Премини към съдържанието
  • публикации
    38
  • коментари
    2
  • прегледи
    453214

За този блог

GPS navigation

Публикации в този блог

 

MedicAlert предложи GPS устройство за деца с аутизъм

Сдружението с нестопанска цел MedicAlert Foundation предложи на родителите на деца с аутизъм новата система GPS + Essential което ще им позволи по-добре да контролират децата си. Според едно скорошно проучване проведено от Американската академия по педиатрия, около половината от децата с нарушения от аутистичния спектър, извършват внезапни и непредвидими разходки, 24% са подложени на риск от удавяне, а 65% биха могли да станат жертва на пътно-транспортно произшествие. За разработването на новата система, MedicAlert Foundation навлиза в партньорство с eTrak. Това дава възможност да се комбинират най-новите GPS технологии с грижите на MedicAlert за изпълнение на услугата и в резултат на това се появява не само информационна система, но също така и с цел защита и помощ при откриване на изчезнали деца. MedicAlert GPS + Essential разполага с функцията Safety Circle, която позволява на родителите да определят границите около дома, училища и други места за целите на непрекъснат мониторинг. Safety Circle определя периметъра в който обикновено е детето и ако детето го напусне, родителите моментално да получи уведомление чрез SMS или електронна поща, което съдържа информация за текущото местоположение на детето. За повече безопасност на децата служи и бутон Alert, който незабавно уведомява служителите на техническата помощ от MedicAlert, че се нуждаят от съдействие. MedicAlert ще се свърже с родителите и ако е необходимо и с правоприлагащите органи за осигуряване на безопасността на детето. Устройството MedicAlert GPS + Essential има размерите на запалка и тежи по-малко от 30 грама, може лесно да се постави в джоба на раницата на детето, а GPS тракера може да бъде окачен на врата или колан. Въпреки малкия си размер, устройството има поддръжка за технологията Wi-Fi, клетъчни и GPS, които спомагат да се определи местоположението на детето с точност до няколко метра.

ВанДин

ВанДин

 

Sony представиха AV ресивър XAV-602BT и GPS модул XA-NV300T с навигация от TomTom

Компанията Sony въведе нов автомобилен AV ресивър XAV-602BT с възможност за свързване със смартфон. Също така компанията представи новия GPS модул за навигация XA-NV300T с достъп до потребителския интерфейс и TomTom карти. Новите устройства ще бъдат изложени на MERA Knowledgefest, който ще се проведе в Далас, САЩ, 17-22 август 2013 година. AV ресивър XAV-602BT поддържа изключителната технология Sony Remote App за Android и IOS, която обединява развлекателната и системата за управление. Remote App комбинира музикалните и потребителските приложения на смартфона в един списък, който се визуализира на екрана се контролира с помощта на ресивъра. Съдържанието се изписвана телефона, а музиката се възпроизвежда през високоговорителите. Само при използване на Android устройства Remote App за XAV-602BT позволява управлението на приложения и разнообразието от функции, включително GPS навигация, възпроизвеждане на музика, RSS-канали, Twitter, използване на гласови команди. В допълнение на това гласовият интерфейс позволява да се отговори на текстовите съобщения. Навигационния модул XA-NV300T позволява добавяне към устройството и GPS функционалност. В допълнение, има USB-конектор и слот за карти с памет SD, на които са инсталирани картите от TomTom. Свирзвайки GPS-модул XA-NV300T се получава незабавен достъп до базата данни TomTom IQ Routes. Системата работи независимо от телефонa, така че не е нужно да се притеснявате за наличието на мрежа или за разходите по интернет трафика. AV ресивър XAV-602BT и GPS-модул XA-NV300T ще бъде на разположение от октомври 2013 г. за около $ 549.99 и $ 249.99.

