Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows- Delayed write failed

Featured Replies

Значи това се появи от 2 дена като включа РС-то и след като зареди уиндоуса без да правя нищо се появява поп-ъп и там пише въпросната грешка и отдоло Windows is enable to save C:/$ ne6o si ....This is may cauesed of internet oe software problem dara bara. след някоклко рестарта и там някаква проверка прави на С дето пише че е много препоръчително да не я спирам и след още 2 3 рестарта се оправя.Та ако някой е запознат да ме просветли от какво може да е това и как да го оправя?

Пробвай следното нещо:

1. Start => run => regedit => HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters

В дясното поле създай ключ DWORD с име EnableOplocks Стартирай го и му задай стойност 0

2. Изтегли тази кръпка и я инсталирай (виж прикачения файл)

EDIT: Не е зле да инсталираш всички актуализации за Операционната Система.За този проблем се предлагат още доста такива.

3. Провери дали тази опция е пусната:

My Computer => десен бутон на някой от дяловете => Properties => Hardware => Device Manager => избери хардиска => Properties => Policies => трябва да махнеш отметката пред Enable write caching on the disk

Публикувано изображение

4. Промени размера на виртуалната памет:

Десен бутон на My Computer => Properties -> Advanced => Performance => Settings => Advanced => задай или 1,5 x наличната ти RAM памет или "System Managed Size" => Set

Публикувано изображение

5. Промени тази стойност:

Start => run => regedit => HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

Щракни върху този ред SystemPages и задай стойност FFFFFFFF

6. Най-честите причини за появата на това съобщение:

http://searchwinit.techtarget.com/tip/0,28...1041334,00.html

http://support.microsoft.com/kb/330174

WindowsXP_KB908673_v2_x86_ENU.zip

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря направих го и след рестарта си тръгна нормално както трябва. Ще видя и утре като се вклучва ако е нормално ще е супер ;)

Редактирано от zutobg (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 2 години по-късно...

И при мен от днес се явява това съобщение:

Windows-Delayed write failed

От указанията на B-boy[styLe] направих 1т. !

На 2т. не ми дава инсталация на кръпката.

По т. 3 Изобщо не съществува Enable write caching on the disk

4т.я направих 1,5 наличната RAM

По 5т. в частта CurrentControlSet при мен го има два пъти- CurrentControlSet 01 и CurrentControlSet 03

С Windows XP PRO съм SP 3 с изтеглени всички актуализации /оригинален/.

Хард дисковете са ми два-HITACHI 80 GB,абсолютно еднакви.

Единият е разделен на два дяла-C-25 GB и D-51,6 GB ,а другият е цял-F-76,6 GB

Явява ми се и надпис :

Disk failed !

Disk Location

<Controler 0,Channel 1,Master>

Този надпис се явява по време на Дефрегментация на диск F

Най-честият резултат след надписите е изчезването на всички файлове от диск F,освен един в мр3 формат...

@dimd я пробвай номера с почистването на USB записите:

http://forums.techguy.org/hardware/919099-solved-delayed-write-failed-error.html

Успех ! :biggrin:

Явно става въпрос за това :

To remove and reinstall all USB controllers, follow these steps:

* Click Start, click Run, type sysdm.cpl in the Open box, and then click OK.

* Click the Hardware tab.

* Click the Device Manager button.

* Expand Universal Serial Bus controllers.

* Right-click every device under the Universal Serial Bus controllers node, and then click Uninstall to remove them one at a time.

* Restart the computer, and then reinstall the USB controllers.

* Plug in the removable USB storage device, and then test to make sure that the issue is resolved.

Trouble is as I read the above it would suggest that I remove everything but I prefer to err on the side of caution.

Това направих,но проблема остава !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

HDD Regenerator

Опитах и с тази програма,но диск ми F даде много BAD Sectors !

Ще се опитам да спася нещо на работещият диск !

Дали под Safe Mode ще стане ? Иначе,както се опитам да отворя папка-всичко забива,и почват предупрежденията Windows-Delayed write failed.

