Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наблюдения над поведенческите модели на кухненските предмети

Featured Replies

Някои наблюдения над поведенческите модели на неодушевените кухненски предмети и продукти:

1. Тенджерата, която идеално ще Ви свърши работа винаги е в мивката.

2. Мивката сама генерира мръсни съдове /лично подозрение/

3. Топлата вода винаги свършва преди да приключите с миенето.

4. Млякото търпеливо изчаква да се обърнете за да изкипи.

5. Колкото сте по-гладни - толкова по-бавно се пече пилето.

6. Питката за коледа винаги не става /известно още като "Подлия номер на питката"/

7. Разваленото яйце винаги е последното счупено в купата.

8. Тъпия нож не реже, наточения нож - порязва. Средно положение няма /парадокса на ножа/

Лични наблюдения на Tramway

9. Независимо от броя на кухненските шкафове, винаги един шкаф не достига (лично наблюдение).

10. Вероятността:

а) да спре водата, тока или газта;

б) да са запуши мивката;

в) да са повреди печката

е обратно пропорционална на времето, с което разполагате да са приготвите за посрещането на гостите (лични статистически изчисления).

11. Вероятността да изгори хладилника е право пропорционална на количеството на продуктите в него и на околната температура (лични статистически изчисления).

12. Колкото по-скъпа е една посуда, толкова по-чуплива е тя. Също тъй много по-чупливи са чаши и чинии от сервиз (извод от проведена анкета сред представителна извадка домакини от София, Плевен, Габрово, В.Търново и Г. Оряховица между 22 и 40 години).

13. Телефонът звъни винаги, когато са ви оцапани ръцете (личен опит на бившата ми съпруга).

14. Основното предназначение на солта, олиото и оцета е да са свършват винаги, когато потрябват и близкият магазин е затворен (горчив личен опит).

15. Основно свойство на рибената консерва: при отваряне винаги опръсква с олио колкото са може по-голяма площ, по възможност и дрехите.

16. TEFAL мисли за всичко, включително и как да направи външната страна на тиганите абсолютно неизмиваема. Туй важи и за всички останали производители на тигани.

17. Основно свойство на стените около печката: от недрата си изпущат масло, с което поддържат повърхността си винаги мазна.

18. Джезвето е изобретено с единствената цел да изкипява кафето.

19. Свирката на тенджерата за мляко служи да информира, че е време за почистване на печката от изкипяло мляко.

20. Наличието в прането на силно пускаща цветна дреха са установява само след като програмата е почнала и пералнята е пълна с вода. Също само тогава може да са установи, че дреха, която непременно трябва да бъде опрана, е останала извън пералнята.

21. Хлебарките не са интересуват дали пръскате с препарат или не.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

:P

Браво! Много вярно!

Има още нещо:

Когато отидеш в магазина на пазар гладен,купуваш много излишни неща.На момента ти се яде всичко...

За повечето неща не съм съгласна.За почти всичко си има трик.Например за яйцата.Чупиш ги едно по едно в една купичка и след това ги прибавяш към това което готвиш.Така ако има някое развалено ще го изхвърлиш.

Колкото сте по-гладни - толкова по-бавно се пече пилето.

Това е така по принцип и не само когато става дума за ядене.Когато чакаш нещо винаги времето не ти минава.

Да допълня списъка с още една точка:

22. Приготвянето и изяждането на един сандвич запълва мивката със следните мръсни съдове:

* 2 големи чинии;

* 3 малки чинии;

* 2 чаени чаши;

* 1 водна чаша (+ една счупена);

* 5 вилици;

* 3 лъжици;

* 4 ножа;

* 1 черпак;

* 1 кастрон;

* 1 голяма тенджера;

* 2 тигана;

* 4 дъски за рязане;

* 4 бъркалки за миксер;

* 1 ренде.

В добавка към горното следните предмети добиват спешна нужда от почистване или пране:

* 1 дистанционно за телевизор;

* 2 покривки;

* 1 радио;

* 1 телефон;

* 2 GSM-а;

* 2 ключа за осветление;

* 1 стена, боядисана с латексова боя;

* 9 кв. м под;

* 3 дръжки на врати;

* 1 прозорец;

* 2 блузи;

* 1 панталони.

