Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на размерите на дяловете

Featured Replies

Въпрос,относно статията на Scofield_ ''Windows Vista-трикове и съвети". Извинявам се предварително,ако това вече е коментирано. Имам свободни 20ГБ в дял (С;),а искам да увелича размера на дял (D:).На (D:) не ми дава възможност за увеличаване,а на (С:wors: ми казва,че мога да го намаля с 20160МБ.Намалявам го с 20000МБ,обаче системата създава нов дял (Unallocated)=20ГБ.Аз просто искам да прехвърля свободните 20ГБ от (С:wors: във (D:),а не да създавам нов дял.Възможно ли е и как?

ползвай Partition Magic, много лесно и удобно е

Забрави да добавиш "и опаснa" :cheers:

за да не стане Partition Tragic... Публикувано изображение

Редактирано от KillingTime (преглед на промените)

Партишън Меджик наистина може да е опасен, но ако се борави неподготвено с него. Иначе е супер полезен с графичния си интерфейс. Аз лично го ползвам рядко, но много успешно, като държа да потвърдя, че е опасен, като всеки софт, преоразмеряващ файловата система на ниско ниво. Трябва четене на хелповете и внимание преди да се ПОТВЪРДИ изпълнението на предприетата операция. Иначе, горе-долу, нещата опираха до това, да се преобразува суровата част в някакъв вид, разбираем за ОС. Но наистина, за да се направи това, упражнението първо трябва де отиграе на неважна машина или хард.

За такива ситуаций използвам Hirens Boot CD или . miniPE-XT и вградените в тях програми.За да не инсталирам в оперативната система купища програми ,който ще ги използвам само по 1 път.

За най-сигурно можеш да използваш Acronis или Partiton Magic,но първата определено е по-лесна за начинаещи.При работа с нея можеш да видиш какво се получава с дала на харда,който модифицираш.Според различните цветове ще се ориентираш дали ще загубиш някаква информация от въпросният дял.И след това да потвърдиш командата на това което си направил.

А пък ако те е страх ,че можеш да сгафиш направи си с Acronis True Image,снимка ( image ) на партишъна,запази го някъде.И след това модефицирай партишъните колкото си искаш.След това само върни създаденият Image на харда и приключението ще е свършило. Това е по-сигурният варянт,но пък за сметка на това ще ти отнеме повече време. Публикувано изображение.

Диск C ми е 10GB.Възможно ли е да го направя 20GB,като взема памет от друг диск?Може ли да стане това без да се преинсталира Windows XP и как? Не знам в коя тема да пиша!

Диск C ми е 10GB.Възможно ли е да го направя 20GB,като взема памет от друг диск?Може ли да стане това без да се преинсталира Windows XP и как?

Не знам в коя тема да пиша!

Да възможно е със споменатите по горе програми, но както също е казано внимавай , особено ако не си много на ти с английския.

А пък ако те е страх ,че можеш да сгафиш направи си с Acronis True Image,снимка ( image ) на партишъна,запази го някъде.И след това модефицирай партишъните колкото си искаш.След това само върни създаденият Image на харда и приключението ще е свършило. Това е по-сигурният варянт,но пък за сметка на това ще ти отнеме повече време. Публикувано изображение.

ами то си е за страх !!!

горе долу подобно решение но с Нортон Гоуст за image файла бих направил и после съхраняваш цялата информация и от другия дял на DVD-та или друг HD, след това форматираш целия ти твърд диск и от самото начало му задаваш ново разпределение на дяловете.

Възстановяваш после операционната система с Нортон Гоуст на вече по-голямия С и след това останалото си го връщаш на D в Уиндоуза.

Това е единствения начин да си спиш спокойно като свършиш работа.

Всички преразпределения на дялове от програми пуснати на Уиндоуза могат да завършат пак с форматиране но и с изгубени данни и да се наложи ново инсталиране на Уиндуза. Тия програми трябва да рестартират компютъра за да свършат работата без да е тръгнал Уиндоуза. Това добре когато стане, ама като спре по средата .... и всичко отива на кино.

Е какъв страх и каква е разликата с какво ще прави имиджа на диска ? Каква е разликата между Acronis True Image и Norton Ghost ? ... Няма разлика . Запазва имиджа и после следва Format И пак няма разлика с какво ще форматира и модифицира харда , било то с Acronis Disk Director Suite или с Partiton Magic!

