Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нови и неизвестни групи в рок/метъла

Featured Replies

Здравейте,

Лично аз много си падам по нови групи като To/Die/For (то си ми личи де), които свирят едва от няколко години. Та реших да повдигна темата, в случай че има други фенове.

Любимците ми To/Die/For свирят от 1999 май се водят готик (макар че със стиловете не съм много запознат), финладци са, произлизат от Mary-Ann и са просто върха. Любими песни: Sea of Sin, Jaded, Chaotic Me

Последните години процъфтява power метала. Edguy (1995) не само правят разкошна музика, но сътвориха и най-великата (imho) метал опера: Avantasia. По-нови групи, които си заслужават да се чуят, са Masterplan (2002) и Thunderstone (пак от 2002)

Изключително интересна е и шведската група At Vance (1999). Правят невероятни кавъри (Money money money, SOS, I surrender, Shout), а също и авторска музика (One million miles, the curtain will fall, You will never take my soul). Макар че последния им албум малко ме разочарова...

Днес попаднах на друга много интересна група: Mechanical Poet (2003). Не мога да я определя като стил - но по-тежките им парчета (като Stormchild) са повече от добри.

Накрая ще завърша и с една руска метал група: Catharsis (1997)

Всички посочени групи могат да бъдат намерени на http://mm.gen.wazzzup.net

Очаквам вашите мнения и предложения :P

Редактирано от deliverme (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 23k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Лично аз много си падам по нови групи като To/Die/For (то си ми личи де), които свирят едва от няколко години. Та реших да повдигна темата, в случай че има други фенове.

Любимците ми To/Die/For свирят от 1999 май се водят готик (макар че със стиловете не съм много запознат), финладци са, произлизат от Mary-Ann и са просто върха. Любими песни: Sea of Sin, Jaded, Chaotic Me

...

<{POST_SNAPBACK}>

Дарки,To/Die/For не май,ами се водят готик!!! :)

Ще добавя още няколко нови групи и ще започна с Operatika,чиято вокалистка е българка,макар от дълги години да живее извън родината си!!! ;)

Последният им албум Dreamworld излезе 2005 година!!!

Еdenbridge са една доста добра група,която свири от 1998година!!!IСтилът,който изпълняват е готик и е на доста високо ниво!!! :P

Venin Noir...макар малко да смесват готик и рок дават възможност на феновете да чуят нещо различно!!!

Operatika,чиято вокалистка е българка,макар от дълги години да живее извън родината си!!! :P

Последният им албум Dreamworld излезе 2005 година!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Slava Popova    - vocals -

Date of birth: May 24 1979

Place of residence: New Jersey, U.S.A.

Equipment: Shure 58

Pictures: Slava's Gallery

Video: Slava's Video

Bio: I was born and lived for the first 15 years of my life in Kiev, Ukraine. At the age of 5 I was accepted to a Musical School and that's how it all started. I began playing the violin, which was my primary instrument. A year later I started playing piano and singing in children's choir. Since early childhood I loved to sing and write poems. My grandmother contributed to this love of singing by teaching me many children's songs.

By the time I graduated from Musical School at the age of 15, music was a big part of my life.  ...

At the end of 1994 my family moved to the United States.

Дали изобщо знае бълграски? Защото явно в България не е била :)

Факт е,че е от български произход и че има страхотен глас,а дали знае български или не....ами не знам,питай нея!!! :P

Ми Rammstein са след 1990, Cradle of Filth също, за други не се сещам в момента.

Ми Rammstein са след 1990, Cradle of Filth също, за други не се сещам в момента.

<{POST_SNAPBACK}>

Не гооврим за световно известни групи, а за новоизгряващи звезди като американците Kamelot (1995) например

Аз също се радвам на нови таланти, макар че доста често си слушам и Judas, Maiden, Zeppelin, W.A.S.P. и други стари банди.

Наред с To/Die/For, която слушам съвсем отскоро, харесвам словенската нео-метъл група Siddharta, на (мисля американската) Adema; death: Carcass (те са от 88 де... ;) ), Drowning Pool, Everlast (не ми е ясно какво точно са), From Autumn to Ashes, Godsmack, Hoobastank, Hypocrisy !!!!! (Водят се Death, ама...), Камелот (също като Дарки, поздрав с Карма), Lacuna Coil - gothic, Moonspell (Black/Gothic), Novembers Doom (Death/Doom), Opera IX (black/death/doom), Soilwork (Melodic Death/Gothenburg), Spineshank, Unwritten Law...

Ако се сетя за още нещо ще допълвам :huh:

Редактирано от nofear (преглед на промените)

Хоп, добавям и още една банда: Radigost, сформирана 94г, руски блек/дуум метъл :) много мелодични песнички!

Ето още нещo които си заслужава да се чуят:

Sun Caged (2000 / 2003). Особено парчето Sun Caged и баладата Unchanging

Аз пък си умирам за Marilyn Manson!! Просто е уникален!!! особено новото което излезна - AGAINST ALL GODS MIX НЕ ЗНАМ КАКВО ТОЧНО СЕ ВОДИ...........алтернатив......готик не е ....ма май е алтернатик с елементи на блечец ама много относително е това определение....просто на мног оместа съм го виждал.....

