Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дългоочакваният Хари Потър (Harry Potter)

Featured Replies

На всички нетърпеливи

ТУК

Приятно гледане

:bye:

• Отговори 178
  • Прегледи 25,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Браво,Лордджон,за бързата реакция.

Държа да ви кажа,че филма е SVCD и качеството на картината е под всякаква критика,но ,както беше отбелязано, за най-нетърпеливите става. Също така е без превод,а аз трябваше доста да се боря,за да го пусна. В смисъл,има някакви .bin файлове,които трябва да се вкарат в емулатор от типа на Daemon Tools.

:bye: :bye: :bye:

А дали някой е намерил Бг субтитри за Х.П.№4?

Може ли линкче,МОЛЯ.

Гледах го един ден след премиерата. Ето общите ми впечатления: Всички вече са порастнали и затова в самият филм почва да се обръща внимание на определени неща като любов, сексуално привличане, възмъжаване и израстване като човек. Вижда се как юношата измества детето не само в образа на Хари, но и при другите младежи. Най-великото нещо във филма естествено са БЪЛГАРИТЕ!!! Като ги видях за първи път и като казаха за тях ми идеше да скоча насред киното в Барселона и да почна да крещя "БУЛГАР, БУЛГАР", ама едвам се удържах. Филма е доста по-тежък и тъжен от останалите части излиза от визията си на филм за деца (най-вече, макар че винаги е ставал и за възрастни). Появяват се епизодични нови персонажи, но общо взето актьорския състав е същият. Нещо, което не ми допадна е, че почна да заприлича на сапунените сериали - повече размити сцени, отколкото сбито съдържание с цел да се покажат повече неща. Зрелищата отново са на ниво, но краят както се предполага е отворен, за да може да има пета, шеста и секимнайста серия. Хем интересно, хем не (лично мнение). Филмчето е дългичко, поне широкоекранната версия (за кино) - около 2 часа и 30 минути, картината и звука стават все по-добри, Хари все повече го мачкат и го бият. Това момче изяде толкова бой, че се чудя как се държи. Има много интересни неща като лорд Волдемор, една сладка французойка, любовните дерзания на Хармаяни и разбира се българското момче Крум (още изтръпвам от кеф). Спирам дотук с празните приказки, за да ви оставя да се насладите.

• Автор

Лошото на филма е , че все повече се отдалечава от книгата. Много притупани надве - натри моменти. Ако не си чел книгата може и да не разбереш за какво става дума. И дума не може да става с предните филми, да не говорим за първия, който си беше точ в точ. Но доколкота знам Джоан Роулинс вече няма тези права да отстоява сценария да бъде в пълен синхрон с книгата. А и самите книги стават все по дебели. Ако беше спазвано всичко точно то филма щеше да е в 2 серии по 2 часа и половина. Аз лично съм разочарован. :bye:

Филма и книгите отдавна не засягат теми актуални за най-малките. Следователно далеч не смятам, че ако филма бе по-дълъг щеше да натежи на аудиторията си. За тази продължителност той е безкрайно сбит и най-меко казано претупан. Сравнявайки го с хартиения оригинал, мога само да кажа че е безобразно и уродливо подобие. Твърде много важни и нравствено-поучителни нишки липсват (като кампанията на Хармаяни за социална независимост на домашните духчета). Финалният спор между министъра на магията и разговора в болничкото крило с Дъмбълдор, Снейп, г-жа Уизли и сие, в който се кроят плановете на "Задругата на доброто" (:P) също е много голям повествователен пропуск. Крайно недоволен съм от тази екранизация и дори от гледна точка на човек който не е чел книгите бих я оценил сравнително ниско.

• 2 месеца по-късно...

най-накрая излезна DVDRip на тоя страхорен филм :)

Публикувано изображение

imdb

Резюме : В "Хари Потър и огненият бокал", четвъртия филм от феноменално популярната филмова поредица по книгите на Дж. К. Роулинг, за героите предстоят мрачни и трудни времена. Хари (Даниел Радклиф), Рон (Рупърт Гринт) и Хърмаяни (Ема Уотсън) успяват да намерят билети за финала на Световното първенство по Куидич, където играят България и Ирландия. Възторгът им е още по-голям, защото ще могат да видят на живо най-добрия търсач в най-популярния спорт сред магьосниците - българската суперзвезда Виктор Крум (Станислав Яневски).

Скоро след това учениците в "Хогуортс" научават, че замъкът им ще бъде домакин на Тримагическия турнир - най-престижното и опасно спортно събитие в света на магията, в което всяко училище избира само един свой участник. По стечение на мистериозни обстоятелства Хари бива избран да участва като втори представител на своето училище "Хогуортс", въпреки че възрастта му първоначално не позволява това. Другите участници в смъртоносните изпитания са самият Виктор Крум, ослепително красивата французойка Фльор Делакор (Клеменс Поези) и съученикът на Хари - Седрик Дигори (Робърт Патисън).

