Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Neo DVD E70 Divx не разпознава записани DVD дискове

Featured Replies

Привет на всички!Имам един такъв въпрос,на който се надявам да ми отговорите.На моето ДВД много пъти съм пускал ДВД дискове както закупени,така и сваляни от тракери или рипвани от оригинални дискове.Днес обаче изпробвах тези дискове на гореспоменатия ДВД плеър и останах учуден,че тръгват само тези,които са купувани другите (дори и тези,които съм рипвал от оригинални дикове) не тръгват и ми изписва непознат формат.Та искам да попитам на какво се дължи това,до колкото знам файловата система на дисковете е еднаква (или се бъркам)?Дали самия плеър няма необходимите филтри?Моля Ви който има повече представа нека да пише.Плагодаря Ви предваритено.Поздрави!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Що е Нео и Самсунг, все ядове ще ти прави.

Можеш да пробваш да му актуализираш фирмения софтуер от сайта им да видиш дали няма да се оправи боклучето.

Надявам се че говориш да файлове ДВД формат т.е. вътре в папката Видео-Тс да има Воб-ове, а не ави или дизикс-ове.

• Автор

Gizmoto,нямам други файлове в папката освен такива с раширения BUP,IFO,VTS,които се водят MPEG Fail.А можеш ли да ми дадеш адресот където мога да си намеря необходимия софтуер за актуализация.А и да те попитам как става това,защото не съм го правил до сега,а и има ли някаква опасност за ДВД то защото не е мое сега е закупено,може ли да повлияе върху гаранцията му?

Принципно матричните дискове (купуваните) се четат най-лесно, след това DVD±R, накрая DVD±RW. Та може нещо лазерчето да не се справя вече. Може и самите дискове да не са особено качествени.

Случвало ми се е на един плеър (Hyundai) самоволно да смени региона си, тогава четеше само записани, но не и оригинални дискове.

• Автор

Ами какво да ти кажа записвачката до сега е на 6 и никога не ми е правила проблеми,още повече,че на моето не прави проблеми. :) Дисковете до сега също са се държали повече от добре.Знам ли?Нещо може ли да се направи по въпроса?

Този плеер не поддържа дискове DVD+R.Погледни на каква подложка са записвани твоите.

Gizmoto,нямам други файлове в папката освен такива с раширения BUP,IFO,VTS,които се водят MPEG Fail.А можеш ли да ми дадеш адресот където мога да си намеря необходимия софтуер за актуализация.А и да те попитам как става това,защото не съм го правил до сега,а и има ли някаква опасност за ДВД то защото не е мое сега е закупено,може ли да повлияе върху гаранцията му?

Нямам под ръка Нео плеър. Мога да ти кажа как се прави на Самсунг и то трябва да е същото и за Нео само трябва да погледнеш в упътването (книжката) която са му дали с апарата за Интернет адреса за сваляне на файла. Значи сваля се от сайта им и се записва на едно CD и после го слагаш диска вътре в плеъра и гледаш какво става на екрана. Той ще се актуализира и ще ти каже че е готов. Само не трябва да объркаш файла за кой модел е че иначе ще е годен за боклука след това. Ако е в гаранция е най-лесно да го занесе там от където го е купил с два три диска които не тръгват и те там да го оправят.

А иначе в папката VIDEO_TS трябва да има файлове с разширение на .VOB

ти може би не си пуснал да ти се виждат разширенията в Уиндоуса и за това виждаш само имената на файловете че започват с VTS_01_ например.

• Автор

gyps,там е работата,че нито DVD-R,нито DVD+R,които са записвани от компютъра не се четат,а оригиналните без проблем.Gizmoto,в книжката му такъв сайт няма.Интересното е,че в нея е написано следното:"Има много нестандартни процедури за запис на DVD/MPEG4/DIVX/MP3/WMA/CD дискове,много видове защити за презапис,както и много различни видове празни DWD-R,DVD+R,CD-R,CD+R и CD+RW,CD-RW,дискове.По тази причина в някой случаи е възможна появата на грешки при четене или забавяне при четене.Това не е дефект на уреде."Което ме кара да си мисля,че няма да му удовлетворят предявени претенции относно този проблем.Това е написано в кижката към него.Някакви предположения?

Не си написал с каква програма записваш дисковете.Аз ползвам Convert X to DVD и Clone DVD 2 и нямам проблеми с домашния плеер.Ако искаш пробвай с тях за да видиш крайният резулт.

• Автор

Записвам ги с Nero 6 Ultra Edition.С предложените от теб програми до сега не съм работил.Може ли с тях да се записва филм в ДВД формат,който е свален от някъде без да се налага конвертиране?

Искам да ви попитам,трябва ли,когато записвам дискове задължително да имам инсталирани кодеци на компютъра,тъй като сега гледам филмите с KMplayer и нямам никакви кодеци,които да са инсталирани?

Редактирано от kantaris (преглед на промените)

Записвам ги с Nero 6 Ultra Edition.С предложените от теб програми до сега не съм работил.Може ли с тях да се записва филм в ДВД формат,който е свален от някъде без да се налага конвертиране?

Искам да ви попитам,трябва ли,когато записвам дискове задължително да имам инсталирани кодеци на компютъра,тъй като сега гледам филмите с KMplayer и нямам никакви кодеци,които да са инсталирани?

Аз лично бих ти препоръчал да ги записваш със Small CD-Writer, защото съм много доволен от тази програмка. Не мисля обаче, че това е проблемът.

