Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Asus, Gigabyte и Asrock-това ли са най-добрите дънни платки?

Featured Replies

• Автор
Говорех за честотата на процесора която е достигната, а не шината. Това, че рекорда по шина е поставен точно с това дъно нищо не означава - една птичка пролет не прави. Такова дъно имал човека - такова ползвал. Покажи ми още добри модели от предпочитаните от теб марки, понеже аз мога да ти посоча поне 15 модела на ASUS, GB и DFI. И вземи 10 произволни модела от Biostar/J&W/abit да ги сравним със съответните модели на ASUS и GB. Кои ли ще са по-добри как мислиш?

А аз мисля, че говорим за дънни платки и за това какво те могат.клокнат процесор-ОК.Но системната шина е част от дънната платка и е особено важна що се отнася до Core2 процесотите.Каква е ползата от едно буре с бира когато трябва да я прецеждаш през сламка:P???Ами такава платка е имал човека-Biostar :)

Редактирано от openmind (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

А аз мисля, че говорим за дънни платки и за това какво те могат.клокнат процесор-ОК.Но системната шина е част от дънната платка и е особено важна що се отнася до Core2 процесотите.Каква е ползата от едно буре с бира когато трябва да я прецеждаш през сламка;)???Ами такава платка е имал човека-Biostar ;)

То си я има приказката "Една птичка пролет не прави". Освен един нереален рекорд, който това дъно е поставило и се е прославило, то не е нищо повече. Лично аз не бих го купил, за да направя 600Mhz FSB и да го постна тука в "Teма за споделяне на постигнатия клок" и да се правя на гъзар. Никой не ти казва каква точно е стабилната му честота на това дъно. Някой пишат 575-625Mhz, но какво точно значи стабилно не е уточнено. Зареждане на XP и едно SuperPi може би. Не можах да намеря тоя Biostar в една здраво клокната система с един навъртян ортос за няколко часа, минат бенча на 3DMark и няколко резултата от игри. Та дори не се знае що за лястовица е това дъно, камо ли пролет да прави. Преди време четох за проблеми при голямо FSB. Тестовете се минават, но игри не могат да се играят, колкото и странно да звучи... Дори в едно ревю пишеше, че стабилната честота на някакво дъно (не помня кое) е била около 510Mhz, но не могли да пуснат Crysis на повече от 440Mhz FSB. Една единствена игра от многото, които са пробвали. Лично на мен ми се случи, иначе може би нямаше да чета насам натам за такива проблеми. Цяла статия даже имаше "Заслужава ли си купуването на дънни платки позволяващи голямо FSB" и в заключението пишеше, че е при новите дъна нямало никакво значение, защото таймингите се променят и ефекта се губи. Подобно на RAM паметта. 24/7 системите, на които попадам, са между 400-480Mhz. Като се има предвид, че новите дъна поддържат честота 400Mhz, оверклок с 20% е в нормите. Тези рекорди над 550Mhz, които се правят са нереални за мен и въобще не им обръщам внимание щом става въпрос за препоръки. Все пак стабилността е на първо място. И ако според теб рекламата е направила ASUS и Gigabyte известни, то какво направи Biostar такива... Всички други реклами мога да възприема, но реклама за оверклокърския потенциал... Все едно Intel да почнат да си рекламират процесорите. Почвам да се съмнявам, че това им е била идеята на Biostar още преди да почнат да правят дъното. Особено както в днешно време оверклока нашумя значително и са решили да заложат на това. Аз не бих купил дъно с такава идея. Дори Intel правят дъната си с идеята да са стабилни. Просто Biostar не се връзва въобще с тая весела емотиконка, която е до него. :) По-скоро така: Biostar ;)За к'во ли те купих?

П.П. Така или иначе края на LGA775 се вижда, по-добре въобще да не се говори за конкретни модели и оверклокърски потенциал. Споменавам по-горе написаното само, за да подкрепя първото изречение от него. Няма нужда да се впускаме в спор, кое дъно LGA775 е най-добро и т.н. Темата е за конкретни производители и за тяхната серия дънни платки. По-точно заглавието на темата според съдържанието и е "Защо се препоръчват най-често дъна на ASUS и Gigabyte? Какво да мислим за останалите?".

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор
То си я има приказката "Една птичка пролет не прави".......

Много проста тактика избрах ама успешна-нито исках да правя реклама или да цитирам рекорди-направих го с цел-чиста провокация-все пак не аз започнах първи-Людмил първи пусна линкове.Ако вярвам в рекламата на която и да е дънна платка означава да стана като тези с които споря.Самите твои разсъждения и коментари потвърждават моята теза.Аз ще продължавам да защитавам всичко което не е ASUS или GIGABYTE, защото е различно от тези две имена-напълно достатъчна за мен мотивация.А и дълбоко в себе си се надявам че бъдещето особено с новите Intel-ски сокети принадлежи на BIOSTAR и J&W.За Intel, като производител на дъна няма какво да добавя-никой друг не може да се доближи до това което те правят и което могат да направят ако решат, така че за тях няма какво да си говорим.Има Intel и всичко останало-ще говоря и пиша за останалото и няма да се уморя да го правя поне в този форум,докато не престанат да се налагат ASUS и GIGABYTE.

