Премини към съдържанието

rurk - блог

  • публикации
    29
  • коментари
    21
  • прегледи
    63160

Здраве, щастие и любов, методи за постигане и възтановяване - от архиви на edinica_nula


rurk

2782 прегледа

 Сподели

Любовта...

Появата на Любовта е в следствие от укрепеното здраве в човека. Укрепеното здраве означава балансираност.

За Любовта е трудно да се говори, преди да има наличие на здраве.

Здравето на ума е това, което може да направи и останалата част от тялото също здрава.

За здраве на ума се говори във всички религии и учения.

Всичко в здравето е свързано с метод за неговото възтановяване.

Преди време в предаването "Сеизмограв" гостуваше руски учен, работещ със стволови клетки и въобще с всички видове клетки от, всички тъкани на човешкото тяло. Според него, човек спокойно можел да се регенерира, при това сам, както прави гущерчето и още доста други видове животинки. Според него, човек можел спокойно да бъде дълголетник, като за пример същия даде информацията за възможнаста на чернодробната клетка да живее 900 години. Клетката на очната роговица пък до над 200.

Как може да стане това? Тогава за мен също бе необяснимо, докато не започнах да изучавам по-обстойно йога, древнокитайската мидицина и Дао-иската вътрешна алхимия. Също попрегледах част от разработките на Леонардо да`Винчи, както Кабала и сакралната геометрия, Рей-ки и др.

Всички тези говореха за едно и също нещо - възтановяване на здравето, появата на Мир, спокойствие, удовлетвореност, които пробуждат Любовта, носеща щастието.

Звучи прекалено розово, но това са истини.

Ошо казва така: "Методът е верен, само кагато работи, когато действа. Ако не е работещ метода не би могъл да се нарича метод."

Всичко в човешкото тяло зависи от ума и от това как той работи. Мозъкът на човека е в голямата си част неразкрита тайна за учените, но това, което се знае за него е напълно достатъчно, ако бъде "навързано". Човешкият мозък се състои от всички видове мозъчна еволюция. Там е частта, която присъсва в черепите на влечугите, на птиците, на бозайниците..

Крокодилът напремер може да не се храни цяла година, като оцелява само благодарение на слънчевите лъчи, абсорбирани в него чрез уникалното разположение на плочките по кожата му. Гущирете пък мога да регенерират изгубен крайник. Така е и при човека. Достатъчно е наличноста на само една здрава клетка от определен вид за да може да бъде изцяло възтановена тъканта или коста.

Всички знаем, че човек притежава не само физическо тяло. Много хора, които са изгубили някой от кройниците си, все още го усещат, въпреки неговата липса. Това става поради факта, че астралното тяло на човека е цялостно. При него крайникът присъства.

Разбира се, всичко това звучи доста налудничево, но какво му остава на човек освен да опитва и опитва, докато не постигне това, което желае!? Той просто няма какво да губи.

До колкото си спомням в книгата на Парамаханса Йогананда "Автобиография на един йогин" или в "Книга на тайните" от Ошо, се споменаваше за историята на един индийски факир, които правил представлението си на градския площад, в дни не особено приветливи за факиризма. По време на представлението му ненадейно се появила полиция и подгонила факира. Горкият човечец, измъкнал се от всички, с изключение на един от преследвачите, който в гонитбата, замахвайки с меча си, му отсекъл ръката. Това не спряло бягството на факира и той се отскубнал окончателно и от последния си преследвач.

Усещащ вината си, поради разкаяние, полицая потърсил факира за да му се извини. Разбира се точно като в приказка, човека на закона открил "жертвата" си да медитира под едно дърво на края на града. Полицаят плахо приближил и със сълзи в очите поднесъл своите дълбоки извинения. Факирът само се усмихнал и поискал от полицая да му върне отрязаната ръка. След като си я получил обратно той просто я прикрепил към мястото и и тя като по чудо срастнала. Факирът благодарил, простил и си тръгнал, а полицая горко плакал и благослявял Бога за това, че му бил даден шанс да поправи стореното от него самия.

