Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Strong DC++ добър алтернативен клиент

Featured Replies

Ще разгледаме малко настройките на програмата.Последната версия на програмата е 2.02 и може да бъде изтеглена от официалния сайт или моя мирър.Самата програма е open sourse.В бг миръра съм сложил и бг файл,който е доста сполучлив в сравнение с предишните които бяха преведени на около 20-30%.И тук някои менюта не са преведени ама аз го преживявам.Изтеглената програма разархивираме на избрано от нас място,аз съм го направил в Program files направо защото програмата не се инсталира.За в бъдеще ще стартираме програмата от ТАЗИ икона и не е зле да и направим пряк път на декстопа или друго удобно за нас място.Стартираме и отиваме на настройки,при вас е на английски:

33516_477.JPG

За да изберем български език отиваме на "вид" където бутона "преглед" все още е "browse".Браузваме в папката където сме сложили програмата за езиков файл.По подразбиране файловете са два,английски и чешки.В бг миръра който съм посочил има бг езиков файл който ни трябва в случая.Избираме файла,даваме "ок" и рестартираме програмата:

33517_646.JPG

Сега ще погледнем какво трябва да направим за да се кънектнем към някой хъб.От "файл"(горе вляво),"настройки","общи" избираме юзърнейм с който да се представяме и имейл.Посочваме и типа на нашата връзка:

33519_229.JPG

След това отиваме на долното меню,а именно на Connection settings където слагаме отметка на Direct connection.Тука е строго индивидуално все пак,ако неще да ви кънектва си поиграйте с active/passive mode.Ако не сте с реално ИП е възможно пак да имате проблем с това.По принцип по подразбиране е направено така че повечето от вас да нямат проблем:

33523_599.JPG

Сега слизаме надолу в "Сваляния" където оказваме къде да отиват свалените файлове,правите го където ви е удобно:

33525_748.JPG

Отиваме на "Споделени" където ще се впусна в обяснения малко.За да теглите в повечето хъбове имат изисквания към вас за обем на споделените неща.Много е важно да не споделяте папки като Program files и C:/Windows.Хъбовете имат и изисквания за брой слотове,тоест колко човека едновременно да могат да теглят от вас.Обикновено с 5 слота няма да имате проблем с повечето хъбове:

33821_071.JPG

В "Цвят и шрифтове" можете да избирате кое как да се вижда,това обаче спада към козметичните промени и е строго индивидуално:

33526_282.JPG

В "Logs" можете да изберете да ви се записват например личните съобщения:

33527_468.JPG

Общо взето другите неща са козметични и ние няма да се спираме на тях.След като сме въвели ника,имейла,споделеното и слотовете време е да се включим към някой хъб.Такива можете да търсите ТУК.Копираме адреса на хъба и отварямe нашия StrongDC++ където избираме "Favorites" или "Любими":

33528_862.JPG

Там натискаме бутона "Нов" и въвеждаме адреса на хъба в който искаме да влезем както и ника ако искате да е различен от този който сте въвели първоначално за програмата.Има възможност за всеки хъб да имате отделен ник и парола ако ви е дадена такава.В случая въвеждате само адреса на хъба и ника:

33531_152.JPG

След въвеждането натискате "ок" и сме готови.Слагаме отметка ако искаме всеки път като си пуснем програмата да се кънектва към въпросния хъб:

33532_334.JPG

Рестартиреме програмата и вече сме в хъба.За да погледнем другите какво са споделили даваме десен бутон на ника на някой и избираме:

33534_552.JPG

Гледаме какво е споделил потребителя чрез цъкане по дървовидната структура на файловете.В случай че ни хареса нещо му даваме десен бутон и:

33537_753.JPG

С това важните неща се изчерпват.В заключение ще кажа че Strong DC++ се бори за призовото място сред тоя тип клиенти и че съществуват десетки други които се настройват по аналогичен начин.Клиента подържа сегментен даунлоад и почти няма нещо което да го има в друга програма.Има начини за визуализация и персонализация.Държа да е ясно че споделянето/изтеглянето на незаконни материали си остава ваша отговорност и че пиратството нарушава закона за авторското право.

Автор:Калоян Драгозов(dragozow)

• Отговори 52
  • Прегледи 50,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Чудесна презентация, Dragozow. Това е една наистина много добра програма. Аз я ползвам от доста време /само че версията ми е 1.00 RC 10/ и смятам да я ъпдейтвам. Едва ли има какво повече да се добави към написаното по-горе :whist: ...

• Автор

Има какво да се допише признавам ама са козметични неща.Колкото до версиите 2.02 е последната добра,преди да излезе пуснаха две други версии ама бяха пълни с бъгове и се наложи подмяната им.

... 2.02 е последната добра,преди да излезе пуснаха две други версии ама бяха пълни с бъгове и се наложи подмяната им.

Аз и затова досега се въздържах от ъпдейтване, но сега вече ще мина на новата версия ...

Браво dragozow! За тази програма мога да кажа, че наистина е много добра.

• 2 седмици по-късно...

dragozow, благодаря ти за улеснението, което си ни предоставил с тази програма - преводът е на обичайното високо ниво :angry: .