ВанДин

ВанДин

 

Mercedes-Benz ще интегрира Google Glass в GPS навигационната си система

Научноизследователския отдел на Mercedes-Benz на Северна Америка (Mercedes-Benz Research and Development North America) напоследък се занимава с интегриране на GPS навигационна система на своите автомобили с Google Glass. При успех и с такъв набор от опции маршрутът в истинския смисъл на думата ще оживее пред очите на потребителите. Целта на компанията е да постигне пълна синхронизация между автомобилната и пешеходната навигация, а на потребителите да не им се налага да въвеждат един и същи адрес няколко пъти. Също така системата ще променя режима си автоматично в зависимост от това къде се намира собственика и дали двигателят на колата е включен. Според разработчиците, системата ще увеличи пасивната безопасност в превозното средство, ще доведе до намаляване на умората зад волана и ще допринесе до обогатяване и архивиране информацията на обичайните маршрути. Главната особеност на очила Google може да се счита и създаването на непрекъсната навигация, където потребителят излизайки от колата може да продължи пеш по пътя по указания маршрут до местоназначението. Тъй като очилата на Google в момента все още не са достъпни за масовия пазар, компанията Mercedes-Benz предлага на своите клиенти засега само опцията Drive Kit Plus която ще позволява свързване на телефона към навигационната система на автомобила и GPS информация за трафика в реално време. Цената на услугата е 600 щатски долара за целия период на обслужване и се поддържат засега само от смартфоните на iPhone. Поддръжката за Android-устройства в момента е в процес на разработка. Mercedes-Benz стана публична с първоначалните си планове за Google Glass интеграция, и резултатите са доста обещаващи. След използването на Google Glass с интегрирания GPS, Mercedes тества вече и функциоността на Door-to-Door Navigation, според която, след като автомобилът паркира, водачът ще може да продължи към посочения адрес пеша като използва подсказките на навигационната програма. Интересно е да се отбележи, че според някои специалисти, шофирането с допълнителни приспособления може да разсее водача и да доведе до рисково шофиране. Поради тази причина Google Glass може да се окажат незаконни в някои страни.

ВанДин

ВанДин

 

Trimble TopoCharger превръща iPhone в самостоятелнo GPS устройство

Съвременните смартфони са способни на много неща, но да заменят напълно самостоятеленото GPS устройство, досега не им беше по силите. Най-често, защото те не разполагат с предварително инсталирани GPS навигационни приложения и не могат да се използват за определяне на местоположението в града, в гори и планини при липса на мобилна мрежа. В тази връзка, Trimble обяви специално TopoCharger устройство за iPhone с резервна батерия и чип карта памет за съхранение. Компанията Trimble Outdoors е разработила TopoCharger с цел да се позволи на потребителите да използват iPhone като външно GPS устройство, от което да могат да получат достъп до цветните топографски карти на 49 щата на САЩ с ниво на мащабиране - от 1:250 до 1:24 000. Картите са инсталирани във външна чип-карта памет, който се намира в долната част на TopoCharger. Потребителите имат възможност да закупят и съхранят определен брой карти, а ако е необходимо отново да купуват други карти, могат да си закупят и чип с повишен капацитет на паметта. Освен цифровите карти, TopoCharger подсигурява и допълнителен капацитет на батерията от 1440 мАч, която може да удвои живота на батерията на iPhone. TopoCharger тежи около 85 г. и е предназначен за смартфони iPhone модели 4, 4S и 5. Дебютът в търговската мрежа е насрочен за ноември 2013 г., с обявена цена на дребно от около $ 150 долара.

ВанДин

ВанДин

 

Новите умни Андроид часовници inWatch One с GPS

Производството на Smart Watch постепенно прераства от второстепенен проект в основно занимание на много световни производители. В тази връзка миналата седмица Engadget Chinese представиха своята серия inWatch One. inWatch One се отличава с поддръжката на специалната версия на Android 4.2 и слот за SIM-карта, възможността на потребителят за сърфиране в интернет и гласови обаждания през Bluetooth гарнитура. inWatch One e оборудван с 1.54-инчов OLED капацитивен сензорен екран, резолюция от 240x240 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB ROM, 2-мегапикселова камера, WiFi, Bluetooth, FM-радио, GPS и капацитет на батерията от 500 mA. Според производителя, inWatch издържа с едно зареждане 48 часа в активен режим и 120 часа в режим на изчакване. Инсталираният ROM inDroid е встроен на базата на Android ICS и поддържа много популярни и полезни приложения, като WeChat, Sina Weibo, QQ и Baidu music, които позволяват позициониране и помагат при спортуване. Цената на дребно на inWatch Оne в сайта на компанията е 1788 юани или около $ 293. Повече информация: Engadget Chinese >>> inWatch /Chinese/ >>>

ВанДин

ВанДин

 