Тази история, приятели, е само един пример за силата и необятните възможности на човешкия Дух. Дали е легенда, дали е измислица? Може и да не, може и да не е. Но ако това е измислица, заначи подобна измислица е и християнството и будизма и исляма и всички останали учения и религии. Не са ли прекалено много измислиците, или пък са съвпадения? Кой знае? Само вярата определя, а тя е интересно нещо.

Към Вярата се тръгва с доверие, което в същината си търпи доза несигурност, частица съмнение и все пак доверието е нещо, което би могло да порасте и да премине във Вяра. Вярата е Вяра, само ако към нея се подхожда с действие "вярвам" - това е глагол. Едва след действието би могло да се появи Надеждата, която да дочака Любовта.

Та сега и не само сега ще пиша, ще говоря за едно такова израстване на доверието във вас към Духът, който е също във вас.

А който може нека помага на този процес на разтеж, за да бъдем равни, щастливи пълноцени и заедно в едно и също нещо, наречено Живот!

Какво казва науката за възможността на човек да се храни със Светлина?

Особено сензационно е откритието на радиовъглеродния метод за датиране на органични археологически находки, наречен още "атомен часавник". В основата му лежи количественото отделяне на един от радиоактивните изотопи на въглерода - С14, който има сравнително дълъг период на полуразпадане - 5760 +/- 30 години. С14 се образува в атмосферата на височина над 9 000 м., вследствие на космическото лъчение. В течение на минути или часове той се съединява с кислорода от въздуха и образува радиоактивен въглероден диоксид (С14 О2). По пътя на фотосинтеза този диоксид се усвоява от растителните организми. Въглеродът, освободен при разпадането на биогенното вещество при горенето, дишането, ферментацията и други процеси, се връща в атмосферата като СО2 и С14 О2 и други разпадни продукти. Така между атмосферата и биосферата се осъществява постоянен обмен и е на лице един равновесен цикъл. При смърт живия организъм излиза от този цикъл и количеството С14 в него намалява вече само по закона за радиоактивното разпадане: за 5760 години остава половината от първоначалното количество, след нови 5760 години - половината от тази половина и т.н., а след 35 000 г. 1%.

източник: "Библейска археология" професор протопрезвитер Николай Шиваров (стр. 24/25)

Въпреки радица, но дребни неточности в идеята описана в приложения цитат, от него може да се извлече много.

Ето някои неща които намерих в "мрежата" по въпроса:

Водород - Н - http://bg.wikipedia....%80%D0%BE%D0%B4

Въглерод - С - http://bg.wikipedia....%80%D0%BE%D0%B4

Кислород - О - http://bg.wikipedia....%80%D0%BE%D0%B4

Вода - Н2О - http://bg.wikipedia....%BE%D0%B4%D0%B0

Въглероден диоксид - СО2 - http://bg.wikipedia....%81%D0%B8%D0%B4

Въздух, Състав на въздуха - http://bg.wikipedia....%B4%D1%83%D1%85

Атмосферата на Земята - http://bg.wikipedia....%B5%D1%80%D0%B0

Фотосинтеза и светлина

Фотосинтезата е химически процес, чието наименование е познато на всеки, който е ходил на училище. Повечето хора обаче не осъзнават колко жизненоважен е този процес за живота на Земята или каква мистерия е неговото протичане.

Първо, нека опресним знанията си по химия от гимназията и да си припомним формулата на процеса фотосинтеза:

6H2O + 6CO2 + Слънчева светлина = C6H12O6 + 6O2

Гликоза

Изразена с думи формулата означава: Вода плюс въглероден двуокис плюс слънчева светлина образуват гликоза и кислород.

За да изобразим по-точно какво се случва в тази химична реакция: шест молекули вода (H2O) влизат в реакция с шест молекули въглероден двуокис (CO2), която се стимулира от слънчевата светлина. Когато реакцията завърши резултатът е една единствена молекула гликоза (C6H12O6) – чиста захар, която е основен хранителен елемент – и шест молекули кислород (O2). Източникът на всички храни на нашата планета – гликозата, съдържа голямо количество енергия.

