Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нови и неизвестни групи в рок/метъла

Featured Replies

Opeth. И точка.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 64
  • Прегледи 23k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Galadriel който започват да свирят през 1997 не видях нищо написано. Те свирят жесток DooM Metal :) Препоръчвам ви ги.

П.С. Можетели да ми помогнете с научаването на яки блек метъл групи който имат албуми след 1990 :rolleyes:

Като видях темата, точно за тия се сетих.Иначе си има доста...амa Galadriel, а си върха.

Редактирано от Prepense to be Doom (преглед на промените)

А какво ще кажете за TRAPT, Disturbed, Coal Chamber, Linea 77, Static-X, Dry Cell, Papa Roach, Tricky, Kidneythieves, Clawfinger....? Мисля, че и те са сравнително новички...Няма да сгрешите, ако ги чуете ;)

А какво ще кажете за TRAPT, Disturbed, Coal Chamber, Linea 77, Static-X, Dry Cell, Papa Roach, Tricky, Kidneythieves, Clawfinger....? Мисля, че и те са сравнително новички...Няма да сгрешите, ако ги чуете :help:

Че кой не ги е чувал, аз с тях започнах (Static x). А за феновете на мелодичния дет от Финландия имам едно сравнително ново предложение а именно - Catamenia ;)

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Като видях, че се говори за метал банди и аз реших да дам ''компетентното'' ми мнение по въпроса.

Theatres Des Vampires - доста старичка италианска вампайър метал банда, но все пак е след 90тте или по - точно 1992.

Theatre Of Tragedy - норвежка Gothic metаl банда, също от 1992, за жалост по едно време свиреха Electropop, което въобще не им отиваше, но отскоро пак се върнаха към Gothic metаl-а.

DevilDriver - една по - новичка американска Groove metal банда създадена през 2002.

Mudvayne - 1996, Америка, Nu metal

Sound Storm - италианска Epic Metal група основана през 2002

Twilight Ophera - Melodic Black Metal група, сформирана през 1996 във Финландия.

ами Dream theater ??? те са малко от 1989, но са супер добри, особено песента As I am (малко не знам точно какви са)

Пробвайте с Isis, Neurosis, In Vain и Orphaned land. Се страшни пост рок/хардкор/дуум групи ;)

Гледам почти никога никой не се сеща за Therion.

Наскоро направиха 20 години , ранните им неща са death metal, но след няколко записа станаха симфоник метъл.

Големите им хитове са дисковете Vovin,Lemuria/Sirius B, а последния диск Gothic Kabbalah според мен е номер едно за годината

• 2 седмици по-късно...

Да, Therion са наистина велики!!! Но не видях никъде да пише за Anathema, Sirenia, Martika, Nosferatu i Tristania.

Редактирано от september__girl (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Ако някой може да ме насочи към хубави метал групи.Харасват ми смесици и най-вече металкор, но да не се пее тежко.(е пак да си има отчасти тежка мелодия и глас, но да не е цялата песен) Слушал сам LP,PapaRoach,Disturbed,Dope,Skillet,Bullet for my valentine и още много, но нямам време да се сетя.

Ако някой може да ме насочи към хубави метал групи.Харасват ми смесици и най-вече металкор, но да не се пее тежко.(е пак да си има отчасти тежка мелодия и глас, но да не е цялата песен)

Слушал сам LP,PapaRoach,Disturbed,Dope,Skillet,Bullet for my valentine и още много, но нямам време да се сетя.

Какво ще кажеш за Trivium - метъл банда, възникнала през 2000 г. Последният им албум "Shogun" е наистина добър.

Много готини са и Volbeat - датска група, сформирана през 2001 г. Последният им албум е " Guitar Gangsters & Cadillac Blood".

Препоръчвам ти ги! Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Dead By April е рок/метъл банда от Швеция, сформирана през февруари 2007 година. Първият им албум носи името на групата и е demo, но обещават за в бъдеще да представят нещо наистина грандиозно, имайки и предвид сделката им с Universal. В myspace.com можете да чуете част от demo албума им, а от този торент да си го изтеглите.

Смятам, че момчетата имат голям потенциал. Днес чух част от песните и, мека казано, се влюбих в тях. Нещо различно има, което не бях чувала преди, а това ми харесва. Публикувано изображение

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Edguy - Power Metal (vocal - tobias sammet) Avantasia - Power Metal (vocal - tobias sammet) Sabaton - Power/Heavy Metal Altaria - Power/Melodic Metal Alestrom - Pirate Power Metal Sonata Arctica - Power Metal Bloodbound - Power Metal Dream Evil - Power Metal

• 3 седмици по-късно...

Хамърфол (Hammerfall) - свирят си хеви/пауър метъл.На мен лично ми харесва как свирят.Ето ви малко допълнителна информация за групата ...

Дрийм Ивъл (Dream Evil) - наистина доста новички,но лично на мен също много ми харесват.Ето ви информация за групата...

Ще постна още като имам време.