Просто при теб вероятните причини са много. Може да се налага смяна на фирмуера (ако го намериш). Може да не му харесват дисковете ти. Може едно отваряне на плеъра и леко забърсване окото на лазера да реши проблема. Миналата година успях да оправя един Crown, който не разпознаваше, когато се сложи диск и се оказа, че се е разместил механизма за позициониране на лазера.

Все пак опитай в магазина или в сервиза.

Инсталираните кодеци нямат връзка със записването на дискове.

• Автор

Ами незнам за дисковете,може и да не ги харесва,макар,че пробвах с две различни марки,но все мои дискове.Явно ще трябва да взема от някой друг приятел и да му ги дам,да пробваме с тях.А за разместване и замърсяване,незнам ДВД-то му е чисто ново.Знам ли?Някакви други предположения,защото доколкото се порових в нета фирмуеър за него не успях да намеря. :rolleyes:

Проблема не е в марката на диска нито фърмуера.Всеки DVD диск има определена структура от BUP.,IFO.,VOB. файлове.С Неро не ти се получава тази структура.Може да сравниш оригинален диск и записан от теб такъв.След като чете купувани дискове със запис,а тези които си записал-не извода е ясен.

• Автор

Шом предположенията ви клонят в насока,че софтуера за запис може да е проблема,тогава дайте някой предложения за друг софтуер,както са направили gyps и dixi,защото аз знам някой програми,но нямам личен опит с тях.gyps тези,които си препоръчал имат ли само опция за запис?Може да ви звучи наивно,но като не си ползвал някоя програма е така. cool.gif

За да предложим подходящ софтуер,трябва да напишеш какви файлове теглиш от торентите и какъв искаш да бъде изходният формат.

• Автор

Най-често записваните формати от мен са dvd,avi,mp.Когато изтегля некой dvd филм до сега не съм го конвертирал в друг формат направо го записвам и го гледам.Сега ми стана любопитно защо това ДВД не иска да ги прочете и затова искам да пробвам и с друг софтуер.

Ето им го сайта на хубавците

http://www.neo-electronics.com/

там пише че можеш да им пишеш на и-мейл

[email protected]

или по телефона

29421 101

ама що ги купувате тия боклуци ...

Conver X to DVD конвертира avi. файла в DVD формат(плюс субтитри но не ги вгражда,променя размера на шрифта по височина).DVD файловете,които теглиш от торентите най-често са само VOB.,затова е подходяща Clone DVD (DVD next Copy е подобна,но работи по-бавно).Nero 7 и нагоре има опцията Make Your Own DVD Video.Roxio Easy Media Creator е идеална,но е за по-напреднали.Пробвал съм и други,но тези са най функционални според мен.На компютъра нещата ти се получават,тъй като има много по-големи възможности в сравнение с DVD плеер.

• Автор

Gizmoto,благодаря ти за сайта ще го дам на моя приятел,ако иска да им пише и да видим какво ще стане.А аз още обсъждам темата,защото искам да разбера в моя "телевизор" ли е грешката или не,че това ДВД не чете мои дискове.gyps,ако можеш кажи с две думи скакво ще ми помогне опцията Make Your Own DVD Video в Nero,защото както споменах до сега съм ползвал само 6 версия.Поздрави!

Все си мисля, че щом едни и същи дискове вървят на твоето DVD, а на това NEO не тръгват, значи не е проблемът нито в записващата програма, нито във файловата структура. Вземи за проба от някой приятел други записани DVD-та (доказано работещи) и ако не стане - в сервиза.

• Автор
Все си мисля, че щом едни и същи дискове вървят на твоето DVD, а на това NEO не тръгват, значи не е проблемът нито в записващата програма, нито във файловата структура. Вземи за проба от някой приятел други записани DVD-та (доказано работещи) и ако не стане - в сервиза.

Така и ще направя,но това най-рано утре ще мога да го направя,и ще напиша какъв е резултата.

• Автор

Ето ме отново.Открих къде е бил проблемът.Всички дскове,които съм записал до сега с Nero не искатда тръгнат на ДВД-то,затова пробвах да запиша нов,но този път с Ashampoo Burning Studio 8 и диска тръгна веднага.Благодаря на всички,които се отзоваха толкова бързо и се опитаха да помогнат.Надявам се тази тема да е от полза и на други с подобни проблеми.Поздрави на всички! ;)

Ето ме отново.Открих къде е бил проблемът.Всички дскове,които съм записал до сега с Nero не искатда тръгнат на ДВД-то,затова пробвах да запиша нов,но този път с Ashampoo Burning Studio 8 и диска тръгна веднага.Благодаря на всички,които се отзоваха толкова бързо и се опитаха да помогнат.Надявам се тази тема да е от полза и на други с подобни проблеми.Поздрави на всички! ;)

Опита ли с Nero Express,при мен работи безотказно и записвай по възможност на по малки скорости---2 или 4 ;)

• Автор

С Nero Express до сега не съм опитвал.както съм написал в по-горен пост ползвах до сега Nero 6 версия и не съм имал оплаквания и до сега с него.Проблемът се появи горепосочения ДВД плеър и затова пуснах темата,а после пробвах и с други програми.

С Nero Express до сега не съм опитвал.както съм написал в по-горен пост ползвах до сега Nero 6 версия и не съм имал оплаквания и до сега с него.Проблемът се появи горепосочения ДВД плеър и затова пуснах темата,а после пробвах и с други програми.

Неро версия 6.6.1.4 ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.