Премини към съдържанието
 • публикации
  115
 • коментари
  1109
 • прегледи
  9899

Размисли и страсти 4


dindi

432 прегледа

 Сподели

И така да ви разкажа малко аз...

Както вече знаете синът ми навърши една годинки и моите планове за работа се провалиха. Останах да си гледам детето и втората годинка, поне така взехме решение с мъжа ми и да си търся нова работа напролет, когато е по-топличко и ще съм си завършила курса по английски. Само дето с 240 лв, не се живее на месец и сега се озъртам за нещо от време-навреме. Така се стигнаха и до събитията, които искам да ви разкажа...

Както става обикновено приятел на приятел, на приятел уреждат ми среща за работа, за която ще остана "много доволна". Лампичката веднага светва, особено когато не ти кажат за какво всъщност става въпрос. "Ела да видиш" беше отговорът на всичките ми подпитвания. В крайна сметка реших хем за разнообразие, хем за опита нищо не ми пречи да "видя". Срещам се с жена над 50-те, която изглежда страхотно за годините си и бавно и полека вървим към някакъв хотел, където ще ни презентират как да преуспеем(а, благодаря точно от това имам нужда).

Винаги съм била скептична към четива от типа "Как да направим еди що си и еди кво си"...Но какво пък, нек ми презентират. Пък и идеята е да си докарвам джобните, че мразя да искам пари от мъжа си. Ко да се прави, обичам финансовата независимост.

Първото ми лошо впечатление беше когато се оказа, че входа се плаща. Айм сори, но не съм чувала някой да плаща за интервю за работа(все пак идеята е да ти дават, не ти да даваш). Не платих аз, ако трябваше да платя най-вероятно щях да си тръгна. Не заради парите.., то е ясно защо. Както и да е ние си плащаме въпросната зала в хотела, за това са парите.

И циркът започва...

Излиза един левент да изнася презентацията. Не си беше по-изгладил дрешките и нямаше много вид на забогатял човек, ама както се вика: по дрехите посрещат, по акъла изпращат. Та, седнах аз да ми дадат акъл. И започна една цветна презентацийка да върви, половин час ми набиват в главата колко съм мизерна, как си продават времето за пари, как шефовете ми ме не ме оценяват и колко кредита имам. Само за справка аз кредити и дължими суми към никого, ама към абсолютно никого - нямам. И никак, ама никак не се чувствам мизерна. Ама това просто за справка. Та, обяснява ми този човек за "ценните неща в живота". Все едно аз не ги знам, ама нали за акъл съм дошла...шот си нямам. И говори той, изравни ни със земята, хората ръкопляскат, смеят се на уместните и неуместни шеги, докато стигнем до следващия етап. Който ни вкара малко в темата, че става дума за козметика, ама не се задържахме много там. Все още ни беше рано, първо трябваше да ни се покажат какви доходи можем да изкараме на месец. Цифрите, които се въртяха бяха прекрасни. И разни бонуси във вид на някоя друга кола, камера и прочие техника. Хайде половин час разкази в картинки какъв живот можем да живеем. След това ни се изкараха хора, за да ни разкажат как те са успели, как животът им се е променил. Стил "и той хвърли патерицата и проходи". През цялото време течеше един мотив: "всичко зависи от вас". Тоест ако вие след два месеца не осъмнете с 2000 доход, не сме виновни ние, а вие, че не искате да успеете. Ама айде де..,дойдохме си на думата.

