Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слагане на нова Термопаста

Featured Replies

Може ли да ми препоръчате някаква термо пасто до 5лв. Българската термо паста добра ли е .Как се слага термопаста само знам, че се слага колкото грахово зърно и с едно календарче размазвам трябва да се сложи колкото да покрие надписите на процесора, обаче незнам как се маха старата някой пишат, че върху със памук и спирт се махало, някой пишат със сълфетка всеки различно затова ви питам как е най-добре Слага ли се малко термо паста и на радиатора на процесора ?!?

Редактирано от kokata99 (преглед на промените)

Може ли да ми препоръчате някаква термо пасто до 5лв. Българската термо паста добра ли е .Как се слага термопаста само знам, че се слага колкото грахово зърно и с едно календарче размазвам трябва да се сложи колкото да покрие надписите на процесора, обаче незнам как се маха старата някой пишат, че върху със памук и спирт се махало, някой пишат със сълфетка всеки различно затова ви питам как е най-добре Слага ли се малко термо паста и на радиатора на процесора ?!?

Термопастата се сменя когато е необходимо и от човек, който знае добре какво прави.Не ти препоръчвам да се наемаш, ако не е крайно необходимо и няма кой да го свърши вместо теб.

Не е чак толкова голяма философията да смениш една термо паста! Само трябва да знаеш как се сваля радиатора правилно и после как да го сложиш отново правилно. Общо взето термо паста за 5лв едва ли ще се намери някаква свестна, но да кажем за към 10 ще има доста по-добри като например тази: http://pokupkata.com...rease-2-5g.html

Ето и едно видео как се сменя термо паста, но не правете като него да се мъчите да свалите радиатора от процесора. За целта трябва да направите един тест с Aida64 примерно чакате да нагрее до 50-55 градуса изключвате компютъра и се заемате още веднага да сваляте радиатора, докато пастата е все още топла и лесна за премахване :) и също така като се сложи пастата на процесора се размазва равномерно навсякъде..

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Txtd974sRPE

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Моя процесор повече от 40-45 Градуса не вдига имам добър поток в кутията трябва да изключа вентилаторите

Моя процесор повече от 40-45 Градуса не вдига имам добър поток в кутията трябва да изключа вентилаторите

Ами тъй или иначе, ако се занимаваш сам, си оправи само видео картата и не се мъчи с процесора, на който температурите са в нормалните за сезона граници.

Какъв е процесорът?

E5300 аз искам да ги смъкна максимално и да го дам компа на един чичко да ми направи овърклок .

E5300

40-45 градуса в това време е нормална температура.

А термо паста се сменя, само ако има нужда, а не да се прави профилактика през определено време.

Публикувано изображение компа е пуснат в 9 часа не съм играл само съм стоял в браузъра и ето ги температурите Това Aux какво е ?!? и Temp 1 (40С) на спеедфана ?!? Дънната платка постоянно седи на 42 градуса само един път като обърнах вентилаторите дигна 52

http://picbg.net/img...bc870d7f2ba.jpg компа е пуснат в 9 часа не съм играл само съм стоял в браузъра и ето ги температурите

Ми напълно нормални са.Слушай какво ти се говори!

а да сменя ли термопастата на видео картата мисля, че вече тя наистина има нужда

Значи, чакай да се изясним! Когато препоръчах да се иде на сервиз, наистина писах да се почисти и смени паста или термо лепенки(ако са използувани и такива) на всички компоненти или елементи, които се охлаждат. Това обаче имах предвид, да не се ходи(ако се ходи) напразно и да се разкарва кошника, само заради видео картата. Всичката работа с разглобяване, продухване, смяна на пастата и повторно сглобяване, ако работника е добър, ще го направи за петнадесет-двадесет минути. Особено важно е, да не се пропусне почистването и на захранващият блок, който ако прегрява, което няма как да се засече от програма, ще работи с понижена ефективност и качество, което пък може да доведе до проблеми с не добре захранени компоненти.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

компа е пуснат в 9 часа не съм играл само съм стоял в браузъра и ето ги температурите

Температурите са ти съвсем нормални и няма нужда да сменяш термо пастата на процесора на този етап.

Махнах на процесора вентилатора и около процесора имаше малко прах и я изчистих със четчица преместих и лан картата на втория PCI и ефект с картата няма . Трябва ли да се смени термо пастата в момента е засъхнала като кристал ето и снимка http://store.picbg.n...95799c590c0.JPG

Махнах на процесора вентилатора и около процесора имаше малко прах и я изчистих със четчица преместих и лан картата на втория PCI и ефект с картата няма . Трябва ли да се смени термо пастата в момента е засъхнала като кристал ето и снимка http://store.picbg.n...95799c590c0.JPG

Щом си отделил охлаждането от процесора, във всички случаи ще трябва. :)

Като маънах термо пастата никви промени с температурите пък и утре ще се вземе една термо паста . А тази засъхналата паста със сълфетка ли да я изтрия .

