Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wifi рутер след модем [Blizoo]

Featured Replies

Здравейте. От скоро съм на Близу - 3 в 1 на 30 лева. Въпреки че при подписване на договора бях заявил че искам безжичен модем в крайна сметка се оказа че при тях в договора излезнало че не е безжичен - както и да е, попитах техниците дали ще има проблем да си закача wifi рутер към модема - те казаха проблем няма. Та отидох до "Зора" и си купих рутер TP-Link TL-WR740N. От "Зора" казах - няма проблем да се закачи рутера след модема [Thompson] на Близу - след няколко часа борба с настройките най-накрая успях да си пусна wifi на лаптопа - интернета си върви - добра скорост и т.н. Но имам следния проблем - на всеки няколко часа (3-4) wifi-то от рутера изчезва и не се появява дори след рестарт на компютъра - появява се единствено след ръчен рестарт на рутера. Иначе открива други wifi мрежи които са наоколо. Тоест не е от лаптопа проблема. Навярно има някакъв пропуск в настройките на рутера за да дропи така но си нямам никаква идея какъв е той. При конфигурацията на рутера му задодох Dynamic IP на connection type. Въпросът ми е, от какво може да е това дропене и забиване и може ли да има някакъв пропуск в настройките?

Eто тук намерих симулатор на админ панела на въпросния рутер ако някой има идея какво да пипна по настройките за да се оправи този проблем...

Благодаря предварително

Редактирано от stanick (преглед на промените)

Здравейте, какво има пуснато когато се случва това(торент, скайп, браузър ...) ?

• Автор

Ами само скайп обикновенно, нищо друго. Просто на няколко часа изчезва връзката и се връща единстено след рестарт на рутера...

Ами само скайп обикновенно, нищо друго. Просто на няколко часа изчезва връзката и се връща единстено след рестарт на рутера...

Ами това отговаря на въпроса "къде е проблема?" - в устройството което забива и се налага да рестартирате.

• Автор

Ами това отговаря на въпроса "къде е проблема?" - в устройството което забива и се налага да рестартирате.

Да, проблемът е определино в рутера, но нямам представа какво точно причинява това дропене. Дали са някакви настройки по рутера или нещо друго. Някъде четох че близу на няколко часа сменят айпито - дали това има нещо общо - макар че при настройката на рутера му зададох dynamic ip. Четох и нещо за клониране на mac адреса - но честно казано слабо съм запознат с това.

stanick, сподели с каква ОС си и евентуално кажи wifi на лаптопа какви стандарти поддържа, имам предвид b,g,n, за да можем да предложим някакви настройки.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Здравейте. От скоро съм на Близу - 3 в 1 на 30 лева. Въпреки че при подписване на договора бях заявил че искам безжичен модем в крайна сметка се оказа че при тях в договора излезнало че не е безжичен - както и да е, попитах техниците дали ще има проблем да си закача wifi рутер към модема - те казаха проблем няма. Та отидох до "Зора" и си купих рутер TP-Link TL-WR740N. От "Зора" казах - няма проблем да се закачи рутера след модема [Thompson] на Близу - след няколко часа борба с настройките най-накрая успях да си пусна wifi на лаптопа - интернета си върви - добра скорост и т.н. Но имам следния проблем - на всеки няколко часа (3-4) wifi-то от рутера изчезва и не се появява дори след рестарт на компютъра - появява се единствено след ръчен рестарт на рутера. Иначе открива други wifi мрежи които са наоколо. Тоест не е от лаптопа проблема. Навярно има някакъв пропуск в настройките на рутера за да дропи така но си нямам никаква идея какъв е той. При конфигурацията на рутера му задодох Dynamic IP на connection type. Въпросът ми е, от какво може да е това дропене и забиване и може ли да има някакъв пропуск в настройките?

Eто тук намерих симулатор на админ панела на въпросния рутер ако някой има идея какво да пипна по настройките за да се оправи този проблем...

Благодаря предварително

Да, проблемът е определино в рутера, но нямам представа какво точно причинява това дропене. Дали са някакви настройки по рутера или нещо друго. Някъде четох че близу на няколко часа сменят айпито - дали това има нещо общо - макар че при настройката на рутера му зададох dynamic ip. Четох и нещо за клониране на mac адреса - но честно казано слабо съм запознат с това.

Споменатото от вас в последния пост мисля няма нищо общо с подчертаното в първия, така че според мен няма нужда да търсим под вола теле.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

stanick, сподели с каква ОС си, и евентуално кажи wifi на лаптопа какви стандарти подържа, имам предвид b,g,n, за да можем да предложим евентуално някакви настройки.

OS - Windows 7.

Лаптоп - MSI CR620 Wireless LAN 802.11b/g/n

:)

Ами общо взето основните настройки, които можеш да направиш са следните. Останалото трябва да си е по подразбиране. Опитай така и виж дали ще има проблеми.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Много благодаря, ще пробвам и ако има развитие ще пиша! :nono: Edit: Всичко е на 6 с тези настройки, благодаря отново exwol.

• 1 година по-късно...

Имам един странен проблем с този рутер.На близу съм и когато го включа след модема или директно към кабела,на нета ми му пада срташно скороста на около 20кб,а трябва да е към 3МБ.2 пъти го ресетвах и няма ефект,на рррое съм.Някакви идеи?

Имам един странен проблем с този рутер.На близу съм и когато го включа след модема или директно към кабела,на нета ми му пада срташно скороста на около 20кб,а трябва да е към 3МБ.2 пъти го ресетвах и няма ефект,на рррое съм.Някакви идеи?

какви са WAN настройките на маршрутизатора?

Идеята е че трябва да клонираш мак адреса с този който те разпознава доставчика .

Ей,човече иде ми да те разцелувам :) .Цял ден се мъча,а то било толкова елементарно.Благодаря ти от все сърце.

Ей,човече иде ми да те разцелувам :) .Цял ден се мъча,а то било толкова елементарно.Благодаря ти от все сърце.

Кой , мен ли :inlove1::*:lipstick: но аз се чувствам все още за нормален ;) нали поне няма да се :easter4::ph34r:
:D е не съм "мека китка".Обаждам се на операторите,а те не могат да ми кажат,че трябва да клонирам мак-а,понеже преди не беше нужно и аз съм в шах.Помислих,че рутера е сдал багажа,но след като го клонирах и всичко си дойде на място.
  • 6 месеца по-късно...

С кабелен интернет съм на blizoo. Прочетох в първия пост, че с рутер TP-Link е направена безжична връзка. Моят въпрос е възможно ли е да си запазя съществуващата кабелна интернет връзка и едновременно да имам wi-fi такава. Какво трябва да закупя - само горепосоченото устройство или и нещо друго.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.