В момента разкривам план за забогатяване, всеки прочел моят пост ми дължи пари, за това че съм го "светнала". Ваш е изборът да продължите да четете или не. :cool:

Така фирмата е козметична. На практика вие продавате нейните продукти на своите приятели. Замисълът е приятел на приятел, на приятел. Имаше определена дума за този маркетинг, ама не ми се рови да я търси. Та, извинете ме, вие всъщност не им продавате, вие им "помагате". Защото вие им продавате неща директно от завода без надценка. Тоест вие сте съдружници на завода за козметика. Беше ни обяснено, че фирмата не слага надценка, защото няма разходи. Само дето разходи по пътя и клоновете по различните страни ги плаща Господ, ама това е друг въпрос. Да се върнем на думата си. Нали се разбрахме, ние не продаваме, ние ПОМАГАМЕ. Сега искам да попитам кой от вас би си купил паста за зъби за 12 лв. Защото аз такъв човек не познавам. "Заводските" цени всъщност са доста скъпички и ако излъжа и един глупак да си купи нещо от мен, ще му сложа табелка "този е много тъп". Да де, ама идеята е, че всички вие се тровите с козметиката, която купувате, а тази е полезна за вашето здраве. Тя е уникална. Евтина и не ви трови. Дрън, дрън...

И така като за начало не е зле, вие да пробвате продуктите. Сиреч да се набутате с около 200 лв. за щуротии. Но ако не сте такъв авнтюрист, си купете един комплект за 50 лв. с когото да започнете. Получавате каталози и то два. Забележете един с ниски цени и един с високи. Този с ниските е за приятелите ви, на които ще "помагате", а този другия е за тези които не са ви чак толкова добри приятели, но на които също имате желание да "помогнете". За да получавате пари от фирмата вие трябва да поддържате, определен процент продажби, тоест вие се превръщате в редовен клиент на тази фирма. Ама не се притеснявайте, какво са 100-200 лв за мазила на месец. Като "съдружник" получавате 40% процента отстъпка на продуктите. Откъде идва тази отстъпка не се знае, защото нали разбрахте, те НЯМАТ надценка.

Сега вие си мислите, че не е достатъчно да ви "помогна" да бъдете здрави, щастливи и красиви. Има и още! Всъщност продаваийки(опа, помагаийки ви, извинете) ви нещо на вас, вие също трупате проценти (тоест ставате съдружник) и влизате в моя кюп. Вие трупате точки, аз трупам точки и след около година и половина ще имаме месечен доход 5000лв. Не забравяйте, аз в момента ви помагам!

И това не е всичко. О, съвсем не... След определен процент вие онаследявате сумата. Тоест вие доживот ще получавате еди какви са пари. Ето, защо на презентацията имаше доста жени в напреднала възраст, които се надяват да се сдобият с втора "пенсия". Само дето ъхъъъ никой недоуточни, че най-вероятно, за да ги онаследиш трябва да си поддържаш процента продажби.

Мисля че, ви стана ясно за ко иде реч.

Че си казах мнението си го казах, изкараха ме глупачка, която не иска да преуспее. Ама аз ще го преглътна. Тъй де, няма да си купувам за 150 лв кремчета, а ще маам пържоли. Пък нека живея по-нездравословно от вас. Заформихме спор, ама то с промити мозъци не се спори лесно.

За всеки случай влязох в нета да проверя въпросна фирма, оказа се че в нетното пространство е пълно с баламурняци хвалещи тази стока. Опс, извинете съдружници. Всъщност аз не отричам качеството на козметиката, тя наистина може да е много качествана. Идеята е че аз колкото и да искам да живея здравословно първо гледам да си платя тока, а след това да си купя витамини. Не познавам човек, особено в тази криза, който да си купува всеки месец спирала за 30 лв например. Просто в момента наистина всеки спестява кой откъдето може и ми се вижда адски тъпо да се вържеш на тия глупости.

Да, ама има и такива хора. И колкото и да се изненадвате те не са малко. Те искат да станат богати за няколко месеца, продаваийки сапунчета и да живеят в богати старини. Успех им пожелавам. А този, който е измислил маркетинга е гений.

Оставам да продавам времето си за пари и да продължавам да се квалифицирам, с надеждата, че утре денят ми ще бъде по-успешен от днес. Успех!

