Премини към съдържанието
  • публикации
    115
  • коментари
    1109
  • прегледи
    9897

Рейтиг на съчувствието


dindi

358 прегледа

 Сподели

Мисля си...

Мисля си какъв щастлив човек съм. Затънала в дребните ежедневни проблеми, човек понякога забравя истински важните. И така родния ефир ни заля отново с две предавания с благородни каузи. Че каузите са благородни спор няма. Въпреки че в мен все остава онзи горчив вкус, който възниква от една медийна борба за рейтинг. Решили телевизиите да помагат в едно и също време на годината, в един и същи часови пояс, с подобни мисии. Човек може да го преглътне, може да сменя каналите, има избор да гледа или не...Истината е, че истината ми идва в повече. Да, живеем в "интересни времена", в такива, в които да те е яд, че дишаш. В такива, в които от 23 драми трябва да си избереш една.

Много ми е интересно дали някой успя? Дали някой си каза: Ето, този заслужава най-много да спечели.

А рекламата беше хубава...позитивна...Байландо изпълнява мечти. Някъде там са се объркали. Трябвало е да изпишат: Байландо дава шанс за живот. В 90% от историите ставаше дума за болести при възрастни и малки деца, които са непосилни от финансова гледна точка за техните семейства. И най-страшното, е че човек се сблъсква с техните трагедии, те вече не са статистика, а лица от екрана, които молят за помощ. Дори нейната цена да е да вдигнат нечий рейтинг. Надявам се това състезание да е фиктивно и всички от него да излязат победители и гластността на историите им да срещнат подкрепа. Да има полза от цялата работа за всички, въпреки че, дълбоко се съмнявам. Някакси телевизиите, нямат нищо общо с добрите феи. Те са по-скоро глашатаи, на които им се плаща.

Не знам дали ще гледам. Че ще дам, ще дам, но не знам дали ще гледам.

 Сподели

7 Коментара


Препоръчани коментари

А аз им теглих по една майна и тази вечер си пиех безметежно.

Мотивите ми :

1.)Поредната дандания по медиите за домовете за деца и смъртните случаи в тях......Сещаш ли се за преди седмица, когато във Брюксел бате ти Бойко поиска парите от ЕС за циганите да не се дават на неправителствени организации, защото не правят нищо, ами на првителството за да има по-добър контрол над парите? Ахам -за пари става дума.Има-няма и 5 дни след това се публикува доклада на "Хелзинския комитет" за мизерията в домовете.Демек : Вижте ни нас от неправителствитните организации- колко работа вършим (с други думи :как ще ни вземате праичките, от които сучем)

Дидке, вярваш ли ми ,че ми е писнало от тия "истории" ?!

2.)плачевния резултат от миналогодишнияте "шоута" : "файда йок!," дет вика манго, и си обува пак съдраните гащи.Знаеш ли ,че повечето от тези болести, освен, че са "непослини финасново за близките им", са и почти без шанс за оздрфавяване ? Фалшива благотврителност, му викам аз.Фалшива.Някой някъде дава надежда, хората се вкопчват в нея, защото друго си нямат, а някакви телевизи използват това за да печелят рейтинг и реклами.

Пфу.

3.)Да, ще кажете, след миналогодишното шоу опине на няколко деца от Могилино беше помогнато.Съгласен съм-спор няма.Ама с толкова пари, колкото бяха събрани, можеше и други работи да се направят.

Линк към коментара

Аз гледах само шесторката снощи, но да ти кажа повече се ядосах, отколкото разчуствах. Писнало ми е аз да събирам пари за неща, за които държавата не си върши работата, ама тръгнали после да съдят директорките. Като, че ли в момента една директорка на дом може сама да назначи още пресонал или да купи по-качествена храна, че нали парите трябва да ги даде правителството, а то не дава и грам. То на нас, дето си плащаме осигуровките не се оказва качествена здравна помощ, та камо ли на тия деца. Ще умират и още, докато държавата не започне да си върши работата.

Другото интересно ми беше, как ще успеят да намерят дом на всички изоставени деца от Шуменския дом, след като законите в момента са такива, че дори и да искаш е почти невъзможно да си осиновиш дете. А и не мисля, че приемното семейство ще разреши повече проблема, защото то е временно решение, а не постоянно. Тъкмо ще се привърже детото към семейството и обратно и ще се окаже, че не можеш да си осиновиш, защото мангалката не е подписала декларация.

Скапана държава сме, но то е защото нищо не работи като хората, а най-малко работи агенцията за закрила на детето.

Линк към коментара

Отказах телевизията есента на 2004-а година...

Не смятам, че съм загубила нещо или да съм изостанала в някое отношение...

Нямам телевизор, интернета си не плащам, телефоните съм ги зарязала...

Да, всичко е манипулация и всичко е пари... Разбира се, ако искаме, ако позволим...

Всеки преценява за себе си какво иска и избира - съзнателно или не...

Линк към коментара

Скапана държава сме, но то е защото нищо не работи като хората, а най-малко работи агенцията за закрила на детето.

Диде, и аз съм на същото мнение. Плащаме ли си всеки месец? Плащаме си. Е, пак ли да плащаме? Ами то като ще е така да им теглим една майна на осигуровките и направо да ги дадем там, където смятаме че имат нужда от тях. Вдига се една патардия, телевизиите се дракат за рейтинг, показват се едни нещастни деца и на края какво? Че те там са амнайсе човека - на кого да помогнеш? И какво се получава - трябва да гласуваш за изпълнение. Останалите какво ги правим? Айде, чао, много сте сладки ама ..... Е, това не е ли гавра с хорското нещастие?

Не гледам ТВ. Теглила съм им една майна на всички и съм в щастливо информационно затъмнение. Направо съм от другата страна на луната.

Чай, че се ядосах рано сутринта преди кафето :mad:

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...