източник: Дизайнът в светлината - Има Бог, Доказателства във Вселената

6H2O + 6CO2 + Слънчева светлина = C6H12O6 + 6O2

Изразена с думи формулата означава: Вода плюс въглероден двуокис плюс слънчева светлина образуват гликоза и кислород.

Та какво казва науката за това? Науката мълчи.

Защо?

Е, на този въпрос всеки сам може да си отговори.

А още преди повече от век - в така наречената - "поредна вълна на инкарнация на просветени", блестящия физик, новатор, откривател, алхимик.. Никола Тесла е открил алтернативен енергиен източник, като е улавял и даже е възпроизвеждал мълнии с големина значително по-голяма от големината на небесните им родственици. Открил е двигател - вечен при това и още редица неща като радиото, като дистанционното управление на машини чрез радиовълни и др.

Никола Тесла:

http://bg.wikipedia....%81%D0%BB%D0%B0

http://en.wikipedia....ki/Nikola_Tesla

Няколко филма за Тесла:

Документален филм за изобретенията на Тесла

- "Никола Тесла - Луч Смерти / Смъртоносният лъч" (руско аудио) - http://www.kolibka.com (Ноучнопопулярни филми, Човек)

- "Властелин мира - Никола Тесла" (руско аудио) - http://www.kolibka.com (Ноучнопопулярни филми, Човек)

- "Tesla - Master of lightning" - http://www.kolibka.com (Ноучнопопулярни филми, Човек)

Може ли и бива ли светлинно-енергииният начин на хранене да се приобщи към вегетарианството? Всъщност, според вас, реален ли е този вид съществуване?

Всички знаем, къде от личен опит, къде от книги и др. информативни източници, че това е повече от легенда. Множество са примерите, които могат да се дадат с хора живяли по такъв начин - в Индия, в Китай, в Германия, в Япония, в Скандинавските страни, в ...

Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) често е споменавал, че на човек са му необходими само 100 гр. жито на седмица, за да бъде в отлична форма, работоспособен, а и нещо повече.

Някои от вас ще кажат - "Да, ама растенията притежават изграден апарат, за да трансформират по този начин енергията и да я свеждат до физическо ниво!"

Светлината е ключов фактор в процеса фотосинтеза. Светлината трансформира, зарежда, обогатява, претворява. Тя е тази, която "сваля" презаредените и "пренастроени" молекулярно частици до нивото на растенията, за да могат те да бъдат използвани.

Наистина растенията притежават нужния апарт за фотосинтезата, те улавят фотоните.

Човек също има изграден апарат и то в пъти по-еволюирал от апарата на растенията.

Човек притежава енергиини тела, имащи на физическо ниво основни енергиини центрове и биоактивни точки.

Всички имаме опит с планината, където по-малко ни се прияжда и по-малко ни се спи, пък за сметка на това силите се увеличават обратнопропорционално на тези.

А какво ще кажем за влюбените, който пък често забравят да се хранят?

Въздухът (атмосферата) е с такъв състав, че позволява едно по-различно съществуване. Всичко е налице и ни чака!

Идва Светлина от Слънцето, която безпрепятствено достига до нас. Във въздуха съществуват и всички онези съставки от гореспоменатата формула за осъществяването на процеса.

Какво са Слънчевите лъчи?

Това е електромагнитна радиация.

Правилната дължина на вълната

Както светлината, така и топлината е различно проявление на електромагнитната радиация. Всички видове форми на електромагнитната радиация се придвижват в космоса под формата на енергийни вълни. Това прилича на вълните, които се образуват, като хвърлим камък в една локва. И така както в една сянка вълните могат да бъдат с различна дължина, така при електромагнитната радиация също има вълни с различна дължина. Между дължините на вълните на радиацията има големи различия. Докато някои са няколко километра дълги, други са по-къси от един милиард от сантиметъра, а трети пък могат да бъдат забелязани в един равен и непрекъснат спектър помежду всичко. За да направят нещата по лесни учените разделят този спектър според дължината на вълната и дават различни имена на различните части.