П.П След два часа презентация, не останах за обучението, което следваше. Може да съм прост човек неискащ да преуспее, но съм учила маркетиг и реклама, публично говорене и прочие предмети, които са ми дали достатъчно самочувствие да знам когато ме правят на по-проста, отколко съм.

На изхода не забравяйте да ми оставите парите!

 • Харесване 1
 Сподели

16 Коментара


Препоръчани коментари

Абе, Дид, ти от един филм веднага в друг хахахахаха Няма почивка, няма нищо хахахахах

Тия най много ги обичам. Оставям ги да си изрецитират рецитацията и накрая много мило и любезно им казвам, че няма да си купя нищо. Пък. Голям кеф е да им гледаш физиономиите как се спихват хехехех.

Майка ми на времето много се връзваше. Една "цептерка" и беше пробутала пълен комплект "Цептер". Все тенджери ако питаш мен. Та същата тази въпросната "цептерка" след години ме среща /беше тръгнала да омагьосва колежката с ония идиотските лампи/ и се оказва, че ме помни, гадината. Че и нагла. Заявява ми : "Вие имате дълг пред майка си" Моляяяяяяяяяяяяяя? Аз майка си съм я гледала до последно и хич не търпя такива констатации. А оная продължава "Тя на времето искаше и цептерски чаши за вино да купи..." Охооооооооооооо. Да, ама аз не съм майка си. И тоя номер - забрави просто. Съвсем спокойно и заявих, че виното предпочитам да си го пия в кристални чаши , а не в алпакяни канчета хахахахах

Линк към коментара

Е, то трябва да си правя веселото някак :) , пък и целта е да забогатея :hush:

Ъъъъъъъ ти продам една пастичка за зъби за 12 лв?

Аз също не купувам от таквиз люде много отдавна искаха да ме изнудят да купя една готварска книга за 40 лв. Луди!

Но хората се връзват, на мен ми е много странно, но се връзват. Залата беше пълна, а много хора останаха за обучението. И повтарят като някакви сектанти, че това е най-доброто начинание, за което са чували. То понеже не е само козметика, а и разни добавки и щуротии. Споделят колко витаминчета на ден са изпили и как се чувстват по-млади. Лууууууууудиииии. Ама на такива акъл не можеш да им дадеш, нека си бият главите.

Линк към коментара

Не, немска е марката, не я написах нарочно заради "рекламата".

Пък и ако вземат да се навъдят тия от сектата тука, ще трябва да ги гоня с точилката...

Линк към коментара

Не, немска е марката, не я написах нарочно заради "рекламата".

Пък и ако вземат да се навъдят тия от сектата тука, ще трябва да ги гоня с точилката...

Бе, принцпа на взаимопомощта и липсата ан андценка е важна в случая :blink:

Линк към коментара

Амуей ? :rolleyes:

Мен още преди години искаха да ме карат да помагам на прятелите си :

Ама нямам такова дар слово като тебе, Дидинко :yanim:

Не съм я чела тази тема, ти да видиш.

Истината е Док, че те наистина ти промиват мозъка. То е нахъсване, то е "обучение". Един приятел разправяше, че е бил на такова и там им обяснявали как като се събудят сутрин трябва да си изпият витаминчето (закупено от тях) и прочие глупости.

През цялото време ти обясняват, че трябва да се занимаваш и трябва да работиш. Като ги попиташ директно какво представлява това "занимаване" ти отговарят "Ами звъниш по телефона на приятели, уговоряш си срещи" и т.н

Добре де, ами телефонната ми сметка?

И нали като отида на кафе пак трябва да хвърлям пари за консумация на нещо...Общо взето да се обадя на някой само да си уговорим среща да му пробутвам глупости, не говори добре за мен.

Линк към коментара

Не съм я чела тази тема, ти да видиш.

Истината е Док, че те наистина ти промиват мозъка. То е нахъсване, то е "обучение". Един приятел разправяше, че е бил на такова и там им обяснявали как като се събудят сутрин трябва да си изпият витаминчето (закупено от тях) и прочие глупости.

