Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наблюдения над поведенческите модели на кухненските предмети

Featured Replies

30. Кухненските шкафове проявяват много враждебно отношение към хората. Винаги, когато са наведеш, шкафът над теб си отваря вратата и то точно тъй, че като са изправяш си трясваш главата в нея. Долните шкафове пък дебнат да та нацелят с вратата между краката за да та извадят от сексуалния строй за една седмица (многократен личен опит).

31. Чекмеджетата са във вражески съюз с вратите, и ако някоя врата не та улучи, най-близкото чекмедже веднага й са притичва на помощ, като ти застава на пътя.

32. Когато един включен в контакта щепсел усети, че са каниш да го изтеглиш, тутакси са омазня или намокря за да са предпази от изваждане.

33. Шнурът на електрическата скара много са страхува от ток и като почнеш да го търсиш са скрива в дън земя, принуждавайки та да искаш от комшиите или да са откажеш от печенето (наблюдения на бившата ми съпруга. Заради лошо възпитаните от мен шнурове много пъти ми е прегрявал GSM-а).

Редактирано от Tramway (преглед на промените)

34. Точилото за ножове ги затъпява още повече.

35. Дръжките на тиганите се спотайват, докато тръгнеш към нея на заден ход и тогава ти изскачат зад колената, или лактите. В резултат събираш остатъците от вечерята от пода, който веднага попива мазнината.

Това съм го проверявал biggrin.gif
Ето затова има комунистически надписи гласящи...

В рамките на километър до нас има поне три (които знам и използваме) 24/7 магазина. :headphones:

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ето затова има комунистически надписи гласящи...

В рамките на километър до нас има поне три (които знам и използваме) 24/7 магазина. :love:

Не помага, ако хляба е свършил ;)

Ако приемем хлебозаводите като една голяма кухня, то аз все съм на топа заради една закономерност: Или се произвежда в повече хляб и има в излишък, но от предният ден sad.gif или просто няма. Звучи като "двама са малко, трима са много".

Не помага, ако хляба е свършил :P

Ако приемем хлебозаводите като една голяма кухня, то аз все съм на топа заради една закономерност: Или се произвежда в повече хляб и има в излишък, но от предният ден sad.gif или просто няма. Звучи като "двама са малко, трима са много".

Еми, нали знаеш, като няма хляб - пасти biggrin.gif

37. Колкото е по-скъпа една тенджера, толкова по-лесно загаря и по-трудно са измива.

38. Крушката изгаря винаги вечер преди вечеря.

39. Кафето са свършва винаги сутрин преди работа.

40. Колкото е по-дълъг един списък за пазаруване, толкова по-вероятно е да го забравите отивайки на пазар.

41. Най-често манджата са посолява или два пъти, или нито веднъж.

Еми, нали знаеш, като няма хляб - пасти biggrin.gif

Eмка ме светна, че Мария Антоанета го е изцепила това като и донесли, че народът гладува...

Кухненските пособия всъщност имат едно основно, често неподозирано и недогледано неудобство - просто са поредното нещо за което можем да се оплачем, че нямаме. Емка ми е обещала да ми купи вилица някой ден, ама не е болка за умиране...

• Автор
Eмка ме светна, че Мария Антоанета го е изцепила това като и донесли, че народът гладува...

Кухненските пособия всъщност имат едно основно, често неподозирано и недогледано неудобство - просто са поредното нещо за което можем да се оплачем, че нямаме. Емка ми е обещала да ми купи вилица някой ден, ама не е болка за умиране...

и няколко буркана компот от праскови ще ти направя biggrin.gif

Има поне 10 начина за отваряне на шише без тирбушон и без блъскане и чупене.

:offtopic_s:

Може ли да ми кажеш поне един, че това ми е мъка голяма. Не съм блъскала и чупила, ама съм се мъчила по други идиотски начини... Сигурно съм скрита блондинка :huh:

:clap:

Може ли да ми кажеш поне един, че това ми е мъка голяма. Не съм блъскала и чупила, ама съм се мъчила по други идиотски начини... Сигурно съм скрита блондинка :beer:

Ето няколко начина:

1. Вземаш една по-голяма и дълга около 50 мм видия (винт за дърво), завинтваш го в тапата докато отгоре остане около 20 мм, след което дърпаш с клещи.

2. Вземаш джобно ножче. Ако тто има късо и дълго острие, изваждаш късото. Внимателно с клатещо движение (не с право набиване) забиваш острието в тапата чак до дръжката. След туй хващаш здраво дръжката и леко въртиш 1/4 оборот наляво, 1/4 надясно, като същевременно леко издърпваш. Като са покаже достатъчно от тапата, я изваждаш с ръка. Ако нямаш джобно ножче може да използваш и малко кухненско, но трябва да е с остър връх и късо. Много е важно острието да е по-тясно от гърлото на шишето и да вкараш ножа до дръжката, за да няма опасност от изкривяване или счупване, както и порязване.

3. С дръжка на вилица, лъжица, нож, дървена пръчица или друг подходящ предмет натискаш плавно тапата докато влезе в шишето.

4. С диамант за рязане на стъкло обикаляш гърлото на шишето под тапата, след което рязко удряш странично над сряза с дървен предмет, като много здраво държиш шишето. Трябва обаче да можеш добре да режеш стъкло.

5. Има и още един начин, но е доста опасен и е само за напреднали.

Редактирано от Tramway (преглед на промените)

3. С дръжка на вилица, лъжица, нож, дървена пръчица или друг подходящ предмет натискаш плавно тапата докато влезе в шишето.

С ключове също става чудесно. Единственият проблем е ако бутилката е с дълго гърло.

Може и да издълбаеш тапа с нещо остро.

Може и да вземеш някаква дреха, или хавлиена кърпа, да я сложиш върху стена, или дърво и да удряш силно дъното на бутилката в нея. Когато тапата излезе достатъчно дърпаш, иначе ако изскочи цялата наведнъж, ще се изхаби материала. Важното е удряш колкото се може по-силно, за да стане по-лесно.

Благодаря ви много и на двамата!!! :P Дано като дойде момента, да си спомня и да го приложа, защото то практика му е майката...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.