Например радиацията с най-късата дължина на вълната (един трилион от сантиметъра) е наречена „гама лъчи": тези лъчи съдържат огромни количества енергия. Най-дългата дължина на вълните е наречена „радиовълни": те могат да имат дължина от няколко километра, но притежават много малка енергия. (Една последица от това може да е фактът, че радиовълните са напълно безвредни за нас, докато излагането на гама лъчите може да е фатално.)

Светлината е форма на електромагнитна радиация, която лежи между тези две крайности. Първото нещо, което трябва да бъде отбелязано за електромагнитният спектър е колко обширен е той: най-дългата дължина на вълната е 1025 пъти размера на най-късата. Ако разпишем това, то числото 1025 ще изглежда така: 10,000,000,000,000,000,000,000,000. Едно толкова голямо число е далеч отвъд представите на човека.

Това е обширният спектър, върху който различните дължини на вълните на електромагнитната енергия на Вселената се простират. Интересното тук обаче е, че електромагнитната енергия излъчена от нашето Слънце е ограничена в едно много, много малко сечение на този спектър. 70% от различните по дължина вълни, които се разпръскват от Слънцето, се намират в миниатюрните граници от 0.3 до 1.50 микрона. В това пространство има три вида лъчи: видими лъчи, близки ултрачервени лъчи и близки ултравиолетови лъчи.

Трите вида светлина може да изглеждат напълно достатъчни, но събрани заедно те формират само една незначителна част от общият спектър. С други думи, ако цялата слънчева светлина представлява 1025 на броя карти за игра подредени една върху друга, то тази ивицата светлина ще отговаря само на една от тези карти!

Защо слънчевата светлина е ограничена в един такъв тесен диапазон?

Отговорът на този въпрос е съдбоносен, защото единственото лъчеизпускане, което може да поддържа живота на земята, е този вид, който притежава дължина на вълните, които попадат в този тесен диапазон.

източник: Дизайнът в светлината - Има Бог, Доказателства във Вселената

В микрокосмосът, наречен човек, мозъкът произвежда електрически импулси, а сърцето - магнетични. Това са източниците на вътрешна Светлина, способни да правят вътре в него това, което Слънцето прави вън от него, т.е. да претворява химическите елементи вътре в човека.

Какво мислите върху това?

Тялото е (почти всеки вече знае) изградено от тъкани и органи, но кое изгражда това тяло, тази материя? Кости, сухожилия, тъкани, органи.. клетки.

Системна анатомия:

- Кожна покривка на тялото, с придатъци косми и нокти

- Скелетна система

- Мускулна система

- Нервна система

- Ендокринна система

- Кръвоносна система

- Дихателна система

- Храносмилателна система

- Отделителна система

- Полова система

За да работят тези системи е нужно още нещо обаче. Нужна е енергия. Всъщност за да съществува каквото и да е, е нужна енергия. Камъни, скали, та дори и диамантите са изградени от атоми и молекули и колкото и статични да ни изглеждат и безжизнени, то там има движение и живот на частиците, съществува елекромагнетизъм. Това е описано добре от физиците в квантовата механика.

Ако липсва движение, ако липсва взаимообмен, ако липсва елекромагнетизъм, то формата преминава към разпад, към друго състояние, защото енергията се запазва, само сменя своя вид на проява.

Ето има енергия за да задвижи формата и за да и придаде живот, вид. Енергията се проявява чрез форми. Истината е, че енергията притежава някаква съвършенна разумност, която се изразява в подреденоста на Вселената, на света.

В днешно време, в теоритичната физика се търси теория, която да обедини две от основните теории - Теорията на относителността и Квантовата теория, в което разминаване се намира огромния проблем на физиците.

Квантовата теория прекрасно пасва на микрокосмоса, където Теорията на относителноста не действа, а Теорията на относителността работи в макрокосмоса, където Квантовата не се справя.

Проблема на физиците идва от това, че разграничават елекромагнетизма от гравитацията.

