарите". Никакви, ама никакви възможности за дори и дребна настройка в BIOS - все едно гледаш BIOS на лаптоп, грозен и неудобен дизайн на платките, бедни на окомплектова и изобщо не са евтини - абе за секретарките за пасиансче стават. Да обобщя:

Нисък клас - Jetway - практически нямат конкуренция като цена/възможности, Biostar някои модел на GB. (забележете, че не споменавам изобщо As(s)Rock)

Среден клас - MSI(за AMD), GB, някои модели на ASUS и някои Biostar.

Средно-висок клас - DFI LP, някои GB и ASUS

Висок -DFI, GB, ASUS

IMG_2673big.jpg

И самото ревю.

• Автор
DFI са платки предвидени за ентусиасти и са изключително големи възможности за овърклок и перфектно качество. За другите марки си казах мнението, но напоследък се забелязва тенденция да няма най-добра марка, а най-добър модел

.....

И самото ревю.

Това бижу го гледах вчера в сайта на DFI.

Относно XFX ето малко инфо за бъдещите им планове.Взимайки под внимание тази информация просто нямат избор.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.