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

относно разликат, просто аз го правя с Нортон Гоуст и знам че работи а за Partiton Magic знам че ми е спирал по средата след като е рестартирал компютъра (и е тръгнал без Уиндоуза да работи) и е почнал да променя размера между двата дяла. Добре че беше на твърд диск за проби, иначе щях да съм изгубил всичко ако беше на основния ми твърд диск. Та Partiton Magic не го ща !!!

Това с Partition Magic всички сме го изпитвали. Ти поне си имал късмет да е на хард диск за проби.А при мене беше на хард диск на който имах доста важни неща.Диска се заключи и край.Наложи се да оправям нещата с Acronis прехвърлях всеки файл от прецаканият хард диск на един външен хард. Накрая го форматирах след като си бях запазил всичко и нещата се оправиха. Затова аз съм любител на Аcronis продуктите.Но не искам да влизам в спор с хората затова и казвам ,че разлика няма.И с която програма и да направи операциите все ще е добре.

• 4 седмици по-късно...

При мен пък се появи проблем с Partition Magic под Вистата дава че не може да се инсталира. И се справих с някакви вградени функции за цепенето на харда. :speak:

За какво ти е Partiton Magic при Vista ?

Като си имаш Virtual Drive Manager. Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Операционна система Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Дата 2008-01-13

Време 02:41

Обща информация

--------------------------------------------------------------------------------

Компютър:

Вид на компютъра ACPI Uniprocessor PC

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2

Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Дънна платка:

Тип централен процесор Intel Pentium 4 505, 2676 MHz (20 x 134)

Дънна платка Asus P5GD1 Pro (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Чипсет на дънната платка Intel Grantsdale i915P

Системна памет 3072 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS AMI (10/13/05)

Комуникационен порт Communications Port (COM1-13)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей:

Видеокарта NVIDIA GeForce 6200 (128 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce 6200

Монитор Sony CPD-G520 [21" CRT] (8700831)

Мултимедия:

Звуков адаптер Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1]

Съхранение на данни:

IDE контролер Intel® 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2652

IDE контролер Intel® 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controllers - 266F

Контролер за памет MagicISO SCSI Host Controller

Контролер за памет ST3WOLF SCSI Controller

Флопи-дисково устройство Floppy disk drive

Дисково устройство ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA)

Оптично устройство Generic STEALTH DVD SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM)

Оптично устройство HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Оптично устройство MagicISO Virtual DVD-ROM0000

Състояние на SMART OK

Раздели:

C: (NTFS) 32380 MB (14686 MB свободно)

D: (NTFS) 82089 MB (41134 MB свободно)

Общ размер 111.8 GB (54.5 GB свободно)

Вход:

Клавиатура PS/2 Keyboard

Клавиатура Virtual Keyboard

Мишка HID-compliant mouse

Мишка PS/2 Compatible Mouse

Мишка Wacom Mouse

Мрежа:

Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (89.215.9.146)

Модем Bluetooth DUN Modem

Модем Bluetooth Fax Modem

Модем Bluetooth LAP Modem

Модем Bluetooth LAP Modem #2

Периферни устройства:

Принтер Adobe PDF

Принтер EPSON Stylus DX3800 Series

Принтер HP LaserJet 5/5M PostScript

USB1 контролер Intel 82801FB ICH6 - USB Universal Host Controller [b-1]

USB2 контролер Intel 82801FB ICH6 - Enhanced USB2 Controller [b-1]

USB-устройство Hama MX Pro II Webcam

USB-устройство USB Audio Device

USB-устройство USB Composite Device

USB-устройство USB Human Interface Device

DMI:

Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc.

Версия на DMI BIOS 1012.001

Производител на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

DMI система To Be Filled By O.E.M.

Версия на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

Сериен номер на DMI системата To Be Filled By O.E.M.

UUID на DMI системата 40581085-8DFED511-940F0011-D892B9C9

Производител на DMI дънната платка ASUSTeK Computer INC.

DMI дънна платка P5GD1 PRO

Версия на DMI дънната платка Rev 1.xx

Сериен номер на DMI дънната платка MB-1234567890

Производител на DMI кутията Chassis Manufacture

Версия на DMI кутията Chassis Version

Сериен номер на DMI кутията Chassis Serial Number

Запазена марка на DMI кутията Asset-1234567890

Тип на DMI кутията Desktop Case

DMI общо / свободни слотове памет

Та да повторя: диска е 120 GB, 7200 RPM, SATA разпределение C:/30GB D:/90GB

Инсталирах: Acronis Disk Director Suite 10.0 lets you resize, merge, split, copy, move, delete and create partitions. It also has a special utility called Acronis OS Selector that allows you to install multiple operating systems on your machine...

Първо използвах Wizard a след това и Advanced User начините по които е описано, че би трябвало да мога да преразпределя физическият си диск между двата партишъна C и D в полза на С-то към което исках да прибавя 40 GB взети от излишно голямият D.

И в двата случая след рестарт се появи менюто за сканиране и тнт на Director-a но резултат никакъв, дяловете са си непокътнати а и съобщения за грешки няма.

Някакви идеи? ;)

Редактирано от Prometheus (преглед на промените)

Моето мнение е че диска ти е добре разделен, ама все пак е въпрос на вкус, щом си решил разделяй го .Програмата ти дава възможност да си направиш boot cd направи си го и бутни програмата от него и го раздели. Или ако искаш го изтегли от тоя линк

http://www.zshare.net/download/4708853f82e228/

и опечи iso фаила на cd

Това е линк към Acronis-a вследствие на който съм стигнал до този проблем Публикувано изображение ... защо ми предлагаш да го свалям отново?

Това е линк към Acronis-a вследствие на който съм стигнал до този проблем Публикувано изображение ... защо ми предлагаш да го свалям отново?

Това е линк към boot iso фаила на акронис и се зарежда от cd,не спомена никъде че си бутнал от cd и е станало така май спомена че я имаш инсталирана върху хард диска ако тази програма не ти реши проблема, значи проблема е в теб. Като ти даде менюто да избираш избери ръчно разделяне не автоматично

Edit: виж колко хора са я изтеглили от тоя линк и един не писа че не му е свършила работа , май проблема ше се окаже друг

ако искаш ползвай PM 8 ама преди това си прежали данните от диска

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Човеко Изабел Публикувано изображение проблема наистина се оправи с bootable-CD който създадох с вече инсталираният ми Acronis Director.

Явно преди бозата е пречела нещо.

Прав си бил, че трябва по друг начин със същия софтуер НО малко трудно те разбрах защото не си го написал като за незнаещи и начинаещи като мен. Чак като се оправих по описаният начин прочетох пак поста ти и най-накрая прозрях защо си дал линка. :)

Първо намалих D-то с 20 GB и после слях вече отделените 20 GB с С-то.

Стана за 10 минути, безболезнено. За справка, след процедурата и двойна дефрагментация с Ultimate Defrag ...CS3-тo стана пушка, а точно това беше целта на занятието. Публикувано изображение

Blagodarsko!

Редактирано от Prometheus (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

А има ли програма, за разделяне/сливане на партишъни, вградена в Уин 7?

Това е линк към boot iso фаила на акронис и се зарежда от cd,не спомена никъде че си бутнал от cd и е станало така май спомена че я имаш инсталирана върху хард диска ако тази програма не ти реши проблема, значи проблема е в теб. Като ти даде менюто да избираш избери ръчно разделяне не автоматично

Edit: виж колко хора са я изтеглили от тоя линк и един не писа че не му е свършила работа , май проблема ше се окаже друг

ако искаш ползвай PM 8 ама преди това си прежали данните от диска

може ли да те помоля да погледнеш моята тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=164772&st=0#entry1827003 и да те попитам на мен акроникс боот цд ще ми свърши ли работа?

ползвай Partition Magic, много лесно и удобно е

Удобно е,но може да изтриеш наличната информация ако не внимаваш. Направи си backup и пробвай. Лесно е!

• 9 месеца по-късно...

С всички посочени дотук програми е възможно това което ти искаш да направиш , но винаги има шанс да изгубиш някаква информация. Мен ако ме питаш най-добре си запиши най-важната информация на една по голяма флашка и си преинсталирай компютръра и тогава си нагалси гигабайтите както ти е удобно :)

Редактирано от ivanangelov88 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.