Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за водно охлаждане

Featured Replies

Имам интерес към ето това охлаждане.Някой да знае нещо повече за него? Ревюта,проби или най-добре,ако някой го има ще се радвам да сподели мнение :rolleyes:

Качествено е, добро е, но е все-едно да имаш колело с дискова спирачка :ph34r:

Тоест има доста неща, които ни ти трябват! Ако искаш повече гъзария си го взимаш, ако не, има много по-качествени и сигурно са по-евтини ;)

• Автор

Хаха,че аз си имам колело с хидравлични дискови спирачки 203мм :ph34r: И са си в полза,защото карам Extreme Downhill :angry: Намеквам,че щом ще си ползваш нещата в предназначение,не означава,че не ти трябват. В случая ще правя голям овърклок,съответно ми трябва водно качествено охлаждане. Щом има по-добри и по-евтини водни охлаждания от това (230$)- предложи,може и да ми хареса някое ;)

Здравей!

Щом искаш водно Corsair H50 e 2 пъти по евтин. Едното в България е около 400 лева а другото е под 200.

За корсайр-а не мога да кажа нищо със сигурност, защото нещата които чета за него са противоречиви. Все пак ще се поразровя още. :eek:

Няма как и да чуеш. Идеята му не е да бъде топ клас водно охлаждане, а просто заместител на добро въздушно. Затова е и на такива пари. А ако искаш водното за клок, трябва да се замислиш дали разликата от 100-200MHz в полза на водното си заслужава парите. Но щом ги имаш да ги дадеш, действай. Все пак ще придобиеш опит и ще споделиш резултати :wors:

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Автор

Явно това ще да е,ще чакам да дойде от чужбина и веднага после ще постна снимки и ще опиша как се държи системата :basketball3: Мисля,че ще издържи поне на 4гхц :help wanted:

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Вземи си едно топ въздушно да видиш дъното и процесора колко могат - ще усетиш ако не смогва охлаждането, пък тогава мисли за водно или евентулано за смяна на дъно или процесор. Сега с какво охлаждаш и на колко си го клокнал?

• Автор

Вземи си едно топ въздушно да видиш дъното и процесора колко могат - ще усетиш ако не смогва охлаждането, пък тогава мисли за водно или евентулано за смяна на дъно или процесор. Сега с какво охлаждаш и на колко си го клокнал?

Фабрична честота,боксово охлаждане :blink:

45 градуса десктоп температура,прайм95 60,61 ядра,55 процесор.

...Мисля,че ще издържи поне на 4гхц :blink:

Би трябвало и с топ клас въздушно да постигнеш 3,8-4ГХз. Водното няма да те закара кой знае колко нагоре, а ще ти повиши консумацията на електроенергия.

• Автор

Би трябвало и с топ клас въздушно да постигнеш 3,8-4ГХз. Водното няма да те закара кой знае колко нагоре, а ще ти повиши консумацията на електроенергия.

Качественото водно винаги те закрва много по-отгоре,отколкото въздушното :) гледах температури из интерната как се държи на Феном 2 965 - 100% товар - 40 градуса фабричен клок :) А мене тока не ме бърка... не плащам сметките аз :ph34r:

Разбира се, че те закарва по-нагоре, защото топлиния капацитет и топлопроводимоста на водата са по-големи. Пък и не вярвам една помпа за вода и няколко вентилатора на радиатора да повишат консумацията много. И да има повишение в сметката то няма да е съществено /може дори да не го усетиш/.

Ако си чак толкоз навит на водно, виж дали не може да си сглобиш нещо. Плесио, Риск и iskampc продават различни блокчета, помпи, радиатори и т.н.

Преди да си блъскаш главата с монтажа на водно охлаждане и всичко свързано с него (радиатори,маркучи и т.н.) и като си готов да излезеш от някой лев може да погледнеш това.Според тестовете дава резултати сравними с водни охлаждания до среден клас и далеч не е сложен за монтаж.Обзалагам се,че твоят процесор едва ли ще успееш да го клокнеш толкова,че да го затрудни. :angry:

Преди да си блъскаш главата с монтажа на водно охлаждане и всичко свързано с него (радиатори,маркучи и т.н.) и като си готов да излезеш от някой лев може да погледнеш това.Според тестовете дава резултати сравними с водни охлаждания до среден клас и далеч не е сложен за монтаж.Обзалагам се,че твоят процесор едва ли ще успееш да го клокнеш толкова,че да го затрудни. :rolleyes:

Лол,на предложеното от теб му гледах спецификациите,и ми се видя доста добро.Пък не е много шумно.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

• Автор

Уау,аз съм си го предложил. Малко смешно се изказа GERMANY :rolleyes: Има го тук ,само,че го няма в наличност и трябва да се почака едно десетина дена. Изрично бях казал,че не искам въздушни охлаждания :)

• Автор

Преди да си блъскаш главата с монтажа на водно охлаждане и всичко свързано с него (радиатори,маркучи и т.н.) и като си готов да излезеш от някой лев може да погледнеш това.Според тестовете дава резултати сравними с водни охлаждания до среден клас и далеч не е сложен за монтаж.Обзалагам се,че твоят процесор едва ли ще успееш да го клокнеш толкова,че да го затрудни. :rolleyes:

Това всъщност къде мога да го намеря и колко струва?

