Премини към съдържанието

emmi - блог

  • публикации
    128
  • коментари
    1842
  • прегледи
    153133

Кулинарни уроци. Чаптер вече забравих кой. Тутманик.

emmi

977 прегледа

Ако имате останало в хладилника кисело мляко, малко сиренце и едно яйце няма какво да се тровите и да се чудите какво да забъркате за вечеря. Вземате една купа и започвате да джуркате.

Трябват ви: две чаши брашно, яйце, сирене, една чаша кисело мляко и една равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Забележете, че не слагаме сол - соленото ще дойде от сиренцето.

p1060593.jpg

Киселото мляко /една водна чаша/ го изсипваме в купата.

p1060594.jpg

Добавяме лъжичката сода бикарбонат и разбъркваме за да шупне.

p1060596u.jpg

Слагаме яйцето

p1060597.jpg

и натрошаваме сиренето

p1060599.jpg

добавяме и двете чаши брашно /водни/ и разбъркваме енергично и старателно. Получава се нещо малко по-гъсто от смес за кекс:

p1060602.jpg

Изсипваме сместта в предварително омаслена и набрашнена тавичка. Не вземайте много голяма тава за да не стане тутманика прекалено тънък.

p1060603a.jpg

И с намокрен нож или лопатка я разстиламе старателно.

p1060604t.jpg

След двайсетина минути пребиваване в средно умерена фурна получаваме добре опечената си вечеря.

p1060609.jpg

Цялото мероприятие трае не повече от половин час ако сте бързи в трошенето на сиренето, разбира се.

И използвам момента да ви се похваля с подаръка ми за ЧРД-то : три оригинала на Доньо Донев от "Тримата глупаци"

p1060608c.jpg



14 Коментара


Препоръчани коментари


А лучник можеш ли да правиш? :baby: Баба ми правеше най-скусните тутманици и лучници. Сега и мама прави, ама не са същите, на свекървата също...

а аз нещо не искам още да опитвам. Правя само с готово тесто :P

Сподели този коментар


Линк към коментара

А лучник можеш ли да правиш? :baby: Баба ми правеше най-скусните тутманици и лучници. Сега и мама прави, ама не са същите, на свекървата също...

а аз нещо не искам още да опитвам. Правя само с готово тесто :P

лучника моите диванета няма да го ядат.....

Готовото тесто не най-добрия вариант ама и с него става като няма друго хехеххе.

Като се върна от барселонско ще ви покажа как се правят пирожки. Ама с домашно тесто ;)

Сподели този коментар


Линк към коментара

без да му извиеш кльощавото вратленце ли? :yanim:

С едната ръка го държах точно за вратленцето, а с другата тъпчех в устата хляб, паниран карфиол и кюфтенца.....

То се не търпи бе - може ли 15 минути да въртиш между бузите си една хапка ?

Мляс един път - и зяпане в телевизора.

Ааа-ма-ха !

Накрая седнах до нея и започнах.....

Честно ти казвам - бях готов на убийство преди час.

Сподели този коментар


Линк към коментара

С едната ръка го държах точно за вратленцето, а с другата тъпчех в устата хляб, паниран карфиол и кюфтенца.....

То се не търпи бе - може ли 15 минути да въртиш между бузите си една хапка ?

Мляс един път - и зяпане в телевизора.

Ааа-ма-ха !

Накрая седнах до нея и започнах.....

Честно ти казвам - бях готов на убийство преди час.

може, може хахахахха /аз едно време бях така - баба ми ме гонеше из двора с лъжицата аххаха/

да ти пратя мойте за разяждане на твойто? :P

днес за закуска им направих цял хляб на принцеси с кайма

Сподели този коментар


Линк към коментара

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.