Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

Коя Antispyware (adware) програма предпочитате? (част 2) 340 гласували потребители

1. 1. Коя Antispyware (adware) програма предпочитате?

• Ad-Aware
      22%
      59
    • AVG Anti-Spyware (бивша ewido)
      6%
      18
    • CounterSpy
      2%
      6
    • Spybot - Search & Destroy
      19%
      52
    • Spy Sweeper
      8%
      23
    • Spyware Doctor
      12%
      33
    • Trend Micro AntiSpyware
      1%
      4
    • Windows Defender
      2%
      7
    • XoftSpy
      6%
      17
    • Друга
      17%
      48

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

deleted by me
  • Отговори 359
  • Прегледи 70,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лично аз нямам любимец, използвам от всичко по малко. Но все пак гласувам за Ad-Aware SE, защото е най-известната и от най-дълго време е на сцената и затова предполагам, че дефинициите й са най-богати.

Честно казано, не смятам това да е определящо, макар че аз също гласувах за нея. Също като теб, аз ползвам по-малко от доста програми, някои от които са в този списък.
deleted by me

Personal Antispy не е Antispyware програма! Тя е Anti-keyloggerОсвен това и hijackthis не бих включил в списъка, тъй като нейната функция е единствено анализ на системата, и е помощен tool за ръчно отстраняване на проблеми

Тя има репутация, а репутация не се гради ей така.

По тази логика, най-добрия офис пакет е Майкрософтския, защото е най-дълго на сцената и има абсолютна репутация. :) Същото важи и за Уиндоус. :)
deleted by me

Кой е любимия ви антиспай ? Нито един от посочените .

Ad-Aware SE [71.43%] Публикувано изображение Spybot - S&D е много по-удачен от Ad-Aware SE.

Ad-Aware SE може да мечтае за възможностите на XoftSpy .А в комбинация с

SpyHunter , Windows става по-стерилен от камерата на Mickael Jackson.

Adware,malware,data miner и тем подобни твари ги праща в Канзас.Дори кончетата на Троя чисти.Е, само дето са платени.

Горещо препоръчвам на тези,които разчитат на Ad-Aware SE ,веднага след него да пуснат една хигиена с горепосочените.Бирата е от вас.

П.П. Искам да допълня.Hа последната ми среща с Ad-Aware Pro 6 , той откри редица

паразити,но не успя да ги изчисти .Забиваше безпомощен.Вероятно са му намерили майстора . XoftSpy ги ликвидира като терминатор.

deleted by me

Spy Bot S&D в комбинация с Add-Aware SE. Spy Sweeper също не е лоша.Но и аз гласувам за Add-Aware SE, като утвърдена от доста време програма.

Трябва да призная............след Ad-aware SE. цитираното: XoftSpy ..........откри,бръъъъъъъъ......3 гадини.Теста бе направен преди 5 мин/и двете програми бяха, UPDATE преди теста.Когато фактите говорят.................. :)

Тук го има,даже с .................. Публикувано изображение

Аз гласувах за Ad-Aware SE, защото го ползвом, безплатен е, и защото не познавам другите Публикувано изображение . Вероятно може би се досещате че платените неща си ги плащам Публикувано изображение , затова харесвам хубави и безплатни.

За мен е добре, ако след като се пише за някоя програма да се пише и за лиценза (не е много- една думичка), бих добавил и интерфейс (bg/en)- това е коректното изписване!

Ad-Aware SE може да мечтае за възможностите на XoftSpy .А в комбинация с SpyHunter , Windows става по-стерилен от камерата на Mickael Jackson. Adware,malware,data miner и  тем подобни твари ги праща в Канзас.Дори кончетата на Троя чисти.

Човече благодарско.Това чудо е желязно,след Add-were & SpySweeper ми намери 6 гадинки.Изчисти ги на момента-сбогом на първите две програми.

Свалих XoftSpy, пуснах я след Ad-AwareSE и намери още 36 гадини!!!!! :help: само дето имам проблем:w32.Coflop_mmw32.Chainsaw.Wormтея двете ги намира и не може да ги изтрие :eek Кажете какво да правяпробвах да ги иpзтрия и след 2 сек. пак се появяват

Сложих си три от споменатите програми а именно: Lavasoft Ad-Aware SE Professional; Spy Sweeper и Spybot - Search & Destroy. Намериха няколко гадини и ги махнаха, Lavasoft Ad-Aware SE Professional и Spy Sweeper съм ги отавил постоянно активни и като някоя гадина се опитада влезе те я спират и попъпите спряха да ми се отварят и един гаден адрес който постоянно ми зареждаше във интернет експлорера и той спря да зарежда, за сега съм много доволен.P.S. Имам и Norton AntiVirus 2004 Professional.Благодаря ви че ми казахте кой anti-spyware програми да използвам.