Но да се върнем на тялото и човека. Всъщност макрото и микрото работят с едни и същи принципи и гравитецията е следсвие от елекромагнетизма на частиците, предавана върху телата, които те изграждат.

На изток е добре известна енергийната система в човека. В древно-китайската медицина се говори за пет основни "ян" органа и пет основни "ин" органа, които са основните органи в системите споменати по-горе.

За да робатят добре органите е нужна енергия за клетките, която енергия се разнася от кръвта и е следствие на храненето, дишането, енергийните процеси в тялото, ендокринните жлези и производните им хормони и т.н.

Какво му е нужно на човек и в частност на клетката за да е жив/а? Енергия!

Клетките в целия организъм се хранят с гликоза, а кислорода е нужен за да се осъществи процеса "горене", чрез който гликозата се абсорбира в самата клетка. От горенето се появяват остатъчни газове, които заедно с ненужните вещества, отново от клетката преминават в кръвоностната система, а от там по направление - което е за отделителната система - към нея, което е за дихателната - към нея.

Хората си набавят гликоза от храната, но храната, с която се хранят, съдържа вещества, които затормозяват работата на черения дроб и на бъбреците, на стомаха и на чревната система. Оформят се ненужни вещества в кръвоносната система, които образуват шлаки и я замърсяват, тя се задръства и запушва. В бъреците се появяват песъчинки, които в последствие оформят камъни, като същото се случва и в жлъчката. Стомахът се разширява, изморява, защото смилателния процес става по-продължителен, клетките му отслабват, за което спомага и замърсената кръв и запушените кръвоносни съдове. Недохранените клетки боледуват, оформят се патологии - колит, язви, гастрит, тумори...

Хората се хранят неправилно, дишат мръсотия. Дихателния процес също е неправилен. Храната разболява. Появява се стрес. Киселиността в кръвта се увеличава. Дишането, като процес се разбива - забързва, забавя, което пък влияе на сърцето и неговите пулсации, които пък на кръвоносната система... и така един порочен кръговрат, които от където и да бъде започнат, дали от Дихателната система, дали от Нервната, дали от Храносмилателната система, е все едно.

Всичко говори, че човек не е всеядно същество, каквото го изкарват медици и учени. Присъства една конспирация срещу човека и тя е свъзана с желанието.

Желанието на човек е унищожаващо живота.

От какво има нужда човек за да бъде щастлив. Човек има нужда само от Любов и всичко, което прави в живота си е имено поради тази нужда. Материално състояние, пари, имущество... само и само за да спечели Любов, не признание, а Любов. Човек има нужда да бъде любен.

Любов обаче няма и човека се изнервя, живее неспокойно, става жесток, вършейки непрекъснато насилие.

Хората познават единствено обичта, тя обаче е нещо различно от Любовта.

Обичта е дело на ума, който желае нещото, обекта на обичта си, за себе си.

Обичта е желанието за себе си, егоизма.

Думичката "егоизъм" има за корен думичката "его". "его" произлиза от гръцки език и латински език и означава "аз". На гръцки език "аз съм" е "его име" () - http://en.wiktionary...%B5%CE%B3%CF%8E). А на латински е "ego" - http://philosophy.evgenidinev.com/ego/

Хората се различават от животните с това, че имат по-високо съзнание и по-точно казано - че имат самосъзнание. Само хората могат да се осъзнаят, че живеят, че са живи, че съществуват и точно това самосъзнание е големия проблем. "аз съм", аз съществувам, аз съм жив. Самосъзнание.

Животът на живия е непълен, нещо липсва. Липсва щастието. Липсва Любовта. Има само обич, която е желание за притежание, на човек да себе си, на автомобил, на жилище, на различни кефове, дори и на храна. Обичам шоколод, ядки, кебапчета...

Умът е лукав и хитър. Иска, иска и иска, но дори при това, че получава много неща през живота си, ума остава нещастен. Защо? Защото липсва Любов.

Любовта е това, което може да направи човека щастлив, въпреки всички странични фактори. Влюбените и влюбването са доказателство за това. Обаче влюбването е до време. Защо? Защото се появява ума. Умът се намесва и сърцето, Любовта угасва.

