Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Guide: Как да превърнем Windows XP в Mac OSX

Featured Replies

Редактирано от djborap (преглед на промените)

Леле, братче - ти направо си се утрепал да го напишеш това ръководство. Шапка ти свалям. БРАВО.

• Автор

Благодаря за отзивите!

Отворен съм за всякакви критики, въпроси и проблеми относно статията и изпълнението на действията по нея.

Е как да те критикува човек след толкова писаници ohmy.gif

Само трябва да сложиш браузер Safari да е по-пълен комплекта

• Автор

Ще си позволя да не се съглася за Safari. :)

Въпреки, че от Apple изкараха нова версия на браузъра за Windows, тя отново има доста бъгове и е трудноподатлива на customize. Замислил съм това упътване като начин да customize-нете програмите (в частност браузърите), които сте свикнали да ползвате всеки ден, с максимално ограничение на допълнителни програми. По тази причина не съм добавил допълнителни (бих ги нарекъл второстепенни) приложения като Safari, Savanna, About this Mac, About this Finder, AdressBook, FontBook, NeXPlorer. ;)

Перфектна статия.Сега чакаме ''Как да превърнем Mac OSX в Windows XP '' cool.gif Поздрави

• Автор
Перфектна статия.Сега чакаме ''Как да превърнем Mac OSX в Windows XP '' cool.gif Поздрави

Благодаря... хаха... не вярвам някой OSX потребител да се подложи на подобно мъчение. ;)

Аз работя по подобно нещо, но за друга ОС...

Предполагам работиш по упътване за Linux... ако е така, то тази статия на английски може би ще ти е от полза. ;) Поздрави!

*** Edit/Update ***

В главна точка №3, при описанието за customize-а на Miranda (точка 10-та) съм написал, че при разархивирането на ieview се получават 4 папки... MarineForce ми обърна внимание, че това не е така. Проверих сайта и се оказа, че е правен скорошен ъпдейт на плъгина и файловете са подменени с нови. За съжаление в момента имам проблеми с приложението и не мога да го тествам с новата версия на плъгина, но би трябвало да се получи като просто копирате съдържанието на архива в C:\Program Files\Miranda IM\Plugins. :bye1:

Благодаря... хаха... не вярвам някой OSX потребител да се подложи на подобно мъчение. ;)

Предполагам работиш по упътване за Linux... ако е така, то тази статия на английски може би ще ти е от полза. ;) Поздрави!

*** Edit/Update ***

В главна точка №3, при описанието за customize-а на Miranda (точка 10-та) съм написал, че при разархивирането на ieview се получават 4 папки... MarineForce ми обърна внимание, че това не е така. Проверих сайта и се оказа, че е правен скорошен ъпдейт на плъгина и файловете са подменени с нови. За съжаление в момента имам проблеми с приложението и не мога да го тествам с новата версия на плъгина, но би трябвало да се получи като просто копирате съдържанието на архива в C:\Program Files\Miranda IM\Plugins. :)

Благодаря за линка, но всъщност става въпрос за Windows VISTA...Целта ми е не с дадена програмка от рода на Vista Transformation Pack да се получи този ефект...а както си му е реда...Много хора вече я ползват, но докато стане време за UPDATE на щайгата поне аз залагам на този вариант за разнообразяване на О.С. ;)

Всъшност няма смисъл да пиша нещо такова...то си има чудесни статии:

http://www.askvg.com/transform-your-windows-xp-in-windows-vista-without-any-customization-pack/

http://www.askvg.com/transform-windows-xp-into-windows-7-without-using-customization-pack/

• Автор
Благодаря за линка, но всъщност става въпрос за Windows VISTA...

Е да, на доста хора ще е полезно, включително на мен, не всеки може да си позволи да инсталне Vistа. Чакам с нетърпение да завършиш темата. :)

Лелелелелеле колко мн си изписал сега почвам да го чета да видим до къде ше стигна :ph34r:;):speak:

• Автор
Лелелелелеле колко мн си изписал сега почвам да го чета да видим до къде ше стигна :ph34r:;):speak:

Чети и не се притеснявай да питаш - в началото си се доста трудоемко. Успех в начинанието! :)

* Когато срещнете трудност с дадена програма, най-добре прилагайте и линк към скрийншот, за да бъде ясно какъв точно е проблемът и да съм максимално точен при предложение за разрешението му. ;)

• Автор
Не разбарх как лентата долу може да отиде горе :?

Таскбарът ли? Цъкаш дясно върху него --> махаш отметката на Lock the Taskbar, хващаш го с мишката, влачиш го догоре, после слагаш пак отметката. Ако ще инсталираш FLyakite OSX, тя съдържа една малка програмка, която сама прави това. :yanim:

Ми инсталнал съм Flyakite OSX и иконките требва да са ми различни от ХМ нали???

Вчера направих повечето неща от статийката и днеска като се събудих иконките беха както си требват реснах компа и сега пак са си като на ХП????

Едит:Оправих се

Редактирано от grob4eto (преглед на промените)

Вчера си ПС-то си беше наред зареждаше нормално и т.н но днекса го пускам и зарежда супер бавно как да деинстална FlyakiteOSX

• Автор

От Старт Менюто намираш Uninstall-а или направо от Control Panel / Add or Remoce Programs. (посочил съм на около 300 места, че това е програмата, която създава най-много проблеми :P).

Какви са характеристиките на машината?

733 Mhz 256 RAM ама ония ден си вървеше добре а вчера не вървеше и днес малко се пооправя..

Uninstal-а на програмата него намирам biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• 2 седмици по-късно...

Flyakite OSX не тръгва на Виста.Ще трябва да качвам ХР 2 :)

• Автор
Flyakite OSX не тръгва на Виста.Ще трябва да качвам ХР 2 ;)

Не тръгва разбира се.

Flyakite е програмирана да променя и бекъпва системни файлове, много от които при Vista въобще ги няма. :speak:

За тези, които не им се чете цялото това нещо и да си играят с всички настройки: http://www.winosx.com/

"Набърза" трансформация. Естествено няма абсолютно всички екстри, но като заначало е добре.

Ubuntu to OSX: http://www.taimila.com/ubuntuosx.php

Linux to OSX: http://www.taimila.com/osx-guide-2.php

• Автор
За тези, които не им се чете цялото това нещо и да си играят с всички настройки: http://www.winosx.com/

"Набърза" трансформация. Естествено няма абсолютно всички екстри, но като заначало е добре.

Ubuntu to OSX: http://www.taimila.com/ubuntuosx.php

Linux to OSX: http://www.taimila.com/osx-guide-2.php

WinOSX developpement stopped... WinOSX has not been updated for a long time now...

Като имам предвид как работят новите ъпдейтвани програми отпреди 1-2 месеца, представям си как ще функционира софтуер, последно ъпдейтван преди повече от година.

А иначе за Убунту наистина не съм срещал по-добро упътване от това на Lauri Taimila. ;)

Едно огромно БЛАГОДАРЯ насъздателят на статията!!!!!След инсталацията на ХР SР 2всичко тръгна както трябва.Много се радвам на външния вид на ОС.Още веднъж благодаря!

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.