Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Realtek 97 - ALC850

Featured Replies

здравейте имам проблем и мисля че е от драйвера . Проблема е следния , звука се губи пусна компа влезна в някоя игра примерно и кат излезна се губи звукът и като съкна на иконката с говорителчето в десния долен ъгъл изписва - Няма активни смесващи устройства . кат цъкна и на регулиране на аудиоустройствата изписва че няма устройство. кат цъкна "обнови" пак изчезва звукът и изписва по горните неща. Инсталирах Uniblue Driver scanner и показва че ми е наред драйвера и няма нужда от обновяне Намерих драйвер и отделно (изтеглих го от сайта на realtek) но като тръгна да го инсталирам изписва че неможе да намери подобра версия от сегашната. Къде може да е проблема И ако темата е на грешно място извинете. Мерси предварително

• 3 месеца по-късно...

Здравей МОРГОТ И аз имам същият проблем като теб.КАТО пусна НЯКОЙ игра НЯМА ЗНАЧЕНИЕ Флащ или Софтлерна Звука изчезва.Ънинсталвам драйвера на РЕАЛТЕК (като изкл.жаковете на мик и колони).Инсталирам отново драйвера и след рестарт всичко е добре докато не вкл пак някой игра. КАЖЕТЕ КАК ДА ГО ОПРАВЯ защото ми омразна постоянно да правя едно и също Благодаря предварително

• 3 седмици по-късно...

Здравей МОРГОТ

ХЕИ Моргот

Знаеш ли ИЗЧИСТИ СИ ВЕНТИЛАТОРА И целия ХАРДУЕР

и дръж компа на място дето може да се охлажда добре

да не е затворен

• 5 месеца по-късно...

Аз имам друг проблем със същата аудио карта съм . Нова ми е и имам 6 слота от които само 2 ми работят . 1 за колоните другия за микрофона ( според цветовете ) . На другите слотове съм се опитвал да слагам слушалки но без успех . Някакви идеи :s ? Eto link http://prikachi.com/images.php?images/833/2730833r.jpg ( sorry che ne pisha na bg no Fleks type se bugna )

Редактирано от zIndo (преглед на промените)

картата ти е настроена за 2 канала затова на другите няма нищо... ще трябва ръчно да я настроиш от падащото меню на прикачената картинка

Редактирано от the professor (преглед на промените)

картата ти е настроена за 2 канала затова на другите няма нищо... ще трябва ръчно да я настроиш от падащото меню на прикачената картинка

Пробвах не става . А и мисля , че това е за настройка за видовете колони . Тоест дали си със слушалки , 2 , 4 ,6,8, колони .

то е каквото настроиш - все тая дали са слушалки или колони, звуковата карта не праи разлика, тия дето са jack sense - при тях звуковата разпознава... ти какво искаш да направиш - само да ти кажа - не става да я ползваш като 2 звукови карти - прикерно да отвориш winamp и да слушаш музика на слушалките и да пуснеш филм през друг плеър да го слушаш на отделен вход... просто тоя филм го има само при HD audio и vista/7

то е каквото настроиш - все тая дали са слушалки или колони, звуковата карта не праи разлика, тия дето са jack sense - при тях звуковата разпознава... ти какво искаш да направиш - само да ти кажа - не става да я ползваш като 2 звукови карти - прикерно да отвориш winamp и да слушаш музика на слушалките и да пуснеш филм през друг плеър да го слушаш на отделен вход... просто тоя филм го има само при HD audio и vista/7

Знам , че не става така . Нали имам 6 слота за аудио картата . 1 ползвам за микрофон , 1 за Буфер + 2 колони . Но като се опитам да сложа слушалки на 3-ти слот те не работят . Та въпроса ми е дали някой знае защо слушалките не работят в друг слот освен на оранжевия но там ми е буфера . Пробвал съм слушалките си работят на друг компютър ( не е от тях 100 % ). Опитвах на всеки слот не става . Буфера си работи на синьо , микрофона на розово , а слушалките никъде .

здравейте имам проблем и мисля че е от драйвера .

Проблема е следния , звука се губи

пусна компа влезна в някоя игра примерно и кат излезна се губи звукът и като съкна на иконката с говорителчето в десния долен ъгъл изписва - Няма активни смесващи устройства .

На какво дъно е сложена тази карта?

какво значение има дъното тая карта е вградена, външен реалтек на платка не се продава...

Знам , че не става така . Нали имам 6 слота за аудио картата . 1 ползвам за микрофон , 1 за Буфер + 2 колони . Но като се опитам да сложа слушалки на 3-ти слот те не работят . Та въпроса ми е дали някой знае защо слушалките не работят в друг слот освен на оранжевия но там ми е буфера . Пробвал съм слушалките си работят на друг компютър ( не е от тях 100 % ). Опитвах на всеки слот не става . Буфера си работи на синьо , микрофона на розово , а слушалките никъде .

не знам за какви слоотове говориш обаче слотовете са на дъното, това което си мислиш че е слотове, май се казва букси... и ти казах - няма как да ти работят слушалките отделно - или или... като разкараш всички други работи току виж си установил че слушалките и в друга букса... но трябва да настроиш на буксата какво си включил... друго което да пробваш е, ако имаш отметка пред jack sensing като вкараш слушалките сам да познае какво си включил, но пак ти казвам - не може да изкараш звук от 2 места едновременно - или или...