Човече благодарско.Това чудо е желязно,след Add-were & SpySweeper ми намери 6 гадинки.Изчисти ги на момента-сбогом на първите две програми.
Не бързай да се отказваш от LavaSoft Ad-Aware SE. Току що изпробвах въпросните XoftSpy и SpyHunter и не съм особено очарован от резултатите. XoftSpy се опитва при всяко стартиране да се свърже със сайта на авторите си и да изпрати някаква информация. Не зная каква, но мисля, че една АНТИшпионска програма би трябвало първо да уведоми потребителя, а не директно да се свързва с нета без предупреждение. Резултатите от сканирането с нея при мене бяха 8 обекта - 5 ключа в регистъра, които бяха свързани с несъществуващи изпълними файлове и 3 ДАННОВИ файла, останали след премахването на някакъв шпионски софтуер някога. Т.е., освободи ми няколко KB място на харда, но не откри нищо опасно, пропуснато от Ad-Aware. Предполагам, че при тебе ситуацията е аналогична. А SpyHunter (на Enigma Software Group) е просто отвратителна. Първо, update на дефинициите може да се извърши само от официално закупили програмата потребители. Второ, инсталацията се опитва да запише .DLL в \Windows\System32, а не в собствената си папка. Трето, инсталира два модула, които да се стартират автоматично заедно с Windows-а БЕЗ да поиска разрешение за това или поне да предупреди потребителя. Такова поведение е по-характерно за spyware, отколкото за почистваща програма.

За регистрация на SpyHunter: E-mail: [email protected] Password: bug7373

10x, tonidnbs ! Аз бях пробвал v.1.5.81 от free.data.bg Новата версия инсталира само една допълнителна програма. Току що я пробвах и сканирането ми даде следния малко странен резултат:  - паразит с име suck.exe в ТЕКСТОВ файл (по-точно файла BUGS. от архиватора UPX v.1.24). За всеки случай отворих файла с текстов редактор - нищо подозрително, обикновен текст. Същият паразит и във файл със същото име от пакета на WinFax 8;  - 4 паразита във файла MOSAIC. от пакета plug-in-и Dreamsuite за Photoshop;  - ProBot Activity Monitor в ДОС-овския изпълним файл Q.EXE, т.е. текстовия редактор за ДОС QEdit v.3.00. Общо 7 фалшиви аларми и нито един намерен паразит след Ad-Aware SE. То не че на моята машина бъка от spyware - все пак ползвам Opera, 2 firewall-а и антивирус.

Публикувано изображение

Аз имам инсталирани "Giant Antispyware" ,"SpySweeper" и "Add Aware SE"

От първата и втората съм най доволен....забелязах че никои никаде в темата не споменава Giant Antispyware-за нея четох някаде че чистела над (един милион) add/spyware натрапници.За това реших да я пробвам и наистина добре си върши работата (това е мое мнение)но е платена и голям зор виждам със сериалите.И странно защо при всяко сканиране иска да деинсталира FlashGeta какво ли толкова намира в него.... Публикувано изображение

Благодаря за инфото Орландо Дончо ама не мога да ги махна.

А пьк и с Английския не сьм много добре... Може и от това да е. Публикувано изображение

Благодаря все пак

deleted by me

XoftSpy се опитва при всяко стартиране да се свърже със сайта на авторите си и да изпрати някаква информация. Не зная каква, но мисля, че една АНТИшпионска програма би трябвало първо да уведоми потребителя, а не директно да се свързва с нета без предупреждение. Резултатите от сканирането с нея при мене бяха 8 обекта - 5 ключа в регистъра, които бяха свързани с несъществуващи изпълними файлове и 3 ДАННОВИ файла, останали след премахването на някакъв шпионски софтуер някога. Т.е., освободи ми няколко KB място на харда, но не откри нищо опасно, пропуснато от Ad-Aware. Предполагам, че при тебе ситуацията е аналогична.

Свързва се с сайта си защото проверява за нови дефиниции,и след това пита дали да ги дръпне.Не знам но ми се струва че можеш да сканираш и при изключен нет,ако имаш някакви съмнения.По твойта логика не трябва да ъпдейтваме и антивируса,защото току виж ни изпял и майчиното мляко на производителя.А относно работата която върши програмата-сканирах с Ad-were,намери 9 "незначителни" обекта .Разкарах ги.Сканирах с XoftSpy и ми откри един trojn downloader ,някакъв друг троянец и няколко Data-miner-а.Всеки има предпочитания-това е моето.Успех. Публикувано изображение

Свързва се с сайта си защото проверява за нови дефиниции,и след това пита дали да ги дръпне.Не знам но ми се струва че можеш да сканираш и при изключен нет,ако имаш някакви съмнения.По твойта логика не трябва да ъпдейтваме и антивируса,защото току виж ни изпял и майчиното мляко на производителя.

Е, нали си има бутон "Update", според мене би трябвало да се опитва да се свързва едва след като го натисна. А за антивируса - разбира се, че не му позволявам да се свързва с производителя си. Тегля си дефинициите през web интерфейса и ги копирам ръчно. Пореди 2-3 години, доколкото си спомням, беше се появила някаква гадина, която се разпространяваше точно чрез автоматичния ъпдейт на NAV. За F-Prot още не съм чувал такова нещо, но принципно не е невъзможно. Освен това имам два firewall-а - ZoneAlarm Pro и Sygate Personal Firewall Pro, като всяка от тях следи другата и не и разрешава да влиза в нета. И като си прегледам логовете, всеки ден виждам опити на всяка от стените да преща някакви пакети, при положение, че съм забранил автоматичния ъпдейт и проверката за нови версии и на двете и не разрешавам на ZoneAlarm-а да споделя настройките. Малко параноя никога не е излишна :rolleyes: А XoftSpy-а го приех "на въоръжение", но мисля да го пускам след Ad-Aware, а не вместо него.
deleted by me

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.