Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв HDD

Featured Replies

Препоръчайте ми някой добър хард диск от jarcomputers, около 100лв и 500гб. До сега имах един samsung 80гб и един WD 160гб. И двата не са сата.Сега самсунга се развали и искам някой по голям и да е сата 2. Мисля че дъното ми го поддържа Asrock AliveNF7G-HD720p R5.0 . Ако може да обясните и как се качва windows (без вградени driveri за сата) на сата2 хдд ще съм ви много благодарен. Аз мога да кача сата driverite на дискета, но не знам после какво трябва да правя.

Препоръчайте ми някой добър хард диск от jarcomputers, около 100лв и 500гб. До сега имах един samsung 80гб и един WD 160гб. И двата не са сата.Сега самсунга се развали и искам някой по голям и да е сата 2. Мисля че дъното ми го поддържа Asrock AliveNF7G-HD720p R5.0 . Ако може да обясните и как се качва windows (без вградени driveri за сата) на сата2 хдд ще съм ви много благодарен. Аз мога да кача сата driverite на дискета, но не знам после какво трябва да правя.
Този

,но този е по-добър.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

По добър е обаче парите за видео карта ще отидат за него и ще трябва да събирам пак. sad.gif

Знаете ли как да се разположат jumperite на стария и новия. Кой ще е master и кой slave.

По добър е обаче парите за видео карта ще отидат за него и ще трябва да събирам пак. sad.gif

Знаете ли как да се разположат jumperite на стария и новия. Кой ще е master и кой slave.

При SATA няма мастер и слейв.

Тогава този и по-хубава карта...

Ами другия хдд как да го включа. На slave ли.Мисля windowsa да е на сата диска.
Мен ако питаш,за другия една кутия и за преносим.

Задължително търси нещо от новата серия на WD - AALS. Имат по 5 години гаранция и са малко по-бързи от AAKS. Не е задължително да е от Буркан Компютърс. Другият ти вариант с F1 серията на Samsung, като те са по-евтини от WD. Вече капацитетът ще зависи от наличния бюджет.

п.п. стария хард на slave

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

• Автор

jar е най близко.Не мога да дам толкова пари за хдд.Не съм мислел и да взимам скоро, просто стария ми се повреди. А този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529757 защо Interface SATA 300 MB/s е толкова малко като например на този http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529817 е Interface SATA 3 Gb/s.

Аз мога да кача сата driverite на дискета, но не знам после какво трябва да правя.

Като тръгнеш да инсталираш ХП в самото начало той ти казва от от Ф бутоните да натиснеш ако искаш да ги инсталираш тези драйвъри.

Като тръгнеш да инсталираш ХП в самото начало той ти казва от от Ф бутоните да натиснеш ако искаш да ги инсталираш тези драйвъри.

Натиска се F6 и се посочва къде са драйверите (обикновено се записват на дискета). Но новите дъна нямат нужда от такива, инсталацията на Windows разпознава SATA дисковете без проблеми.

Ако искаш да запазиш и стария си хард, но Windows-a да зарежда от новия, иди в настройките на BIOS и намери Boot device priority секцията. Там някъде трябва да имаш настройки кой хард да ти е първи - IDE или SATA. Избираш SATA диска, записваш настройките и това е. Но го направи преди да започнеш инсталацията, защото иначе е възможно да се получи така, че основния дял на новия Windows да не е на диск C: и после да не можеш да го смениш.

• Автор

Взех 500гб и забраих сата кабела angry.gif . Сега трябва хода го търся по магазините, че не ми се ходи пак до жар.

П.П. Интегрирах driverite за сата в самия windows и не ми трябваше дискета, обаче как мога да си сменя буквите на локалните дискове. Сега новия хард е G а другия C а двдто е D. :)

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.