Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър до 450-500лв?

Featured Replies

Здравейте, през последната седмица реших да си взема някаква нова конфугурацийка(cd-rom,кутия+захранване и периферия не се броят), че старият Атлон е вече доста архаичен.

За новата държа да бъде непременно с двуядрен процесор, да не е АМД(не разбирам особено, но съм съвсем случайно мяркал из нета доста обиди за Х2 и двуядрените процове на АМД). Това е в общи линии, dual channel да е паметта(SATA support), дъното да го позволява и 1гб рам на първо време ще ми е достатъчно, после ще слагам повече Видеокартата няма особено голямо значение, но все пак искам да може да плейва high-definition и на най-високата резолюция без да сече, ако е възможно

Също така хард диск 160+гб, като в краен случай може да си сложа старата 160ка на новата конфигурация и да добавя по-късно 2ри, за да са по-оптимални компонентите.

Не съм вече в час с техниката и хардуера, за това пускам тази тема

Благодаря предварително за предложенията...

Здравейте, през последната седмица реших да си взема някаква нова конфугурацийка(cd-rom,кутия+захранване и периферия не се броят), че старият Атлон е вече доста архаичен.

За новата държа да бъде непременно с двуядрен процесор, да не е АМД(не разбирам особено, но съм съвсем случайно мяркал из нета доста обиди за Х2 и двуядрените процове на АМД). Това е в общи линии, dual channel да е паметта(SATA support), дъното да го позволява и 1гб рам на първо време ще ми е достатъчно, после ще слагам повече Видеокартата няма особено голямо значение, но все пак искам да може да плейва high-definition и на най-високата резолюция без да сече, ако е възможно

Също така хард диск 160+гб, като в краен случай може да си сложа старата 160ка на новата конфигурация и да добавя по-късно 2ри, за да са по-оптимални компонентите.

Не съм вече в час с техниката и хардуера, за това пускам тази тема

Благодаря предварително за предложенията...

какав е сегашния ти комютър и с какво захранване е

Редактирано от PlamenPc (преглед на промените)

GB P35-DS3L /P35/LGA775

CELERON DUAL CORE E1200 BOX

1GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE HD2600PRO 256M GDDR3

160GB HITACHI 7K250/7200/8M

CX-8058 400W/BLACK

------------------------------------------

Малко над 500 лева идва, но е добра машинка. cool.gif Всичко е от Мост.

• Автор

@plamen,

athlon 2000+, 512 ram, Gigabyte 7vaxp, 400W заъхранване, не знам каква марка е..., 160гб Макстор, видео 64мб мх440 laugh.gif

@xastor, захранване имам, а и celeron е много скапан процесор sad.gif .

Редактирано от BenSherman (преглед на промените)

Така е за тея пари не може да очакваш повече,а особено щом искаш двуядрен процесор. cool.gif

@plamen,

athlon 2000+, 512 ram, Gigabyte 7vaxp, 400W заъхранване, не знам каква марка е..., 160гб Макстор, видео 64мб мх440 laugh.gif

Блахахахаххахахха! Къде е двуядрения C2D процесор, къде е смотания Котлон на 1400Мхц. Толко смешен пост не бях виждал скоро. Веднага заминава в темата за бисери!!!

Да допълня - щом имаш захранаване, си вземи Е2160. И при положение, че съм се съобразил с всичките ти изисквания, не мисля, че е уместно да ми се репчиш. Предложена ти е неAMD машина, с видео карта имаща HD декодер. Бърз процесор от ново поколение. 1ГБ РАМ, 160ГБ хард.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Да допълня - щом имаш захранаване, си вземи Е2160. И при положение, че съм се съобразил с всичките ти изисквания, не мисля, че е уместно да ми се репчиш. Предложена ти е неAMD машина, с видео карта имаща HD декодер. Бърз процесор от ново поколение. 1ГБ РАМ, 160ГБ хард.

Не се ядосвай xactoR, погледни философски на нещата :lol6: Ето ги и твоя вариант, съобразен с изискванията, ако до половин час Психо не пусне АМД варианта, ще го направя аз ohmy.gif

BenSherman, за да работи с пълния си блясък тази машинка е добре да се клокне до около 2.5 - 2.6 Мхь, поне, тогава ще усетиш предимствата и:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB P35-DS3L /P35/LGA775 101,00

Процесор C2 DUO E2160 /1.8G/1M/BOX 79,00

Памет 1GB DDR2 800 A-DATA 23,00

Видео GB RX26P512H/HD2600PRO/PCI-E 84,00

Диск 160GB HITACHI SATA2/8M 53,00

Цена: 340,00

Цена с ДДС: 408,00

Цена в лева с ДДС: 546,72

Радвам се, че си обединил двата ми поста в един и си написал предложеното горе. Само дето имаш един малък пропуск - предложената от теб видео карта е DDR2, а предложената от мен - DDR3.

