emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152250

Поведенческите модели на кухненските уреди и предмети

emmi

263 прегледа

Някои наблюдения над поведенческите модели на неодушевените кухненски предмети и продукти:

1. Тенджерата, която идеално ще Ви свърши работа винаги е в мивката.

2. Мивката сама генерира мръсни съдове /лично подозрение/

3. Топлата вода винаги свършва преди да приключите с миенето.

4. Млякото търпеливо изчаква да се обърнете за да изкипи.

5. Колкото сте по-гладни - толкова по-бавно се пече пилето.

6. Питката за коледа винаги не става /известно още като "Подлия номер на питката"/

7. Разваленото яйце винаги е последното счупено в купата.

8. Тъпия нож не реже, наточения нож - порязва. Средно положение няма /парадокса на ножа/




26 Коментара





Хих, Еми, сякаш си изброила законите на Мърфи, само че в домакински вариант :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Хахаха

Затова гледам да спазваме максимата "Помогни да поддържаме кухнята чиста – яж навън!". :lol:

Сподели този коментар


Линк към коментара
Емилиооооооо, излизай от кухнята бре :lol6:

не мога :( По фйншуйските трактати ако кухнята ти е срещу входната врата - все там ще стоиш. Вярно е - няма измъкване!!!!!!

Сподели този коментар


Линк към коментара
не мога :( По фйншуйските трактати ако кухнята ти е срещу входната врата - все там ще стоиш. Вярно е - няма измъкване!!!!!!

Тежка е тая орисия...Жена да не си в днешно време :D


Сподели този коментар


Линк към коментара

не мога :( По фйншуйските трактати ако кухнята ти е срещу входната врата - все там ще стоиш. Вярно е - няма измъкване!!!!!!

Хи-хи, значи аз съм късметлийка. Нашата кухня не е срещу входната врата :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
не мога :( По фйншуйските трактати ако кухнята ти е срещу входната врата - все там ще стоиш. Вярно е - няма измъкване!!!!!!

хахах Това беше важно да го знам. В момента си търся жилище. Вече имам един критерий в повече. Между другото, съгласна съм, че има нещо вярно в това!

Сподели този коментар


Линк към коментара
като си нямаш съдомиялна :ass:

Имам си - все тая.

П.П. Хммм, това дупе твоето ли е? Хареса ми...... :Р

Сподели този коментар


Линк към коментара

хахах Това беше важно да го знам. В момента си търся жилище. Вече имам един критерий в повече. Между другото, съгласна съм, че има нещо вярно в това!

И енергията трябвало да влиза от север. Хахаххахаах

Сподели този коментар


Линк към коментара
И енергията трябвало да влиза от север. Хахаххахаах

хахаха За енергията не знам от къде влиза... зле съм много с посоките, обаче преди малко си намерих страхотно жилище и си го капарирах :lol: От утре се нанасям там. Кухнята не е срещу входната врата, но пък е срещу моята стая. Дано това не е предпоставка за дълго стоене в кухнята, че ще стане лошо... пак ще се пълнее!

Сподели този коментар


Линк към коментара

9. Независимо от броя на кухненските шкафове, винаги един шкаф не достига (лично наблюдение).

10. Вероятността:

а) да спре водата, тока или газта;

б) да са запуши мивката;

в) да са повреди печката

е обратно пропорционална на времето, с което разполагате да са приготвите за посрещането на гостите (лични статистически изчисления).

11. Вероятността да изгори хладилника е право пропорционална на количеството на продуктите в него и на околната температура (лични статистически изчисления).

12. Колкото по-скъпа е една посуда, толкова по-чуплива е тя. Също тъй много по-чупливи са чаши и чинии от сервиз (извод от проведена анкета сред представителна извадка домакини от София, Плевен, Габрово, В.Търново и Г. Оряховица между 22 и 40 години).

13. Телефонът звъни винаги, когато са ви оцапани ръцете (личен опит на бившата ми съпруга).

14. Основното предназначение на солта, олиото и оцета е да са свършват винаги, когато потрябват и близкият магазин е затворен (горчив личен опит).

Сподели този коментар


Линк към коментара

Сигурна съм, че раполагате и със съответните емпирични формули за гореупоменатите събития :D :D :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
Сигурна съм, че раполагате и със съответните емпирични формули за гореупоменатите събития :D :D :D

Ооо, ний вече на "вий" са обръщаме?

Имам формули, ама не помагат за предвиждане на събитията. За да не са случват просто не влизай в кухнята.

Сподели този коментар


Линк към коментара
Хе! Амчи Ние сме културни - какво си мислите Вие? :D

Ний вече не мислим откакто си изтряскахме тиквата в чюшмата миналата седмица.

А за мисленето ще ти цитирам едно велико произведение:

- Вий какво мислите, Швейк?

- Господин поручик, разрешете да доложа: аз нищо не мисля. Войникът не бива да мисли. За него мислят неговите началници господа офицерите.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Хахахахха, следващия път опитай да пиеш вода не от мивката ами от чаша :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
Хахахахха, следващия път опитай да пиеш вода не от мивката ами от чаша :D

От чаша ли? А! Доколкото знам от чаша са пий бира, вино, ракия, ама вода.....

А аз си излумках кратуната в банята - изтървах сапуня, наведох са да го взема, и като са изправях - ДААААН! - в чучура. Ето, виждаш ли колко е опасно да са къпеш по 2 пъти на ден - опасността та дебне 720 пъти годишно. Друго си е веднъж за Коледа и веднъж за Великден...

Сподели този коментар


Линк към коментара
друго си е обаче да се наденеш на чучура :ph34r:

ЯЯЯ! Я разкажи какво си е! Аз точно преди да си прасна тиквата си изтрещях чучура точно в 6-ти лумбален прешлен, ама тъй, че ми са сцепи кожата и рукна кръв. Как не си счупих прешлена не знам.... Ако беше попаднал чучура малко по-нанадолу щях и аз да знам колко си е друго.

Сподели този коментар


Линк към коментара

ЯЯЯ! Я разкажи какво си е! Аз точно преди да си прасна тиквата си изтрещях чучура точно в 6-ти лумбален прешлен, ама тъй, че ми са сцепи кожата и рукна кръв. Как не си счупих прешлена не знам.... Ако беше попаднал чучура малко по-нанадолу щях и аз да знам колко си е друго.

Ааааа -то не може да се разказва - трябва да го опиташ сам дебелия - пробвай със чучура сега :lol6:

Сподели този коментар


Линк към коментара
абе вие къпите ли се или гледате да уцелите чучура????? :o

:lol6: каквото и да правим-теб няма да можем да настигнем :D:ass:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Продължение на списъка с поведенчески модели на предметите в кухнята:

15. Основно свойство на рибената консерва: при отваряне винаги опръсква с олио колкото са може по-голяма площ, по възможност и дрехите.

16. TEFAL мисли за всичко, включително и как да направи външната страна на тиганите абсолютно неизмиваема. Туй важи и за всички останали производители на тигани.

17. Основно свойство на стените около печката: от недрата си изпущат масло, с което поддържат повърхността си винаги мазна.

18. Джезвето е изобретено с единствената цел да изкипява кафето.

19. Свирката на тенджерата за мляко служи да информира, че е време за почистване на печката от изкипяло мляко.

20. Наличието в прането на силно пускаща цветна дреха са установява само след като програмата е почнала и пералнята е пълна с вода. Също само тогава може да са установи, че дреха, която непременно трябва да бъде опрана, е останала извън пералнята.

21. Хлебарките не са интересуват дали пръскате с препарат или не.

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход