Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с low virtual memory

Featured Replies

от известно врема компи ми исписва low virtual memory можете ли да ми кажете какво точно значи това и как да го оправя понеже да кажем че си правя нещо на photoshop и някои неща отказва да ги прави и исписва low virtual memory както и на други програми.Моля да ми кажете как да отстраня този проблем . Мерси предварително!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Цъкаш на My Computer с десен бутон на мишката - Properties - Advanced - Performance - Settings - Advanced - Change и задаваш къде и колко голям да е swap файлът на виртуалната памет. Препоръчително е, да е 1.5 - 2 пъти по-голям от физическата памет на компа ти cool.gif.

1uy9.png

Редактирано от myd (преглед на промените)

от известно врема компи ми исписва low virtual memory можете ли да ми кажете какво точно значи това и как да го оправя понеже да кажем че си правя нещо на photoshop и някои неща отказва да ги прави и исписва low virtual memory както и на други програми.Моля да ми кажете как да отстраня този проблем . Мерси предварително!

Провери в task manager коя програма заема най-много памет. Може проблема да е в нея ..

• Автор

мерси за помоща и значи незнам какво точно е физическа памет но RAM - 512 и другата ми е 100 Гб аи трябва ли за всеки диск да има отделни стоиности защото аз имам маи само за 1 диск ?

мерси за помоща и значи незнам какво точно е физическа памет но RAM - 512 и другата ми е 100 Гб аи трябва ли за всеки диск да има отделни стоиности защото аз имам маи само за 1 диск ?

Физическа памет = RAM. Това, което си казал, че е 100GB, е капацитетът на твърдия ти диск.

Виртуалната памет можеш да я разпределиш на повече от един дял, но е по-добре да я оставиш на един. На кой - ти си избираш. Следвай инструкциите на myd. За размер можеш и да зададеш System managed size, така Windows сам ще определя размера.

• Автор

Мерси много ! следвах инструкцийте и зададох System managed size и го оставих в един диск и да се надяваме че вече всичко ще е ок и то благодарение на всички вас. Пак мерси много вие сте THE BEST ;);):wors::wors::wors::)

Редактирано от alexalm (преглед на промените)

И от време на време деграгментирай регистрите и файла на виртуалната памет с помоща на

PageDefrag.gif

DOWNLOAD:

http://download.sysinternals.com/Files/PageDefrag.zip

Ето още теми за виртуалната памет:

Инструкции за Виртуална памет

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;hl=pagedefrag

Проблем с виртуалната памет

Проблем с виртуалната памет и др.

:) Ако работиш сериозно с Photoshop, няма да е зле да увеличиш RAM на 1 GB (стига да е възможно, разбира се) . Ще намалее чегъртането по твърдия диск и ще се ускори работата ти.
Пак мерси но само да попитамз а по сигурно как точно да дефрагментирам?

Отваряш My Computer, кликаш с десния бутон върху даден дял и избираш Properties, после страница Tools горе и цъкаш Defragment Now....

И все пак, дефрагментаторът на WinXP не е от най-добрите. За по-добър ефект ползвай O&O Defrag или PerfectDisk.

Отваряш My Computer, кликаш с десния бутон върху даден дял и избираш Properties, после страница Tools горе и цъкаш Defragment Now....

И все пак, дефрагментаторът на WinXP не е от най-добрите. За по-добър ефект ползвай O&O Defrag или PerfectDisk.

Мисля че питаше за дефрагментирането с PageDefrag...както е показано на картинката избираш Defragment at next boot...

Иначе Night_Raven е прав че е по-добре да се използва алтернативен дефрагментатор на хадр-диска.Diskeeper има и опция за пре-оразмеряването на MFT (MAster FIle TAble) - но ти е рано затова :ph34r:

• Автор

ok значи свалих O&O Defrag а колко често трябва да дефрагментирам а преди това на другата програмка бях дала Defragment every boot а не Defragment at next boot... нали не станало нещо лошо на компи а иначе уте ще пусна O&O Defrag да дефрагментира . Мерси за подробните обяснения и помоща Ви ;)

Дефраментация на всяко стартиране на компютъра не е нужно. Колкото до стандартна дефрагментация, ами зависи колко активно работиш с компютъра. Ако постоянно триеш, копираш и създаваш файлове, то бих казал, че веднъж седмично е повече от достатъчно. Като цяло два пъти месечно мисля, че е напълно достатъчно. Не помня за другите програми, но PerfectDisk (която ползвам аз) анализира и казва дали има нужда от дефрагментация.

Значи с O&O Defrag можеш да дефрагментираш системния дял по метод Complete/Name, а другите с Complete/Access или Complete/Modified. Това са най-оптимизиращите методи, но са бавнички. Stealth е най-бързият метод, но дефрагментацията е много повърхностна, затова по-добре ползвай метод Space, който е по средата. Хем не е много бавен, хем дефрагментира по-сносно от Stealth cool.gif.

• Автор

ми аз го пуснах както каза Night_Raven а не от O&O Defrag иначе може ли малко по подробно за O&O Defrag това Space го видях но как точно да го пусна да ми дефрагментира даден дял?

Ами влизаш в програмата, цъкаш с десен на мишката върху избрания дял и посочваш: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/13/12456_271.JPG .

• Автор

aха ок но не разбрах как точно да си отворя дяловете но 6те разбера де а и само там кадето ми е виртуалнат памет ли трябва да дефрагментирам или и в другите дялове

Желателно е да дефрагментираш всички дялове на харда ти поне 2 пъти месечно cool.gif.

Желателно е да дефрагментираш всички дялове на харда ти поне 2 пъти месечно cool.gif.

Не съм много съгласен с това мнение - всичко зависи от това за какво се ползва компютъра.

• Автор

ми компютърът се ползва за гледане на филми работене с word ,exel i autocad ровичкам се в нета някоя и друга игра но малка и така общо взето

В този случай мисля, че веднъж месечно дефрагментиране на дяловете ще е достатъчно.

Успех cool.gif

Здравейте пиша от името на alexalm:Вчера си е дефрагментирала компютъра успешно,но днес като го е пуснала,преди да се появи поздравлението Welcome,се е появило съобщение,на което е пишело,че Disk C се дефрагментира или нещо от сорта(не си спомня точно какво е пишело).След като на екрана и изписало Welcome r се заредил компютъра и на декстопа се появила само картината й без нищо друго(нито икони,нищо).Скрийн сейвъра работел само и Power Off на монитора.Кажете ми какво да прави?

От изчезнали са иконките от десктопа

Alt+Cntr+Del File->New Taks Run->explorer.exe

Аз лично бих пробвал първо това.

П.С. Всъщност не разбрах-била ли е програмирана дефрагментация при стартиране или не? Ако да, да не би просто да е трябвало да изчака малко тя да свърши?

Редактирано от Zbelsrud (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.