Volvo Penta и Garmin обявиха Penta Volvo System Glass Cockpit

Volvo Penta и Garmin обявиха Penta Volvo System Glass Cockpit, интегриранa и многофункционална система за управление на яхти. С удобен и лесен за употреба интерфейс, заедно с най-новата база данни и информация за безопасно пътуване, Volvo Penta System Glass Cockpit е отлично решение за управление на оборудваните плавателни съдове. "Тази система ще осигурява лекота и надеждност при плаването от Garmin и безопасност при управлението от Penta Volvo и представя една напълно интегрирана система за нашите клиенти, крайната цел на която е по-приятната разходка с плавателния съд... каза Дан Бартел, вицепрезидент по продажбите. Penta Volvo System Glass Cockpit е електронна платформа. Системата включва 8, 12 или 15-инчов мултифункционален дисплей или 15, 17 или 19-инчов монитор, Remote Device Input и SD Card Reader и е универсална за монтаж във всяка една лодка. Разполага с EVC интерфейс и осигурява модерни навигационни функции чрез GPSMAP 8000 Series, която обслужва всички оборудвани със системата двигатели чрез стандартен NMEA 2000 и NMEA 0183 комуникационен интерфейс. EVC, Autopilot, Interceptors, Powertrim Assist и Dynamic Positioning са вградени в системата и могат да бъдат контролирани и наблюдавани от дисплея. Penta Volvo System Glass Cockpit е съвместима с повечето от устройствата на Garmin и ще се предлага чрез дистрибуторите на Volvo Peta. Очаква се това да стане към края на годината. За повече информация за Penta System Volvo Glass Cockpit, посетете www.volvopenta.com >>>

ВанДин

ВанДин

 

Komoot представя мобилно GPS приложение за туристите в Европа

Немският стартъп Кomoot, обяви GPS приложение за iPhone / Android, предназначено за туристите от Обединеното кралство и другите европейски страни. Приложението е предназначено предимно за колоездачи и мотоциклетисти, разполага с карти и гласова навигация. Приложението позволява да се анализират различните параметри на туристически маршрут, като например килоетрите на асфалтираните и черни пътища по пътя, количеството и качеството на изкачванията и спусканията, като по този начин определя сложността на избрания маршрут. Картографската услуга се базира на повече от 7 милиона точки от данните на OpenStreetMap, NASA, Wikipedia, а мощния алгоритъм на изчисление предлага на потребителя най-удобните варианти за маршрут. В допълнение към вече изброеното, приложението позволява запис на тракове, гласови бележки и снимки с географска маркировка и обозначение. Komoot се разпространява безплатно за определени райони и за едно устройство. Допълнителните данни за съседни райони се заплащат, а пълния набор информация струва £ 23.99.

ВанДин

ВанДин

 

Trimble обяви партньорство с DigitalGlobe

Trimble обяви споразумение с водещият доставчик на карти и сателитни изображения на земната повърхност - компанията DigitalGlobe. В резултат на това, потребителите на мобилни приложения Trimble Outdoors ще могат да виждат подробни карти и сателитни снимки на своите смартфони или таблети. Клиентите на Trimble ще могат да разглеждат сателитни снимки и карти в отдалечени райони, които нямат достъп до Интернет - всички данни ще се съхраняват в паметта. Освен стандартното използване на картите от DigitalGlobe, потребителите ще могат да ги разпечатват с помощта на специалната услуга на MyTopo.com. Съдържанието от DigitalGlobe ще се предлага в петте приложения на Trimble: Trimble Outdoors Navigator ™ (iPhone, Android), - навигационно приложение за туристи и колоездачи; Trimble Outdoors MyTopo Maps ™ (iPad, Kindle Fire, таблети с Android), - приложение, предназначено за планиране на маршрути; Trimble GPS Hunt ™ (iPhone, Android), - приложение за ловци; Trimble GPS Fish ™ (iPhone, Android), - приложение за риболовци; Trimble GPS Maps ™ (iPad), таблетно приложение, предназначено също за планиране на лов и риболов;

ВанДин

ВанДин

 