За Хари обаче, битките с дракони и други магически зверове са детска игра пред друго, много по-страшно изпитание - как да покани любимата си Чо Чан (Кати Леунг) на бала. Тийнейджърските страсти се разгарят и се образуват странни любовни триъгълници и лагери, особено когато се разнася новината, че Хърмаяни е поканена на бала от тайната й любов Виктор Крум…

Скоро обаче тези любовни трепети ще бъдат засенчени от мрачни събития, вещаещи възраждане на злото чрез материализирането на онзи, чието име никой не смее да спомене - самия Лорд Волдеморт (Ралф Файнс)

Harry Potter And The Goblet Of Fire (2005) [DVDRip]@Линкос.бг

Да, но има такива, които имат, а от скоростта е значително по-добра. Аз давам просто, за да има... виж как хубаво си се сетил и си добавил и другите

Да, но има такива, които имат, а от скоростта е значително по-добра.

Аз давам просто, за да има... виж как хубаво си се сетил и си добавил и другите

<{POST_SNAPBACK}>

да така е ... :P

ама некой тракери за преди другите и до 12 часа след рилайза го има навсекъде :)

затова ако давам линкове , ще давам към повечете бг тракери :)

да така е ... ;)

ама некой тракери за преди другите и до 12 часа след рилайза го има навсекъде :)

затова ако давам линкове , ще давам към повечете бг тракери ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Т''ва с 12-те часа не го разбрах :)

Иначе да - наистина е по-добре да има линкове към повече места, за да може хората да си избират

ти си наясно с торентите ...

ама това за 12 часа

еми нали появява се .nfo фаила в http://nforce.nl/

и след малко по м/ународните тракери

и най-бързите Ъплоъдари ( в повечето случеи АренаБг ) качват на техния тракер и вече по късно ( не повече от 12 часа [поне според мене ] се появяват и по-другите бг тракери ..... )

п.п. ти си запознат с това ,ама некой от форума не ;)

• 1 месец по-късно...

Какви са ви очакванията от новия епизод на Хари Потър?

;)

<{POST_SNAPBACK}>

Може би добри :bye:

Може би добри :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Ха! никога нема да са добри от тоя филм за мене е много тъп филма

Ха! никога нема да са добри от тоя филм за мене е много тъп филма

<{POST_SNAPBACK}>

Всеки с куса си :)

Хари Потър порасна и като герой и като артист.Той навлезе в пубертет.Не знаел да се целува и го учили преди да се качи на снимачната площадка.Очаквам да се целува като във филма "Отнесени от вихъра".Иначе фокус мокус, абра кадабра, то е ясно-втръсна. Публикувано изображение

Малко са филмите през, които ми иде да напусна киносалона :)

Според мен филма има някъкво завладявящо действие незнам точно все пак има и по добри филми като матрицата и др.:speak:

Според мен филма има някъкво завладявящо действие незнам точно все пак има и по добри филми като матрицата и др.:P

<{POST_SNAPBACK}>

Не ги гледам тея филми много.Обаче Хари Потър ми харесва :bye:

Хари Потар е готино филмче, става за гледане.А как ще се казва др-та част от поредицата ? :bye:

• 8 месеца по-късно...

Публикувано изображение

"Harry Potter and the Deathly Hallows" ще се нарича седмият, финален роман на Дж.К.Роулинг от поредицата бестселъри за деца. Премиерната дата на дългоочакваната книга обаче все още не е известна.

Петата екранизация от поредицата междувременно се очаква да излезе по кината на 13 юли догодина. (Вж. официалният сайт на филма от "Уорнър").

По-рано писателката бе оповестила, че двама от персонажите ще умрат, като според някои хипотези един от тях ще е самият Хари Потър.

Героят, чийто живот е свързан със съществуването на злия му враг лорд Волдемор, трябва да преодолее още няколко препятствия, за да направи Черния лорд смъртен.

Тази седмица Роулинг, която е майка на три деца, разкри, че се е върнала към стария си навик отпреди 13 години и отново е сяда да пише в уютни кафенета.

Останалите шест романа със заглавия от типа "Хари Потър и..." са продадени по света в тираж над 52 млн. екземпляра. Всички са издадени и на български, както следва:

1. "... и Философският камък"

2. "... и Стаята на тайните"

3. "... затворникът от Азкабан"

4. "... и Огненият бокал"

5. "... и Орденът на феникса"

6. "... и Нечистокръвния принц"

Сред британските кинозвезди, които се присъединихе към актьорския състав за "Ордена на феникса", са Хелена Бонъм Картър като злата братовчедка на Волдемор - Белатрикс Лестранж, и Имелда Стонтън ("Вера Дрейк") като тираничната учителка по защита от Черните изкуства Долорес Ъмбридж.

Тази година обаче почитателите на тийнейджъра магьосник трябваше да се задоволят с препрочитане на старите книги и да гледат отново досегашните четири филма. Вторият ще бъде излъчен по Нова телевизия на 25 декември, понеделник, от 20 ч.

Източник: netinfo

Аз мисля, че Волдемор и Снейп ще умрат. Ще видим, чакам с нетърпение последната книга. За петия филм мисля, че няма да е много сполучлив, защото в книгата нямаше много екшън. Все пак като фен на поредицата ще се радвам да го гледам. :ph34r:

Нямам търпение да излезе.От доста време го чакам.И искам да поясня,че Белатрикс Лестранж не е братовчедка на Волдемор,а е братовчедка на Сириус,който пък е кръстник на Хари Потър.По-късно Белатрикс убива Сириус

Петата част от поредицата н беше от най-интересните, съмнява ме и филмът да бъде. С по-голямо нетърпение очаквампоследната книга, определено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.