Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа под Safe Mode

Featured Replies

Извинявам се за тъпия въпрос, но с кой клавиш се влиза в Save Mode и кога трябва да го натисна до сега не ми се е налагало да го използвам. А и през Save Mode могат ли да се трият папки, които са задържани от иначе работещи програми? Благодаря.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

след рестарт преди да започне да зарежда системата натискаш F8 и ти излиза едно меню където имаш опицията Safe Mode!За втория въпрос не съм сигурен защото досега не съм го ползвал и аз!

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Може да се работи под Safe Mode по всякакъв начин,най-малкото папки да триеш.

Как да влезете в безопасния режим

След като разкрихме ползите от безопасния режим, стигаме до въпроса как точно се влиза в този режим. Начинът е един и е много лесен. За да влезете в Safe Mode, трябва да натиснете бутона F8 на вашата клавиатура по време на зареждане на операционната система, точно преди "бара" за зареждане, който се появява най-долу, да достигне десния край на екрана. Ще се появи черен екран, на който са изписани възможните начини за зареждане на операционната система. Ще видите няколко Safe Mode опции:

· Safe Mode – зарежда се само абсолютният минимум от драйверим;

· Safe Mode with Networking – дава възможност да се свържете с други компютри посредством мрежата;

· Safe Mode with Command Prompt – вместо да се зарежда графичният интерфейс на Windows Explorer, се стартира командният промпт;

· Enable VGA Mode – стартира Windows в резолюция 640x480 пиксела. Тази възможност ще ви бъде полезна ако по погрешка сте задали резолюция, която не се поддържа от монитора ви;

· Last Known Good Configuration – стартира Windows, като се използва предишна конфигурация, която е работила;

· Starts Windows Normally – едва ли има нужда от пояснение;

· Reboot – рестартиране на компютъра.

Има и още няколко режима, които са без значение за темата.

Както знаете, Windows XP се предлага в Pro и Home версии. И в двете Safe Mode е идентичен като възможности и опции. Единствената разлика е, че в Home версията администраторският акаунт е наличен само в безопасния режим и е стандартният акаунт за него. Не се изисква парола за администраторския акаунт, което е в ущърб на сигурността на системата, тъй като всеки, който има физически достъп до компютъра ви, може да използва Safe Mode и да премахне или промени паролите на другите акаунти. Но пък тази особеност, ако се погледне от положителен ъгъл, е доста полезна, защото ако си забравите паролата, лесно може да я промените през Safe Mode.

• Автор

Благодаря много за помоща. П.П. Ама, че съм заспал :) сложил съм темата вместо в Операционни системи в Общи хардуерни въпроси ;)

• 1 година по-късно...

Имам нестандартна молба и ще бъда адски благодарна,ако някой се отзове.Имам хлапак на 13 години,който постоянно ми съсипва Уиндоусите.Заради него се научих да преинсталирам,иначе на всеки 2-3 месеца по Н-брой левчета сигурно щеше да ме разори.Преди време Уиндоуската парола вършеше работа,но той се научи да влиза да си играе през Safe mode,DOS и не знам си още как.Не е решение да му отнема компютъра или пък да ходя с кабели в джоба/да не говорим,че си беше купил още едни,които струват левчета/.Достатъчно е,че заключвам стаята,докато ме няма.Но не може вечно да ходя с ключове.До гуша ми дойде!Няма да описвам всички перипетии,през които преминавам с него.Уиндоуса ми почва да се бави още първата седмица след преинсталация,а до два месеца вече става съвсем тромав.Вече ми писна!Щом ми види гърба,си прави и инсталира каквото си ще.Та въпроса ми е-има ли начин да не влиза през Сейф мода,ДОС-а или кой знае откъде?Парола на БИОС-а ще спре ли достъпа му до компютъра или само до самия БИОС?Има ли начин да огранича влизането през Сейф мода по някакъв начин?Инсталирах Lock My PC-хакна паролата май през регистрите,не знам как...Помогнете с някакъв компютърен акъл,моля.

Сложи парола, на твоя и администраторския акаунт/потребител/, сложи парола и на БИОС и забрани флопи,ЦД и ЮСБ, след което му правиш един потребител с ограничени права!

• 3 години по-късно...

Имам нестандартна молба и ще бъда адски благодарна,ако някой се отзове.Имам хлапак на 13 години,който постоянно ми съсипва Уиндоусите.Заради него се научих да преинсталирам,иначе на всеки 2-3 месеца по Н-брой левчета сигурно щеше да ме разори.Преди време Уиндоуската парола вършеше работа,но той се научи да влиза да си играе през Safe mode,DOS и не знам си още как.Не е решение да му отнема компютъра или пък да ходя с кабели в джоба/да не говорим,че си беше купил още едни,които струват левчета/.Достатъчно е,че заключвам стаята,докато ме няма.Но не може вечно да ходя с ключове.До гуша ми дойде!Няма да описвам всички перипетии,през които преминавам с него.Уиндоуса ми почва да се бави още първата седмица след преинсталация,а до два месеца вече става съвсем тромав.Вече ми писна!Щом ми види гърба,си прави и инсталира каквото си ще.Та въпроса ми е-има ли начин да не влиза през Сейф мода,ДОС-а или кой знае откъде?Парола на БИОС-а ще спре ли достъпа му до компютъра или само до самия БИОС?Има ли начин да огранича влизането през Сейф мода по някакъв начин?Инсталирах Lock My PC-хакна паролата май през регистрите,не знам как...Помогнете с някакъв компютърен акъл,моля.

Microsoft имаха някакъв софтуер за деца но не си спомням името. инсталирай го и той автоматично се добавя в стартиращите програми под safe mode. Ако не поровете се малко из нета и разберете как ставаше тоззи номер.И така при всяко пускане на компютърът няма значение как ще важат ограничения.

дори и да сложиш парола на администраторския акаунт пак има начин да влезеш с това. Забрани на детето да пипа компютъра и готово.

Радо , ако искаш да трупаш постове , има теми и там можеш да натрупаш доста , не подигай теми от 2009 година , на кого помагаш , че той вече не е хлапак дори :)

Радо , ако искаш да трупаш постове , има теми и там можеш да натрупаш доста , не подигай теми от 2009 година , на кого помагаш , че той вече не е хлапак дори :)

Да, ама не... Празните приказки са изключени от брояча ;) Там постове няма да трупаш, поне не и официални :)

Иначе- да. Гледайте малко бе, тема от 2007-ма с цитирано мнение от 2009-та... Защо повдигате скелети, които са с изтекла давност?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.