И се ядосах, защото се съобразих с всичките изисквания, а ми разправя, че не му харесва.

sunico и psycho и компания и аз ги чакам да се включат, но смятай как ще им се скарат и на тях като не се съобразят с изискването процесора "да не е АМД".

Радвам се, че си обединил двата ми поста в един и си написал предложеното горе. Само дето имаш един малък пропуск - предложената от теб видео карта е DDR2, а предложената от мен - DDR3.

И се ядосах, защото се съобразих с всичките изисквания, а ми разправя, че не му харесва.

sunico и psycho и компания и аз ги чакам да се включат, но смятай как ще им се скарат и на тях като не се съобразят с изискването процесора "да не е АМД".

Умишлено подмених картата заради цената, ето какво се получава с нея, почти 600 лева е:

Наименование Цена US $

Видео GB RX26T256H/HD2600XT/PCI-E 113,00

Цена: 369,00

Цена с ДДС: 442,80

Цена в лева с ДДС: 593,35

Аз си помислих дори да е с 2400, заради ограничението в цената ама направих "лек" компромис заради твоя пост, иначе щеше да е така оригинала:

Наименование Цена US $

Видео GB RX24T256HP /HD2400XT/GDDR3 56,00

Цена: 312,00

Цена с ДДС: 374,40

Цена в лева с ДДС: 501,70

В офиса на две от машинките сме точно с тия 2400 (едната е с Е2180 и GB P35-DS3R) и нямаме проблеми с филмите и по-слабите игрички. Но пустите парички.. Нека сам да си избере финансовия вариант :)

А другата подобна машинка в офиса ни е с АМД... Айде да я пусна и нея, с тая разлика, че паметта на нашата и е 2 ГБ (ST CL4) а диска и е 320 ГБ, не знам коя карта да сложа, ейде нека да е твоята cool.gif :

Наименование Цена US $

Дънна платка GB M56S-S3 /NF560/AM2 77,00

Процесор ATHLON64 4400+X2 /AM2 /BOX/65W 86,00

Видео GB RX26T256H/HD2600XT/PCI-E 113,00

Цена: 352,00

Цена с ДДС: 422,40

Цена в лева с ДДС: 566,02

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Автор

@xastor, мерси, ще взема под внимание тези предложения :)

За Селерона се изказах така, защото никога не бих дал пари за целерон, нищо, че това пс ми трябва само за филми и десктопни неща и може би той би се справил чудесно.

А, иначе, бих дал и 1500+лв за домашен комп, но няма да мога да го разнасям(за което ми е най-нужен), заради това търся нещо евтино ;)

На предложената конфигурация можеш да играеш всички нови игри на прилична резолюция и детайли. А това за носенето не го загрях. И 5000 лева да дадеш няма да е много по-тежък от този да 500-600. Ако ти трябва преносим - вземи лаптоп ...

И не е xaStor ... cool.gif

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Селерона който ти е предложил xactoR е от ново поколение ДВУЯДРЕН, няма нищо общо със старите, и ми е интересно какво против имаш за този процесор! ohmy.gif

Ако не си имал възможноста да си поиграеш с него, защо си против? :)

Аз ти го препоръчвам, няма да съжаляваш!

... е от ново поколение ДВУЯДРЕН ...

и ще разпори "технологичния отвор" на Athlon 4000+ X2 (опитах се да намеря някоя по-прилична дума)

laugh.gif

Със малък клок, Athlon 4000+ X2 умира!

Бъркаш картите. Аз съм предложил SAPPHIRE HD2600PRO 256M GDDR3, която е точно колкото предложената от теб GB RX26P512H/HD2600PRO/PCI-E, но е DDR3 ...

Мда, виноват, проспал съм тоя факт, дори не съм забелязал че е Сапфир твоята sad.gif

За тези пари си мисля,че вярната конфигурация е амд базирана машина:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB M56S-S3 /NF560/AM2 77,00

Процесор ATHLON64 4400+X2 /AM2 /BOX/65W 86,00

Видео Asus EAH3650/HTDI/256M, 128bit, DDR3, 2xDVI, HDTV- 151.52 лв цък

Доколкото успях да прочета-човекът не е запознат достатъчно с хардуера и надали в главата му се въртят идеи за клок на 2160 до 3.0 и тн.В този случай си мисля,че горната конфигурация отговаря на изискванията му! :)

GB MA78GM-S2H /AMD780G/AM2+

Athlon X2 4800+

2x1GB DDR2 800...