Явно ще трябва да се жертва диска-все пак е на повече от 6 години...

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Мда, може и диска да си е отишъл. По принцип ако са логически лоши сектори може да се опита с Low-level format... Но едва ли ще има ефект (а ако има няма да е дълготраен). Може да опиташ да ги поправиш с HDD Regenerator или с MHDD и след това пробвай да копираш всички неща от него...и след това на боклука. Тук хората от хардуерния раздел или дори Profruit ще са ти много по-полезни от мен ! :)

Може да опиташ да ги поправиш с HDD Regenerator или с MHDD и след това пробвай да копираш всички неща от него...и след това на боклука.

Тук хората от хардуерния раздел или дори Profruit ще са ти много по-полезни от мен ! :biggrin:

Въпреки опростеният интерфейс на HDD Regenerator,не успях да намеря опция за поправка,така че ще съм благодарен на съвети !

Коя версия използваш ?

Аз версия 2011 не съм пробвал, но старите (които ги има и в Hiren's Boot CD) би трябвало да поправят с опция 1. Scan and repair.

Да,намерих го но се оказва че HDD Regenerator е много,много бавен . За цяла нощ,няма и 4 % !

HDD Regenerator

Опитах и с тази програма,но диск ми F даде много BAD Sectors !

Ще се опитам да спася нещо на работещият диск !

Дали под Safe Mode ще стане ? Иначе,както се опитам да отворя папка-всичко забива,и почват предупрежденията Windows-Delayed write failed.

Явно ще трябва да се жертва диска-все пак е на повече от 6 години...

Тази програма не помага, по-добре намерете програма от сайта на производителя на диска. И ако с нея ви се получат лоши сектори повече от 2% се замислете за архивиране и подмяна на диска

Дали е възможно проблемът да се дължи на вирус ?

Първоначално се опитах да сканирам с NOD 32 Antivirus и Malwarebytes' Anti-Malware ,но прекъсваше сканирането с надписа :

Disk failed !

Disk Location

<Controler 0,Channel 1,Master>

Реално диск F,се скапваше при опит да отворя папка "Програми",където държах най-различни такива,повечето с необходимите за целта неща за активиране...

Пренесох необходимите ми неща в диск D,като въпросната папка не ми позволи да я пренеса.

Направих Format на диск F и поне за момента,проблеми няма-няма надпис,отварям файлове и папки...

Тази програма не помага, по-добре намерете програма от сайта на производителя на диска. И ако с нея ви се получат лоши сектори повече от 2% се замислете за архивиране и подмяна на диска

Всъщност върши дотолкова, че чрез подходящо намагнетизиране възстановява секторите, макар и по-бавно и след това евентуално да му позволи да си копира нещата да хвърли диска. :) Но да най-добре е диагностика със софтуер от сайта на производителите на диска.

Дали е възможно проблемът да се дължи на вирус ? Първоначално се опитах да сканирам с NOD 32 Antivirus и Malwarebytes' Anti-Malware ,но прекъсваше сканирането с надписа : Disk failed ! Disk Location <Controler 0,Channel 1,Master> Реално диск F,се скапваше при опит да отворя папка "Програми",където държах най-различни такива,повечето с необходимите за целта неща за активиране... Пренесох необходимите ми неща в диск D,като въпросната папка не ми позволи да я пренеса. Направих Format на диск F и поне за момента,проблеми няма-няма надпис,отварям файлове и папки...

Най-вероятно не е вирус...щом и сканирането прекъсва, явно е заради лошите сектори. Най-добре се замисли за нов диск.

• 3 години по-късно...

Здравейте може ли някой да ми обясни защо машинката ми от известно време насам работи много бавничко , преинсталирах уиндолса смених контакт пастата почистих целият комп. и все едно и също трябва да го чакам да мисли , ами ако влезна в youtube . vbox7 там става страшно несецване на клиповете страшно е :( , БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.