Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лесно пренасяне на данни от ПС към Лаптоп

Featured Replies

Така... Не съм сигурен дали това е правилното място за тази тема, ако не е, няма проблем да я преместите. Та по въпроса: Трябва да прехвърля сравнително голямо количество данни (66GB) от ПС-то ми към лаптопа. Преди съм прехвърлям по малки работи с флашка, но сега... 60GB с флашка от 4GB си е чиста бумащина... Има ли начин това да става директно, с някакъв кабел или с нещо друго... Ако някой ми каже сравнително лесен и евтин вариант ще съм му много бладодарен! ;)

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

ами може да си купиш USB кутийка за диск, да извадиш диска от ПЦ, да го сложиш в кутийката да го свържеш по USB, и да си ги прехвърлиш директно.

Така... Не съм сигурен дали това е правилното място за тази тема, ако не е, няма проблем да я преместите. Та по въпроса:

Трябва да прехвърля сравнително голямо количество данни (66GB) от ПС-то ми към лаптопа. Преди съм прехвърлям по малки работи с флашка, но сега... 60GB с флашка от 4GB си е чиста бумащина... Има ли начин това да става директно, с някакъв кабел или с нещо друго... Ако някой ми каже сравнително лесен и евтин вариант ще съм му много бладодарен! ;)

крос кабел. ръчни настройки на ИП адресите (от една мрежа), шерване на директорията(иите) и копиране

ами може да си купиш USB кутийка за диск, да извадиш диска от ПЦ, да го сложиш в кутийката да го свържеш по USB, и да си ги прехвърлиш директно.

мда, аз мога да забивам пирони с лаптопа си, но е по-лесно и евтино с чук или тесла

• Автор

А откъде и за колко горе-долу мога да се сдобия с такова нещо, крос кабел имам предвид. И ако може да ми обясниш мааалко по-подробно за начина на прехвърляне, щото много не ми стана ясно, не съм се занимавал с такива неща преди...

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

capnemo, има много пътища за решение на един проблем, аз просто написах един, ако не ти харесва не го прави!

capnemo, има много пътища за решение на един проблем, аз просто написах един, ако не ти харесва не го прави!

Аз ти обясних защо пътя, който предложи е скъп и неразумен. Ако си мъдър ще се учиш от другите (и своите грешки), ако не.....

А откъде и за колко горе-долу мога да се сдобия с такова нещо?

кое? кутия или кабел

• Автор

кабел

А откъде и за колко горе-долу мога да се сдобия с такова нещо, крос кабел имам предвид. И ако може да ми обясниш мааалко по-подробно за начина на прехвърляне, щото много не ми стана ясно, не съм се занимавал с такива неща преди...

Кабел има в всеки техномаркет , технополис или може да помолиш в магазин за РС да ти направят ;)

Може да си направиш, в нета ще намериш инфо за cross cable (пиша ти го, за да го търсиш така) Или отиваш в първия магазин/сервиз за компютри и ти го правят за 1-2-3-5 лв ;)

кабел

Примерно: http://www.cable.bg/index.php?cPath=103_10305

свързват се двете машини, на едната се настройва примерно

10.0.0.1/255.255.255.0

на другата

10.0.0.2/255.255.255.0

след това се шерва папката (десен клавиш на мишката...)

след това от другата машина се пише в windows explorer

\\10.0.0.2

където това е адреса на машината, шернала папката. след това се избират файловете, ctrl-C, отивате на мястото, където искате да ги копирате ctrl-v

• Автор

Примерно: http://www.cable.bg/...cPath=103_10305

10.0.0.1/255.255.255.0

на другата

10.0.0.2/255.255.255.0

\\10.0.0.2

където това е адреса на машината, шернала папката. след това се избират файловете, ctrl-C, отивате на мястото, където искате да ги копирате ctrl-v

мда мисля че горе-долу разбрах, благодаря!

http://www.alternate...tUS2-B/134021/?

може да си го ползваш винаги в бъдеще, няма нужда да настройваш нищо, просто ръг и тръг.

ще обмисля и това предложение. благодаря

Аз ти обясних защо пътя, който предложи е скъп и неразумен. Ако си мъдър ще се учиш от другите (и своите грешки), ако не.....

кое? кутия или кабел

capnemo, аз не съм питал за съвет (защото не ми трябва)!

• Автор

Благодаря за коментарите, но моля не ползвайте темата за лични препирни. ;)

значи далеч няма да стигнеш. Човек се учи докато е жив...

съгласен съм, но конкретният въпрос е толкова маловажен, че е все тая как ще бъде решен. Мисля че таква кутийка никога не е излишна, а и не са скъпи, защо да си играеш да настройваш мрежата ръчно, и да не можеш да ползваш интернет докато копираш даните (ако нямаш друга мрежа за интернет).

съгласен съм, но конкретният въпрос е толкова маловажен, че е все тая как ще бъде решен. Мисля че таква кутийка никога не е излишна, а и не са скъпи, защо да си играеш да настройваш мрежата ръчно, и да не можеш да ползваш интернет докато копираш даните (ако нямаш друга мрежа за интернет).

Ако имаш интернет през същата мрежа можеш да направиш и копирането, защото двата компютъра вече ще са в една мрежа. А за кутия - може би, но това означава отваряне на кутия, демонртиране на диск, монтиране в кутия, монтиране обратно в компютъра. За неопитен човек кое е по-лесно - един кабел или горната операция (при която грешка може да доведе до неработоспособна машина)?

• Автор

Примерно: http://www.cable.bg/...cPath=103_10305

10.0.0.1/255.255.255.0

на другата

10.0.0.2/255.255.255.0

\\10.0.0.2

Аз съм с кабелен интернет и когато ми потрябва на лаптопа бодвам кабела от ПС-то. Първия път когато го правех трябваше да направя едни настройки по ИП-то. Те не са ли същите като тези които ти ми казваш да правя?

Аз съм с кабелен интернет и когато ми потрябва на лаптопа бодвам кабела от ПС-то. Първия път когато го правех трябваше да направя едни настройки по ИП-то. Те не са ли същите като тези които ти ми казваш да правя?

подобни са, само числата са други

що за обяснение е това? lmao

Поне можеш да кажеш на човека какво точно прави.

що за обяснение е това? lmao

Поне можеш да кажеш на човека какво точно прави.

мисля че съм обяснил. Ако нещо не му е ясно - ще пита

Лесно прехвърляне, има и доста по-евтини варианти струващи по $8-10, но реших да посоча устройство малко над средният клас.
  • Автор

ИП адреса ми е 78.90.162.187 как трябва да стане спрямо това което ми написа?

ИП адреса ми е 78.90.162.187 как трябва да стане спрямо това което ми написа?

аз ви написах кои числа да ползвате (10.0.0.1 и 10.0.0.2). После върнете текущата настройка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.