320 western digital sata2 16 cache

400w fortron

влизаш в бюджета... направо я довършвам... Видеото ти е вграден 3200 радеон, ХД поддържа, има собствена памет, не ти взема от рама...

Опа... май трябваше да не е АМД...

Чакай сега да помисля....

Ще пиша по-късно като го измисля...

Към автора... Абе пич, какво им има на Атлоните? АМД да не са прокажени? Я кажи какво пише? че интел са по-добри? Вено е.... Ама за тея пари няма интелска машина, дето да е по-добра от АМД... НЯМА... А хардкор феновете дето ще кажат в прав текст "интел са велики, АМД са боклуци" могат само да се е*** в **за...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Опа... май трябваше да не е АМД...

Чакай сега да помисля....

Ще пиша по-късно като го измисля...

Към автора... Абе пич, какво им има на Атлоните? АМД да не са прокажени? Я кажи какво пише? че интел са по-добри? Вено е.... Ама за тея пари няма интелска машина, дето да е по-добра от АМД... НЯМА... А хардкор феновете дето ще кажат в прав текст "интел са велики, АМД са боклуци" могат само да се е*** в **за...

psycho_666 този ти пост не говори добре за теб и въобще за редовен посетител на форума.Всеки има право на мнение по дадената тема,но си има и граници.Както виждаш в този случай съм на твоя страна-за тези пари по-подходящ избор е амд базирана машина.Винаги се гледа от гледна точка на цена/производителност и фенството като в твоя случай няма място си мисля аз.Просто подобни изказвания показват не друго,а липса на възпитание.Предполагам,че не само на мен ми е станало неприятно,когато прочетох думите ти по-горе. :clap:

Може и да си прав... Напоследък съм в адски гадно настроение... Мисълта ми е, че АМД не са смотани процесори... Вярно е, че интел са по-добри, но за тези пари всяка една АМД машина ще има по-добри базови показатели... Номера беше да не се следват сляпо някакви фенски мнения... В този ред на мисли искам да кажа, че напълно подкрепям своите думи от горния пост... Това че някои хора плюят по АМД или АТИ или Интел или който си искат е тъпо... Аз плюя само по човешката глупост... Както е казал Айнщайн 2 неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, но за вселената все още не сме сигурни...

PS: Авторе... ЩЕ КЛОКВАШ ЛИ? И ВТОРИ ВЪПРОС: ЩЕ ПРЕЖИВЕЕШ ЛИ ЕДНА АМД СИСТЕМА, ИЛИ ДЪРЖИШ НА 100% ДА Е ИНТЕЛ? не се заяждам, но мога да довърша горната машина и да се впиша в бюджета...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Зависи от много неща. Наистина базовите резултати на АМД машината ще са по-добри. Тука вече сенамесват хакторите клок и личен избор. Ако точко много не иска АМД никой няма да го накара да си вземе. Но ако не мисли да клоква - Интела изостава. ...

Хайде и аз да се намеся, той ако не разбира от клок може и следното да направи.

Като си поръча частите в сервиза му събират машинката, Е2160 му го клокват на 3,2гх пускат му един тест за стабилнос и след като мине успешно теста го викат да си вземе компютъра! ;)

На едно хлапе от махлата, по този начин му взеха компютър родителите му, със същия процесор Е2160 клокнат на 3,01! :)

Тези 3,01 гх на кой АМД процесор отговаря?

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Аз искам някой да хвърли поглед на това:

GB 945GCM-S2L/945GC/VGA/S775 - 83лв

CELERON DUAL CORE E1200 BOX - 98лв

1GB DDR2 800 A-DATA - 37лв

160GB HITACHI SATA2/8M - 84лв

LG GSA-H55N DVD RW/20X/BLACK - 46лв

PSU FORTRON ATX-350PNR /350W - 42лв

CASE - 30лв

-----

420лв

Това по случай, редовните изцепки колко по-добре е бюджетните конфигурации да са AMD базирани. Чакам някой да ме опровергае... cool.gif

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Автор

нямам идея от оувърклок, един фр се занимава сериозно, ако опра до клок, го викам:)

ако бюджетно амд за едни и същи пари с интел цд2 е по-производително, нямам нищо против ;)

@зебо дино, кутия със захранване си имам, трябват ми дъно, хард, рам, цпу само=> -70лв от посочените от теб, за тях какво по-добре може да се сложи от предложените компоненти? :)

Редактирано от BenSherman (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.