Премини към съдържанието

rurk - блог

  • публикации
    29
  • коментари
    21
  • прегледи
    63160

Бърз и бавен огън


rurk

1409 прегледа

 Сподели

Бърз и бавен огън

Бързият и бавният огън са придобита топлина, използвана за лекуване на болести и за удължаване на живота, а също и за сливане на слънцето и луната (т. е. на положителното "ян" и отрицателното "ин").

Методът се състои в използване на придобития огън за извеждане на вродения огън така, че да могат да се слеят с цел да се извлече Сладката роса ("ганлу", или чистата слюнка) от храната и течнностите. Слизайки по Изпълнителния канал "Жънмо", тя се преобразува в отрицателна възпроизвеждаща сила ("индзин") и подпомага изработването.

Бавният огън се създава с помоща на медитативен метод, който довежда ума дори пуст да не престава да работи и който, макар и да излъчва, е престанал да съществува. Този ум нито е забравен, нито е изтощен. Времето за използването на бързия и бавния огън трябва да бъде в съотношение три към седем.

Когато ме обучаваше да прилагам двата вида огън, моят наставник ми каза: "Бързият огън премества, премахва, а бавният успокоява.".

Двата огъня се използват за превръщане на нечистотийте от вътрешните органи в сълзи, които се предизвикват за да бъде постигната хармония между четирите съставни части, съюз между петте елемента, за тяхното завръщане към първоизточника, а също за обръщане към вътрешната светлина, за да се освети човек отвътре. Това е сливане на слънцето и небето.

Никой от известните на земята безсмъртни не е боледувал от туберколоза, не е взимал лекарства за отстраняване на болести или укрепване на здравето си. Сега, когато сте решили да постигнете безсмъртието, трябва да унищожите всички болести дремещи в тялото ви. След като се освободите от тях, няма да бъде късно да практикувате Дао. Светците и мъдреците от древността никога не са чакали болестта да се появи. Те са я лекували още в скрито състояние.

Когато гледате хората, всички те ви се виждат здрави, но в действителност носят в телата си зародишите на болести, които още не са се развили.

Жалко е, че хората търсят само удоволствията, без да осъзнават грешките и заблужденията си. Те винаги проявяват глупост, стремейки се към уютни жилища, пиейки силни вина, наслаждавайки се на възбуждаща музика и танци и уповавайки се на всевъзможни утехи.

Те не си дават сметка, че привлекателните форми могат да развалят зрението, че музиката и песните могат да увредят слуха, че лягайки си пияни и преяли, те пилеят възпроизвеждащата си сила.

Когато се разболеят хората хукват на лекар, а тогава всъщност е вече късно. Те не разбират, че болестта се предизвиква от излишната храна, пиенето и излишните удоволствия. Не осъзнават, че вътрешните болести са скрити в телата им и когато се появят, понякога е трудно да бъдат лекувани.

Затова, преди още да са възникнали болестите, вие трябва да използвате бавния и бързия огън, за да изтръгнете корените на недъзите.

Бързият огън се създава с вдишвания и издишвания, за да се въведе жизнената сила в кръга за пречистване. Бавният огън се създава чрез медитативен метод, състоящ се в затваряне на очите, с цел да се подготви ума, който макар и празен, не престава да работи. Макар и сияещ, той не остава неподвижен, и за него не си спомнят, но и не го забравят. Бързият огън превключва, пренася, а бавният успокоява. Когато учителите използват двата огъня, те преобразуват нечистотийте на тялото в сълзи, оито се изливат от очите.

Джао Бичън
 Сподели

0 Коментара


Препоръчани коментари

Все още няма коментари.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Добави коментар...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...