emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    152224

Кулинарни уроци. Чаптер ейт. Предимствата на съвременното общество.

emmi

187 прегледа

Едно от удобствата на съвременното общество е наличието на фабрикати и полуфабрикати почти във всеки един що-годе приличен супермаркет. Няма да използваме имена за да не се получи скрита реклама.

Та от един от тези магазини си купих готови палачинки. Десет бройки в тавичка и завити във фолио. Настъргах два домата и ги смесих качествено с натрошено сиренце. И накарах Александра да настърже кашкавал на едрото ренде.

photo0770.jpg

Само да вметна, че кактусите няма да ги готвя. Просто исках да ви ги покажа.

Следващата стъпка е да завием палачинките с плънката и да ги подредим плътно една до друга в тавичка. Ако тавичката не е тефлонова ще трябва да се погрижите да я намазните за да не се залепят палачинките трайно за дъното.

photo0772l.jpg

photo0773.jpg

photo0774.jpg

Сега остава да поръсим навитите палачинки с кашкавал и да ги метнем във фурната да се запече същия.

photo0775.jpg

Изваждаме

photo0776.jpg

photo0777q.jpg

ако две палачинки не са ви достатъчни - има допълнително. Онова листо там е само за декорация. Но ако някой проявява интерес ....


1 човек харесва това


13 Коментара



МНого интересно,аз такива не ям ,ама ще те похваля ..... :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

абе не ядеш - като те подгони Мурджо и сухи круши ще ми ядеш хехехе

Сподели този коментар


Линк към коментара

Мда... и аз чат-пат купувам от готовите, но ги пълня с крем или пък ги сгъвам на пликчета и пълня с кайма и доматен сос и ги мятам във фурната, но твоят вариант е къде-къде по-бърз. Обаче домашно приготвените палачинки са по-вкусни, само да има кой да стои покрай тигана. :rolleyes:

Сподели този коментар


Линк към коментара

Мммм, красота :)

Аз ги навивам с дв вида някакви солени смеси и после ги режа на хапки. Студено предястие и супер мезе :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

Преди време много правех и си хапвах палачинки с течен шоколад, ама напоследък не


Сподели този коментар


Линк към коментара

Емке,пратих рецептата на мунджу ,че да имам какво да си готви като ме няма :) Дай още...

Сподели този коментар


Линк към коментара
Казвай къде си, че да идваме да ги тестваме :)

ей тук съм го обяснила подробно: Като влезете в Божичен карате до паметника и после завивате на дясно. В края на уличката пак на дясно и карате нагоре докато не ви замирише на вкусно biggrin.gif

абе със всякаква плънка става. Но когато на вратата те чакат две хлапета и те емват с въпроса "мамо, какво ще ядем?" трябва да се реагира светкавично :D

Сподели този коментар


Линк към коментара
Всичките ще ви обиколя да ми сготвите :D

и ще станеш една кръгла мишка :D

Сподели този коментар


Линк към коментара

суперррр.....

Никога не се бях сещал да ги запека с кашкавал във фурната -но ще пробвам.

обещавам.

Сподели този коментар


Линк към коментара
суперррр.....

Никога не се бях сещал да ги запека с кашкавал във фурната -но ще пробвам.

обещавам.

ай, пък после ще почерпиш за акъла хехехехехех

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!


Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.


Вход