Редактирано от deliverme (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Kalmah - финландци.Като стил трудно мога да ги определя.Може би спадат към мелодичния дет метъл.Наподобяват Чилдрън ъф Бодом,но са много по-добри.Слушах последните албуми и на двете финландски групи,но забелязвам,че докато Калмах се изкачват все по-нагоре,децата на Бодом падат все по-надолу.Комерса не е нещо лошо,но не и когато говорим за музика.Аз лично нямам нито желание,нито време за губене да слушам следващите албуми на една група,която за отрицателно време изчерпа идеите си.Но това е лично мнение,нека се върнем на Калмах.Първия им албум е от 2000година.Доста скоро...едва 9 години са на сцената.Не мога да определя,кой от техните албуми е най-добър,но на мен лично първите два са ми фаворити.Много добър инструментал,добри вокали и цари една прекрасна хармония в музиката им.Препоръчвам ги на всеки един фен на тази музика,няма да се разочаровате.Тук за повече информация.

Norther - също са финландци.Отново същия стил,но за мен лично имат малко еднообразно звучене.Не съм ги слушал много и именно за това не мога да кажа много за тях,но който желае,може да ги чуе.Тук има информация относно групата.

Old man's child - норвежец.Правилно...един човек е.Мяркат се сесийни музиканти,но човек стоящ зад тази музика е един - Thomas Rune Andersen .Стила е мелодичен блек метъл,но мога да оприлича звученето с това на Dimmu Borgir .Свирнята е на ниво.Ето и малко информация тук .

Pain - една млада група с доста опитни музиканти.Китари и вокал - Peter Tдgtgren .За тези,които не знаят : това е вокалист и китарист на гигантите Hypocrisy.Музиката им отива по-към лекия метъл...не знам как да го определя.Не е нито толкова агресивна,нито толкова бърза.Използват доста електронни ефекти.От това,което съм чул харесвам 2 песни,тъй като предпочитам old school метъла,но шапка свалям на фронтмена на групата.Както става в много групи-на някой като му скимне да промени стила,съсипва цялата група и разочарова феновете,но Петър Тегтгрен направи свой собствен солов проект.Ще кажете,че това не е кой знае какъв геройзъм,но това е човек,който обича музиката-не му е нито за парите,нито за славата.Той иска да даде на хората музика,която ще се хареса на феновете,без значение дали трябва да изведе и тази група на челните позиций.И двете групи са активни и се надявам на нови прекрасни албуми и тонове прекрасна музика от тях.Тук за повече информация.

Gorgoroth - блек метъл,значи говорим за норвежци Публикувано изображение .Групата издава първото си демо през 1993 година.Сравнително нови са,но пък стила им е учудващо размазващ-блек метъл в пълната му хармония.Според мен тази група има голямо бъдеще и макар да не е от създателите на този стил в тежката музика,лично според мен те ще продължат да радват феновете си без да се поддадат на парите и комерса.Тук можете да видите повече информация относно групата,да чуете песните им и да видите техни концертни изпълнения + клипове.

Lordi - тези финландци мисля,че не са безизвестни на повечето хора,но все пак реших и за тях да спомена нещичко.Формират групата през 1991 и през 1993 издават първото си демо,а през 1999 първия си албум.Веселички са.Не са ми от любимците,но все пак не са и за подценяване.За повече информация - тук .

Immortal - също една легендарна група в метъла ...по-точно блек метъла.Пак норвежци и пак доказани музиканти свирещи безкомпромисна музика.Групата води началото си от 1991 година и както знаем,те не си губят времето и още същата година издават 2 демота,а едва 1 година след това издават първия си албум.Тук може да намерите повече информация за тях.

Borknagar - още едни норвежци,които не съм слушал много,но в скоро време мисля точно това да направя.Все пак,който иска да научи повече за тях,нека погледне тук .

Редактирано от RPAngelov (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Hammerfall наистина са много яки, много ме кефят. Има и една друга група, Firewind (1998, САЩ).Свиркат Power\Speed Metal . Това е сайта им. http://www.firewind.gr/

Редактирано от Element_Brown (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Фен съм на новите банди, обичам свежи идеи и експериментално звучене.

Напоследък си харесах една финландска банда, та не мога да спра да ги слушам :} Казват се Before The Dawn . Mомчетата се справят идеално, поне по мое мнение. Има жестоко съчетание на крещящи и мелодични вокали. Абе, накратко, стилът им мачкааа Публикувано изображение

Ако някой има желание и време може да ги чуе.

Поздрави!

xxx

Дайте ми някоя група,подобна на HSB (Heaven Shall Burn)

http://vbox7.com/play:42a71131

Как може да слушаш такава музика? Всичките ми набори слушат тази простотия.. нищо не се разбира от тази музика..

По темата: SoaD, Metallica, Halloween мисля че това са подобно...

ем човек като се събере с такива дето сл. такива жици и започват да му харесват... Публикувано изображение иначе предпочитам дет метъл пред чалгата...

• 11 месеца по-късно...

