Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с виртуалната памет и др.

Featured Replies

.

Редактирано от Rinspeed (преглед на промените)

Провери си дяловете за грешки, може да има проблеми с файловата система или лоши сектори. Отваряш My Computer, десен бутон на C:, D:, etc., Properties, Tools, бутона Check Now..., слагаш отметки на двете опции и потвърждаваш. За системния дял ще ти каже , че ще го провери при следващият рестарт и това е.

Друга възможност - ако нямаш достатъчно свободно място на дяла, където е играта (поне 500Мб), също може да ти прави проблеми.

Редактирано от panevdd (преглед на промените)

Сигурен ли си, че компютъра е чист от вируси ? Ако не си, сканирай с антивирусен софтуер. Може проблема да се дължи на заразени файлове.

Темa за проблеми с виртуалната памет.Има доста съвети.Сигурно има и други ама за тях в търсачката :angry:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...23325&st=15

Виж и това:

Инструкции за Виртуална памет

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...;hl=виртуалната

Макар да се препоръчва да е 1,5х от РАМ паметта по-добре дай на Операционната Система сама да си я контролира...

pagefile3hc.jpg

System managed size

...Макар да се препоръчва да е 1,5х от РАМ паметта по-добре дай на Операционната Система сама да си я контролира...

Точно това не е добре да прави, ако пита мен. Ако виртуалната памет не достига, уиндоус и без това сам ще си я увеличи, но при положение, че е зададен един разумен размер, до там едва ли ще се стигне, докато напротив, ако не е зададен минимален и максимален размер, уиндоус постоянно ще трие и записва в пейдж файла, което най-много да доведе до фрагментация, а оттам и до забавяне.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

При мене имаше подобен проблем с Heroes V beta и точно това ми помогна ,но кой знае...

Но най-добре да си отдели отделен дял за pagefile.sys и да определи размер 1.5 от RAM паметта.

А тази програмка е добра за дефрагмента и.

PageDefrag.gif

Tака последно неразбрах как да си оставя виртуалната памет - ОС ли да я регулира или аз да и задам.В момента съм си я оставил wina да я регулира и си показва мин размер 382 ,макс 762 и 2mb минимум позволение.Ако аз му задам ще бъде по същия начин 1.5 по 256 (min) и 3 по 256 (max) ?? :ph34r:

Виж, принципа горе-долу е следния - ако си с малко рам, задаваш мин. и макс. размер два пъти рам паметта. Ако си с повечко, 1,5 стигат. Като гледам обаче колко рам имаш, просто не знам какво да те посъветвам. М/би в твоя случай да направиш пейджфайла мин. и макс. три пъти рамта, но не мисля че това ще помогне особено. Просто рамта ти е прекалено малко за новите игри.

колко ти е свободното място на с:? Всичко останало си описал, но си забравил харда. Това което се отнася за теб, се отнася и за горе-долу всички. Не забравяй, че свободни на всеки един от дяловете трябва да са минимум 20%. Според мен, е добре да ти е само на с: (демек мин и макс 1152МБ.). На с: трябва да имаш толкова свободно място, че след определяне размера на виртуалната памет и т.н., свободни да са 20%. Харда NTFS ли е? Ако не е, то ти препоръчвам да го конвертираш. Изключил ли си индексиране и намалил ли си систем рестор-а на 0%? Това са още две неща, които ти препоръчвам. След определянето на виртуалната памет, препоръчвам да направиш дефрагментация с Diskeeper или нещо поне толкова добро. Не препоръчвам да дефрагментираш често, защото ще ти се скапе харда.

Добре де а защо да не е скапана виртуалния Драйв? Провери това също може да те цака.

Добре де а защо да не е скапана виртуалния Драйв? Провери това също може да те цака.

? Как да се скапе въпросното? То, в същия ред на мисли, може и от крака на играта да е...

Google->event id 2020->MS.Вероятно проблема е в антивирусната Norton програма.Статията е на български.

Google->event id 2020->MS.Вероятно проблема е в антивирусната Norton програма.Статията е на български.

Нортън е идиотска програма. Ако проблема беше мой, първото което щях да направя, щеше да е да проверя в гугъл. Нортън ми е създавал проблеми с CorelDraw на служебен комп (не беше поддържан от мен), и честно казано, нямам добро мнение относно компютърните им способности към хора, които ползват въпросния супер шит!

Ами angry.gif как да ви кажа пак ме изхвърля дори с 768MB RAM (явно не е от нея проблема)нито пък е виртуалната памет , то му е кев секи път различeн проблем да се появява. Махнал съм си индексирането и систем рестора е на 0%.Диска ми е NTFS .Seagate 80GB , C-то има свобода 4.8GB. Е какво може да е подяволите - да не е от видеото.Когато играта върви монитора бачка на 75HZ иначе си е на 100. Сега като ме изхвърля монитора си остава на 75HZ и компа иска рес че, да се оправи честотата преди нямах този проблем.ДА не съм си настроил не както трябва видеото че да ме плюе ?? И сега да си махна ли виртуалната от D: дяла на харда да я спирам ли там , да я настроя в C: на custom min 1.5po768 и max kolko ??? Няма никой в System Viewera ??Kakво да прая не е нормално да ме изхвърля играл съм играта на много по слаби машини.С други игри нямам този проблем . Пачове пачове колко искаш имам за тва NFS сичките съм ги пробвал се ТАЯ angry.gifangry.gifangry.gif Ше зема да и тегля една хубава ...... и да я ........... в играта. :clap: Антивирусната ми е NOD32 !

Спокойно друже,

Настройки са нужни тук:

Правий мыш върху десктопа>Properties>Settings>Advanced> в долното каре(Compatibility) трябва отметката да е на Apply the new display settings without restarting (демек да прилага новите настройки на дисплея без рестарт).

Ай късмет biggrin.gif

Редактирано от gpp (преглед на промените)

За по-горния твой пост-мин и макс на виртуалната памет е хубаво да са едно и също число(ако имаш 768 Рам-768x1.5), а също така трябва да бъде на системния дял(т.е. С)

Пак пробвай тогава! biggrin.gif

ПП ако имаш втори хард-виртуалната памет да е на първия му дял.

Редактирано от gpp (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.