Докато ASUS и GB продължават да произвеждат качествени дъна, ще продължавам да ги препоръчвам на всички. Аз самият някога се бях заканил в кутията ми никога да не попадне дъно GB заради многото проблеми които съм имал в миналото с тази марка, но от около 2 години GВ зашпочнаха да правят много качествени дъна на съвсем достъпни цени и изпревариха много от конкурентите си(някои като Epox и abit даже не можаха да оцелеят, въпреки уж добрите си дъна). Някъде от I945P чипсета насам(от както се появи Ultra Durable серията им) мога да кажа, че вече съм почитател на марката. ASUS пък винаги са били на ниво, макар и с някои модели да се поизложиха, ама на всеки се случва. За BIOSTAR колегата вече каза - посредствени дъна с тук-там някой хубав модел. J&W - не мога да кажа нищо за марката докато не пипна лично такова дъно. Intel - никога не съм ги харесвал за домашна конфигурация

ntel BOXDP35DPM и GA-P35-DS3P са на една цена и в един клас, но ти сигурно би купил Intel-a за себе си а? Дай примери с конкретни модели на Biostar във всички класове, от бюджетни до супер-овърклокърския клас, да ги сравним със съответните ASUS, GB, Jetway, DFI и да видим кое какво предлага.

• Автор
Докато ASUS и GB продължават да произвеждат качествени дъна, ще продължавам да ги препоръчвам на всички. Аз самият някога се бях заканил в кутията ми никога да не попадне дъно GB заради многото проблеми които съм имал в миналото с тази марка, но от около 2 години GВ зашпочнаха да правят много качествени дъна на съвсем достъпни цени и изпревариха много от конкурентите си(някои като Epox и abit даже не можаха да оцелеят, въпреки уж добрите си дъна). Някъде от I945P чипсета насам(от както се появи Ultra Durable серията им) мога да кажа, че вече съм почитател на марката. ASUS пък винаги са били на ниво, макар и с някои модели да се поизложиха, ама на всеки се случва. За BIOSTAR колегата вече каза - посредствени дъна с тук-там някой хубав модел. J&W - не мога да кажа нищо за марката докато не пипна лично такова дъно. Intel - никога не съм ги харесвал за домашна конфигурация

ntel BOXDP35DPM и GA-P35-DS3P са на една цена и в един клас, но ти сигурно би купил Intel-a за себе си а? Дай примери с конкретни модели на Biostar във всички класове, от бюджетни до супер-овърклокърския клас, да ги сравним със съответните ASUS, GB.Jetway, DFI и да видим кое какво предлага.

ОК-от Теб дъната от мен бирата.Казвай къде и кога ;)

Jetway и DFI не ги намесвай-не съм казал и думичка против тях:)

Защо ти препоръчват еди колко си марки? Еми как да препоръчаш 5 марки бре? То няма да е препоръка, а анализ на пазара ;)

Ако ти е трудно да си избереш дъно и искаш добро такова и имаш достатъчно пари спокойно можеш да ограничиш избора си до 2 марки. За интелски процесори Asus и Intel разбира се. Ако си ентусиаст и искаш да цъкаш по някаквите му там настройки явно ще е по-добре да вземеш асуса, а ако искаш просто машината да работи и ти да си цъкаш приложения по нея - интелското дъно. За процесор на AMD взимаш Asus или GB. Просто това са марките доказали се на пазара. И да вземеш някакво бутиково дъно за лютите пари то пак ще е дърто след 2 години.

Иначе дъното се избира не само по марка, а по това за какво ти трябва. Какви карти искаш да сложиш вътре и тн и тн. Аз например искам да си купя дъно, което няма LAN, Video и Sound onBoard ама такива просто няма - ако си намеря такова бих го взел без да гледам марката. Ако щеш избора на дъно ти зависи от размера на кутията, която имаш или искаш да си купиш.

Редактирано от achkoto (преглед на промените)

Само не мога да разбера, ти вярваш ли на рекламите или не им ли вярваш. И според мен е второто ако съдя по думите ти. Аз вярвам в някои реклами, други смятам за измама с цел привличане на клиенти. Не може всичко да слагаш под един знаменател. Ultra Durable на Gigabyte например е истина. По-бързото управление на паметта при ASUS е измама.

Казваш, че Intel е също толкова хубаво дъно колкото Gigabyte. Такъв филм няма. Gigabyte ползват по-качествени и нови елементи, които са по-добри от обикновенните. Най-вече повишават стабилността и удължават живота на дънната платка, по-икономични са и отделят по-малко топлина. Тези по-качествени елементи имат рекламното име - Ultra Durable. Какво лошо има в тази реклама? Просто съчетава няколко характеристики на дъното в едно име, което е по-разбираемо за потребителя. Най-голяма конкуренция на Ultra Durable, т.е. изпозването на качествени елементи прави ASUS. Кажи ми после, че Intel е по-стабилно дъно от GB или ASUS... Просто теоритично не е възможно. И ако се замислиш, евтинджос дъната, които са с най-евтините елементи, струват доста по-малко отколкото Intel-ското дъно, което всъщност е със същите тези елементи. После да се чудиш от къде идва приказката "Плащаш си, за това, че на дъното пише Intel". Е от там идва. Не получаваш нищо по-различно от един надпис на по-висока цена.

Някак разбирам идеята на темата ти, но се дразня (много), защото е безпочвена. Разбирам да препоръчвахме само ASUS и Gigabyte, но да имаше друга марка, която е по-хубава от тях на конкурентни цени с разнообразни модели. Все едно сега да застанеш зад AMD и да кажеш, защо не препоръчвате AMD, а само Intel? Тази тема е много прилича на Intel vs AMD. В момента Intel предлагат по-добри продукти. AMD като се върнат на върха ще препоръчваме тях. Това е положението. Докато не се появи добра конкуренция на GB и ASUS ще препоръчваме тях.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.