Не е възможно да си щастлив, ако те обича някой, към който ти си безразличен.

Дори и десет човека да те обичат, ако ти си безразличен към тях, не би могъл да бъдеш щастлив. Напълно е възможно обаче в теб да се роди гордост от това.

За сърцето е от значение дали то самото ще Люби и ако не се намесва ума, за него е без значение, дали ще му е отговорено на Любовта с Любов.

Разбира се, кагато съществува равен взаимообмен, на отдаване и получаване, съществува и пълнотата и съвършенството. Тогава е най-щастлив човек.

Спокойствието на ума зависи не малко от тялото, от храненето, дишането, вътрешно-телесните процеси, за което стана дума по-горе.

За това може да се пишат книги, трудове, писани са и ще се пишат.

Най-близкият до здравето начина на хранене, е храненето с плодове, зеленчуци и зърнени храни. Защо?

Ако вземем хранителната пирамида, на чиито връх стоят хората и я разгледаме ще разберем.

Под основата на пирамидата се намира Слънцето, чиито лъчи, преминавайки през горните пластове на атмосферата, претворяват атомите и молекулите.

С14 се образува в атмосферата на височина над 9 000 м., вследствие на космическото лъчение. В течение на минути или часове той се съединява с кислорода от въздуха и образува радиоактивен въглероден диоксид (С14 О2). По пътя на фотосинтеза този диоксид се усвоява от растителните организми. Въглеродът, освободен при разпадането на биогенното вещество при горенето, дишането, ферментацията и други процеси, се връща в атмосферата като СО2 и С14 О2 и други разпадни продукти. Така между атмосферата и биосферата се осъществява постоянен обмен и е на лице един равновесен цикъл.

Фотосинтезата е химически процес, чието наименование е познато на всеки, който е ходил на училище. Повечето хора обаче не осъзнават колко жизненоважен е този процес за живота на Земята или каква мистерия е неговото протичане.

Първо, нека опресним знанията си по химия от гимназията и да си припомним формулата на процеса фотосинтеза:

6H2O + 6CO2 + Слънчева светлина = C6H12O6 + 6O2

Изразена с думи формулата означава: Вода + въглероден двуокис + слънчева светлина образуват гликоза и кислород.

За да изобразим по-точно какво се случва в тази химична реакция: шест молекули вода (H2O) влизат в реакция с шест молекули въглероден двуокис (CO2), която се стимулира от слънчевата светлина. Когато реакцията завърши резултатът е една единствена молекула гликоза (C6H12O6) – чиста захар, която е основен хранителен елемент – и шест молекули кислород (O2). Източникът на всички храни на нашата планета – гликозата, съдържа голямо количество енергия.

Растителните видове "улавят" преобвазени молекули и ги натрупват в себе си.

Тревопасните животни, се хранят с растителни видове, а хищниците хапват тревопасни животни. Хората са на върха. Те ядат от всички същества.

Нека да си представим вана с вода, през която преминават омърсени хора.

Последните преминаващи, какво качество на водата ще заварят и ще ползват?

Така е и със Слънчевата енергия, абсорбирана от растенията. Там процента е най-голям. Процентът намалява правопропорционално с изкачването по хранителната пирамида. Коя храна какво съдържание на живот съдържа в себе си?

Слънцето е почитано от много древни култове. Дори и в Християнството 25 декември е свързано с последните най-къси дни на деня и зимното слънцестоене. След 21-25 декември денят започва да расте, т.е. Слънцето увеличава своя престой на небето, което носи храна, топлина и Живот.

Ето защо всички религии и учения съветват да се храним с плодове, зеленчуци и зърнени храни, където и убийството, като процес е най-слабо изразено и най-малко съществуващо, но дори и във вегитарианското хранене убийството/насилието присъства.

Човек се храни с твърди храни, за да добие за организма си вещества, които да запазят живота. Нарекли сме тези вещества "полезни".