А нужно ли е и аз да махам процесора от гнездото не става ли така както е закрепено и без да махам онази капачка която се отваря с лостчето . става с памук и чист спирт . А на радиатора да сложа ли е на него малко паста . Някои хора просто слагат една топчица и направо слагат радиатора и леко размърдва и готово може ли и аз да направя така .

Има една народна мъдрост "Изсъхнал,о старо лайно дет не мирише не се рови". Колегите ти казаха че температурите ти са нормални и няма смисъл да се занимаваш но въпреки това си махнал охладителя на CPU-то. След като веднъж махнеш охладителя връщането му става със смяна на пастата. Не знам с кой акъл си върнал охладителя БЕЗ ПАСТА и си видял, че няма промяна в температурата!!!! След като някакъв чичко ще ти прави клок на системата и ако той е наясно какво прави, то тогава той ще направи смяната на пастата където е нужно. В повечето случай и зависи от степента на клок, но се изисква по-мощно захранване заради повишеното топлоотделяне от процесора. В нормална ситуация и обикновена бяла силиконово термопаста на цена 0,5-1лв върши идеална работа. Скъпи пасти от типа керамични сиви и т.н. се ползват при клок дават няколко градуса надолу. И като цяло клока леко се обезмисля защото даваш повече пори за читаво захранване, дъно с опции за клок, скъпа термопаста, по-скъпо охлаждане и вместо да ги правиш всичките тия неща инвестирай просто в по-мощен процесор.

а неможе ли и аз да се научаа един път завинги докога ще давам компа на чичковци всяка година 5лв тези 5лв мога да си ги спестя както се и научих как да си преинсталирам windows-а.

а неможе ли и аз да се научаа един път завинги докога ще давам компа на чичковци всяка година 5лв тези 5лв мога да си ги спестя както се и научих как да си преинсталирам windows-а.

Няма лошо да се опиташ да се научиш но тогава внимавай какво те съветват.

Не видях някой да те е посъветвал да пускаш процесора без паста!!!

Преди изобщо да махаш охладителя трябва вече да си подготвен с пастата защото старата се е удървила и при махане без смяна и връщане рискуваш засъхнала бучка да попадане не където трябва и да държи охладителя далеч от капачката на процесора и той да изгори.

Разбирам че те сърбят ръцете да направиш нещо, но имай в предвид, че навремето когато аз се учех преди много години бая хардуер съм потрошил, къде от невнимание, къде от незнание, къде от стечение на обстоятелствата а тоя хардуер струва пари, но съм приел това като инвестиция в знания какво трябва, може и не може да се прави. Така че когато искаш да се учиш бъди готов да похарчиш пари за неуспешни опити.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

То това е ясно знам, че не винаги ще имам успешни опити . Сега по въпроса Как се маха засъхналата паста ?!? (става ли със памук и спирт?) и как да сложа новата Като сложа колкото едно грахово зърно и да сложа охладителя или със кредите/дебитна/календарче да я размажа икономично по процесора колкото да закрие надписите.Аз сега ще се опражня върху едно картонче и със паста за зъби . EDIT-доста добре мисля, че се справих сътс паста за зъби върху картонче

Някъде го четох ,за този метод за слагане на термопаста,но не си спомням къде .Не съм го и пробвал .Нека по знаещите да си кажат мнението , относно този метод. А ето го и него : Намираш си парче мрежа от тази, която се ползват за комари на врати и прозорци .Опъваш я върху повърхността на, която ще нанасяш пастата и намазваш с паста, докато се запълнят дупчиците на мрежата, излишната я обираш с картонче с равна повърхност. Хващаш мрежата от единия край,и плавно я издърпваш, върху повърхността остават равномерни квадратчета с паста. Поставяш радиатора върху процесора и леко притискате, така пастата е равномерно разпределена и не остава въздух

това е по-труден начин (за мен) аз мисля, че най-лесния начин слагам колкото едно грахово зърно слагам охладителя и размърдвам леко наляво, надясно, напред, назад и така .

Както ти е удобно .Аз само споделих.Поначало от това ,което знам ,не трябва да има въздух и да е равномерно нанесена .Желая ти успех .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.