ами най-добре е да си сглобиш сам водно охлаждане - най-ефективно, но и по-скъпо. ще ти струва между 600 и 700 лв. зависи откъде поръчваш, защото повечето неща едва ли ги има в България.

Колкото до мненията за ефективността на водно охлаждане - просто разгледайте тестове в xtremesystems, за да видите сами какви глупости сте написали...

• Автор

ами най-добре е да си сглобиш сам водно охлаждане - най-ефективно, но и по-скъпо. ще ти струва между 600 и 700 лв. зависи откъде поръчваш, защото повечето неща едва ли ги има в България.

Колкото до мненията за ефективността на водно охлаждане - просто разгледайте тестове в xtremesystems, за да видите сами какви глупости сте написали...

Може и да си направиш сам,има нужните части из онлайн шоповете,но ми излиза 600 лева(блок само на чипсет и процесор).За съжаление не разполагам с такива средства,максимума ми е 400.

Ето един избор,за който едва ли ще ми стигнат средствата:

1.Помпа: 100 лева

2.Радиатор: 155 лева

3.Резервоар: 90 лева

4.Блок процесор: 140 лева

5.Блок чипсет: 70 лева

6.Маркучи: 30 лева (4х7лв)

7.Скоби: 10 лева (5х2лв)

8.Фитинги: 15 лв. (5х3лв)

В крайна сметка това излиза около 650 лева

ами това дори не са най-актуалните и добри компоненти, а отгоре на всичко не си сложил и вентилатори за радиатора. със сигурност ще трябва да се поръчва "отвън" и тук зависиш от цените за доставка, но пак ще ти излезе около 650 лв. и то с процесорен блок само. просто към днешна дата курсовете на долъра и паунда са високи и за това излиза доста солено...

• Автор

ами това дори не са най-актуалните и добри компоненти, а отгоре на всичко не си сложил и вентилатори за радиатора. със сигурност ще трябва да се поръчва "отвън" и тук зависиш от цените за доставка, но пак ще ти излезе около 650 лв. и то с процесорен блок само. просто към днешна дата курсовете на долъра и паунда са високи и за това излиза доста солено...

Е,добре. Не става ли така: вземам този аквагейт и каквото има нужда в последствие да се сменя - го сменям?

Може и да си направиш сам,има нужните части из онлайн шоповете,но ми излиза 600 лева(блок само на чипсет и процесор).За съжаление не разполагам с такива средства,максимума ми е 400.

Ето един избор,за който едва ли ще ми стигнат средствата:

1.Помпа: 100 лева

2.Радиатор: 155 лева

3.Резервоар: 90 лева

4.Блок процесор: 140 лева

5.Блок чипсет: 70 лева

6.Маркучи: 30 лева (4х7лв)

7.Скоби: 10 лева (5х2лв)

8.Фитинги: 15 лв. (5х3лв)

В крайна сметка това излиза около 650 лева

Така де, ама онова готовото решение на Coolermaster е само с блок за процесора, та като разкараш двата блока за видеото и чипсета пак ще ти дойде към 400лв. Пък по-натам лесно ще добавиш блокче за видеокартата и чипсета. А и печелиш кефа сам да си го сглобиш и монтираш в компютъра.

• Автор

Мене ми трябва не блок за видеото,а за чипсета.Аз така или иначе пак ще си изпитам кефа-сменям помпата с по-мощна така да се изразя(поне 800л на час),купувам оня блок за чипсета,още 2 шлауха и ми стъпва около 600.В последствие ще мисля за резервоара. Същата работа,а и съм успял да модифицирам малко охлаждането :rolleyes:

Е,добре. Не става ли така: вземам този аквагейт и каквото има нужда в последствие да се сменя - го сменям?

хмм, никога не съм виждал някой да си купи сглобено водно и след това да му добавя компоненти. не знам дали избощо си заслужава. по-добре събери още пари и си сглоби сам. тъкмо ще е най-най...

относно чипсета. досега не съм попадал на воден блок за АМД дъно. трябва внимателно да провериш размерите и съместимостта.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.