Devil Sold His Soul - английска progressive metal/post-hardcore/ambience metal група, сформирана през 2004 г. Не съм изслушвала всичките им песни, но две ме грабнаха определено -

и http://www.youtube.com/watch?v=ETA1LrtNLAU. Малко меланхолични ми се сториха в началото (като звучене), но определено имах нужда да чуя и такова нещо. :PMYSPACE

Charon е следващата порция добра музика в лицето на gothic metal-а. Създадена през далечната 1992 г., тази финландска група определено заслужава внимание. А моето такова тя взе с песента

- MYSPACE

Art of Chaos - myspace

Публикувано изображение

Вероятно малко са чували за alternative rock групата Art of Chaos. Случайно попаднах на тях, докато търсех някоя нова, стойностна за мен банда, която да ме грабне с надъхващи песни. И определено се натъкнах на доста такива. Всичко започва през 2005 г., от Лос Анджелис, Калифорния. Петчленният състав, начело на който е Brian Torres - фронтменът, претърпява доста метаморфози, докато най-сетне запази сегашната си численост. Специфичен, изчистен, непринуден и дори малко като на дете - такъв е гласът на вокала. Но точно това ме кара да си изтегля последния албум на групата, който е EP. Въпреки че се снабдих и с останалите му два албума, определено мога да кажа, че последният е най-най! Сами можете да се убедите в това.

- песен - нежна и прочувствена...

Shelflyfe - myspace

Публикувано изображение

Отново ви представям банда, чиято известност е известна на малцина от вас (предполагам). Началото на alternative rock групата е поставено през 2000 г. в Рочестър, Ню Йорк. Песните "са гарнирани" и с поп елементи, които добре се примесват и с малко по-хард звучене в някои песни. Определено момчетата имат потенциал, който не може да се оспори. Последният албум "The Art of Solitude" е доказателство, което трябва да се чуе. За съжалание обаче групата в началото на декември 2009 г. се разпада. Надявам се, че това ще да е временно, защото ще е наистина голяма загуба за феновете, които и където и да са те. Любимата ми песен от последния им албум е

Zeraphine - myspace

Публикувано изображение

Alternative gothic rock - в тези "тъмни води" са решили да навлезат немците Zeraphine през 2000 г. Това, което ме озадачи първо, е приликата в гласа на вокалиста с този на Виле Вало (фронтмена на HIM). Второ - за първи път от раз да ми хареса песен от готик рока. Именно за това чуйте това парче "No Tears" и малко по-меланхоличното "I'm Numb".

Silence of September - myspace

Публикувано изображение

С дебютен албум в началото на февруари 2010 г. Silence of September се открива пред широката музикална аудитория. Сформирана през 2007 г., момчешката банда от Дания работи усърдно, за да осъществи своя проект. Албумът, който носи името на самата група, бързо привлича вниманието на жадните за ново звучене фенове. Песните са своеобразна смесица от рок и по-точно alternativemetal) + electro елементи, малко щипка post-grunge, post-hardcore...Сами се убедете в това, като чуете поне едно от техните парчета (едно от любимите ми) - http://www.youtube.com/watch?v=ZSiqIJcarS4.

Neverset - myspace

Публикувано изображение

На хоризонта ви представям Neverset - alternative/hard rock банда, създадена през 2004 г. в Далас, Тексас. Интересното в случая е, че са били на една сцена с Three Days Grace, Breaking Benjamin и Seether - вече утвърдили се музиканти. А това неминуемо води след себе си по-голяма заинтересованост и от страна на рокманиаците. Всъщност, повечето сегашни звезди се явяват на "чужда" сцена и така лека-полека добиват популярност, в което, разбира се, няма лошо. Ето това парче трябва да се чуе - "My Scars".

Drowning Pool - myspace

Публикувано изображение

Още един състав от Далас, Тексас - Drowning Pool, водещ началото си още от 1996 г. Насоката, в която са концентрирани изпълненията, са в alternative metal/hard rock. Загубата на фронтмена след първия им албум не заплашва тяхната кариера, а устремено гледат напред. Вече с нов вокал те продължават да правят качественa музика. И винаги обичам да казвам, докато не се чуе, няма да повярвам. Затова "грабнете" това парче

Aз пък си умирам по Dеаd by April и Bullet for my Valentine.

Dead by April: Official site !!

Публикувано изображение

Групата стартира от 2007 година. Жанрове: Alternative metal, melodic death metal. Произлизат от Швеция (Гьотеборг). Членове на групата:

* Jimmie Strimell – вокал

* Zandro Santiago - вокал

* Johan Olsson – китара

* Marcus Wesslén – бас китара

* Alexander Svenningson – барабани

Bullet for my Valentine: Official site !!

Публикувано изображение

Bullet for My Valentine (понякога за по-кратко наричани Bullet или BFMV) са четиричленна метълкор група от Bridgend, Южен Уелс. Групата е сформирана през 1998 под името Jeff Killed John (Джеф уби Джон), като първоначално свирели кавъри на Metallica, Limp Bizkit и Nirvana. Години на активност от 2003 до наши дни. Актуален състав:

*Матю Тък

*Майкъл Паджет

*Джейсън Джеймс

*Майкъл Томас

Редактирано от kataicho (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.