Откриха пространствена навигация в човешкия мозък

Изследвайки електроенцефалографските сигнали на човешкия мозък, група от изследователи от Дрексел, Калифорния и университета в Пенсилвания установиха нов тип неврони в човешкия мозък, които са тясно свързани с навигацията в пространството. Тези клетки помагат на хората за оринтация при местоположението и позволяват придвижването в непозната среда. По време на проучванията в човешкия мозък е била открита триъгълна структура от клетки, които се активират по време на придвижване и се различават от други видове неврони по разположението и активирането си в различни области на мозъка. Според изследователите, тази "навигационна мрежа" от мозъчни клетки позволява на мозъка да определи позицията спрямо отправна точка или мястото на предишното си местоположение. Учените също така открили, че всяка клетка реагира различно при местоположението на човек в зависимост от ситуацията, създавайки по този начин защитна виртуална карта на околността. Според учените подобна мрежа, която играе основна роля за навигация имат не само хората, но също така и животните.

ВанДин

ВанДин

 

Компанията Spot LLC анонсира спътниковия GPS телефон SPOT Global Phone

Компанията Spot LLC., дъщерната фирма на лидера в областта на сателитната навигация Globalstar Inc., обяви новото си устройство или SPOT Global Phone -лесен и удобен за използване сателитен телефон, който е предназначен за военни, ловци, туристи и пътешественици. Основните характеристики на новото устройство: • Размери: 13,5 x5, 5x4 см • Тегло: 200 грама • Предаване на гласови данни чрез сателитна връзка • Цветен дисплей с подсветка, оптимизиран за използване през деня • Издръжливост на батерията 4 часа или 36 часа в режим на готовност • Възможност за прехвърляне на файлове и изпращане на електронна поща • Ергономичен дизайн • Клавиатура с подсветка • Възможност за спешни повиквания към 911 SPOT Global Phone ще бъде първият сателитен телефон, които ще бъде продаван чрез големите търговски вериги и онлайн търговски портали на дребно. Цената му за САЩ е $ 499, плюс месечна такса от $ 24,99 на месец или таксуване от 25 цента за минута разговор.

ВанДин

ВанДин

 

Новото социално навигационно GPS приложение CityMaps

Преди година в пет американски щата стартира картографското приложения CityMaps. Тази седмица компанията обяви пускането на пълната версия на GPS навигационното си приложения, което благодарение на социалната си структура може да се използва навсякъде по света. Безплатно приложение CityMaps в момента има повече от 15 милиона потребители, и използва предварително инсталирани карти на OSM. Всички данни от картите и навигацията са свободно предоставени и системата работи за обработване на личните данни при определяне на местоположението, редактиране, преместване, които могат да се използват както от приятели на потребителя, така и и от цялата общност като цяло. Новото приложение ви позволява да маркирате желаното местоположение на картата, и да публикувате снимки чрез популярната услуга Instagram. Освен това, този подход открива възможности за бизнес от всякакъв вид, можете да добавяте към описанието на мястото всички необходими данни за интересните места наоколо - ресторанти, плажове, кина или отстъпки в магазина. За момента GPS навигационното приложение CityMaps е достъпна само за телефони с платформа на IOS, но разработчиците твърдят, че предстои излизането на версия за Android.

ВанДин

ВанДин

 

TomTom привлече испанския лидер при системите за управление на автопаркове и GPS контрол

Тази седмица, TomTom обяви придобиването на Coordina (Gestion Electronica Logistica, S.L.), която е лидер на испанския пазар за управление на автопаркове и GPS контрол на превози. По този начин, TomTom укрепи позицията в Западна Европа като най-бързо разрастващият се доставчик на услуги, предоставяни въз основа на принципа на SaaS (приложение-услуга). "Придобиването на Coordina ще засили присъствието ни в Испания и ще допълни нашия екип от професионалисти с подобна корпоративна култура и ще доразвие развие мрежата от местни дистрибутори," каза Thomas Schmidt, изпълнителен директор на TomTom Business Solutions. С добавянето на 27000 абоната от услугите на Coordina, TomTom Business Solutions достига до обслужването на 300 000 превозни средства притежавани от 25 000 корпоративни клиенти. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

ВанДин

ВанДин

 