Имам въпрос: както пишеш съвсем в началото на превюто на програмата, тя не се инсталира и действително не я открих никъде в деинсталиращите програми. Разбира се, локализирах я в едноимена папка в програмните файлове. Та, въпросът ми е премахването на програмата по "бруталния" начин с delete на папката ли става?

Питам за да не омажа нещо ако програмата не ми допадне след време, пък макар и шансовете за това да са малки, защото работи значително по-добре от DC++ 0.6хх версиите, особено що се касае до търсачката.

Благодаря :down:

dragozow, благодаря ти за улеснението, което си ни предоставил с тази програма - преводът е на обичайното високо ниво :angry: .

Имам въпрос: както пишеш съвсем в началото на превюто на програмата, тя не се инсталира и действително не я открих никъде в деинсталиращите програми. Разбира се, локализирах я в едноимена папка в програмните файлове. Та, въпросът ми е премахването на програмата по "бруталния" начин с delete на папката ли става?

Питам за да не омажа нещо ако програмата не ми допадне след време, пък макар и шансовете за това да са малки, защото работи значително по-добре от DC++ 0.6хх версиите, особено що се касае до търсачката.

Благодаря :down:

Да, просто си изтриваш папката със StrongDC и това е. cool.gif Щом няма инсталатор и деинсталатор си я триеш с delete.

С уважение: Biskata

• Автор

Да,триеш папката просто.Не съм пробвал ама мисля че ще работи и от USB.Иначе повечето DC++ алтернативи не се инсталират,аз съм пробвал поне 10 известни и не чак толкова.

Благодаря за бързата реакция :yanim: Сега остава да намеря подходящото съчетание на цветовете, което хич не е лесна работа.

• Автор
Благодаря за бързата реакция :yanim: Сега остава да намеря подходящото съчетание на цветовете, което хич не е лесна работа.

Аз доста си играх с тия цветове докато накарам програмата кое в какъв цвят да ми показва и да махна фоновете на всичко както е по подразбиране.

Здравейте! Свалих програмата и направих настройките по описания от dragozow начин. Не знам защо обаче не ми дава да изтегля нито един файл-лист, когато задам търсене не намира нищо ohmy.gif

Някакви идеи?

• Автор

Опитай в настройките актив/пасив.С реално ИП ли си?

Опитай в настройките актив/пасив.С реално ИП ли си?

Не съм с реално IP, а и не виждам от къде се настройва това "active/passive".

• Автор

Пробвай наред:

107310771079108010841077ni3.th.png

Пробвай наред:

107310771079108010841077ni3.th.png

Благодаря :clap: последната опция оправи нещата.

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам има ли начин да се стартира със стартирането на системата(Windows)? И ако има, какъв е? Благодаря.

• Автор

Най-лесния начин е да поставиш шорткъта на програмата в C:\Documents and Settings\който си\Start Menu\Programs\Startup

Аз там съм си сложил кънекшъна за лана и то се логва само без да ме занимава.

Най-лесния начин е да поставиш шорткъта на програмата в C:\Documents and Settings\който си\Start Menu\Programs\Startup

Аз там съм си сложил кънекшъна за лана и то се логва само без да ме занимава.

Мерси за информацията cool.gif

• 4 седмици по-късно...

Драгозов, би ли обобщил като цяло коя от всичките ДС++ програми е с най -голям рейтинг, и защо е предпочитана...

Не знаех че Strong DC е Portable програма....

П.П.Изкушавам се да ти препоръчам (а и не само на теб) тема за XP която не дразни окото....виж тук

• Автор
Драгозов, би ли обобщил като цяло коя от всичките ДС++ програми е с най -голям рейтинг, и защо е предпочитана...

Не знаех че Strong DC е Portable програма....

П.П.Изкушавам се да ти препоръчам (а и не само на теб) тема за XP която не дразни окото....виж тук

Ами Стронга е може би кандидата за първо място макар че много алтернативи го копират.Повечето такива програми са базирани или на Стронг или на оригинала DC++.Много такива програми не се инсталират(например BCDC++),по-скоро е изключение че DC++ се инсталира.

Колкото до темата не ми хареса,има бели менюта в Уиндоус което не ми допада:

10731077107910801084107ld4.th.png

• 1 месец по-късно...

Някой можя ли да ми обясни как да си видя IP адреса и откъде и как да поставя хъбовете за да се свържа. А да на БТК съм. Спомням си, че имаше нещо от рода актив и пасив, но несъм го ползвала отдавна и съм забравила.

• Автор

Ип-то можеш да си видиш като натиснеш Start/Run/там пишеш cmd и натискаш Enter.Излиза черен прозорец в който пишеш ipconfig и натискаш Enter.Другото е написано по-горе.

Ип-то можеш да си видиш като натиснеш Start/Run/там пишеш cmd и натискаш Enter.Излиза черен прозорец в който пишеш ipconfig и натискаш Enter.Другото е написано по-горе.

По-точно е ако отвориш например : www.whatismyip.com или www.showmyip.com

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.