Какъв е тоя сандич ако не е тайна?

Доста прекалявате с фантазията ohmy.gifohmy.gif

• Автор

Доста прекалявате с фантазията ohmy.gifohmy.gif

средностатистически, предполагам хахахахха

Това е сандвич "Вия кат вълк от глад, пък съм и с две леви, а и отзад ме напира..." biggrin.gif

има страхотни попадения - браво !

аз затова не ходя в кухната - или ще се порежа, или ще счупя некоя чаша, или ще забравя манджата, докато не изгори

тенджерата, или ако е спряла водата, ще оставя крановете отворени на максимум, и много други простотии съм правила

• Автор

аз затова не ходя в кухната - или ще се порежа, или ще счупя некоя чаша, или ще забравя манджата, докато не изгори

тенджерата, или ако е спряла водата, ще оставя крановете отворени на максимум, и много други простотии съм правила

това с крановете го нямаме - запиши го под номер 23 biggrin.gif

Както вече казах гледаме да спазваме принципа "Помогни да поддържаме кухнята чиста – яж навън!", но не се получава.... biggrin.gif

• Автор

23. Водата идва когато Ви няма вкъщи и всички кранове са отворени на максимум.

Следствие: винаги се намира нещо което запуши сифона и мивката да прелее.

24. Винаги, когато в кухнята пуснете студената вода, от банята са чува неистов рев, все едно от душа тече разтопено желязо. Същото става и когато пуснете топлата вода - тогава от душа падат ледени блокове.

25. Комшиите отдолу търпеливо изчакват да отворите прозореца и тутакси турят риба на скарата на терасата.

24. Слагате да готвите нещо на 6, и отивате на пазар/кафе.

следствие - като се върнете след час - два, от манджата няма и помен, тенджерата е изгоряла,

а целия апартамент е в дим и смрад.

(това съм го правила - разликата е, че бях заспала в хола на дивана biggrin.gif)

• Автор

27. Хляба свършва СЛЕД като всички магазини в града и околностите са затворили :P

Редактирано от emmi (преглед на промените)

28. Точно когато ви се е отворила глътка, около полунощ, тирбушона се счупва ohmy.gif

следствие - блъскате бутилката с вино в парапета на балкона, обаче нищо не се получава,

освен че разгневени комшии излизат на съседните балкони.

лягате си трезвен и бесен.

Редактирано от hetera_hetera (преглед на промените)

• Автор
28. Точно когато ви се е отворила глътка, около полунощ, тирбушона се счупва ohmy.gif

следствие - блъскате бутилката с вино в парапета на балкона, обаче нищо не се получава,

освен че любопитни комшии излизат по съседните балкони. лягате си трезвен и бесен.

Е!!!!! Това направо ме разби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P;):hush:

29. Продуктите изпитват садистичното удоволствие да са крият. След като в последния момент установявате, че няма ориз за манджата, изстрелали сте са като ракета, обиколили сте в свински тръс 3 квартала в търсене на отворен магазин, и с последни сили и изплезен до земята език са прибирате стискайки скъпоценния пакет, изведнъж от шкафа изскачат поне 3 пакета ориз.

освен че разгневени комшии излизат на съседните балкони.

лягате си трезвен и бесен.

Туй може да го направи само блондинка. Има поне 10 начина за отваряне на шише без тирбушон и без блъскане и чупене.

• Автор
Туй може да го направи само блондинка. Има поне 10 начина за отваряне на шише без тирбушон и без блъскане и чупене.

като натъпчеш тапата навътре и се олееш цялата с вино :):P

като натъпчеш тапата навътре и се олееш цялата с вино :P:lol6:

Не ми са прави и ти на квато не си. Амаха! То е известно, че изрусяването води до оглупяване, ама ти поне досега не си проявявала такива индикации. Разбираш достатъчно от статика и кинематика, какво е за теб една тапа? Хъ наздраве сия :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.