Trimble представи нов PC таблет за геодезисти

Trimble въведе следващото поколение на Trimble Tablet PC за геодезични изследвания. Trimble Tablet е лек, здрав и мобилен полеви компютър. С вградения Trimble Access софтуер, Trimble Tablet оптимизира потока на информация между работното поле и офиса и в същото време позволява инспекторите да стартират приложения, които са необходими за офисната дейност директно от работната площадка. Trimble Tablet разполага със 7-инчов капацитивен мултитъч дисплей тежи £ 3. Батерия осигурява до 16 часа работа. С Microsoft Windows 7 Professional операционна система, 1.6 GHz Intel Atom двуядрен процесор, 4 GB RAM и 128 GB на флаш - базирани външна памет, Trimble Tablet позволява на инспекторите да стартират различни приложения, които трябва да се изпълняват от офиса бързо и надеждно. Свързване чрез Bluetooth, Wi-Fi и вграден в 3.75G GSM мобилен модем за данни позволява ефективно свързване на работни потоци, така че инспекторите могат да останат свързани, когато мобилните мрежите са на разположение. С Trimble Tablet, геодезистите могат да контролират своята работа и да я доставят на клиентите си дистанционно без връщане към офиса. Използвайки мултитъч капацитивения сензорен дисплей, геодезистите могат да пишат, мащабират с пръсти, чрез стилус или капацитивни ръкавици. Големият дисплей предлага нова технология, създадена специално за подобряване на разчитането на данните срещу пряката слънчева светлина. Прегледът на данни, карти и приложения става по-лесно и инспекторите могат да използват пълния потенциал на инструменти и приложения вградени в Trimble. Таблетът разполага и с 5-мегапикселова камера с автофокус и вградена светкавица, като в същото време осигурява географско информация чрез използването на интегрирания GPS приемник. Предвиден и за екстремни условия, Trimble Tablet притежава екологична оценка IP65 и може да работи при температури от -30 ° C до +60 ° C (-22 ° F до 140 ° F), като предоставя изключителна гъвкавост, ефективност и преносимост. Дисплеят е защитен от стъкленият панел Gorilla. "Възможността да останат свързани с пълното си офис оборудване от полето е от голямо значение за геодезистите" заяви Elmar Lenz, директор на глобалната навигационна спътникова система на Trimble. "С нови характеристики и функционалност, настоящия Trimble Tablet PC е здраво и идеално решение, което осигурява по големи възможности на геодезистите - повече памет, изчислителна мощност, свързаност, визуализация на данни, обработване на документацията и др." Trimble Tablet PC е достъпен за поръчка на официалният си сайт: http://www.trimble.com >>>

ВанДин

ВанДин

 

Компанията NNG обяви GPS навигационен софтуер за таблетите на Samsung

Компанията NNG, разработчик на софтуер за aвтомобилна навигация започна своята кампания за интегриранне на своята навигация в продуктите на производителите на компютърни компоненти и аксесоари, доставчици на мрежи и търговци. От средата на юни тази година Samsung таблетите на Expert Italia, най-голямата търговска верига за електроника в Италия се предлагат на клиентите с предварително инсталиран софтуер iGO Primo. Това сътрудничество е и част от инициативата за насърчаване на Explorer Tablet, една от версиите на таблета Samsung Galaxy Tab 2 за Android. Веригата магазини Expert Italia има 320 магазина в Италия и 7400 магазини в 22 други страни. В момента NNG и Expert Italia договарят инсталирането на лицензиран софтуер iGO Primo за още 25 000 таблети продавани в Европа. В рамките на кампанията на Explorer Tablet, италианските потребители получават безплатна версия на навигационния софтуер iGO Primo с подробни карти и информация за трафика в 24 европейски страни. Софтуерът се предлага с гаранция и възможност за постоянно актуализиране на карти, както и голям набор от различни навигационни функции, включително пълна база данни POI.

ВанДин

ВанДин

 

Индийската регионална навигационна система започна да излъчва сигнал

Докато от Galileo се бавят със сроковете, учените от института по комуникации и навигация на немския аерокосмически център в Оберпфаффенхофен, Германия получиха сигнал от IRNSS-1А, първия спътник на индийския регионална навигационна спътникова система (IRNSS). Изстреляният на 1 юли 2013 г. сателит достигна планираната орбита при наклон от 27 градуса и пресече екватора при 55 градуса източна дължина 18 денонощия след старта. Председателят на индийската организация за космически изследвания (ISRO),доктор К. Радхакришнан, в същото време обяви, че организацията ще започне тестване на сателитни навигационни компоненти в рамките на една седмица. На 23 юли германските учени от аерокосмическият център монтираха 30-метрова параболична антена за сателита и установиха, че той вече илъчва сигнали на честота L5. Самият сигнал е съвсем различен от известните сигнали на други системи за навигация - GPS, GLONASS, Galileo или Beidou.По-нататъшният анализ на сигнала ще се извършва след публикуването на стандартния спецификационен интерфейс (ICD) на ISRO.

