Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за клокване на процесор

Featured Replies

Здравейте !

Не съм много добър и затова искам да ми обясните като на индианец как да си клокна процесора ,който е AMD Sempron 3200+

Останалата ми конфигурация е:

Рам: 2,5 ГБ

Видео:Ati Saphire HD4670 512MB DDR3

Дънна платка: ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Потърсих и не видях обяснение ,точно за моя процесор ,а не ми се рискува да клоквам с обяснение за подобен.

Предварително благодаря за отговорите. : )

Поздрави :speak:

Здравейте !

Не съм много добър и затова искам да ми обясните като на индианец как да си клокна процесора ,който е AMD Sempron 3200+

Останалата ми конфигурация е:

Рам: 2,5 ГБ

Видео:Ati Saphire HD4670 512MB DDR3

Дънна платка: ASRock ALiveNF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Потърсих и не видях обяснение ,точно за моя процесор ,а не ми се рискува да клоквам с обяснение за подобен.

Предварително благодаря за отговорите. : )

Поздрави :speak:

Имаш линк на ЛС!

• Автор

Добре благодаря и на двамата.Клокът е постигнат:

CPU: 2400 MHz (9 x 267)

Максимална температура: 60 °C (140 °F)

Температурата добра ли е ,и ако не е ,след почистване на охлаждането дали ще намалее при положение ,че не е чистено отдавна?

Благодаря за обърнатото внимание! ;)

След почистване и поставяне на нова термопаста 100% температурите ще се смъкнат надолу.Другите температури как са?Ако искаш сподели настройките , с които постигна овърклока.

с това дъно клок - йок. няма напреженния за пипане... още по трудно е клокване с вградено видео, което да дига допълнително натоварването и температурата на чипсета (който пък е адски горещ, с пасивно охлаждане, че и северния и щжния мост са в един чип)... бас държа че на 2400 няма стабилност никаква... http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html - няма да издържи snm...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Настройките са:

- Async CPU Frequency: 266MHz - PCIE Frequency: 100MHz

- Processor Multiplier - x9 - 1800

- Processor Voltage - 1.3

- CPU - NB Link Speed - 1000 MHz

- CPU - NB Link Width - 16 bits

А точно в момента нямам възможност да го почистя и сменя пастата ,така че проблем ли е ако е така 2-3 дена ?

П.С. Само да поясня че не съм експериментирал за постигнатият резултат ,а видях настройките от едно място. : ) ;)

Редактирано от Onesible (преглед на промените)

Ако визираш като проблем сини екрани,бих прогнозирал,че е възможно,зависи с какво натоварваш.Ако имаш предвид изгаряне на хардуер-не.Но не мога да разбера логиката-време за клок си намерил,време за оптимизирането на охлаждането-не.А и не се знае с какво захранваш конфигурацията.Намирам го за доста нелогично.Но това не е моят компютър,изборът си е твой...

• Автор

Конфигурацията се захранва от: CODEGEN 400W

Добре ,не ми се рискува и ще го върна на старото положение докато не ну бъде сменена пастата и не бъде почистен.И какви са допустимите стойности(температура) ?

Редактирано от Onesible (преглед на промените)

Ако визираш като проблем сини екрани,бих прогнозирал,че е възможно,зависи с какво натоварваш.Ако имаш предвид изгаряне на хардуер-не.Но не мога да разбера логиката-време за клок си намерил,време за оптимизирането на охлаждането-не.А и не се знае с какво захранваш конфигурацията.Намирам го за доста нелогично.Но това не е моят компютър,изборът си е твой...

Конфигурацията се захранва от: CODEGEN 400W

Добре ,не ми се рискува и ще го върна на старото положение докато не ну бъде сменена пастата и не бъде почистен.И какви са допустимите стойности(температура) ?

1.Ако видиш каква е консумацията на такава машина ще ти падне шапката! Един среден клас геймърски лаптоп харчи повече.

2. В случай че това(60 градуса) е температура при тестово натоварване, тогава положението не е толкова лошо, но все пак вземи мерки за профилактично почистване на цялата машина, заедно с подмяна на термопроводящата паста, добави и два вентилатора на кутията - за вкарване на студен въздух и за изкарване на топлия.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Единствено уточнение-за захранването.Ватовете са си ватове,и дори и определени от кодген:rolleyes: ,пак ще стигнат за захранване на конфигурацията.Обаче има и други важни неща,освен ватовете.Никога,ама никога няма да клоквам с подобно захранване.Друг е въпроса,че и никога няма да поставя такова в моя конфигурация.На вероятните реплики от рода на <Вече N-та година карам с такова и нищо му няма...",искам да кажа,че и по пътищата карат доста разнебитени коли,на които нищо им няма.Чуваме само за тези,които биват споменавани във вечерните новини...Подчертавам,че това е само лично мнение.Изобщо не се опитвам да обяснявам откъде изгрява слънцето...

• Автор

Въпреки всичко след почистване и сменяне на термопастата при 2.4GHz максималната температура е 45 градуса.Смятам че е удовлетворяваща. : )

Поздрави.

ватовете са толкова, при колкото напреженията са в нормите - тоест за 12 волта напрежението трябва да е между 11,4 и 12,6 волта. а на тоя кодеген тръгват от 13,2 нагоре, и по 13,8 съм мерил (с уред - програмда да мери вярно - такава няма - тя са мо вади това което дъното си мисли че мери)...първото дето гори е твърдия диск, а при клок с келяво захранване става много лесно... тоя кодеген даже 100 вата няма, по моята логика - предполагам че и без товар (само захранването пуснато без да е вързано към дъното) напреженията не са в нормата +/- 5%...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.