През цялото време ти обясняват, че трябва да се занимаваш и трябва да работиш. Като ги попиташ директно какво представлява това "занимаване" ти отговарят "Ами звъниш по телефона на приятели, уговоряш си срещи" и т.н

Добре де, ами телефонната ми сметка?

И нали като отида на кафе пак трябва да хвърлям пари за консумация на нещо...Общо взето да се обадя на някой само да си уговорим среща да му пробутвам глупости, не говори добре за мен.

Майтапа настрани. Тъкмо се нахилих с твойте обучения и ми звъни джесемето. Изписва ми "непознат номер". Една наша стара клиентка. Била почнала в намкаква застрахователна компания ар ен джи ли беше кво беше и да сме се видели на кафе да ми поговорела. Много добре я знам аз какво ще ми говори. И направо и казах: ако ще ми говориш за тъпите застраховки - просто забрави. Нямам време да слушам глупости. Ако искаш просто да ме черпиш кафе - никкъф проблем. И........... я пуснах да се търкаля надоооолу, надооолу по нанадолнището :P

Линк към коментара

Изпитвам органическа непоносимост към хора, които предлагат разни неща. Преди време бяха набутали дядо ми, Бог да го прости / уличните търговци /. След това леля ми с Рейнбола, а накрая майка ми я сварих да си купува някаква джаджа от тия дето звънят по вратите и щях да я убия. А да, тя и през Хербалайф мина.

До такава степен съм свикнала да ги сиктирдосвам / това ми е останало още от времето, когато вдигах скандали на сектантите по улиците /, че сигурно после съжаляват, за дето са се опитали да ме вербуват. :laugh:

Линк към коментара

Мда - Мултилевъл маркетинг....

Имам един много добър приятел, който е от тия вярващите сектанти и си пие витамините редовно. Може би говориш за Vision?

Или за най -новото -LRHealth. В момента зад мен стои един кашон със измислени кремчета, за които свеки се е набутала сумати пари. Все пак е на възраст, на която се замисля за втората пенсия.

Та тоя приятел веднъж ме излъга и ме заведе на една сбирка на Амуей, където ми обещаваха какво ли не само, ако им дам 50 лева за да започна. Аз тогава бях студентка и 50 лв не бях виждала и на снимка, та не можах да им помогна на хорицата.

Ама верно и аз като теб се чудя, как може да има хора, които да вярват, че могат да забогатеят от подобни неща.

Такива организации са по-зле и от секти.

Предполагам, че търговците на Каменица ги надъхват по същия начин, защото досега трима различни ми се държат по един и същ сектантско надъхан начин и се мъчат да ми пробутат 1 безплатна каса на 5 поръчани. Аз пък всеки път им обяснявам, че бира имам, ама клиенти няма да откажа ако предлагат.

Линк към коментара

ЛР-а са отдавна в България, вече 2 години.

Предполагах, че за тях иде реч, щом прочетох цената на пастата за зъби, която между другото не е лоша. :)

Имат доста добри продукти, ама да не решите, че им правя реклама.

Всички компании от този вид изглеждат секта и може би не са далеч от там.

Линк към коментара

Хи-хи

сещам се как един мой познат реши да става дистрибутор на Орифлейм и ми буташе само разни каталози. Да, ще кажете всеки втори е такъв дистрибутор, но той се беше взел много присърце. Ходеше дори по щандчетата за козметика и там предлагаше. Абе, голяма работа. Бяха успели да му промият мозъка и на него по подобен начин :blink:

а той друга работа нямаше тогава, добре, че си намери...

Линк към коментара

Никога не съм допускала подобни хора до себе си - мразя да ми предлагат на улицата каквото и да било!

Достатъчно ми е,че ме излъгаха тези от Глобул...

Линк към коментара
Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Добави ново...