ВанДин

ВанДин

 

Навигационната система Galileo няма да стартира в срок

Европейската спътникова навигационна система Galileo няма да стартира в срок - изстрелването на първите два оперативни спътника бяха насрочени за септември-октомври, след това за декември 2013 г., но този и срок най вероятно няма да бъде спазен. В близко бъдеще двата спътника, които преминаха множеството тестове на Европейската космическа агенция ще бъдат изведени в орбита с ракета "Союз". Това ще бъдат първите два от двадесет и два оперативни спътника, разработениот немската компания OHB, с оборудване от британската Surrey Satellite Technology. Първият спътник бе доставен в Европейското космически изследователски и технологичен център (ESTEC) в Нордвейк, Холандия, в средата на май тази година. Но и до този момент не е успял да премине тестовете на топлинната вакуумна камера и това поставя поставя много въпроси на представителите на Galileo. Вторият спътник е все още в компанията на OHB, където се доработва спрямо изискванията на Европейската космическа агенция. Програмата Galileo в момента се намира и под натиск от страна на Европейската комисия, която изисква да се извърши най-малко един старт през 2013 г., при планирани два за годината, както и достатъчен брой изстрелвания през 2014 г. за да се обяви, че системата Galileo е готова за експлоатация.

ВанДин

ВанДин

 

TomTom Traffic обяви вградено картографиране на BlackBerry 10

Компанията TomTom обяви, че неговата служба TomTom Traffic която информира потребителите за задръствания по пътищата в реално време, вече по подразбиранеще бъде вградена в стандартната платформа за картографиране на BlackBerry 10. Потребителите на BlackBerry 10, освен че ще ползват самата услуга ще имат възможност и анонимно да повишават нейния обхват и точност и обратно, тази функция ще може да бъде изключена, например, за да не се товари интернет трафика. "Ние сме доволни да разширим нашето партньорство с TomTom, водещият доставчик на трафик информация," каза Adrian Gould, вицепрезидент на мобилните продукти на BlackBerry. "Чрез интегрирането на TomTom Traffic в платформата на BlackBerry 10, клиентите ще имат достъп до най-точна и пълна информация за ситуацията по пътищата", каза Чарлз Кейтли, управляващият директор на отдела за лицензиране и автомобилни разработки на TomTom.

ВанДин

ВанДин

 

Intel закри навигационната си компания Telmap

Intel corporation обяви в неделя закриване на работата на навигационния си софтуерен доставчик Telmap. В съобщението, цитирано от израелската преса се казва,... "Intel приоритизира бизнеса си. В резултат на това, Intel реши да затвори Telmap и да напусне бизнеса за навигационни решения за частни потребители и отдаването на лицензи.“, заявиха от Intel. От Business GPS News съобщиха, че служителите от Telmap вече са съкратени. Някои от тях са били прехвърлени за работа по други проекти на компанията . Telmap предлагаше и лицензираше навигационния си софтуер за мобилни оператори. След като Google, Nokia и Apple създадоха свои безплатни приложения за различните операционни системи, израелската компания бе принудена да промени модела си и да започне да предлага и собствено приложение – M8. Intel придоби Telmap през септември 2011 година за около $ 120 милиона.Тогава Питър Бидъл, генерален мениджър на Intel AppUp заяви: "Този ход е стъпка към разширяване на нашите мобилни софтуерни услуги и Intel ще продължи да расте в областта на софтуера и услугите."

