Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Data Execution Prevent - какво е това?

Featured Replies

Непрекъснато ми излиза едно прозорче и като се опитам да го затворя ми се рестартирва компютъра.

Какво означава това? Какво да правя?

24jt.th.png

Мисля че това е парче "нова технология" за спиране на вируси.Самото му име говори достатъчно.Въпроса е защо става с Експлорер......

Да таке и се поддържа само от 64 битови процесори (за хардуерното ниво) иначе на софтуерно се поддържа от Windows XP с инсталиран SP2 :sobbing:

Data Execution Prevention (DEP) is a set of hardware and software technologies that perform additional checks on memory to help prevent malicious code from running on a system. In Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) and Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005, DEP is enforced by hardware and by software.

The primary benefit of DEP is to help prevent code execution from data pages. Typically, code is not executed from the default heap and the stack. Hardware-enforced DEP detects code that is running from these locations and raises an exception when execution occurs. Software-enforced DEP can help prevent malicious code from taking advantage of exception-handling mechanisms in Windows.

Виж ТОВА:

http://www.microsoft.com/technet/security/...p/depcnfxp.mspx

Това добре ,но при него става с експлорер - затова се рестартира.Да не би да пипнал вирус ,който да се е записал в експлорер.екзе (това възможно ли е в днешно време? )или самия експлорер да се опитва да отвори инфектиран файл?

Едит: Говорим за Уиндоус Експлорер ,не Интернет Експлорер....

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Не е изключено.много вируси използват Explorer-a.Дори ZoneALarm ме питаше за достъп до Интернет на EXPLORER (не на Internet Explorer-a) и доста се осъмних...

Може да сканира с някоя програмка за всеки случай.Ако ползва някоя да и обнови дефинициите и да действа...

Онлайн сканиране за вируси ако не искаш да качваш подобен софтуер!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=26927&hl=

Да види и какво става в "EVENT VIEWER"

• Автор

Ползвам Касперски петицата, преди два дена бях с НОД и ми мина през ума да не би да е от антивируса.

Спайуеъри нямам.

Има ли начин да го спра това?

Преинсталирах Уиндоуса и сложих новия - May integrated.

Оттогава стана това.

Data execution prevent попринцип ме пита дали да резреши Counter-Strike,ама между преинсталация на windows някой път ми се е случвало да ме пита да ли да разреши Internet Explorer ? ,Adobe Photoshop и други програмки.Сигурно имаш някой компонент или някой елемент който се свързва с Интернет,за да си спестиш главоболията сканирай за вируси и троянци и ако няма му дай да го пропуска.

Бях дал линк по-горе със снимки ама кой да чете :wors:

depcnf01.gif

depcnf02.gif

depcnf03.gif

Избираш ADD и го включваш в т.нар. "ignore" листа

Предполагам че и "Change Settings" пак че ти изкара менюто с ADD...

depcnf04.gif

explorer.exe is the windows program manager. It manages the Windows graphical user interface shell. This must not be removed as long as the file is in C:\WINDOWS\System32\explorer.exe. If the file is found anywhere else it is a virus

Просто сложи отметка пред файла и даваш Apply... (на твоята снимка)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.