Сега ще ти напиша наново проблема ми защото явно не можем да се разберем . Имам 6 канала на аудио картата . само на 1 канал ми работи микрофона ( розов ) само на 1 канал ми работят слушалките/колоните ( зелен )( когато сложа микрофон/слушалки на друг канал то не работи ). Ти както казваш да си ги настройвам . Обаче от Realtek не ми дава да пипам по тях .... . Та въпроса ми е дали са драйверите или аз нещо не правя както трябва ?

Сега ще ти напиша наново проблема ми защото явно не можем да се разберем . Имам 6 канала на аудио картата . само на 1 канал ми работи микрофона ( розов ) само на 1 канал ми работят слушалките/колоните ( зелен )( когато сложа микрофон/слушалки на друг канал то не работи ). Ти както казваш да си ги настройвам . Обаче от Realtek не ми дава да пипам по тях .... . Та въпроса ми е дали са драйверите или аз нещо не правя както трябва ?

не можеш да ги пипаш, възможно е на по-новите карти при които драйвера (софтуера) изглежда така.

не можеш да ги пипаш, възможно е на по-новите карти при които драйвера (софтуера) изглежда така.

Драйвера ми е стария . И сега какво ? ще трябва постоянно да дърпам компютъра за да сменям слушалки/колони . На старото дъно бях със по-стара аудио карта и можех едновременно и двете да ползвам ( само си гасех колонките и си ползвах слушалките ) http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif . Дайте някаква идея да не дърпам постоянно компютъра напред назад , за да си сменям устройствата .

Драйвера ми е стария . И сега какво ? ще трябва постоянно да дърпам компютъра за да сменям слушалки/колони . На старото дъно бях със по-стара аудио карта и можех едновременно и двете да ползвам ( само си гасех колонките и си ползвах слушалките ) http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif . Дайте някаква идея да не дърпам постоянно компютъра напред назад , за да си сменям устройствата .

я да питаме, ти с коя версия драйвер си, търсил ли си по-нова?

защото ако трябва да вярваме на данните от производителя може и да имаш шанс: http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=31&Level=5&Conn=4&ProdID=59

а и както каза iliev72 можеш да ползваш предния панел ако имаш

преден аудио панел нямаш ли ?!

За съжаление не .

я да питаме, ти с коя версия драйвер си, търсил ли си по-нова?

защото ако трябва да вярваме на данните от производителя може и да имаш шанс: http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=31&Level=5&Conn=4&ProdID=59

а и както каза iliev72 можеш да ползваш предния панел ако имаш

Това е проблема , че нямам преден панел . Сега ще видя този сайт . ( тези с който съм в момента не съм сигурен , че са най-добрите за моята карта , защото дъното ми е 2 ръка и този от който го взех нямаше драйверите ) .

тази кутия да не е на 100г. за да няма преден аудио панел ?!

Компютъра ми е на 4 години . Скоро имах проблеми със дъното и го смених .

Та някой намира ли решение на този проблем ?

няма как да стане ! защото другите 3 букси за съраунд ! няма как да я накараш да работи като 2 аудиокарти !

няма как да стане ! защото другите 3 букси за съраунд ! няма как да я накараш да работи като 2 аудиокарти !

Хора май нещо не можете да ме разберете ? Не искам да я ползвам като 2 аудио карти . Искам просто да мога да си ползвам слушалките без да си играя постоянно с пц-то . Да другите 3 букси са съраунд но нали има още 3 . 1 за микрофон , 1 за колони и искам другата ( синята ) да е за слушалки както си ми беше на старото дъно ....

Хора май нещо не можете да ме разберете ? Не искам да я ползвам като 2 аудио карти . Искам просто да мога да си ползвам слушалките без да си играя постоянно с пц-то . Да другите 3 букси са съраунд но нали има още 3 . 1 за микрофон , 1 за колони и искам другата ( синята ) да е за слушалки както си ми беше на старото дъно ....

не може , другите 3 са за съраунд(5.1) само ! няма как да са еднакви нещата ! да си купил същото дъно и нямаше да имаш този проблем !

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=37601 - този май е най-новия а всъщност какво точно е дъното? а ако го направиш на 4 канала какво се случва ?

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

не може , другите 3 са за съраунд(5.1) само ! няма как да са еднакви нещата ! да си купил същото дъно и нямаше да имаш този проблем !

Човек търсих същото дъно . Нямаше поради причината , че е старо и не се употребява . А и аз не пиша тук за да чета разни критики от сорта на : На колко 100 години ти е кутията или пък да си си купил същото дъно . А сега ако някой може да ми обясни за какво е синя канал след като той не е съраунд би трябвало да мога да го ползвам ( поне според мен , защото на много пц-та съм виждал на синия канал да има слушалки/колони и да си работят без проблем )

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=37601 - този май е най-новия

а всъщност какво точно е дъното?

а ако го направиш на 4 канала какво се случва ?

ASRock 939Dual-SATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 1 Future CPU Port, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Не работи на 4 канала сега ще сложа тези драйвери дето ги даде и ще пиша

ако не си разбрал за всяко дъно всичко е строго индивидуално ! това че го има на други не е задължително да го има и при теб ! отвори р-во на дъното и ако няма обяснено това което искаш да стане - значи не може да стани и само преден панел ти е спасението ! Другият вариант е качествени колони които имат вход за слушалки и като включиш слушалките те изключват колоните :)

синята букса е Line-In и няма как да извадиш звук на нея със сегашната ти карта, пробвай да настроиш картата на 4 канала и включи слушалките в Черната букса

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.