ВанДин

ВанДин

 

Magellan представи GPS-навигатор RoadMate RV9365T-LMB

Американската компания Magellan, разработчик на навигационни устройства, представи нов GPS-навигатор за къмпинг RoadMate RV9365T-LMB. Новият навигатор взема впредвид всички възможни усложнения и възможности при пътуване с ремарке или на къмпинг. Това ще помогне при осигуряване на безопасността на движението по натоварените пътища днес, избягванене на тесни пътища, мостове, грундове и други препятствия. Преди да потегли е добре водачът да влезе във навигационния софтуер и да настрои правилно параметрите на своя автомобил за оптимизиране маршрута на пътуването. Навигационния софтуер съдържа данни за къмпинги и други полезна информация като Good Sam RV Travel Guide, Campground Directory и Exclusive AAA TourBook Guide, предупреждения за камери, функция за фиксиране на допустима скорост PhantomALERT, и предоставя информация за задръствания по пътищата. RV9365T-LMB също така поддържа и функция свързване на камера за задно виждане, което се продава отделно за 149,99 долара. Магелан RV9365T-LMB ще излезе на пазара през август 2013 г. за предполагаемата продажна цена от 349,99 щатски долара.

ВанДин

ВанДин

 

TomTom обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на годината

Днес компанията TomTom публикува финансовите си резултати за второто тримесечие, като обяви приходи от € 250 милиона, което е с 4% спад в сравнение със същия период на миналата година Q2 - 2012: >>> € 262 000 000. Компанията обяви коригирани EPS от € 0,07 към (Q2 2012: € 0.09) и паричен поток от оперативна дейност на € 45.0 милиона (Q2 2012: € 10 милиона евро). Продажбите на лични навигационни устройства (PND), мобилни приложения, аксесоари и спортни часовници, генерират приходи от € 149 милиона за тримесечието, което е малко по-ниска в сравнение с € 155 милиона на Q2 - 2012. Пазарният дял на TomTom в Европа се увеличил до 50% от 44% през същото тримесечие на миналата година, докато Северноамериканският им дял е намалял от 19% на 18% в сравнение с Q2 - 2012. TomTom също обяви новият си GPS часовник , чиито продажби ще стартират в САЩ през началото на юли и към края на лятото за останалата част от света. източник: http://corporate.tomtom.com>>>

ВанДин

ВанДин

 

Nokia официално обяви спад на финансовите си резултати

Mиналата седмица компанията Nokia официално обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на 2013 година. Общо от продажбите на Nokia се отчитат $ 5,7 милиарда, което е 24% по-малко в сравнение с миналата година. Печалбите на навигационното приложение на компанията HERE, също показва спад - 18% /233 млн. евро/. Въпреки това ръст се отбелязва във външните продажби на HERE, които възлизат на 195 милиона евро и представлява увеличение от 8%. Това в Nokia се обяснява с увеличаване на броя на продажбите на навигационни услуги за собствениците на автомобили, както и чрез премахването на таксата за лизензиране. Приходите от продажби на вътрешния пазар на услугите на Nokia се срина много силно - с 63%, в размер на 38 милиона евро. От компанията анализират, че това се дължи на не много успешната кампания при мобилните версии на продукта.

ВанДин

ВанДин

 

Telenav Scout добавя краудсорсингова информация

И TeleNav Scout ще работи като Waze. Приложението добавя Crowdsourced Alerts. TeleNav стартира днес актуализация на безплатното си за iPhone и Android навигационно приложение. Сред новите функции шофьорите вече ще могат да предупреждават и другите си колеги потребители за пътни инциденти, задръствания, катастрофи, полиция или ремонти. Компанията Telenav забележимо подобрява собствената си персонализирана Scout навигационна платформа.Потребителите ще могат да получават Crowdsourcing информация за задръстванията, както Telenav обеща през април 2013 г. Навигационното приложение Scout за IOS и Android обработва в момента и предоставя трафик информация на около 100 милиона потребители. Scout може да се изчисли до три възможни обходни маршрута и дава на водача възможност да избере най-бързият и най-ефективният начин за придвижване. Информацията се доставя в реално време и се допълва от самите потребителите на данни. Съобщенията на участниците в движението са незабавно обработени и предложени по начин, по който водачът да получава най-точна информация за това какво се случва на пътя в момента. Scout са добавили и основни категории: шофьорите могат да се информират взаимно не само за ситуацията на пътя, но и за това какви други събития се случват или предстоят се случва по пътя на маршрута,като концерти, фестивали и други събития. Функцията се активира чрез бутон удобно разположен в долния край на екрана за навигацията.

