Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем: shutdown

Featured Replies

Здравейте,

прочетох няколко теми но като моя проблем не можах да намеря.ПРоблема е следния.Имам лаптоп ХП като дам на шът доун вместо да се шът доунва той се рестартирва .......... Всякакви идеи ще са ми добре дошли.Благодаря ви предварително.

поздрави

• Автор

Странно.Инсталирах тази програма UPHClean или нещо от тоя род беше видях я в другите теми инсталирах я в програмс файлс стартирах я дадох шът доун и същата работа давам шът доун то си рестартва ........ Предложения?

Разгледах и процесите няма нищо което да ми хване окото.Нямам защитна стена имам аваст само ама него го изкючвам и пак същото гледах и в биоса всичко наред ми изглежда.

п.с сега пробвах и тая програма Shutdown enfornsmers с нея като и дам да се шът доунва шът доунва си се но всичко добре ли е смисъл тоя шът доун проблемен ли е или не е проблем?Да не стане някой гаф като шът доунвам с нея? Знаете ли дали е полезен и безпроблемен тоя шът доун?

Ако имате други предложения казвайте защото аз нямам вече .............

Редактирано от blindman (преглед на промените)

Здравейте,

прочетох няколко теми но като моя проблем не можах да намеря.ПРоблема е следния.Имам лаптоп ХП като дам на шът доун вместо да се шът доунва той се рестартирва .......... Всякакви идеи ще са ми добре дошли.Благодаря ви предварително.

поздрави

Може да е хардуерен проблем...или наличието на вирусче или друга гадинка...Ето то една програмка ,която освен да провери за подозрителни паразити има и функция "SECURE SHUTDOWN"

Secure Shut Down

Shut Down your computer with confidence that no viruses or trojans will attempt to corrupt your system. This feature will automatically perform an Integrity Check and a Registry audit - all files that have been changed or modified will be scanned by your anti-virus scanner.

Sentinel

Sentinel_1.png

Download:

http://www.runtimeware.com/Sentinel2.zip

• Автор
' date='30.08.2006г. в 18:50' post='279231']Може да е хардуерен проблем...или наличието на вирусче или друга гадинка...Ето то една програмка ,която освен да провери за подозрителни паразити има и функция "SECURE SHUTDOWN"

Sentinel

Sentinel_1.png

Download:

http://www.runtimeware.com/Sentinel2.zip

Всичко е наред с тая програма като сканирвам няма проблеми и гадурии.Направих шорт кът на дескстопа за шът доун дадох шът доун уж изписа всичко е наред и вместо да се шът доуне пак същата история рестартира се. За сега имам успех само с тая шът доун енфорсър но не знам дали е безпроблемно шът доунването и?

Някакви други идеи?

поздрави

Може да е от много неща...хардуерен дефект/несъвместимост

Софтуерни/драйвъри конфликти...не е зле да направиш един лог файл с помоща на HijackThis за да видим имаш ли съмнителни процеси на компютъра и злонамерени приложения във фонов режим

Виж какво става в Event Viewer...

Задай на БИОС-а стандартни настройки "LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS" или "LOAD OPTIMIZED DEFAULTS"

Спри автоматичното рестартиране на Операционната Система при грешка - за да се види има ли син екран и какво е изписано на него без да се рестарира внезапно.

Провери температурите на компонентите с помоща на EVEREST Ultimate Edition/SpeedFan...както и компонентите как се държат на тест/натоварване

РАМ - Memtest 86+ ;Windows Memory Diagnostic

CPU - CPUBurn - да се ползва внимателно ;PCMark05 ,Prime95

HDD - HDTune 2.52

Бих казал, че проблемът със загасването на компютъра е един от най-често срещаните при Microsoft Windows XP. Както казаха потребителите преди мен, източник на проблема може да бъде всякакъв - от софтуерна грешка до хардуерна повреда. При първия случай (софтуерна грешка) има няколко възможни решения, докато при хардуерната повреда вече трябва специалист да прегледа системата.

Понякога опцията "Restart on system failure” (Фигура 1) спъва загасването на компютъра, тъй като при всяка грешка системата се рестартира. Ето как да изключиш тази опция: Кликни с десен бутон на My Computer, избери "Properties", след това таба "Advanced". Под “Startup & Recovery,” избери "Settings". От “System Failure,” махни тикчето пред “Automatically restart.”

Друг източник на проблема може да бъде APM (Advanced Power Management). При някои Windows XP потребители включен APM дава резултат на рестартиране при опит за shutdown, а при други точно обратното. Този проблем вече е свързан с определен хардуер или BIOS версия.

Ако използваш клавиатура "Y-SB3 Logitech Internet Keyboard" с инсталиран драйвър за интернет бутоните - това е 100% източник на проблема. За жалост Logitech не са поправили проблема в своите драйвъри за тази клавиатура и единственото решение е да се махне драйвърът за интернет бутоните.

Има и една друга възможност :offtopic_s: Провери с десен бутон на десктопа > display properties > screensaver >power > advanced > when i press the power button on my computer > виж в прозорчето какво пише и евентуално от падащото меню избери shut down :)

• Автор

Нищо не става с това което казвате.Проверих всичко по няколко пъти и не можах да хвана нишката затова тръгнах да преинсталирам виндоулса и се усетих да пробвах с рипеър дадох рипеър на вина и сичко заспа.

поздрави и благодаря за съветите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.