Ендокрината система в човека произвежда хормони, които държат тялото здраво. Слънцето произвежда Светлина и Топлина, които вършат всичко това претворяване във въздуха и атмосферата, образувайки така наречената на изток прана, чи, ци, ки, ла...

Съществуват редица дихателни техники, които носят живот, та дори и вечен.

Какво му е нужно на човек? Разбира се, че му е нужно единствено познание и край на невежеството.

Хората са дисбалансирани. Ендокринатата система се ръководи от мозъка, през гръбначния стълб и цялата нервна система, с всичките и снопове и окончания. Седем ендокрини жлези, съвпадат с така известните седем главни чакри, седем тела, седем главни измерения.

Чакрата е кухина в която се завихря енергиен поток. Човек може да "диша" само чрез чакрите си, може да се храни през тях и да приема външната, космическата енергия. За да се получи това е нужно балансиране.

Как става балансирането?

Ще го напиша общо: изчистване на нервната, дихателната, храносмилателната, стомашночревната система, което изчистване води до изчистването на кръвоносната система.

Кръвта в древните юдейски текстове е олицетворение на Душата и ето защо там се казва тя да не се пролива и да не се яде.

Ендокрината система образува хормони, които насищат кръвта, дихателната система насища кръвта с кислород, което води до всички останали вътрешни процеси на хранене, като не забравяме обаче външната Космическа, универсална енергия, плод на всички Слънца (Звезди) и в най-голяма степен на Соларното "ни" Слънце.

Общо могат да се класифицират четири степени на съществуване.

- Първата и най-нисшата е храненето с всичко.

- Втората е храненето с плодове, зеленчуци и зърнени храни (децата на растенията).

- Третата е хранене с Космическа Енергия.

- Четвъртата и най-висша форма на съществуване, е хранене с Вътрешна енергия. При нея човек сам си е достатъчен. При нея човек е независим.

Това е вътрешния елексир в Даоиската алхимия, най-високата стапен в Будизма, в Хиндуизма, в Християнството, в ...

Слънцата светят благодарение на извършваните в тях термоядрени процеси. Отделя се енергия, Светлина и Топлина. Светлината на Слънцата е високотемпературна електромагнитна радиация.

Какво имаме в организма на човека?

Имаме мозък, произвеждащ електрически вълни, имаме и сърце, произвеждащо магнетични такива. Единственото необходимо е вярната настроийка на тези два инструмента.

Как да се започне?

Има много техники и учения и всичките са верни.

Човек диша, възприема енергия не само през устата и през носа си, а и през кожата.

Наскоро, преди няколко години бе доказано от науката, че човек може да се напие с алкохолни пари в сауната например, или във вана пълна с алкохона течност. По кожата на човека съществуват също чакри, макар и по-малки по размер от основните седем. Тези са известни като биоактивни точки използвани в масажните техники, акупунктурата и акупресурата, в бойните изкуства и в лечителството, в духовните практики, като обекти на концентрация и Любов.

Всички чакри, и големи и малки, са свързани с канали, енергийни магистрали, наречени меридияни и "Пътища Божии" в Кабала, Юдаизма и Християнството.

Та точно тези пътища, като начало, бива да се "изправят".

Това съветва и Йоан Кръстител с думите: "Прави правете пътищата Господни."

Човек трябва, като начало, да внимава за чистотата на нещата, които идват по външен път към него и с нещата, които стават вътре в него, по вътрешните пътища. Изчистените външно-идващи неща донякъде гарантират чисти вътрешни. Това е пътят. Пътят е в самоконтрола и вярното по посока намерение в ума. След което умът преминава в разумност, която отваря за изява сърцето и то вече неподтиснато може да се прояви, като отдаде Любов.

Появата на Разумността и на Любовта е достатъчно нещо, за да се научи всичко останало.Това е електромагнетизма в правилна посока.

И това е достатъчно за съществуването и е роля, задача на човек като Божи намесник (Син) на Земята.

Когато на умът се отнеме правото на "Господ-арство" - желанието, то се отваря път на сърцето и за Любовта, която единствено е смисъла.

 Сподели

1 Коментар


Препоръчани коментари

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...