ВанДин

ВанДин

 

Apple си купува HopStop

Изглежда Apple няма да се ограничи само до неотдавнашното придобиване на краудсорсинговата геолокационна компания Locationary. Тази седмица в интернет се появиха съобщения, че корпорацията придобива права върху компанията HopStop, специализирана в транзитната онлайн навигация. Големи транзитни направления - точно това е слабото място в картите на Apple. Според последните данни, компанията HopStop има около два милиона активни потребители месечно. В допълнение на това стартира услуга, подобна на тази на Waze, която дава информация за задръствания по пътищата в реално време и други данни в реално време. Според Kristin Huguet, пресаташе на Apple, корпорацията от време на време ще поема малки технологични компании, но без това да се превръща в основна стратегия за Apple. Компанията HopStop е основана през 2005 г. и оттогава разработва приложения за IOS и за Android устройства. Информацията в приложенията на HopStop обхваща повече от 300 града по света. В допълнение към стандартната автомобилна навигация в приложенията на HopStop има и опции за пешеходци, велосипедисти и таксита, както и информация за градския транспорт.

ВанДин

ВанДин

 

Bluetooth Low Energy - технология за вътрешно позициониране

Тези дни компанията Insiteo разшири съвместимостта на Bluetooth Low Energy, добавяйки няколко устройства базирани на Android. Настоящата версия на Insiteo вече се поддържа от някои Samsung устройства базирани на Android 4.2, като например Galaxy S4. Това отваря добри переспективи за развитието на Bluetooth Low Energy като основна технология за вътрешно позициониране. Технологията на Insiteo позволява изключително бързо и икономично създаване на инфраструктура за вътрешна навигация. Устройството се захранва с обикновена алкална батерия е с размери не по-големи от тези на кутия цигари. Консумира много малко енергия от устройството на клиента, което е много важно при услугите за позициониране. Устройствата, които не поддържат Bluetooth Low Energy са пригодени за използване на Wi-Fi мрежи. Insiteo за първи път приложи системата си за вътрешно позициониране Bluetooth Low Energy върху платформа за Iphones и IPads през март 2012 г. на летището в По, Франция. Освен на това решение, компанията Insiteo е и ГИС анализатор, както и доставчик и на интерактивни карти.

ВанДин

ВанДин

 

GPS мобилни приложения или вградена автомобилна навигация

През последните години, все повече и повече хора използват смартфони по време на ежедневни пътувания, което намалява жизнеспособността на скъпите вградени системи за GPS автомобилна навигация. Причината за това е съвсем проста: много от приложенията са достъпни за смарт телефоните безплатно, а вградените решения варират от 500 до 2000 щатски долара. Експлозивният растеж на броя на мобилните приложения принуждават автомобилните производители да се адаптират към новите изискванията на нарастващия навигационен пазар. Броят на вградените GPS навигационни системи в световен мащаб през 2019 ще нарасне до $ 32,7 милиона, което е повече от два пъти по-високо от сегашните нива (13,8 милиона). Например, в САЩ до 2019 г., половината от колите ще бъдат оборудвани с навигационни системи, докато сега цифрата възлиза на 25%. Мощни производители като Garmin и TomTom започват да предлагат свои собствени приложения за смартфони. Досега вградените GPS навигационни системи нямаха връзка с Интернет. Вместо това, те използват DVD-дискове с предварително инсталирани програми и карти. Тези карти бързо се превръщат в отживелица, особено статично зададените точки на интереси POI. Приложенията за смартфони напротив набират популярност именно благодарение на данните, които се актуализират постоянно чрез интернет. Според изследване, проведено от J.D. Power & Associates, индексът на удовлетвореност от качеството на GPS навигационни системи през последната година спадна. Основното оплакване идва от неудобството за на използване. В допълнение на това 47% от собствениците на автомобили са заявили, че използват по време на шофиране навигационни приложения за смартфони. Въпреки това автомобилни производители правят всичко възможно да свържат своята GPS навигационна система и да я направят съвместима с смартфоните. В крайна сметка, автомобилни системи и мобилните приложения за навигация и картографиране ще се слеят, като и двете страни имат своите предимства. Вградената система има предимството на по-силния приемник за GPS сигнал и по-голям дисплей. От своя страна приложения за мобилни телефони ще разполагат с най-актуалните карти и трафик на данни в реално време.

ВанДин

ВанДин

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.