НЕ ЗНАМ КАКВО ТОЧНО СЕ ВОДИ...........алтернатив......готик не е ....ма май е алтернатик с елементи на блечец

<{POST_SNAPBACK}>

Май се води Industrial, ама не съм убеден (тип Роб Зомби) :yanim:

Ами чувал съм какви ли не неща.....навсякъде в сайтове албумите ги пишат Rock. Ама участва по alternative класации black и какво ли още не....В хай клуба на една приятелка пък ги изкараха готик :yanim:

Dark Tranquility и In Flames - две Melodic death групи, нещо страхотно! През 90-та година са и двете по непотвърдени данни.

• 3 месеца по-късно...

Така... след 3-месечно прослушване на много голям набор от групи, ще добавя някои (да ме прощавате за грешките, ако има такива):

Samael - 88-ма, закръглявам на 90-та :P Преди блек, сега индустриален метъл.

1349 - black, норвежци

The Sins Of ThY Beloved - норвежки готик/симфоничен doom, много нежни парчета, женски вокал

Ram-Zet - норвежки авангарден gothic-black

After Forever - Gothic/atmospheric metal

Arch Enemy - мелодичен дет, доста свежо :sobbing:

As I Lay Dying - Metalcore, нови американци в бранша, но могат да се конкурират с някои хард групи.

Въх, колко е хубаво не всичко да е комерсиално :bye:

Battlelore - Epic / Power Metal с мощни вокали

Ensiferum - Viking / Folk Metal, фенове са :angry:

Estatic Fear - симфоничен дуум, имат дори един албум единствено с класика...

Haggard - по биографични данни започнали с дет, но сега опраделено са симфоничен/оркестрален метал... да не кажа класика с барабани.

Macbeth - италиански блек/готик

Night in Gales - мелодичен дет/траш, германци

Norther - и тук държа да сложа една удивителна - ! - слагам ги в категорията на любимите ми CoB, Dark Tranquility, Samael и In Flames, защото са подобен стил. Абе, водят се Power/Speed с много брутални вокали, но аз съм готов да ги присъединя към групата на мелодичния дет или както там се води. Създадени 96-та финландци (още една причина да ги вметна при death-а), вокалът им изкарва учудващо брутален глас без никакво усилие на клиповете ;) Заслужава си да се чуят ;)

Odes of Ecstasy - симфоничен/прогресивен/мелодичен дет... но с тези вокали отчасти са си направо за готик, ако питате мен ;')

Satarial - руски фолк/блек метъл.

Това е засега, ако ме хване музата скоро ще прегледам и други банди и ще докладвам :down: Поздрави ;)

• 1 година по-късно...

За Galadriel който започват да свирят през 1997 не видях нищо написано. Те свирят жесток DooM Metal :lol6: Препоръчвам ви ги.

П.С. Можетели да ми помогнете с научаването на яки блек метъл групи който имат албуми след 1990 :lol6:

публикация 3.10.2005г. в 23:45ч. 1349 - black, норвежци каде заби с 1349 бе? нали ще им упадат ушите ако ги чуят? От 90-та до сега са 16 години, едно 16 годишна група е всичко друго, но не и нова. моята лична "музикална деградация" започна 2001 HIM, Nightwosh, To/Die/For... Cradle of Filth, Dimmu Borgir, (вече нагазвам в Black metal-a) In Flames, (и в Death metal-a), Hypocrisy, Emperor, Bloodbath, Gorgoroth, 1349, Zyklon, Behemoth... ДЕЦА, СПРЕТЕ ОЩЕ НА CRADLE... иначе ще станете диви black/death metal-исчета :)

Dark Tranquility и In Flames - две Melodic death групи, нещо страхотно! През 90-та година са и двете по непотвърдени данни.

Мисля, че Dark Tranquillity се появяват на бял свят през 89- а, с риск да стана банален. Все пак "Exposures: In Retrospect and Denial" (2004) се появи именно по случай 15- годишния юбилей на бандата или нещо подобно.

Иначе Deadsoul Tribe е една сравнително нова металбанда- няква смес м/у индъстриъл и прог метaл, в която основен композитор е вокалът на прог величията от близкото минало Psychotic Waltz.

Ко друго- може би трябва да се спомене и името на Opeth- макар няква пасмина тийнове да се събира под това име още през 89- а, истинските им творчески изяви започват чак през 93-а. Мрачен, брутален прогресив рок. Струва си да се споменат и американците Isis, Pelican, шведите Cult of Luna, които според критиката, а и според мен, са едни от най- смелите експериментатори в областта на метала.

Ся се сещам и за още една яка мелодичен-дет-банда: Insomnium.

Та така.

Редактирано от windowpane (преглед на промените)

Гледам че никой не е споменал една много готина хеви метъл група - Dream Evil. Тя става все по-известна, някои песни като Book Of Heavy Metal, са вече класика в жанра :ph34r:

забравих да спомена и Soilwork... one man army и wintersun също не са за изпускне, особено зимните... първия и последния им албум е през 2004 и чакам нов, ама не знам въобще дали ще има...

• 8 месеца по-късно...

На този линк можете да заявите желанието си TO/DIE/FOR да дойдат все пак да свирят в София!!! Ако сте истински фенове, направете го! Нищо не ви коства! Това е линкът:

http://eventful.com/performers/P0-001-0000...d&fg=FFFFFF

гледам никой не е споменал

много любима банда , която следя от 3 години и е сравнително нова

Редактирано от jackass (преглед на промените)

Гледам споменали много добри банди ! Но аз като фанатичен фен на Финландския метал не мога да не забележа че сте пропуснали (не ви е срам Публикувано изображение) The Rasmus - издават първия си албум през 1996, под името Rasmus, а съществуват доста преди това като ученическа банда :help:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.